Dobrze, że jeszcze ktoś słucha starego dobrego Hendrixa, znaczy swiat się jeszcze nie kończy.
ps: Ze mnie to taki pan jak z Kwasniewskiego abstynent.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 25 wrz 2007, 16:07
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiDi » 25 wrz 2007, 16:16
Rzeczywiście, to jak Torres z formą i Piotr Włodarczyk bez.franz pisze:nie zestawiaj w dość zawiłym zdaniu pop punka z Hendrixem
Good Charlotte sami nie wiedzą, co grają. Próbowali być punkowcami, ale wyszło jak wyszło i zaczęli rapować itp. Ale ogólnie to takie imoł-skrimoł jest.franz pisze:A co do tego Billy Talenta to może być, da sie tego posłuchać taki klasyczny pop-punk to nie jest. Z tego klasycznego pop-punka to np. Good Charllote mogą podpadać w pełni w tą kategorię a Billy Talent nie do końca.
PiDi

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 06 paź 2007, 18:37
girlfromipanema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 paź 2007, 0:24
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 paź 2007, 1:22
Ciezko jest znalesc drugi taki zespol i raczej takowego nie znajdziesz. Jezli spodobal Ci sie ostatni album Dreamow to moze tez spodoba Ci sie Joe Santriani i jego "Engines of Creation". To w sumie troche cos innego, no ale(L)oczkerson pisze:Mam do was takie pytanko (tak naprawde 2) czy Dream Theater to Progresywny Metal czy co![]()
![]()
![]()
Bo ostatni album dla mnie jest poprostu fenomenalny i chciałem znaleść coś w podobnym brzmieniu, i tu pytanie numerek 2 CO![]()
![]()
![]()
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 paź 2007, 1:58
(L)oczkerson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 07 paź 2007, 10:23
skorpss

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 07 paź 2007, 12:41
pippen
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 08 paź 2007, 14:20
Ciekawe czy to się sprawdzi, bo jesli tak to możemy mieć małą rewolucje na rynku muzycznym. Ja czekam jednak najbardziej na samą płyte nie wazne w jakiej formie sprzedazy, obym się nie rozczarował.gw pisze:Radiohead zdecydowali się na nietypowy sposób dystrybucji nowych piosenek. Album "In Rainbow" będzie można kupić za pośrednictwem strony zespołu, Dead Air Space. Sam w sobie fakt ten nie byłby jeszcze dziwny, ale okazało się, że zespół pozwala fanom samodzielnie zdecydować, ile chcą zapłacić za muzykę.
Materiał można będzie również kupić w nieco bardziej tradycjnej formie boksu. Znajdzie się w nim płyta CD, winyl oraz dodatkowy krążek z bonusowymi piosenkami i zdjęciami. Boks pojawi się w sprzedaży około 3 grudnia.
Oto tracklista "In Rainbows":
"15 Step"
"Bodysnatchers"
"Nude"
"Weird Fishes/Arpeggi"
"All I Need"
"Faust Arp"
"Reckoner"
"House of Cards"
"Jigsaw Falling Into Place"
"Videotape"
Na dodatkowej płycie znajdą się:
"MK 1"
"Down Is the New Up"
"Go Slowly"
"MK 2"
"Last Flowers"
"Up on the Ladder"
"Bangers and Mash"
"4 Minute Warning"
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 paź 2007, 15:52
Mam tak samo jak typippen pisze:A ja jako stary fan metalujakoś do Drem Theater nie mogę się przekonać. Czegoś mi tam brakuje, ale być może nie nazbyt dokładnie się wsłuchałem w ich utwory.
Asteniu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 08 paź 2007, 19:28
skorpss
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 08 paź 2007, 19:47
Nebula RN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 08 paź 2007, 19:49
skorpss
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 09 paź 2007, 14:02
Nebula RN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 09 paź 2007, 19:11
Różnica między hard rockiem a heavy metalem (pamiętaj, że to tylko jeden z gatunków metalu) jest tak naprawdę niezwykle płynna i ciężko określić, w którym momencie mamy jeszcze hard rock, a w którym już heavy metal. Scorpions z wyjątkiem dwóch badziewnych płyt w drugiej połowie lat 90 zawsze grali coś pomiędzy hard rockiem i heavy metalem i ogólnie jest to metal. Posłuchaj sobie takich utworów jak Virgin Killer, Polar Nights, Another Piece of Meat, Can't Get Enough, Now, Dynamite czy Alien Nation. Iron Maiden nigdy tak ciężko nie grali, a mimo to na określenie ich mianem zespołu metalowego nikt się nie obrusza.Nebula RN pisze: Dla mnie Scorpions od zawsze byli zespołem hard rockowym, jeśli już mamy gdzieś ich zaszufladkowac. Ale nie jestem żadnym specjalistą w tej dziedzinie, jednak określenie ich muzyki mianem metalu jest wg mnie sporym nadużyciem.
Ja nie mogłem zauważyć, bo nie raczyłeś umieścić miasta w profiluNebula RN pisze: btw: widzę, że z tego samego miasta piszemy![]()
skorpss
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio