Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 paź 2007, 15:33
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 paź 2007, 15:42
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Haraszo » 07 paź 2007, 15:45
Haraszo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 paź 2007, 15:53
Ok, ale tam nie masz wydzielonych konkretnych pozycji, a sprowadza się to tylko do poszczególnych formacji (goalkeeper, defender, midfielder, forward). Skrzydłowy to napastnik, a próbujecie mi tu wmówić, że jest inaczej.Tylko że w terminologii angielskiej na oficjalnej stronie Barcelony Ronaldinho i Messi zapisani są jako ,,forward" tak jak Eto'o czy Heniek a chocby na oficjalnej stronie Juventusu, Nedved czy Camor zapisani są jako midfielders
arek_ahig

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 07 paź 2007, 15:57
krzychu212
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 paź 2007, 15:59
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 paź 2007, 16:07
To nie są wingers ale side midfielders. Pisałem przecież wcześniej, że należy rozróżnić te dwie pozycje.maciek_88 pisze:Nedved, Marchionni i Camoranesi to napastnicy
arek_ahig

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 paź 2007, 16:07
Tyle ze Atletico nie gra jednym napastnikiem, a dwoma i juz tlumaczyle na czym polega gra 4-5-1.rkoeman pisze:wystarczy porownac np sgre skrzydlowych atletico madryt z naszymi bocznymi napastnikami.
Tyle ze na tej samem stronie Deco czy Toure to tez ta sama pozycja, a chyba tak nie jest, no chyba ze uwazacie Deco za defensywnego pomocnikamaciek_88 pisze:Tylko że w terminologii angielskiej na oficjalnej stronie Barcelony Ronaldinho i Messi zapisani są jako ,,forward" tak jak Eto'o czy Heniek a chocby na oficjalnej stronie Juventusu, Nedved czy Camor zapisani są jako midfielders.
Asteniu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 paź 2007, 16:09
Robben jest pomocnikiem czy napastnikiem w takim razie? Kim jest Jesus Navas? Kim jest Vicente? Kim jest Joaquin? itd.arek_ahig pisze:Ok, ale tam nie masz wydzielonych konkretnych pozycji, a sprowadza się to tylko do poszczególnych formacji (goalkeeper, defender, midfielder, forward). Skrzydłowy to napastnik, a próbujecie mi tu wmówić, że jest inaczej.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 paź 2007, 16:19
arek_ahig pisze:Skrzydłowy to napastnik, a próbujecie mi tu wmówić, że jest inaczej.
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 paź 2007, 16:23
Kiedy? Jak? Gdzie? napisałem, że Beckham jest napastnikiem? Nawet ironicznie? Gdzie i kiedy? Link.kaczy pisze:sam zapisałem chyba 20 postów na podobny temat , kiedy to REALFAN ironicznie wmawiał mi że Beckham jest napastnikiem .
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 paź 2007, 16:25
Oczywiscie Robben to skrzydlowy tak, Joaquin tak samo, a Beckham to bardziej boczny pomocnika nie dlatego ze nie drybluje ( to jest kompletny absurd i nie porozumienie ) tylko dlatego ze nie gra az tak ofensywnie jak jak chocby Robben.RealFan pisze: Robben jest pomocnikiem czy napastnikiem w takim razie? Kim jest Jesus Navas? Kim jest Vicente? Kim jest Joaquin? itd.
Mówisz o rozróżnieniach pomiędzy skrzydłowym a bocznym pomocnikiem. A takiego rozróżnienia w istocie nie ma, bo kogo w takim razie nazwać bocznym pomocnikiem? Beckhama? Tylko dlatego, że nie drybluje? Czy np. Rosickiego w Arsenalu, który bywa ustawiany blisko boku? Co wcale nie oznacza, że nie pełni roli w zasadzie kolejnego rozgrywającego tylko nie na samym środku boiska? A Kanonierzy pozostają bez klasycznych skrzydłowych. Dzięki czemu mogą tym samym grać tak kombinacyjną piłkę, jaką grają, a na bokach dziury wcale nie ma, bo i np. Rosicky stoi blisko flanki, a są jescze boczni obrońcy. Jak to jest?
Pytam, bo rzucasz określenia bez żadnych konkretów.
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 paź 2007, 16:26
Widzisz starasz mi się wmówić cos, co w rzeczywistosci nie ma miejsca. Istnieją w terminologii piłkarskiej takie pojęcia jak winger i side midfielder. I są to dwa odmienne terminy. Podobne nie znaczy tożsame. Patrzysz na to okiem kibica i moze dlatego nie dostrzegasz różnicy. Przeczytaj sobie np. encyklopedię pana Giffarda, może wtedy zmienisz zdanie.RealFan pisze:Mówisz o rozróżnieniach pomiędzy skrzydłowym a bocznym pomocnikiem. A takiego rozróżnienia w istocie nie ma, bo kogo w takim razie nazwać bocznym pomocnikiem?
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 paź 2007, 16:29
Nie jestem jakimś twoim cieciem żeby teraz ci wyszukiwać dokladne linki do tych postów ... jak tak bardzo chcesz to przeszukaj se temat o królu strzelców w Hiszpani . Twój post wyglądał mniej wiecej tak :RealFan pisze:Kiedy? Jak? Gdzie? napisałem, że Beckham jest napastnikiem? Nawet ironicznie? Gdzie i kiedy? Link.kaczy pisze:sam zapisałem chyba 20 postów na podobny temat , kiedy to REALFAN ironicznie wmawiał mi że Beckham jest napastnikiem .
kaczy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 paź 2007, 16:32
Dlaczego odwaracasz wąsacza pupą w moją stronę? Poprosiłem Cię o napisanie konkretnych różnic pomiędzy jak uważasz skrzydłowym i bocznym pomocnikiem. Kogo nazwać tak, kogo tak i dlaczego. Tak, jak ja zrobiłem ze skrzydłowym i napastnikiem.Istnieją w terminologii piłkarskiej takie pojęcia jak winger i side midfielder. I są to dwa odmienne terminy.
Wszystko zależy od sposobu jego gry. Popatrz właśnie na Chelsea sprzed dwóch, trzech lat i będziesz widział jak wygląda takie coś, kiedy skrzydłowy pełni rolę jak dodatkowy napastnik w momencie, kiedy zespół jest w trakcie ataku. W temacie o taktyce też coś o tym było. A jeśli dalej pijesz do Ronaldinho i Messiego to oni grają kompletnie inaczej niż skrzydłowi i pojmij to w końcu, bo wszystko zostało już wyjaśnione.Skrzydłowy to nie napastnik? Czekam na refleksje osób, które twiedziły, że w istocie to nie mogą być skrzydłowi, bo przeciez są napastnikami.
Kluchman
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio