Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 321

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sie 2007, 23:03

Napisze tutaj, choć mecz był w LM, ale to jeszcze kwalifikacje i kilku kibiców Arsenalu mamy na forum - to nie będziemy smiecić w temacie ogólnym o LM.
Tak mi sie zdaje :]

Arsenal z palcem w tyłku awansował do Ligi Mistrzów. Oczywiscie już po pierwszym meczu można było powiedzieć kto ma 99% szans na przejście dalej. Dziś Arsenal postawil przysłowiową "kropkę nad i" strzelając 3 gole :P

Gra nie powaliła na kolana. Ale nie ma się co dziwić. Mamy ligę, gdzie trzeba walczyć na całego, wiec po co sie wysilać specjalnie w praktycznie wygranym dwumeczu.
Zagraliśmy składem :

Almunia - Hoyte, Senderos, Kolo, Clichy - Walcott, Diaby, Gilberto, Rosicky - Robin, Eduardo

Na wyróznienie zasłużyli na pewno Almunia - który bronił dziś bezbłednie [choc miał może tylko ze 2 okazje do wykazania się], Walcott - zagrał świetne zawody - asystował przy golu Tomasa w 8 minucie. Golu po którym Kanonierzy nie porsowali tempa [do 80 minuty :P]
Na brawa zasłużył także Eduardo - który sie rozkręca. Dziś gol [asysta Denilsona] i asysta przy bramce Cesca.
Co tu dużo pisać. Arsenal grał 6 mecz ze Sparta i 6 wygrał.
5:0 w dwumeczu i wszystko jasne.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 sie 2007, 23:10

Arsenal - Sparta 3:0. I wszystko jasne :P .

Mecz co prawda nie stał na zbyt wysokim poziomie, ale nikt nie spodziewał się widowiska na miarę finału Champions League. Zagraliśmy dokładnie tak jak powinniśmy grać w każdym meczu- spokojnie, rozważnie i skutecznie. Bardzo dobre zawody rozegrał Walcott, którego po prostu wszędzie było pełno. Młody Anglik świetnie sobie radzi na skrzydle i mam nadzieję, że Wenger tym razem nie dotrzyma słowa i nie przesunie go do ataku :P . Na wyróżnienie zasłużył również Eduardo. Bardzo aktywny od samego początku do końca. Do tego gol i asysta :] . Brawo. Zapomniałbym jeszcze o jednaj osobie... Diaby. Grał naprawdę dobrze zarówno w ofensywie jak i defensywie. Widać, że zaczyna powoli powracać do formy sprzed kontuzji :D .

Reasumując- cel osiągnięty. A Sparta? Znów miała pecha trafiając na nas :wink: .

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 30 sie 2007, 0:14

Ciekawi mnie jak rozwinie się cała afera z Lehmanem. Wielu uważa że jest to już wypalony bramkarz i powinien odejść. Ale jego obecność na ławce rezerwowych lub nawet w klubie, będzie dawać Almunii (obecnie chyba zasługującemu na miejsce w 1 jedenastce) bardzo dużą motywacje, ponieważ każdy bład i Jens z powrotem wskakuje do bramki. Tymczasem jesli odejdzie na ławce zostanie w moim przekonaniu jeszcze nie gotowy na PL Fabiański, bo nie wierze żeby Wenger kupił w zamian kogokolwiek.

Co do meczu ze Spartą. Ciesze się że z dobrej strony pokazal sie Eduardo. Zamknie to usta (przynajmniej na jakiś czas) ludziom którzy pomstowali na Wengera ze kupuje kogos z mniej znanym nazwiskiem zamiast Eto'o, Teveza czy Bóg wie kogo. Po za tym trzeba chyba przytoczyć słowa Cesca "brak Arsenalu w Lidze Mistrzów byłby katastrofą". Katastrofy ni było:)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 19:57

David Dein sprzedał swoje 15% udziałów w spółce 'Arsenal'. Wykupiło je konsorcjum Red and White Holdings Ltd. za bagatela 75 milionów funtów. Dein swoją decyzję tłumaczy... właściwie jej nie tłumaczy :lol: . Powiedział jedynie że działa w najlepszym interesie klubu (cokolwiek to miało znaczyć...).

Ponadto znamy już swoją grupę w Champions League, ale dyskusja o tym prowadzona jest już w innym temacie :] . Dla niedoinformowanych- gramu w grupie H wraz z Sevillą (wątpię aby AEK awansowało), Steauą Bukareszt oraz Slavią Praga.

Na podstawie losowanie mogę już nawet określić w jakiej kolejności rozegramy mecze w Lidze Mistrzów. Tak więc:

1. Arsenal-Sevilla (19 wrzesień)
2. Steaua-Arsenal (2 październik)
3. Arsenal-Slavia (23 październik)
4. Slavia-Arsenal (7 listopad)
5. Sevilla-Arsenal (27 listopad)
6. Arsenal-Steaua (12 grudzień)

Mam nadzieję, że już przed rewanżowym spotkaniem z Sevillą będziemy mieli już zapewniony awans. W przeciwnym razie...
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 22:51 przez RóżA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 20:26

http://www.arsenal.com/article.asp?this ... uture+star

Szczęsny o Fabiańskim. Najlepszy jest tekt o najlepszym Polskim bramkarzu. Duzo, ze o swym ojcu nie powiedział :D

RóżA pisze: Mam nadzieję, że już przed rewanżowym spotkaniem z Sevillą będziemy mieli już zapewniony awans. W przeciwnym razie...
nie możemy w takiej grupie nie mieć awansu w kieszeni po obu meczach ze Steauą i Slavią.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 20:28

fieldy pisze:nie możemy w takiej grupie nie mieć awansu w kieszeni po obu meczach ze Steauą i Slavią.
Jak już napisałem w temacie o Champions League- gracze Milanu podali nam dwanaście punktów na tacy. Pytanie tylko czy wyciągniemy po nie rękę :wink: .
RóżA pisze:1. Arsenal-Sevilla (19 wrzesień)
2. Steaua-Arsenal (2 październik)
3. Arsenal-Slavia (23 październik)
4. Slavia-Arsenal (7 listopad)
5. Sevilla-Arsenal (27 listopad)
6. Arsenal-Steaua (12 grudzień)
Terminarz jednak nieco się zmienił- wyjazdowy mecz z Sevillą zagramy już w przedostatniej kolejce. Nie ukrywam, że chciałbym do tego czasu widzieć na naszym koncie przynajmniej 10 punktów :] .

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 30 sie 2007, 23:51

Jeszcze nie jest powiedziane że Sevilla awansuje :smile2:

A co do losowania: Znowu mamy najsłabszą grupę :|

To wszystko przez ten Arsenal. // Tania napinka

Mozliwe, ale mialem na mysli raczej druzyny z 3 i 4 koszyka :|

Może chociaz mecze z Sevillą w TV pokaża? O.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2007, 0:33

Cieszyłem się na mecz z Sevillą, ale fakt że gramy 19 mnie nie cieszy.
Będzie to 4 dni po pojedynku z Tottenhamem, gdzie piłkarze zagrają na 110% swoich możliwosci.
Później domowy mecz ze Slavią będzie grany na 5 dni przed wyjazdowym meczem z Liverpoolem. A wyjazdowy [ze Slavią] 4 dni po meczu z ManUtd.
Żeby było śmieszniej - mecz ze Steauą, który mam nadzieje nie będzie decydował o awansie do kolejnej rundy zagramy na 3 dni przed kolejnymi derbami - tym razem z Chelsea.
Niby mało istotne szczegóły, a jednak [']

Trzeba jednak być dobrej myśli. Wygramy :)

p.s. nie wiadomo, czy z Portsmouth zagra Hleb, ponoć coś mu dolega.
Do stycznia wypożyczyliśmy młodego napastnika - Jay Simpsona do Millwall.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 31 sie 2007, 18:22

No mysle ze grupa fajna! Napewno ciekawe mecze beda grali kanonierzy z Sevilla bo to bardoz mocny zespol ale czy my kogos sie obawiamy? Pozwole sobie wrocic do naszej dyskusji z przed kilku dni! Dotyczyla bramkarzy! BArdoz bronilem tam Boruca pisalem ze chcialbym miec go w Arsenalu i ze jest znakomitym specjalista! Niektorzy temu zaprzeczali no mysle ze po ostatnim meczu Celticu ze Spartakiem chociaz troche bardizej przekonacie sie do umiejetnosci Artura! Bo moim zdaniem to jeden z najlepszych bramkarzy i mam nadizeje ze niedlugo trafi na Emirates!
Co do niedizelnego meczu ligowego Arsenalu to napewno wszyscy licyzmy na komplet punktow! jestem prawie pewnien ze po tym meczu w tabeli bedizemy mieli 10 oczek! Chcialbym zeby Eduardo stzrelil cos w Premiership! Bardoz polubilem tego zawodnika chociaz wciaz boli mnie to ze odszedl Thierry (moj idol, moje milosc :D ) no coz tak chyba chcial... Ale mimo wszytko... FAJNIE ZE JESTES EDUARDO! Wierze w jego umiejetnosci taki motorek niski na boisku, dobry technicznie, podobaja mi sie tacy zawodnicy! Mysle z ebedize dla nas spora pociecha! Mam nadizeje ze zagra Hleb gdyz jest naprawde w dobrej formie i stanowi o sile zespolu!
Pojawily si einformacje ze niby Benitez chce kupic Baptiste i wypozyczyc go do Arsenalu... Powaga? Watpie czy Wenger zechce Bestie! Moim zdnaiemnie jest nam potrzebny! Nie nadaje sie do Arsenalu, nie trawilem jego gry, strasznie nie trawilem, te zmarnowane okazjeee.. niech marnuje w madrycie nie u nas! TAKIE JEST MOJE ZDANIE

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 31 sie 2007, 19:15

ddworakk pisze:Pojawily si einformacje ze niby Benitez chce kupic Baptiste i wypozyczyc go do Arsenalu..
To chyba jakieś science-fiction

Sama grupa jest bardzo łatwa. Jedynym wymagającym przeciwnikiem powinna być Sevilla, jednak jej wartość poznamy dopiero po występach w CL. W końcu to "tylko" debiutant:P

Właśnie przeczytałem wypowiedź Alishera Usmanova o tym że bedzie dążył do przejęcia klubu, a także o tym jak to jest kibicem Kanonierów od 8 lat. Nie wiem czy cieszyć się czy smucić. Myślę jednak że skore Dein mu zaufał to powinniśmy być spokojni. Nawiasem mówiąc to już 3 miliarder który zapowiada chęć kupna AFC

ddworakk pisze:BArdoz bronilem tam Boruca pisalem ze chcialbym miec go w Arsenalu i ze jest znakomitym specjalista! Niektorzy temu zaprzeczali no mysle ze po ostatnim meczu Celticu ze Spartakiem chociaz troche bardizej przekonacie sie do umiejetnosci Artura!
Chciałbym kiedyś zobaczyć Boruca w meczu o prawdziwą stawkę a nie w kwalifikacjach do LM czy lidze szkockiej. Piotr Lech też był bohaterem Bełchatowa w kwalifikacjach UEFA, ale czy to znaczy że Arsenal powinien go kupić?

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 31 sie 2007, 23:27

Inforamcje o Benitezie i Baptiscie podal jeden z polskich serwisow THE GUNNERS! A Lech to moze byc bohaterem ale z gruzinami albo przcietniakiem polskiej ligi! Takie ekipy jak Celtic czy Spartak poradzilyby sobie z kazdym polskim klubem! A Boruc bronil wysmienicie gdy Celtic gral z Milanem czy MU sieszne sa wiec twoje porownaia :lol:

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 31 sie 2007, 23:45

Może troche przekoloryzowałem, ale Boruc jest niespawdzony w meczach o dużą stawkę. Co z tego że broni fantastycznie w kwalifikacjach do LM, jeśli w fazie play-off paliłby sie psychicznie. Ale dość o Borucu bo jeszcze póki co nie jest piłkarzem Arsenalu.A jeśli już dywagujemy na ten temat to ja z chęcią przyjąłbym w AFC to z chęcią przyjąłbym Akinfejewa

A transferów już pewnie nie będzie, już nie wiem czy to wina zarządu czy Wengera, w każdym razie obiecanych "klasowych" wzmocnień nie ma

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 wrz 2007, 0:06

amolinn pisze: Chciałbym kiedyś zobaczyć Boruca w meczu o prawdziwą stawkę a nie w kwalifikacjach do LM czy lidze szkockiej. Piotr Lech też był bohaterem Bełchatowa w kwalifikacjach UEFA, ale czy to znaczy że Arsenal powinien go kupić?
Nie, no teraz to trochę przesadziłeś. To kto w zeszłym sezonie bronił w LM?Kto obronił strzał Louisa Saha z karnego w meczu z Manchesterem? Kto bronił jak w transie w spotkaniu z Milanem? Porównanie z Piotrem Lechem mnie powaliło.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 wrz 2007, 0:42

Ja temat Boruca zostawię na boku.

Jay Simpson został wypożyczony do Milwall do 1 stycznia 2008. W związku z tym, kapitanem rezerw został Nordtveit, którego Wenger zakupił tego lata.

Ciekawe, czy Wenger nas znowu zaskoczy jakimś talentem typu Denilson. :think: Ma jeszcze 15 minut. :wink:

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 01 wrz 2007, 0:44

Wyzej rowniez napisalem o tych meczach ale jednak amolinn slabo to czyta... A ruskiego to ja w AFC nie chce :D nawet jak jest rewelacyjny to jest ruski!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”