Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 154

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 01 paź 2007, 20:01

maestro pisze:Trudno powiedzieć co jest przyczyną spadku formy, czyżby ten kontrakt??
Wątpię. Del Piero jest profesjonalistą, być może wybiło go to z równowagi, ale wydaje mi się, że problemy z kontraktem nie są przyczyną słabej formy.
DarkSnake pisze:Dlugie jak Trylogia Sienkiewicza ale tak mi wyszlo
Zobaczymy jak mi wyjdzie. Pisałeś mądrze, ale nie byłbym sobą, gdybym trochę nie pocytował.
DarkSnake pisze:Nie chce zaczynac o tym, ze Juve stalo sie zakala Serie A, ze z Moggim na czele niszczyli Calcio, ze byli oszustami i zlodziejami. Glownie pewnie mowil bym po to aby "oddac cios" wobec atakow na Inter. A tak naprawde chyba nikt z nas, fanow Serie A, nie chce o tym pamietac. Bo to przeszlosc. Mam nadzieje..
Niby ok, niby wszystko w porządku, a jednak widzę w tym fragmencie pewien atak na Juventus. Mianowicie 'Mam nadzieję...' było kompletnie niepotrzebne. Czuję się urażony bo oznacza to mniej więcej tyle, że tylko czekasz na kolejną aferę z udziałem Juventusu. Nie dziwię Ci się w ogóle, masz prawo, ale proszę - nie pieprz mi tak na forum bo mi się rzygać chce jak czytam takie teksty.
DarkSnake pisze:Chcialem w koncu widziec zdrowa rywalizacje, marzylem by Serie A po malu przestala byc kojarzona z oszustwami Juve i Milanu, ze rozgrywki beda stac na coraz lepszym poziomie..
Widzisz - piszesz jedynie o Juve i Milanie. Zapomniałeś, że klubów zamieszanych w Calciopoli było więcej? Serie A zawsze będzie kojarzona z oszustwami bo same Włochy to kraj mafii i przekrętów, a jeśli dodać do tego wielką miłość mieszkańców Półwyspu Apenińskiego do futbolu stwierdzenie 'brudna liga' nie jest kłamstwem. Tak było zawsze, i tak zapewne zawsze będzie.
DarkSnake pisze:nterisci tez badzcie cicho, bo badz co badz od lat 90tych Inter przestal byc tym Interem, ktorym byl wczesniej. Wiec nie mamy powodow sie napinac. To, ze nie bylismy zawiklani w afery calciopoli tez zawdzieczac mozemy Morattiemu, kto wie co by bylo gdyby, nie daj Boze, jaki frajer kiedys przejal nasz klub?
Dokładnie. Cisza z waszych ust jest skarbem.
DarkSnake pisze:Calciopoli to takze nie byla pierwsza afera z udzialem Juve!
Przypomnij nam inne. Poza tym "Czemu widzisz drzazgę w oku swego brata, a nie dostrzegasz belki we własnym oku?"
DarkSnake pisze:Milanowi w poprzedniej edycji LM tez sprzyjalo ogromne szczescie.
Milanowi sprzyjało takie szczęście, że mieli Kakę, Pirlo i SuperPippo.
DarkSnake pisze:Ostatnio znow zaczyna sie robic bardzo nieprzyjemna atmosfera. Niech kazdy zada sobie pytanie czy rzeczywiscie sa do tego powody?
Powody są, były i będą dopóki znajdziesz kibiców Juve, Milanu, Interu i Romy w jednym miejscu. Na tym forum nigdy nie będzie spokojnie we 'włoskich' tematach. Taką mamy mentalność i Twoje puste słówka nic nie zmienią.
DarkSnake pisze:Kazdy kibic wie, ze ostatnie lata nie byly najszczesliwsze dla Interu, ze Juventus i Milan zamieszane byly w afery itp.
To już nie jest śmieszne. Ignorant.
DarkSnake pisze:Wbrew pozorom, my kibice, tez mamy wklad w to, jak atrakcyjny jest poziom ligi.
W jaki sposób sprzed swojego komputera mogę wpływać na poziom Serie A?
DarkSnake pisze:Sorry, ze takie dlugie
Długie bo lałeś wodę : )

Miłego wieczoru.

EDIT.
Łukasz jak zwykle błyszczy, oklaski.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 01 paź 2007, 22:41

Dzięki Snipp_, Ty znów chcesz być mądrzejszy niż jesteś ale szanuje Cię.

Calcio jest jaka jest, za tą ją kocham. Ciągłe kłótnie i napinki, nawet u nas i szczerze nie chce z tego rezygnować.
Krytyka z zewnątrz jest duża ale czy w czymś przeszkadza ? Na końcu Włochy wraz z włoskimi piłkarzami i klubami wychodzą najlepiej i na argumenty w postaci sukcesów przeciwnicy Calcio potrafią odpowiedzieć dwoma argumentami. Jest to albo Moggi ( i cała reszta ) ale hasło " my mamy kibiców ".
Liga angielska odstaje to prawda. Ale głównie pod względem finansowym i tym co dzieje się na trybunach. Drużyny na boisku bezpośrednio gorsze nie są.
CiemnyWąż pisze:Milanowi w poprzedniej edycji LM tez sprzyjalo ogromne szczescie.
Rozwiń to proszę. Ja wiem że mieliśmy słabą grupę w której nie pokazaliśmy nic wielkiego podobnie jak i w lidze w tym okresie ale ma się to ni jak do fazy pucharowej.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 01 paź 2007, 22:51

Łukasz_ pisze:Milanowi w poprzedniej edycji LM tez sprzyjalo ogromne szczescie.
Myślę, ze nie sprzyjało. Grali bez fajerwerków, ale skutecznie. Można powiedzieć, że dostosowywali swoją grę do poziomu przeciwnika z jakim im przyszło się mierzyć.
Jeżeli juz piszemy o dozie szczęscia, to ja ostatnimi czasy mam strasznego niefarta, przez którego przepieprzyłem dzisiaj w turku o $15000. Hazard jest zgubny.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 paź 2007, 22:59

Snipp_ pisze:Powody są, były i będą dopóki znajdziesz kibiców Juve, Milanu, Interu i Romy w jednym miejscu. Na tym forum nigdy nie będzie spokojnie we 'włoskich' tematach. Taką mamy mentalność i Twoje puste słówka nic nie zmienią.
Z dużym naciskiem na tą pierwszą drużynę. W zeszłym sezonie prawie w ogóle nie było tu kłótni.
Snipp_ pisze:Zobaczymy jak mi wyjdzie. Pisałeś mądrze, ale nie byłbym sobą, gdybym trochę nie pocytował.
Snipp_ pisze:Długie bo lałeś wodę
To jak w końcu?

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 01 paź 2007, 23:23

Zico_FCI pisze:W zeszłym sezonie prawie w ogóle nie było tu kłótni.
to moze w was jest problem? kompleksy?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 paź 2007, 11:16

U każdej ze stron wina lezy po trochu, ale prowodyrem tych kłótni są zazwyczaj kibice z Mediolanu, których cechuje niespotykana hipokryzja i krytycyzm Juventusu. Nie wiem co staraja się w ten sposób osiągnąć, może tak jak mówisz ossy starają się leczyć swoje kompleksy.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 paź 2007, 11:53

arek_ahig pisze:ale prowodyrem tych kłótni są zazwyczaj kibice z Mediolanu,

Żeby daleko nie odsyłać, zajrzyj w komentarze na pilka.pl po przegranym meczu Interu i zauważ ilu pieniaczy "z" Turynu się wtedy wypowiada.

ossy pisze:to moze w was jest problem? kompleksy?

to was nie było w elicie :]

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 paź 2007, 11:53

może kibice Interu Milanu czy Romy nie potrafią pisać na normalne tematy :D np. Fenoment Legro w ostatnich 2 meczach :shock:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 paź 2007, 12:22

arek_ahig pisze:których cechuje niespotykana hipokryzja
Pisałem, że po każdej ze stron znajdą się krzykacze, co rusz krytykujący przeciwna drużynę. Ale pod względem hipokryzji to nikt wam nie jest w stanie dorównać.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 02 paź 2007, 13:53

Zico_FCI pisze:To jak w końcu?
Lał wodę tekstami o czystym Calcio, że go to denerwuje i w ogóle, a reszta była we większości prawdą.

A spokojnie było tu nie ze względu na brak samego Juventusu w Serie A, a ze względu na brak pomyłek sędziowskich na rzecz Starej Damy.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 paź 2007, 14:17

Jako że juz trochę czasu minęło od derbów Turynu, chciałbym się zapytać kolegi Łukasza czy nadal sądzi, że bramka Trezegueta została zdobyta ze spalonego? Czy nadal stoi zaparte przy swoim, mimo wszelkich wypowiedzi ludzi związanych ze środowiskiem sędziowskim we Włoszech. No ale zapewne nic w tej kwestii sie nie zmienilo, bo jak on to lubi powtarzac tak mu wygodniej...

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 03 paź 2007, 16:54

Lukasz moze sobie gadac ile chce... Glos w sprawie zabrał Colina, któory powołując sie na punkt 11 jakiegos tam dokumentu o pozycjii spalonej stwierdził, że bramka zdobyta w 100% prawidłowo.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 paź 2007, 17:08

Hehe, teraz siedzi cicho, bo wie już jakie głupoty plótł i wstyd mu.

Dobra, zeby nie było OT :). Skoro Collina potwierdził słuszność tej bramki, to myślę, że powinno to zamknąć usta wszystkim niedowiarkom. Tym bardziej, że nie trzeba chyba przypominać, ze kibicem Juve to on raczej nie jest. Z tego co wiem, to kibicuje innej drużynie Łukasz. :whistle:

wstyd, czy nie wstyd ... OT nie są mile widziane // fieldy

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 paź 2007, 18:04

Chcesz mnie sprowokować ? Nie wyjdzie ci. Niesamowite jest to jak bardzo chcesz pokazać swoja wielkość bo Collina powiedział... Powiedział czy nie kontrowersje w waszych meczach były, są i będą. Taka wasza natura, do tego powstaliście. Do niczego więcej.

Siedzie cicho bo nie lubię ciągnąć pewnych tematów w nieskończoność. Z niektórymi lepiej się nie wdawać w dyskusje. Nie odpisuj.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 03 paź 2007, 18:20

Tak powoli przygotowując się juz do kolejnej kolejki w ten weekend, napiszę, że gramy z jednym z najbardziej znienawidzonych klubów przez naszych tifosi, Fiorentiną. I muszę przyznać, ze jestem przed tym meczem strasznym optymistą i liczę na zwycięstwo w tym meczu.

Odbiegajac teraz trochę od tematu. Ostatnio sporo czytam i nie dalej jak wczoraj wyczytałem, ze przejawy zachowań paranoidalnych moga być bardzo niebezpieczne. Często łączą się one z nadmierną frustracja i niemożnością interpretacji oczywistych oczywistości, jak to niektórzy lubią mowic, takiego osobnika. Tak do wiadomości podaję, na wszelki wypadek ;)
A i ostatnio wyczytałem też ciekawą rymowankę: "Rozwiń tabelę i Milan na czele"

A ja widzę, że Ty powoli pniesz się w górę w klasyfikacji prowokatorów, a to też może być niebezpieczne :roll: 2WP za wycieczki osobiste (troche za daleko odbiegłeś od tematu) i natarczywą napinkę. Kolejne próby prowokowania również będą nagradzane //maestro

Gwoli ścisłości gdzie ty tu widzisz wycieczki osobiste? Możesz wskazac mi ten fragment. Ja rozumiem, że niektórych wszechogarnia mania prowokacji i dopatrują sie jej wszędzie, nawet tak gdzie nie trzeba. Ale to co ty robisz to sie nazywa nadinterpretacja albo będąc bardziej na czasie PiSowski syndrom. Jedyną podstawą za jaką mółbyś mi przyznać WP byłoby OT, ale ty dopatrujesz się czegoś więcej, więc mógłbys mi łaskawie wyjaśnić o co kaman? Ja nie wyczytałem nigdzie, że moderatorzy moga przyznawać dowolnie WP za własną nadinterpretację. A ty właśnie to zrobiłeś.

A i jeszce jedno. Jak napiszę: "nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem", to też dostanę wp, bo według ciebie to są wycieczki osobiste?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”