Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 30 sie 2007, 15:11
Marco Van Basten

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 sie 2007, 15:26
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 sie 2007, 15:31
Nie byłbym tego taki pewien. Wielu ludzi - zbyt wielu! - jest już bardzo zniechęconych obecną sytuacja polityczną i nie widzą z niej jakiegoś sensownego wyjścia. Po części i ja sie do takich zaliczam, choć na wybory raczej pójdę.Łukasz_ pisze:teraz na widok co dzieje się w sejmie ruszy do wyborów większość Polaków
Nie ma to jak prawo do obrony w IV RPonet pisze:Mec. Wojciech Brochwicz, reprezentujący zatrzymanego b. ministra SWiA Janusza Kaczmarka, nie został dopuszczony do swego klienta po tym, jak przewieziono go z ABW do prokuratury
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 30 sie 2007, 15:46
Łukasz_ pisze:bo teraz na widok co dzieje się w sejmie ruszy do wyborów większość Polaków która na pewno nie poprze PISU
Mates
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 sie 2007, 15:49
Wg mnie, jeśli komisja śledcza nie zostanie powołana to PiS wygra wybory. Tak jak napisałeś - mają fanatyków, ale oprócz tego lepiej rozegrają kampanię wyborczą. Cały czas lecą spoty reklamowe, zaraz zaczną się zjazdy i wiece, gdzie Kaczyński dalej będzie mówił o wzroście gospodarczym, świetnych stosunkach z zagranicą (pochwali Fotygę) i CBA. Do tego przypiszą sobie (jako ich zasługi) przyrost naturalny, Euro 2012, i że niby autostrady wybudowali. PiS już łagodzi stosunki z Rydzykiem, żeby jego radio i telewizja pomogły mu w kampanii. Stare babcie powyżej 60 lat to jest ogromna grupa wyborców, która znów może dać Pisowi zwycięstwo. Wszystkie te babcie zawsze idą na wybory (bo mają po drodze z kościoła). Do tego takie ruchy jak niedawne porozumienie z Solidarnością, słowne: "dziadek w Wermachtu", "jak PO wygra to ulegnie Niemcom", "my jesteśmy tu gdzie wtedy, oni są tam gdzie ZOMO". Takie pranie mózgu jest znakomitą receptą na sukces. Dla starszych ludzi pojęcia jak "ZOMO", "komuznim" czy "Niemcy" źle się kojarzą, a PiS właśnie takie hasła przypisują Platformie i SLD. PO ma mniej asów w rękawie. Może tylko mówić jak to wspaniale nie będzie jak dojdą do władzy, mogą naskoczyć na Kaczyńskiego w spocie reklamowym. Tylko, że wtedy PiS naskoczy na Tuska.Michał M pisze:A PIS - co zadziwiające - ma wciąż rzeszę oddanych sympatyków, ba, nawet fanatyków, którzy z pewnością przyklaskują takim akcjom jak dzisiejsza, więc na minimum 20% nadal będą mogli liczyć.
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 30 sie 2007, 15:57
To wysokie poparcie wynika z tego, ze PiS przejal czesc elektoratu Samoobrony i LPRu. Poza tym, ma pod soba publiczne media oraz media ojca Rydzyka, dzieki czemu ma mozliwosc oddzialywania na ludzi, ktorzy biora czynny udzial w wyborach. Do tego ma pod soba specsluzby i czesto z nich korzysta, czego mamy przyklad chocby dzisiaj. Kaczynski ma wiec w reku sile karty. Pozostaje liczyc, ze na wybory rzeczywiscie wybierze sie spora grupa naszych rodakow, bo im wiecej ich bedzie, tym gorzej dla PiSu.Michał M pisze:A PIS - co zadziwiające - ma wciąż rzeszę oddanych sympatyków, ba, nawet fanatyków, którzy z pewnością przyklaskują takim akcjom jak dzisiejsza, więc na minimum 20% nadal będą mogli liczyć.
Makis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 sie 2007, 16:04
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 sie 2007, 16:07
Według mnie to jest duże a nawet bardzo duże naduzycie, ale co tam.czeher pisze:Slucham komentrzay i slysze: republika bananowa - w sumie lekkie naduzycie ale co tam
Jasne chyba tylko według polityków LISu czy tam LISa bo nie wiem jak ten dziwaczny twór sie zwie.czeher pisze:Kaczmarek za tydzien mial wyglosic expose
No własnie wracając do ojca Dyrektora. Już jakiś czas temu zauwazyłem, że aby uważać sie w pewnych kregach za oczytanego inteligenta trzeba ślepo nienawidzic Rydzyka i krytykować go za wszystko co robi. Mi osobiscie jego nie ciekawe i nudnawe jak dla mnie radio nie przeszkadza ale jest bardzo wielu ludzi, którzy chcą je zwalczać ciekawe z jakiej przyczyny. Taki np. Jurek Owsiak ciekawe co on ma do Rydzyka, wiem że Radio i TV Trwam cos tam bełkotało o Woodstocku ale żeby sie tym na tyle przejmowac to troche przesada. Ostatnio Owsiak zaczyna sie pluc w jakis zenujacy sposób bo Rydzyk dostał dotacje od WS, której nie lubi a on proWS Jurek O. kasy nie dostał z powodu słabosci i błedów jego dokumentów czyli co za jego błędy tez odpowiada Rydzyk. Owsiak tym swoim głupawym listem i postawą dziecka, które nie dostało cukierka wiele stracił w moich oczach.Michał M pisze:Widzę, że dyskutujecie o ojcu Tadeuszu
IV RP nie istnieje! Jeszcze długo nie bedzie istniała, watpie czy kiedykolwiek zaistnieje.Michał M pisze:IV RP
Mam podobne zdanie na ten temat. Populizm i socjalizm może wygrac te wybory bo: Wiadomo mistrzowie kampani są po ich stronie duza kasa z budżetu państwa na kiełbase wyborczą tez i jak wiadomo elektorat PiS jest bardzo zdyscyplinowny oni na pewno beda głosować. Poza tym prosty l*d kocha tego pseud prawnika Ziobre, który na politka demokratycznego się swietnie nadaje (potafi wciskać kit i to swietnie) no i wiadomo ciemny l*d to kupi(program pis).Corinthians pisze:Wg mnie, jeśli komisja śledcza nie zostanie powołana to PiS wygra wybory
Corinthians pisze: SLD, dla których powołanie komisji będzie pewnikiem do powrotu do władzy.
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 16:14
nigdy nie zaistnieje, bo się będzie zbyt źle kojarzyła [choć jej w ogóle nie było] od razu bedzie V.franz pisze:IV RP nie istnieje! Jeszcze długo nie bedzie istniała, watpie czy kiedykolwiek zaistnieje.
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 16:15
Czekaj ale skoro jest wniosek o konstruktywne wotum nieufnosci to nie ejst tak ze przemawia kandydat na premeirafranz pisze:Jasne chyba tylko według polityków LISu czy tam LISa bo nie wiem jak ten dziwaczny twór sie zwie.
Masz racje, zreszta dzialo sie tak samo lub dzieje z PiSem - chociaz akurat w tym momencie jest taki balagan ze ... - ale ta krytyka byla duzo wczesniej gdzie w duzej mierze byla bezpodstawna - i nie pisze tego jako sympoatyk PiSuJuż jakiś czas temu zauwazyłem, że aby uważać sie w pewnych kregach za oczytanego inteligenta trzeba ślepo nienawidzic Rydzyka i krytykować go za wszystko co robi.
Juz o tym pisalem, ja wlasnie ejstem zdania ze na nikogofieldy pisze:kto mi powie na kogo warto zagłosować w wyborach ?
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 sie 2007, 16:16
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 sie 2007, 16:17
Raz się spotkałem z wypowiedzią Kurskiego, który - co prawda - pół żartem, pół serio powiedział, że Euro 2012 jest zasługą PiS-u. Natomiast przyrost naturalny jest konsekwencją poprzedniego przyrostu z początku lat 80. a swego czasu Giertych wymieniał to wśród swoich zasług (po wprowadzeniu becikowego), a teraz robi to PiS.Łukasz_ pisze:Wzrost gospodarczy jest ale są to owoce SLD a PIS się tym chwali, jaką oni wprowadzili ustawę że wzrost ten nastąpił ?
Ja się Owsiakowi nie dziwię. Przez Rydzyka przecież Woodstocko najprawdopodbniej przestanie istnieć. Przecież to Trwam wyemitowało film, o tym, że na Woodstocku są narkotyki, przez co stracił on uznanie w oczach opinii publicznej.franz pisze:Taki np. Jurek Owsiak ciekawe co on ma do Rydzyka, wiem że Radio i TV Trwam cos tam bełkotało o Woodstocku
Corinthians

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 30 sie 2007, 16:21
Corinthians pisze:Ja się Owsiakowi nie dziwię. Przez Rydzyka przecież Woodstocko najprawdopodbniej przestanie istnieć. Przecież to Trwam wyemitowało film, o tym, że na Woodstocku są narkotyki, przez co stracił on uznanie w oczach opinii publicznej.
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 sie 2007, 16:26
Łukasz_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 30 sie 2007, 16:30
fieldy pisze:od razu bedzie V
To Mazakk na zlocie jeszcze ci nie przekonał za co on dostaje te kase. Na kogo głosować? są trzy opcje:fieldy pisze:kto mi powie na kogo warto zagłosować w wyborach ?
czeher pisze:Czekaj ale skoro jest wniosek o konstruktywne wotum nieufnosci to nie ejst tak ze przemawia kandydat na premeira ? w tym przypadku Kaczmarek - ja tam sie nie znam zbytnio na prawie sejmowym
Łukasz_ jestes rolnikiem z Czechowic czy fanem Waldka "strazaka" Pawlaka? Bo inczej nie potrafie wytłumaczyc sobie tego ze ktos moze chciec głosowac na PSL.Łukasz_ pisze:PSL
franz
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio