FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 487

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 26 wrz 2007, 18:43

Mentor pisze:Widzę, że nie zmieniłeś się ani trochę

Widzę, że wiesz kim jestem :D Miło mi Mentor.

Przyznaję, że powiedziałem to nieco na wyrost, ale spowodowane jest to być może moją niebyt dużą sympatią do Islandczyka. Trudno.

Faucon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 26 wrz 2007, 18:49

a kim jest African, może też nam? :)
Henry jak nie będzie grał to również do dojdzie do optymalnej (czy chociaż niezłej) formy a to Francuz jest priorytetem a nie Islandczyk.
Ale ja nie mówie, aby to była zmiana na stałe, moim zdaniem jesli Gudi jest już po kontuzji w wystarczającej formie fizycznej to powinien dostać szanse powiedzmy w ostatnich 20-15 minutach np. zamiast Bojana, który sie jeszcze w swojej karierze nagra.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2007, 18:52

Sam widzisz, że przede mną nie da się ukryć :] :wink:

No i to nie było nieco na wyrost a gruuubo na wyrost. No i ta 'niezbyt duża sympatia' to chyba też zbyt delikatnie ujęte. Ja bym to nazwał raczej niechęcią :]

EOT

Klub zajął oficjalne stanowisko w sprawie Ronaldinho. Ciekawe czy pojawi się (na pilka.pl :P ) news o tym a w zasadzie to szczególnie interesują mnie ewentualne komentarze. Nie ukrywam, że liczę na perełki w stylu "ściema", "dobra mina do złej gry!" etc. wiadomo w jakim tonie bo przecież czymże jest oficjalne stanowisko klubu przy dywagacjach brukowców :]

Wracając jeszcze na moment do Islandczyka (dopiero teraz zobaczyłem Twój ostatni post Faucon) to ja również uważam, że powinien trochę pograć. Może z Levante dostanie parę minut.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 26 wrz 2007, 19:03

Faucon pisze:a kim jest African, może też nam?

Nie, nie będziesz mnie znał. Mentor zna, bo pisałem z Nim już na innych forach (dokładnie na dwóch).
Faucon pisze:Gudi jest już po kontuzji w wystarczającej formie fizycznej to powinien dostać szanse powiedzmy w ostatnich 20-15 minutach np. zamiast Bojana, który sie jeszcze w swojej karierze nagra.
Pogra, pogra, ale tutaj również ważny jest nacisk kibiców. Kibice w Katalonii ostatnio oszaleli na punkcie Bojana i dos Santosa, co zresztą można zauważyć, gdy wchodzą na boisku. Cały stadion ich oklaskuje, choćby byli najważniejsi w zespole, ale to fajne jest. Gdyby taki Gudjohnsen wszedł na boisko zamiast Bojana, a Barca straciłaby punkty, to możliwe, że pojawiłyby się opinie, że Bojan mógł pomóc drużynie, zaś wpuszczenie mało kreatywnego Islandczyka było błędem.

Ja tam nie żałuję Eidura. Ma chorą ambicję i zamiast grać teraz w podstawowym składzie w którymś z klubów ligi angielskiej, to tak nawet teraz nie może być pewnym miejsca na ławce w Barcelonie. No ale, cóż jego wybór. Czyżby powtórka z Savioli... ? :P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 wrz 2007, 19:35

African pisze:Ja tam nie żałuję Eidura. Ma chorą ambicję i zamiast grać teraz w podstawowym składzie w którymś z klubów ligi angielskiej, to tak nawet teraz nie może być pewnym miejsca na ławce w Barcelonie. No ale, cóż jego wybór.
Przecież transfer uniemożliwiła mu kontuzja :> Może w zimę gdzieś pójdzie. Najprawdopodobniej jest to jego ostatni sezon w barwach Barcelony.
African pisze:Czyżby powtórka z Savioli... ? Razz
:rotfl4: :heft:

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 26 wrz 2007, 19:43

Bask pisze:rzecież transfer uniemożliwiła mu kontuzja

Przed kontuzją też miał oferty, ale odrzucał je, bo chce udowodnić wszystkim, że jest przydatny i będzie walczył o miejsce w składzie. Choć każdy dobrze wiedział, że już na starcie Islandczyk stoi na straconej pozycji.
Bask pisze:Może w zimę gdzieś pójdzie.
Miejmy nadzieję, że tak zrobi :)

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 26 wrz 2007, 20:20

Faucon pisze:a kim jest African
African... Herdek ?!

co do komunikatu to wiele sie niedowiedzielsimy :? ale byc moze on naprawde jest kontuzjowany ? potknal sie o barierke gdy wychodzil z baru ?

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 26 wrz 2007, 20:50

kon2r pisze:African... Herdek ?!
Nie, nie Herdek.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 wrz 2007, 22:17

mówiłem już, że Messi jest zajebisty ? :lol:
Barca znakomicie zaczęła, kilka szybkich ataków i Messi w 2 minucie strzela piękną bramkę, przy której swój udział miał Henry ;)
Później Barca przyspiesza, kilka kolejnych akcji, Iniesta ma znakomite przechwyty :shock: chyba nawet Diogo go faulował w polu karnym, choć dyskusyjna sytuacja.
Po chwili Zaragoza przeprowadza kontre - Milito trafia w słupek, nie minęła minuta - kolejna kontra Zaragozy i kapitalną bramkę stzrela Zapater [mam go w Fantasy Footbal :P]
Nie minęły 2 minuty - 2:1 - Messi nie boi się 3 rywali, w zamieszaniu na lini pol akarnego uderza piłke i ta trafia do siatki.
Po 11 minutach 2:1.
Chwile później Titi marnuje setke :lol:

Zapowiada się kapitalne spotkanie

Zambrotta kontuzjowany zszedł z boiska ... :? [tez mam go w FF]
Titi zmarnował kolejną setke ... a Iniesta strzelił na 3:1.
Piękna akcja Barcy. Deco - Messi - Deco - Iniesta ...

Do przerwy pogrom. 4:1 .. Barca gra lepiej bez Ronaldinho :lol:
Ostatania bramka to znów zasługa Deco. Z rzutu wolnego od słupka i Marquez z najblizszej odległości głową trafia do siatki.
Teraz chyba spokojnie moze wchodzić Dos Santos, czy Krkić.
Titi - 2 zmarnowane setki, później znów był blisko, ale minimalny spalony.
Jakby Deco w pewnym momencie podawał zamiast strzelać - Titi znów wepchnałby piłke do siatki, ale kibiców Barcy takie gole chyba nie cieszą :D

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 wrz 2007, 22:55

Zapowiada się kapitalne spotkanie
Czuję, że na tym się nie skończy i jeszcze jakieś bramki wpadną :)

Heny mi sie dziś nawet podoba. Dobrze podaje, bardzo sie stara(odebrał chyba 3 razy piłkę) - prawie wszystko robi dobrze ........ oprócz jednego :P Skuteczność ['] Mam nadzieje, że coś ustrzeli bo w tym meczu nie sprzyja mu szczęście pod bramką rywali.

O Messim i Iniescie nie będę mówił bo to co wyprawiają to jest coś wspaniałego :)

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 26 wrz 2007, 22:58

fajny meczyk :) Messi znowu mistrzostwo to co on wyprawia na prawej falnce to miazdzy miecie zgniata moje oczy jezdzi kazdego z zamknietymi oczami... cala druzyna gra zajebiscie szkoda Zambro :( Valdek niemusial interweniowac poza bramka :lol: ale jak to z Barca bywalo po takim gradzie bramek obstawiam ze w drugiej nic niepadnie jaki kurs ? :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 wrz 2007, 23:00

Przydatnośc Eidura została określona w okienku transferowym. Lepiej dla niego było gdyby odszedł i nikt mu teog nie utrudniał, wybrał co sam chciał. Ja jakosc nie pałam checia ogladania jego umiejetnosci na boisku. Wole Bojana 8). A tak niech walczy o miejsce z Ezquerro w kadrze w miejsce kartkowiczow czy kontuzjowanych.

Meczyk zajebisty. Nadszedł Mesjasz - Zbawiciel. Nie ma co ukrywac Messi jest obecnie najlepszym pilkarzem Barcy. Zreszta ten rok po pworocie ma wysmienity. Oby tak dalej. Reszta tkaze nie zawodzi, moze Xavi jest lekko przygaszony, ale jest dobrze. Jeszcze niech Henry sie wstrzeli i bedzie na 6.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 26 wrz 2007, 23:48

Jarzinho pisze: moze Xavi jest lekko przygaszony, ale jest dobrze.
No ale to chyba właśnie Xavi jeśli się nie mylę zagrał kapitalną piłkę do Titiego. Ta po której Samuel aż się złapał za głowę. Chciał pewnie powiedzieć "ja bym to strzelił ze złamaną nogą" :lol: Chwalić Iniesty i Messiego rzeczywiście nie wypada, bo wszyscy to robią. Ja powiem tylko, że robicie słusznie :wink:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 26 wrz 2007, 23:53

Podsumowujac
Valdek przez 45 min musial tylko raz sie "pyrnac"
"Corners 13:0"
Henry bardzo ładnie gral pod koniec meczu na skrzydle ale tyle co on mial akcji bramkowych, conajmniej strzeleckich to nie mial zaden pilkarz barcy w tym sezonie on wogole chyba pobil swoj rekord :] troche dziwna sprawa bo on slynal ze swietnego wykanczania akcji nieskreskalm go ale pilkarz z jego doswiadczeniem powinien z takich akcji strzelic przymajmniej, "przynajmniej" jedna bramke
a Andresito cos czuje ze na dobre zagosci na lewej flance :]
kon2r pisze: ale jak to z Barca bywalo po takim gradzie bramek obstawiam ze w drugiej nic niepadnie jaki kurs ?
:wink:

illes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: illes » 27 wrz 2007, 0:21

Magicznie słodka, kosmicznie wielka, bajecznie piękna Barcelona. Tak swoją drogą to Nike powinno zrobić reklamę Joga Bonito na podstawie tego meczu.

Po tym jak emocje juz opadły, można pokusić sie o małe podsumowanie tego meczu. Było to najlepszy mecz Barcy od pamiętnego meczu w Madrycie z Atletico (Barca wygrała 6-0 przp. autor). Nie ma sensu wymieniać piłkarzy którzy zagrali znakomicie bo musiał bym wymienić wszystkich piłkarzy Blaugrany. Jedynym piłkarzem którego wymienię jest Deco, Portugalczyk wreszcie zagrał na swoim prawdziwym poziomie, juz dawno tak nie czarował i to moze bardzo cieszyc bo jest to wazne ogniwo druzyny Rijkaarda. Do pełni szczescia zabrakło jedynie gola Henrego bo okazji miał mnóstwo a bardzo ten gol mu sie nalezał noi moze jeszcze gola Bojana, Bohana lub jak kto woli Boziana ( widziałem juz piłkę w siatce gdy 17-latek strzelał z 25 metrów). Jeśli chodzi o przeciwnika czyli drużynę z La Romaleda to wlasciwie ciezko powiedziec ze zagrali zle czy słabo, trafili po prostu na swietny dzień Katalonczyków i zostali przez nich stłamszeni i zniszczeni. Na małe wyróznienie zasługują napewno goalkeeper Saragossy Cesar i Sergio Garcia który zmienił w drugiej połowie Diego Milito. Jutro ostatni mecz tej kolejki. Nie musze chyba mówić ( czytaj: pisać) ze bede trzymał kciuki za druzynę Hectora Cupera.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”