FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 502

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 10 paź 2007, 23:56

teraz na spokoju moge ci jedynie przyznac ze masz dar skutecznego wyprowadzania czlowieka z równowagi .
Życzę ci jak najgorzej, żeby ci sie w życiu nie powiodło itd.
Nie żałuje tego co wyrazilem.
Pozdro.
EOT

Dzięki :* // Mentor

na zlocie, podczas gry Akarin siatke mu założył :lol2: // fieldy

Qter
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qter » 11 paź 2007, 0:06

Cieszę się, że nareszcie wziąłeś się za edukację. Lepiej późno niż wcale. Obawiam się tylko, że deficyt inteligencji utrudni Ci zdobywanie wiedzy, ale to nic. Na pewno jakoś dasz sobie radę.

Ależ Mentorze- trzymaj poziom :oops:

Co do pomysłu z 5 wychowankami w składzie to uważam go za całkiem nietrafiony. Tak to już jest, że jedne kluby wolą kupować zawodników, inne (w tym oczywiście na pierwszym miejscu Barcelona :wink: ) same szkolą młodych piłkarzy. I dobrze, że różne zespoły preferują różne filozofie, bo dzięki temu świat piłki zyskuje na kolorycie.
Zresztą idea pracy z młodzieżą nie zginie, bo przykład Blaugrany właśnie pokazuje, że stawianie na wychowanków może się najzwyczajniej w świecie opłacać- i to, a nie odgórne regulacje sprawi moim zdaniem, że jeszcze wiele młodych talentów nas zachwyci.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 paź 2007, 15:47

kaczy pisze:na zlocie, podczas gry Akarin siatke mu założył :lol2: // fieldy
ba, nawet tych siatek było więcej niż jedna :wink: :P
Wg mnie Eidur nie został dla kasy, bo w WHU i tak, podejrzewam, zarabiałby więcej, albo bardzo porównywalnie do tego co dostaje teraz. Może zaakceptował swoją pozycję w Barcelonie i nie chciał przechodzić do rywala The Blues? Podejrzewam, że liczył na to, że pogra sobie więcej podczas gdy Eto'o jest kontuzjowany i podczas PNA. Wszystko jednak mu pokrzyżowała kontuzja, bo jestem niemal pewien, że to on by teraz grał zamiast Gio. A Gio by wchodził na końcówki jak Bojan. A tak Gudi ma lekką lipę. Bo jakby wszystko przebiegło normalnie to byłby pierwszym rezerwowym i grałby zazwyczaj w drugich połowach meczów czy ze słabszymi drużynami nawet całe.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 paź 2007, 16:44

Ponawiam swoje pytanie. Wybiera sie ktos jutro do Włoclawka na U-21?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 paź 2007, 17:01

mistyk pisze:Ponawiam swoje pytanie. Wybiera sie ktos jutro do Włoclawka na U-21?
Były takie wstępne plany, ale wybrałem koncert Pidżamy w Twoim mieście.

Visca el Barca

Hala Madrid

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 paź 2007, 17:04

Cris7 pisze:
mistyk pisze:Ponawiam swoje pytanie. Wybiera sie ktos jutro do Włoclawka na U-21?
Były takie wstępne plany, ale wybrałem koncert Pidżamy w Twoim mieście.

Visca el Barca

Hala Madrid
A to Pidzama w Toruniu bedzie? ee i tak wole mecz :o

Glory!

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 11 paź 2007, 19:56

Mentor pisze:A Ty z powodu miłości do niego
Nie nazwałbym tego miłością, ale sympatią do niego, która po odejściu do Realu znacznie zmalała.
Mentor pisze:Chyba za bardzo bym się nie pomylił gdybym tak napisał.
A powiedz mi w czym to niby Gudjohnsen jest lepszy od Argentyńczyka ? zgadzam się z jednym - jest bardziej wszechstronny.
Mentor pisze:Jeżeli Gudjohnsen swoimi występami w Barcelonie stracił swoje dobre imię to ja nie mam więcej pytań

Na pewno wielu ludzi nie uważa go już za tak dobrego zawodnika jakim był za czasów gry w Chelsea. Powtarzam jeszcze raz. Piłka hiszpańska nie jest dla niego, jeśli chce jeszcze pograć na dobrym poziomie i regularnie, to niech czym prędzej wraca na Wyspy.
Mentor pisze:Już nawet nie chce mi się więcej pisać na ten temat bo wiem jak wygląda dyskusja z Tobą.
Jak wygląda ? to ja mówię, że Saviola jest słaby, be i inne zło chociaż strzelił dla Barcelony wiele ważnym bramek, potrafił być najlepszym strzelcem w zespole ? nie wydaje mi się. Potrafię docenić umiejętności danego zawodnika. Gudjohnsena też szanuję, nie mówię na niego drewno itp. bo wiem, że swoje potrafi, ale w Hiszpanii na pewno tego nie pokaże. To ja zawodnik stworzony do wyspiarskiego stylu gry.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 paź 2007, 21:10

Mentor pisze:To był PIERWSZY sezon Eidura. Pierwszy sezon po którego zakończeniu nic nie wskazywało, że dalsze losy tak się potoczą.

Bez przesady, chyba tylko Islandczyk i grono jego kibicow myslało, że bedzie mial szanse na gre. Sztab dawał mu znaki, że nie ma miejsca dla jego osoby w Barcelonie, poprostu nie pasuje tak samo jak M. van Bommel. On takze zagrał kilka ciekawych spotkan, jednak to za mało na gre w Dumie.
Ja osobiscie nie widze sensu, aby Islandczyk dostawł szanse na gre, skoro jest Henry, a te 10 minut mozna spozytkować dla Bojana, bo na Eidura w przyszłosci nie licze i mam nadzieje, że to sa ostatnie miesiace jego pobytu, a na Bojana wrecz przeciwnie.
Trudno mi znalezc uzasadnienie dla teorii, że gdby nie kontuzja to Eidur mialby zajmowac meijsce Giovaniego, albo przynajmniej Bojana.

Czym kierował sie Gudy pozostajac... chyba wiara w swoje umiejetnosci, a moze zaprzyjaznil sie z Ezquerro.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 paź 2007, 2:27

Zostawcie Gudiego w spokoju.
Włodarze Arsenalu uregulują za hiszpańskiego piłkarza, Frana Meridę, rachunek na kwotę 2,2 mln funtów. Pieniądze trafią do kasy FC Barcelony, która wygrała proces sądowy wytoczony młodemu Hiszpanowi.

Powodem procesu był fakt, iż Mérida w wieku 15 lat opuścił Camp Nou i tuż po ukończeniu 16 roku życia podpisał kontrakt z Kanonierami. Wywołało to wówczas furię u działaczy ligi hiszpańskiej.

Wyrokiem sądu Mérida jest więc winien Katalończykom 2,2 mln funtów, które w jego imieniu zapłaci Arsenal.

Działacze Arsenalu uważają, iż postąpili właściwie, natomiast klub nie jest w jakikolwiek sposób powiązany z tą sprawą.
:o W takim razie dostaliście jałmużnę za Meridę. Także gadanie typu "Wenger ukradł Meride" w tym przypadku będzie bezpodstawne. :]

Jarzinho, co o tym myślisz? :glass:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 paź 2007, 9:31

a g... prawda bo zaplacic ma sam pilkarz (choc kase wylozy arsenal) wiec teoretycznie klubowi sie nie dostalo. choc powinno jako ze kradzenie pilkarzy z klubow francuskich i hiszpanskich jest rzecza naganna

bardzo latwo poczekac az jakis pilkarz dobrze sie rozwinie a pozniej dac mu kontrakt korzystajac z roznicy w prawie pracy

pozniej slucham i czytam o geniuszu wengera i jego wspanialych wychowankach. o cescu czy meridzie slyszal kazdy kto interesuje sie pilka hiszpanska na dlugo przed ich 'wychowaniem' przez arsena w.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 paź 2007, 9:43

Zaraz. Czyli jak to jest? Messi przyszedl do Barcelony w wieku 13 lat, wiec jest jej wychowankiem, bo w tak mlodym wieku w jaki sposob poprzedni klub mogl go uksztaltowac?

Fabregas odszedl w wieku 15 lat wiec tez jest jej wychowankiem. Bo Barcelona zdazyla go juz uksztaltowac.

Dobrze rozumuje, czy gdzies nie trafilem? Bo tych lat dokladnie nie jestem pewien.

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 12 paź 2007, 10:14

Fabregas odszedł w wieku 16 lat. Przeszedł przez wszystkie szczeble szkolenia w Barcelonie i wszyscy wiedzieli, że ma olbrzymi talent. Przed przejściem do Arsenalu wygrał jeszcze z Hiszpanią MŚ do lat 17 w Finlandii.
Z Messim sprawa była inna. Zaczynał w Newell's Old Boys, ale szybko zainteresowały sie nim najpotężniejsze argentyńskie zespoły czyli River i Boca. Dalej historia jest już znana. Faktem jest że Leo zaczynał w szkółce Barcelony od zera i tylko dzięki niebywałemu talentowi w tak krótkim czasie zdołał przebrnąć przez większość kategorii młodzieżowych, aż trafił do pierwszej drużyny.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 paź 2007, 10:17

rkoeman pisze:choc powinno jako ze kradzenie pilkarzy z klubow francuskich i hiszpanskich jest rzecza naganna
kradzenie ? Jakby się piłkarz i jego rodzice nie zgodzili, to zostałby tam gdzie był. Jakby miał gwarancje gry - to zostałby.
To chyba oczywiste.
Pora się chyba z tym pogodzić, nie uważasz ?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 12 paź 2007, 11:51

nie. nie zostalby. bo to on podpisal kontakt a nie jego rodzice. bo w anglii mozna to uczynic rok wczesniej

laporta chcial mu dac gwarancje gry i byla o tym mowa.

rozumiem tez ze reszta mlodych pilkarzy ktorzy 'przechodza' z francji i hiszpanii do anglii ze strata dla macierzystych klubow to rowniez dzialanie fair?

bo naprawde nie trzeba byc geniuszem by pojechac do szkolki nantes, auxerre czy barcelony i wybrac sobie wielki talent. szkoda ze prawo nie jest takie same i w anglii i w pozostalych krajach przez co klubu stawiajace na wychowankow traca spore pieniadze

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 paź 2007, 11:56

kuman, ale czy ja mówie, ze to jest fair ? Chyba nie.
Nie zgadzam sie jedynie cod o jendego - że jest to kradzież. Bo skoro prawo pozwala ...

rkoeman pisze:szkoda ze prawo nie jest takie same
własnie. Dlatego pisanie o kradzieży jest nie na miejscu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”