FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 519

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 lis 2007, 21:20

Moim zdaniem Ryjek zostanie na bank do konca sezonu. No chyba ze szybko odpadniemy z LM i dalej bedziemy notorycznie tracic punkty na wyjazdach co w konsekwencji przesunie nas w dol tabeli.
Ja w przeciwienstwie do was juz dawno okreslilem Ronaldinho i tylko boje sie ze na wyrost. Dawalem mu 2 lata slabszej gry i czas sie konczy w wiosne. Boje sie ze najlepszym wyjsciem dla klubu i pilkarza bedzie zmiana otoczenia.
Co do ryjka to musi wreszcie wybrac i usatwic ta druzyne tak jak to zrobil 3 lata temu. Czas na zmiany albo korekty w taktyce bo tak dalej byc nie moze.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 lis 2007, 21:56

Cholera, chyba wygramy na wyjeździe. 8) Bedzie niezła impreza po takim sukcesie. Tak prawde mowiac, grajac składem: Albert- Ula-Puyol- Rafa- Sylvek- Toure- Xavi- Iniesta - Giovani - Henry- Eidur i stwarzajac 4 sytuacje to naprawde sukces w wykonaniu Barcy. :roll: Festyn na trybunach raczej nikomu nie przeszkadza, Henry dobrze, że strzelił bramke, bo po pierwszej połowie mogłbym nie wierzyć, że gra dzisiaj. Ogolnie tak mozna powiedziecie jeszcze o kilku. Bojan do boju. :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 lis 2007, 23:25

Meczu nie oglądałem, wynik ani gra mnie nie interesują, ale jedno pytanie mam.

Co się stało GdS? Bardzo źle to wyglądało? Jakieś przewidywania?

http://img125.imageshack.us/img125/4525/lv02az2.png

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 13 lis 2007, 23:36

Mentor pisze:Co się stało GdS? Bardzo źle to wyglądało? Jakieś przewidywania?
Silny uraz kostki wg Sportu. Ciekaw jestem ile będzie pauzował. Jeśli krótko to szczęście się go trzyma. Piłkarze tego 3-ligowca zamiast grać w piłkę grali w kości :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 lis 2007, 23:52

Wg. mnie to wygladało na cos z kolanem, poczatkowo myslałem,że złamał mu piszczel. Siła wejscia była naprawde mocna, a trybuny i reklamy były tak blisko, ze trudno było dostrzecw co tak naprawde Giovani dostał. W Kazdym razie wyglda to poważnie. Bojana czy innych pilkarzy Barcy takze nie oszczedzano, widać oni w kolejce po talent nie stali, nauczono ich tylko wślizgów.

Co do spotkania to mnie osobiscie podobał sie Eidur, akcja z Henrym, pozniej słupek, w końcowce takze sie starał. Pora mu dać wieksza szanse, moze to on bedzie lekiem na całe zło. Może, o Titim szkoda gadać, bo dzisiejszy przeciwnik był dla niego za mocny. :cry:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 15 lis 2007, 12:13

Uraz Gio okazał się na szczęście tylko nieskomplikowanym skręceniem kostki i po odpoczynku w czasie przerwy na mecze reprezentacji będzie on mógł zostać powołany na spotkanie La Liga z Recreativo Huelva, które odbędzie się na Camp Nou w przyszły weekend. Ot, taki optymistyczny akcent 8)

Tak btw to plagi kłopotów zdrowotnych przydarzające się w ostatnich sezonach spowodowały, że teraz każdy uraz zawodnika urasta - przynajmniej w moich oczach - do rangi poważnych kontuzji. Tak było kiedy w meczu z Getafe "blady" złapał się za kolano i zaczął zwijać z bólu i teraz kiedy Gio został zniesiony pod kocykiem termicznym z boiska. Na szczęście były to tylko fałszywe alarmy.

EDIT

Racja George - chodziło mi o uraz Iniesty z meczu z Betisem.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2007, 12:56 przez Janio, łącznie zmieniany 1 raz.

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 15 lis 2007, 17:02

"blady" trzymał się za kolano w meczu z Betisem ( jeśli blady to Iniesta).
w końcu zwyciesytwo na wyjezdzie ! :D ale gra ciągle słaba, bez polotu, brak dynamiki , nie wiem czy można to poprawić jeszcze w trakcie sezonu, zawodnikow w formie mozna policzyc na palcach jednej ręki. może zostały popełnione błedy w przygotowaniach do sezonu ( spójrzmy na zawodników Arsenalu, Manchesteru - tam każdy jest w formie i naprawde nie ma róznicy kto zagra).

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 15 lis 2007, 18:20

George Jung pisze:popełnione błedy w przygotowaniach do sezonu.

A więc kto je popełnił? :roll: Ryjek? chyba tak. No albo powinni zmienić układ treningu?dodać więcej gierek, strzałów na bramke cokolwiek. Bo raczej kondycje mają dobrą. Biegają i biegają ale i tak nic z tego nie mają :roll:

George Jung pisze:spójrzmy na zawodników Arsenalu, Manchesteru - tam każdy jest w formie i naprawde nie ma róznicy kto zagra

Bo oba te kluby wiedzą że liczy się bardziej zgranie, pomysł i dobra taktyka, niż klub nafaszerowany gwiazdami.

Gra Barcy wyglada tak jakby każdy z osobna ( nie drużynowo) chciał zmienić los meczu, być na pierwszych stronach gazet i by pisali o nim "wyciągnął Barce z opresji".

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 15 lis 2007, 22:40

baziu pisze:No albo powinni zmienić układ treningu?
A to nie od Ryjka zależy?
baziu pisze:Bo oba te kluby wiedzą że liczy się bardziej zgranie, pomysł i dobra taktyka, niż klub nafaszerowany gwiazdami.
Zapomniałeś dodać, że ten niezgrany, nafaszerowany gwiazdami zespół bez taktyki i pomysłu na grę podczas meczu średnio utrzymuje się przy piłce ponad 60%.
baziu pisze:Gra Barcy wyglada tak jakby każdy z osobna ( nie drużynowo) chciał zmienić los meczu, być na pierwszych stronach gazet i by pisali o nim "wyciągnął Barce z opresji".
Na jakiej podstawie tak uważasz?
baziu pisze:Biegają i biegają ale i tak nic z tego nie mają
To tak, jak z Twoimi postami. Piszesz i piszesz a wychodzą takie głupoty, jak w Twoim podpisie.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 16 lis 2007, 7:04

Feniks pisze:A to nie od Ryjka zależy?
A czy ja powiedziałem ze nie?

Feniks pisze:Na jakiej podstawie tak uważasz?

Prosta zasada, żaden Ci nie poda do lepiej ustawionego kolegi w polu karnym, tylko drybling i strzał jak widać nie skutercznie.

Feniks pisze:Zapomniałeś dodać, że ten niezgrany, nafaszerowany gwiazdami zespół bez taktyki i pomysłu na grę podczas meczu średnio utrzymuje się przy piłce ponad 60%.

No wiesz powinieneś się cieszyć, że tyle mają bo jak by mieli poniżej 50% to by już dopiero była katastrofa.

Feniks pisze:To tak, jak z Twoimi postami. Piszesz i piszesz a wychodzą takie głupoty, jak w Twoim podpisie.
Od moich postów się odczep. A podpis wcale nie świadczy o nich. Twoje miejsce do podpisu jest puste, czyli mam rozumieć, że Twoje posty też są puste a dokładniej wyróżniają sie pustotą? :roll:

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 16 lis 2007, 8:26

baziu pisze:A czy ja powiedziałem ze nie?
baziu pisze:A więc kto je popełnił? Ryjek? chyba tak. No albo powinni zmienić układ treningu?
baziu pisze:Prosta zasada, żaden Ci nie poda do lepiej ustawionego kolegi w polu karnym, tylko drybling i strzał jak widać nie skutercznie.
To kiedy oni podają? W przerwie meczu? Fakt, że podają jest niepodważalny bo na mecz wykonują ich (tych podań) ponad czterysta. Dwa razy więcej od rywala.
baziu pisze:Od moich postów się odczep. A podpis wcale nie świadczy o nich. Twoje miejsce do podpisu jest puste, czyli mam rozumieć, że Twoje posty też są puste a dokładniej wyróżniają sie pustotą?
Tak. Możesz nawet myśleć, że rozmawiasz z Jerzym Dudkiem.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 16 lis 2007, 12:43

Feniks pisze:To kiedy oni podają? W przerwie meczu? Fakt, że podają jest niepodważalny bo na mecz wykonują ich (tych podań) ponad czterysta. Dwa razy więcej od rywala.
Mówiłem tutaj o polu karnym. Czytanie ze zrozumieniem sie kłania.
Feniks pisze:baziu napisał:
A czy ja powiedziałem ze nie?

baziu napisał:
A więc kto je popełnił? Ryjek? chyba tak. No albo powinni zmienić układ treningu?
No chodzi nam o to samo, tu źle sie poprostu wyraziłem. Powinno być na końcu do dane '.....albo zastanowić się nad zmianą managera jężeli Barca nie zacznie lepiej grać'

Feniks pisze:Tak. Możesz nawet myśleć, że rozmawiasz z Jerzym Dudkiem.

Jerzy Dudek wydaje mi się że bronił by raczej swojego klubu, a nie Barcy.

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 16 lis 2007, 17:45

Mówiłem tutaj o polu karnym. Czytanie ze zrozumieniem sie kłania.
W polu karnym nie drybluje się ani nie strzela, tylko podaje. Tworzysz historię.
baziu pisze:albo zastanowić się nad zmianą managera jężeli Barca nie zacznie lepiej grać
Najgorsze to jest to, że ludzie zaczynają mu współczuć i twierdzą, że to może nie wina Ryja i jego zmiana może nie wyjść na dobre zespołowi.
baziu pisze: Jerzy Dudek wydaje mi się że bronił by raczej swojego klubu, a nie Barcy.
Anonimowo pisałby co chce.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 16 lis 2007, 18:26

Feniks pisze:W polu karnym nie drybluje się ani nie strzela, tylko podaje

No czyli uwazasz że jak ktoś INNY jest lepiej ustawiony na polu karnym to ma MU nie podawać tak? tylko strzelac i dryblować aż wyląduje na trubynach?

Mała poprawka, gdyż źle to zostało napisane. Sorry
Ostatnio zmieniony 16 lis 2007, 18:49 przez baziu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 16 lis 2007, 18:41

baziu pisze:No czyli uwazasz że jak ktoś jest lepiej ustawiony na polu karnym to ma nie podawać tak? tylko strzelac i dryblować aż wyląduje na trubynach?
Tak. Jak ktoś jest lepiej ustawiony to powinien strzelać. Ewentualnie jak nie ma jeszcze piłki to powinien ją przyjmować, bądź przygotowywać się do jej bezpośredniego skierowania w światło bramki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”