Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 215

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 lis 2007, 20:15

cloner pisze: I wg mnie to on, a nie Kuszczak ma wieksze szanse na gre w niedalekiej przyszlosci w klubie :wink:
Z czego to wnioskujesz?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8748
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lis 2007, 20:24

Z czego ? Ano co jakis czas wyczytuje informacje, ze z Arsenalu zimą odchodzi Lehmann, a Almunia [czy jak mu tam] rowniez ma jakies ciekawe oferty :P Natomiast Van der Sar pomimo, ze lat juz ma spoooorooo to ciagle gra. Czytalem takze, ze jakis bramkarz ma wrocic z wypozyczenia do Man Utd, a ze to Anglik to wg mnie ma wieksze szanse na gre :P

A teraz ... do boju POLSKA :!:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 21 lis 2007, 20:58

Pytanie do lepiej poinformowanych: dlaczego na trybunach sa jedynie kibice z Polski?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8748
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lis 2007, 21:31

Brawo Kibice :) Wreszcie dobrze bylo slychac "jebac pzpn", a przyspiewki "kto nie skacze ten z policji, hej hej hej" to juz dawno nie slyszalem na meczu kadry :P

Nasza druzyna gra dobrze, cieszy prowadzenie, naprawde zmiennicy graja dobrze.

murawa [']

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 lis 2007, 22:19

mistyk pisze:Pytanie do lepiej poinformowanych: dlaczego na trybunach sa jedynie kibice z Polski?
Bo nasi pobili serbow a ci sie obrazili i nie przyszli na mecz

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 21 lis 2007, 22:47

Bo podobno Serbowie dostarczali kadrze piłkarzy a Czarnogórcy kibiców.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lis 2007, 23:10

Czy te spotkanie wreszcie było końcem gry w reprezentacji Grzegorza Rasiaka... Oby, niestety Grzesiu to drewno i niech strzela te bramki dla świetych, ale chyba Lechu powinien mu odebrac polskie obywatelstwo, bo to da 100% gwarancje, że nie bedzie go juz w kadrze.

Ogolnie mecz przecietny, Polacy grali jak grali, napewno mogli wygrać, ale zabraklo konsekwencji i spokoju w grze defensywnej. Szkoda Kosy, Rasiaka nie. Lewandowski posłał kapitalna pilke do Murawskiego, kto by pomyslał, że tak potrafi. Moze gdyby murawa nie była wzorowana na tej z Wembley, byłoby ciekawsze widowisko, ale Polacy zremisowali i wygrali grupe. Teraz czekac na losowanie grup ME, a takze juz neidługo EMŚ w RPA.

Awatar użytkownika
Marta M.
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marta M. » 22 lis 2007, 2:29

http://www.sport.pl/pilka/1,65048,4695121.html

Krotki artykul z dedykacja dla tych, ktorzy tak mnie skrytykowali, gdy napisalam, ze mozemy powalczyc o podium na EURO.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 lis 2007, 3:09

Na pewno coś w tym jest jednak wolę zaniemówić na miesiąc z powodu miłej niespodzianki niż na miesiąc zamknąć się w sobie z powodu wielkiego rozczarowania bo marzył mi się sukces. Popatrz na Anglików którzy już mówili z kim by chcieli grać na Euro bo nawet nie to że byli optymistami a powiedziałbym realistami bo praktycznie nikt nie dopuszczał że mogą nie awansować (zaraz ten przykład pewnie obrócisz przeciwko mnie i będzie to kolejny argument że jedziemy po medal :naughty: ). Tak w ogóle to skoro ten cały Ruiz taki wielki ekspert (znasz go w ogóle? może ma mniejsze pojęcie o piłce od Szpaqa...) to czemu buki nas tak nisko cenią :?: A przed naszymi MŚ na co liczyłaś :?: A tak w ogóle to pogadamy po Euro? :P

A co do marudzenia Polaków na powołania i wyjściową '11' to samymi eliminacjami Leo udowodnił że nie mamy racji a wszyscy narzekali przy każdej okazji. Niby teoretycznie ktoś bardziej zasługiwał na powołanie bo gra w lepszym klubie czy był w lepszej formie jednak jakoś udało nam się awansować mimo że wg większości kibiców zawsze można było wybrać lepiej. I nie liczyłbym na jakieś wielkie zmiany nawet jak Żurawski czy inni przyrosną do ławek rezerwowych bo trzon już mamy a naszą siłą jest właśnie zespół :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 22 lis 2007, 9:11

cloner pisze:murawa [']
Po meczu Crvena Zvezda - Bayern sądziłem że nie może już wyglądać gorzej, a jednak... :P
Babel pisze:A Kuszczak umrze jak za sezon nie wywalczy sobie miejsca w składzie MU :roll:
No pewnie, juz w końcu stary jest - całe 25 lat :lol2:
Swoja drogą, słyszałem, ze zastanawia się nad odejściem z kadry - ja płakać za nim nie będę :wink: Jak na kogoś, kto wiele lat był trzecim(!) bramkarzem Herthy, a teraz wygrzewa ławę w Manchesterze, to gość ma wielkie aspiracje. Równie dobrze można by było wystawiać Dudka, bo jest rezerwowym Realu :roll:
Jarzinho pisze: ale Polacy zremisowali i wygrali grupe.
I podziękowania za to :wink: Bądźmy szczerzy, chyba nikt nie liczył na to, że wygramy tą grupę. A w końcu aż tak słaba nie była, jakby teraz niektórzy spostrzegali :wink:
Jarzinho pisze:Teraz czekac na losowanie grup ME, a takze juz neidługo EMŚ w RPA.
Czekamy :wink:

moose

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moose » 05 sty 2008, 23:41

Czytając wywiad dziś z Jackiem Bąkiem i było tam pytanie Czy Beenhakker ma już drużynę gotową zawojować stadiony Austrii i Szwajcarii?

"Przede wszystkim powinniśmy się cieszyć, że trener z tak bogatym warsztatem i wielką charyzmą postanowił prowadzić reprezentację Polski dłużej. Podpisał nowy kontrakt jeszcze przed decydującym meczem z Belgią, choć komentarze na ten temat były różne. Dziś stawia sprawę uczciwie, podkreślając, że gwarancji na sukces dać nie może. To uświadamia, że równie wiele co od selekcjonera, zależy też od tych, którzy wychodzą na boisko. Czy zespół na mistrzostwa Europy jest gotowy? Beenhakker powiedział, że przed nikim drzwi do kadry nie zamyka. To znaczy, że na turniej finałowy pojadą najlepsi."

Źródło: Magazyn Futbolu

Wg mnie Jacek dobrze powiedział. Wspomniał też że były różne komentarze co do nowego kontraktu Leo i moim zdaniem głupii ktoś by był jeśli nie akcepotwałby Beenhakkera. Jestem jego zwolennikiem, wielkim zwolennikiem i myślę że możemy z nim osiągnąć coś więcej niż beznadziejne wyjście z gurpy które dla np. JANASA byłoby czymś pięknym. Gówno prawda, takie coś nazywa się brak ambicji. Trzeba w futbolu walczyć zawsze o całą pulę!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 sty 2008, 16:16

moose pisze:Wg mnie Jacek dobrze powiedział. Wspomniał też że były różne komentarze co do nowego kontraktu Leo i moim zdaniem głupii ktoś by był jeśli nie akcepotwałby Beenhakkera. Jestem jego zwolennikiem, wielkim zwolennikiem i myślę że możemy z nim osiągnąć coś więcej niż beznadziejne wyjście z gurpy które dla np. JANASA byłoby czymś pięknym. Gówno prawda, takie coś nazywa się brak ambicji. Trzeba w futbolu walczyć zawsze o całą pulę!

Janas postawił na awans z grupy. Engle, teraz Leo stawiaja na medal. Zobczymy jak wyjdzie.

maksymilian1
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maksymilian1 » 06 sty 2008, 23:27

moose pisze:Czytając wywiad dziś z Jackiem Bąkiem i było tam pytanie Czy Beenhakker ma już drużynę gotową zawojować stadiony Austrii i Szwajcarii?

"Przede wszystkim powinniśmy się cieszyć, że trener z tak bogatym warsztatem i wielką charyzmą postanowił prowadzić reprezentację Polski dłużej. Podpisał nowy kontrakt jeszcze przed decydującym meczem z Belgią, choć komentarze na ten temat były różne. Dziś stawia sprawę uczciwie, podkreślając, że gwarancji na sukces dać nie może. To uświadamia, że równie wiele co od selekcjonera, zależy też od tych, którzy wychodzą na boisko. Czy zespół na mistrzostwa Europy jest gotowy? Beenhakker powiedział, że przed nikim drzwi do kadry nie zamyka. To znaczy, że na turniej finałowy pojadą najlepsi."

Źródło: Magazyn Futbolu

Wg mnie Jacek dobrze powiedział. Wspomniał też że były różne komentarze co do nowego kontraktu Leo i moim zdaniem głupii ktoś by był jeśli nie akcepotwałby Beenhakkera. Jestem jego zwolennikiem, wielkim zwolennikiem i myślę że możemy z nim osiągnąć coś więcej niż beznadziejne wyjście z gurpy które dla np. JANASA byłoby czymś pięknym. Gówno prawda, takie coś nazywa się brak ambicji. Trzeba w futbolu walczyć zawsze o całą pulę!
Ja pemietam jak Tomaszewski wielce krytykowal Leo i nagle po awansie zmienił zdanie!nikt nie przypuszczał ze Leo tego dokona nawet wielu twerdziło ze naszej reprezentacji nikt nie dźwignie...Mysle ze Janas zdawal sobie sprawę ze nie mieliśmy wtedy szans na medal...wiec chcial dokonać czegoś co było możliwe ale było trudne i patrzył trzeźwo na sytuację...ale zgadzam się ze trzeba walczyc zawsze o cała pulę. Nie uwazam ze patrzenie trzeźwo na sytuacje to brak ambicji.
Janas zrobil wszystko to co sie dalo zrobić.

Snake_Plissken
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snake_Plissken » 07 sty 2008, 17:04

Leo to trener, który wyprowadził Polskę z dołka, który stawia przed piłkarzami nowe wyzwania i pod jego opieką, nasi chłopcy są gotowi zajść na prawdę daleko. Jednak sam trener nie zdziała wiele, jeśli piłkarze nie będą chcieć grać, a co dopiero jeśli wystąpią między nimi jakieś konflikty

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2434
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 sty 2008, 18:09

Snake_Plissken pisze: Jednak sam trener nie zdziała wiele, jeśli piłkarze nie będą chcieć grać, a co dopiero jeśli wystąpią między nimi jakieś konflikty
I między innymi na tym polega rola dobrego trenera, by tych konfliktów nie było, a jeśli już są to aby je jak najszybciej rozwiązywać. Po prostu musi umieć panować nad atmosferą, ale też nie powinien ustalać zbyt twardych zasad - choć tu opinie są podzielone. Co do chęci do gry to jestem bardzo spokojny. Widać, że Leo wzbudził w tych chłopakach odpowiednią motywację i radość z gry w kadrze. Jak ktoś będzie się obijał to powołania więcej nie dostanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”