Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 687

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
31%
Oddanie Sneijdera
1
8%
Zatrudnienie Beniteza
0
Brak głosów
Zwolnienie Xabiego
6
46%
Zatrudnienie Mourinho
2
15%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 paź 2007, 14:36

Wraca temat Soldado w Benfice. Camacho powiedzial w jednym z wywiadow, ze chcialby sprowadzic do swojego klubu Roberto oraz Ernesto Chevantona. Jesli oferta bedzie konkretna, to klub pewnie pusci naszczego wychowanka. I dobrze, bo u nas ostatni raz gral jesli dobrze pamietam jeszcze w okresie przygotowawczym :wink: Szkoda, zeby sie marnowal na lawce (a wlasciwie na trybunach). Nie bez znaczenia jest tez fakt, ze Roberto moglby grac w Lidze Mistrzow, oczywiscie jesli Benfica wyjdzie z grupy :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2406
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 paź 2007, 16:11

Tylko teraz Benfica nie zaoferuje już 15 mln jak to było latem. Z resztą nie przesądzajmy sprawy. Soldado mówi, że jest cierpliwy i jest gotów poczekać na swoją szansę, którą chce wykorzystać, podpisał kontrakt na 5 lat i na razie nie myśli o odejściu. Z kolei plotkami o panach X i Y, którzy mieliby według prasy do Realu dołączyć się nie przejmuje. Fakt, że nie sprzedano go latem bierze jako dobry znak, iż klub mu ufa i wierzy w niego. Jednak to, że tak mówi niekoniecznie oznacza, że taka jest cała prawda. Zapewne Roberto chciałby zostać w Realu, ale jeśli ta jego szansa nie nadejdzie, albo nadejdzie dopiero w Copa del Rey to jego odejście jest bardzo możliwe. Wolałbym jednak, aby Schuster mimo wszystko sprawdził go wcześniej i ocenił jego przydatność już na boisku. Każdego trzeba wypróbować. Prawdą jest też to, że jeśli ma odejść Soldado i przyjść inny napastnik na to miejsce (nieważne kto) to ja już wolę, aby Roberto został :] Bo gdzie wtedy będzie ten tworzony przez niektórych mit o zbyt dużej ilości snajperów? A przecież Hiszpan nie jest za słaby. Ma już niezłą markę, grał nawet w pierwszej reprezentacji.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 paź 2007, 16:40

Wszystko bedzie zalezalo od jego cierpliwosci i ambicji. Na razie nie lapie sie przeciez nawet do meczowej 18, o pierwszym skladzie nie wspominajac. W wywiadach latem mowil, ze po powolaniu do kadry, chcialby zagoscic w niej na dluzej. Na razie nie ma na to szans. Z drugiej jednak strony, wracajac do Realu, wiedzial na co sie porywa i z kim bedzie musial walczyc o miejsce w skladzie. Mimo wszystko, wydaje mi sie, ze liczyl na wiecej. Ciezka decyzja przed nim. Zycze mu jak najlepiej, dlatego uwazam, ze w obecnej sytuacji, odejscie zima jest dla niego optymalnym rozwiazaniem. Watpie tez, by po jego ewentualnej sprzedazy, klub szukal nastepcy. Mamy przeciez Higuaina i Baptiste.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 paź 2007, 20:06

Jak odejdzie to chyba nikogo to nie zdziwi, ale jak zostanie to szoku też nie będzie. Jego decyzja i pośrednio decyzja trenera. Szkoda tracić takiego perspektywicznego gracza, ale jeśli ma nie grać...

A następca? Wiesz zimą może nie, ale w ostatnim czasie Real jest łączony z różnymi napastnikami :roll: Ten klub jest nieprzewidywalny, więc wcale bym się nie zdziwił, jak latem znowu ktoś by w takiej sytuacji do ataku dołączył. A pozycja Baptisty też jest sprawą nie do końca jasną :roll:

Mi bardziej przypadły do gustu plotki o Artecie, niż o jakimkolwiek innym zawodniku.

Ale mercato teraz nie ma :P Niedługo trzeba zacząć temat meczu z Espanyolem. Zapowiada się najtrudniejszy mecz w tym sezonie jak dotychczas.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 paź 2007, 21:30

Chodzilo mi wlasnie o zimowe mercato. Zgadzam sie, ze latem moze ktos przyjsc. Nie zdziwie sie rowniez, jak pozegnamy Bestie podczas wakacyjnego mercato.
Arteta :?: Szczerze mowiac nie mam zdania o tym pilkarzu, nie mialem okazji ogladac go w akcji wiele razy, wiec nie bede sie wypowiadal :wink:
Mecz z Espanyolem na pewno bedzie najtrudniejszy z dotychczasowych. W ogole ciezkie mecze teraz przed nami - Espanyol, Depor (z ktorym ciezko nam sie gra) i potem 2 mega ciezkie wyjazdy do Valencii i Sevilli. Te mecze pokaza, gdzie tak naprawde jestesmy.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 paź 2007, 21:06

Z kadry na sobotni mecz wypadl nam Guti. Jose Maria doznal urazu na wczorajszym treningu i Bernd majac na uwadze srodowy mecz z Olympiacosem, najprawdopodobniej nie uwzgledni go przy dobieraniu skladu na Espanyol. Dobrze, ze gotowy do gry jest juz Robinho - bedzie mogl zagrac na prawej stronie, a miejsce Gutiego zajmie Sneijder. Istnieje tez opcja z Gago.

EDIT
Sneijder wlasnie trafil w kadrze :wink: Zostala jeszcze druga polowa, moze Ruud albo Robben tez cos strzela :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 paź 2007, 23:02

Duża strata dla naszego środka pola w tym meczu. Będzie problem, bo naturalnego zmiennika na tej pozycji nie mamy. Może zagrać Robinho, chociaż on z Robbenem jako para skrzydłowych to może być zarówno strzał w 10, jak i samobójstwo bo każdy z nich zaliczy przynajmniej po 10 strat :P

Jaka tam opcja z Gago? Bestia :twisted:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 paź 2007, 23:35

RealFan pisze:Bestia :twisted:
To tez jest jakies wyjscie, choc wariant ze skrzydlami Ro-Ro bardziej mi odpowiada :wink: Jest troche bardziej ryzykowny, bo obaj panowie gra w obronie nie grzesza, ale w koncu jedziemy do Barcelony po 3 punkty. Pozostaje miec nadzieje, ze podroze za ocean zbytnio sie na formie naszych pilkarzy nie odbija.
P.S. Widze, ze musimy sami ciagnac temat :wink: Gdzie reszta "bialej ekipy" :?: :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 paź 2007, 17:16

Bardziej bym preferował silnego Baptistę w środku pola. Grał już na tej pozycji nie raz, więc nie stanowiłoby to problemu, a to ile może wnieść nie tylko do ataku, ale także w destrukcji może się okazać nieocenione. Jeśli chcemy faktycznie zdobyć te trzy punkty to w moim przekonaniu nie możemy pozwolić na to, aby rywal miał nadmierną swobodę. Wystawienie pary Robinho - Robben na skrzydłach stanowiłoby tutaj olbrzymie zagrożenie dla naszych obrońców bo potencjał w rozbijaniu akcji rywala w linii pomocy byłby praktycznie żaden, bo sam Diarra niewiele zrobi, a Sneijder podobnie jak jego rodak i Brazylijczyk nie są graczami zaliczającymi dużą ilość odbiorów. Niezależnie od tego jak bardzo by się nie starali, to to jednak nie to samo. Opcje z Gago i Drenthe dla mnie ewidentnie odpadają. Gra dwójką DM odpada. Z Getafe mieliśmy próbkę.
Makis pisze:Pozostaje miec nadzieje, ze podroze za ocean zbytnio sie na formie naszych pilkarzy nie odbija.
Na formie na pewno nie, ale Robinho zagrał cały mecz, a w dodatku takie długie podróże są męczące. Zobaczymy czy Schuster z tego powodu da mu zagrać od początku. Ale to mogłoby oznaczać ławkę dla Robbena, bo tak jak mówiłem jest opcja, która bardziej mnie przekonuje. Tak, wiem mogę być subiektywny przez to, jaką sympatią darzę Julio, ale tutaj w moich rozważaniach chyba tego nie widać? :P

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 18 paź 2007, 17:20

Makis pisze:Gdzie reszta "bialej ekipy"
ma przerwe na mecze reprezentacji :P
RealFan pisze:Mi bardziej przypadły do gustu plotki o Artecie, niż o jakimkolwiek innym zawodniku.
w zalewie dosyć smiesznych spekulacji prasowych (Villa, Cesc)

news o zaintersowaniu Arteta to świetny news, oczwysicie o ile jest prawdziwy podoba mi sie ten zawodnik i mógłby grać u nas w zespole bardzo ważną rolę

a ze mamy braki w srodku pomocy widac dzis Guti wypadł z gry i zmiennika naturalnego nie ma

dziś ukazuje sie dość sensacyjny wywiad z Drogba w france football gdzie Didier mówi ze chce odejść jak wiadomo Real też w niego celuje pozostaje pytanie czy warto sciągać do nas Drogbe :?:

ja uważam że nie warto

co do Gutka na ile info jest pewne bo jak narazie to Marca spekuluje, ja bym zrobił odwrotnie zaryzykował Gutiego z Espanoyolem a odpuścił mu Olympiakos :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 paź 2007, 17:26

Jak w końcu zdecydowałem się coś dzisiaj tu napisać bo nic się nie działo to mój post jest już na poprzedniej stronie :o
vakabayashi pisze:co do Gutka na ile info jest pewne bo jak narazie to Marca spekuluje, ja bym zrobił odwrotnie zaryzykował Gutiego z Espanoyolem a odpuścił mu Olympiakos
Nie chcemy ryzykować pogłębienia urazu. W Realu Schustera grają zawodnicy tylko w 100% zdrowi. I prawidłowo, bo później moglibyśmy się obudzić z ręką w nocniku.

Awatar użytkownika
Klatus
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Klatus » 18 paź 2007, 18:41

co do Gutka na ile info jest pewne bo jak narazie to Marca spekuluje, ja bym zrobił odwrotnie zaryzykował Gutiego z Espanoyolem a odpuścił mu Olympiakos Wink
Guti jest kontuzjowany, potwierdziła to oficjalna strona. Ma jakiś problem z Achillesem w prawej nodze.
Nie widzę większego problemu z zastępnikiem Gutka. W grę wchodzi Baptista lub Gago. Równie dobrze możemy zagrać na skrzydłach z Robbenem i Robinho, w ataku Raul z Ruudem i za nimi Sneijder i jeden defensywny Diarra.

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 18 paź 2007, 21:00

Warto wspomnieć jak grali piłkarze Realu w czasie przerwy reprezentacyjnej.
Bardzo dobrze zaprezentował sie Wesley Sneijder. Zdobył bramkę, trafił w słupek i kilka razy posłał ładne piłki do swoich kolegów z drużyny. Również dobrze zaprezentował sie Robben, a nasz trzeci Oranje czyli Ruud nie grał. W zespole Niemiec zagrał Metzelder, lecz został zmieniony po pierwszej połowie. W ramach eliminacji do mistrzostw świata 2010 Argentyna grała z Wenezuelą i wygrała 2-0. W 62 minucie na boisku pojawil sie Gago, a jego klubowy kolega Heinze nie grał. W barwach Brazylii cały mecz rozegrał Robinho i zaliczył asystę przy bramce Elano. Hiszpania grała towarzysko z Finlandią, a cały mecz w jej barwach zagrał Ramos.

Klatus pisze:Równie dobrze możemy zagrać na skrzydłach z Robbenem i Robinho, w ataku Raul z Ruudem i za nimi Sneijder i jeden defensywny Diarra.

To jest zbyt ofensywne ustawienie. Między obroną a pomocnikami będzie tylko Diarra, który może sobie nie poradzić mimo iż już się skończył Ramadan. Jak napisał RealFan na poprzedniej stronie gdy gra Guti to jest on również odpowiedzialny za zadania w destrukcji.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 18 paź 2007, 21:04

To Robben jest kontuzjowany czy nie?? Bo slyszalem gdzie chyba nawet na tym forum ze doznal jakiejs kontuzji.jak tak to ile nioe bedzie gral??

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 18 paź 2007, 21:11

Robben jest kontuzjowany a kontuzji doznał właśnie w meczu reprezentacji. Wszedł w 29 minucie za Van Der Vaarta i w 63 został zmieniony. Holender będzie pauzował przez najbliższe półtora miesiąca. Przyczyną przerwy w grze jest zerwanie mięśnia uda w prawej nodze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”