Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 10 paź 2007, 17:39
Lisek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 10 paź 2007, 18:24
Lombard jako zespół to może nie (na pewno nie), ale - co ciekawe - Piotr Zander - niegdysiejszy gitarzysta grupy (jeden z lepszych w Polsce), po rozpadzie pop-rockowej kapeli zajął się ...tworzeniem muzyki disco-polo.kama_reda pisze:Nie, no. Wygłupiłem się z tym Lombardem. Naturalnie nie należy to do Disco Polo, choć pod koniec imprez także często słyszalneMichał M pisze:Nie wiedziałem, że Lombard zaliczany jest do disco-polokama_reda pisze:Lombard - Przeżyj to samA przynajmniej ich wcześniejsza twórczość (nie wiem czy jeszcze nagrywają). Takim cudem jeszcze się okaże, że i taki Perfect czy Lady Pank to disco-polo
![]()
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 10 paź 2007, 18:31
MaWiK pisze:metal < disco polo
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 11 paź 2007, 10:12
franz pisze:techno
Rumeczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 11 paź 2007, 18:00
Bez obrazy ale wydaje mi się, że ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. W poscie tuż nad twoim napisałem, że od słuchania techno boli mie głowa bo tak faktycznie jest i co to ma do jakiegoś Eskowego oblicza (żebym ja jeszcze wiedział co to jest to "eskowe oblicze") i ilości czasu potrzebnej do produkcji techno, otóż nic.Rumeczek pisze:bez obrazy ale wydaje mi sie, ze Ty
I co z tego? Ja nie pisałem o muzyce elektronicznej i jej podgatunkach tylko o disco - polo i metalu, a więc po co ta informacja?Rumeczek pisze:PS. jest duzo podgatunków muzyki elektronicznej tak samo jak metalu.
franz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 11 paź 2007, 18:18
Janusz Laskowski - Śnił mi się rodzinny domfranz pisze:Jak sie nazywa ta sławna już piosenka Łaga cziga... ? I kto ja wykonuje?
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 paź 2007, 1:31
To jest dobre:
['] Wyrwałeś jakąś tandetną piosenkę.franz pisze:W Rosji też mają disco polo Laughing :
guru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 paź 2007, 2:15
Ej to też jest suuuperguru pisze:Cliver- zaufaj mi, Noc nam dziś nie zaszkodzi, Lekarstwo na gorzkie łzy Cool, Skalar- w te noc
A to chyba jest jakiś plagiat bo jest coś na tą samą nutę tyle że zagranicznego, tak? Bo na meczach podobne cudo słyszałem a już się bałem że to to samoguru pisze:Lekarstwo na gorzkie łzy Cool,
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 paź 2007, 2:32
Wiesz ja nie mówię, że masz się tym delektować w wolnych chwilach, gdy masz ochotę posłuchać sobie muzyki. Chciałbym Cię zobaczyć na takiej np. wiejskiej zabawie.Yukasz pisze:Ej to też jest suuuper Majkel Rolling Eyes
Basshunter- Boten AnnaYukasz pisze:A to chyba jest jakiś plagiat bo jest coś na tą samą nutę tyle że zagranicznego, tak? Bo na meczach podobne cudo słyszałem a już się bałem że to to samo Razz
guru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 paź 2007, 16:58
RóżA
carekk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 14 paź 2007, 20:58
girlfromipanema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 14 paź 2007, 21:23
Dlaczego ? a słuchanie techno, metalu, popu czy rocku to nie jest obciach ? muzyka jak każda inna, ma tylko ten plus, że praktycznie każda piosenka łatwo wpada w ucho i przyjemnie się jej słucha, czego nie można powiedzieć o piosenkach z innych gatunków muzycznych.girlfromipanema pisze:słuchanie disco polo to obciach.
A w czym te gatunki są lepsze ? że są fajniejsze teledyski, że wykonawcy to większe gwiazdy i więcej zarabiają itp. ? co Ci się w tym disco-polo nie podoba ? nie mów, że wszystko, bo to nie odpowiedź. Poproszę o konkrety.girlfromipanema pisze:natomiast do tej kategorii nie kwalifikuje się słuchanie metalu czy muzyki elektronicznej.
Można mówić o prostocie i melodyjnej muzyce, co czyni ten gatunek bardzo przyjemnym dla słuchacza. Trzeba też umieć docenić banalne rzeczy, a nie tylko lansowane przez media utwory, które w wielu przypadkach są głupie, a jednak pieniądze za jakie są produkowane, sprawiają, że ludzie ich słuchają, bo to co drogie i tworzone przez kogoś znanego to zawsze musi być lepsze. A tak wcale nie jest.girlfromipanema pisze:a o czym można mówić w przypadku disco polo?
girlfromipanema pisze:zero umiejętności, bo zarówno moi, jak i prawdopodobnie wasi znajomi mogliby podobne hity wymyślić przy odrobinie wódki
girlfromipanema pisze:prawdę mówiąc denerwuje mnie, że nazywa się ich muzykami i że to się nazywa muzyką. i że ktokolwiek ma takie do muzyki podejście.
Mnie się tam disco-polo podoba, więc jestem prosty, nieosłuchany itd. Dobra, ja z tym mogę żyć. Nie będę się wstydził tego, że lubię disco-polo, bo to muzyka jak każda inna. Ja o nieosłuchanych ludziach powiem o tych, którzy słuchają techno, czyli ciągłego łupu, cupugirlfromipanema pisze:bo disco polo jest skierowane do niewymagających, prostych, nieosłuchanych ludzi
African
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 paź 2007, 21:43
Jak jeszcze nie mierzyłbyś wszystkich swoją miarą to byłoby fajnie. Mi akurat to coś nazywane disco polo nie wpada w ucho i nie jest dla mnie przyjemnością gdy ją słyszę a co za tym idzie bardziej cierpię niż się odprężam i bawię.African pisze:muzyka jak każda inna, ma tylko ten plus, że praktycznie każda piosenka łatwo wpada w ucho i przyjemnie się jej słucha, czego nie można powiedzieć o piosenkach z innych gatunków muzycznych.
Np w tym że ci wykonawcy metalu czy innego takiego którego notabene nie słucham mają pojęcie o muzyce. A gwiazdą disco polo może być każda osoba z ulicy która zostanie dobrze wypromowana i podsunie sie jej jakieś teksty do 'śpiewania' lub sama zaśpiewa - 'widziałem ją, ona patrzyła na mnie tratatatata; wzięliśmy sie za ręce i było nam fajnie tratatatata' itp i już masz piosenke discoAfrican pisze:A w czym te gatunki są lepsze ?
Metal lansuja media? Media lansują głównie laski z silikonem.African pisze:Trzeba też umieć docenić banalne rzeczy, a nie tylko lansowane przez media utwory
Mam wrazenie ze jesteś osobą nie wierzacą we własne umiejętnosci. Głowa do góry tobie też sie udaAfrican pisze:Do wymyślenia każdej piosenki potrzeba talentu. Ludzie wymyślający teksty obojętnie jakiej piosenki to artyści. Po co Ci do tego wódka, przecież to takie głupie i banalne jest, więc bez wspomagaczy wymyślisz jakiś disco-polowy tekst.
A Wiśniewski z Mandaryną są muzykami czy robią po prostu show? Niektórzy uważają ze oni śpiewaja.African pisze:Jest to śpiewane, więc muzyką siłą rzeczy musisz to nazwać.
Yukasz
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio