Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 207

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 lis 2007, 18:48

piwus pisze:Wiem, ze w Poznaniu jest bardzo pompowany balon, że już prezentujecie europejski poziom, ale zachowaj trochę dystansu. To, ze w Lechu pojawiły się pieniądze, to jeszcze nie powód by się zachłystywać i wierzyć, że dystans między Wisłą a Lechem zniknie za pstryknięciem palca. Nie martw się, jeszcze jest okazja ponapinać się, że Lech podbierze Wiśle Paulistę, bo wszystko wskazuje na to, ze kontrakt z nim nie zostanie przedłużony. Zatem do boju Kolejorzu!

Wiesz jakby Lech mial dogonic czołowke, nie tylko Wisłe szybko to juz byłaby rewolucja, ktora prasa juz wywoływała kilkakrotnie. A jeszcze jej jakos nie dostrzegłem, narazie wszystko idzie ku gorze a nie stoi w miejscu.

Link o Gorawskim niezły, szczegolnie jego źrodkło. Ja moge jedynie pwoeidzieć, że LEch był zainteresowany, czy raczej łączyły plotki Lecha z gorawskim zima, a newsy o tym były na oficjalnej, ktorej jakos bardziej wierze niz prasie, forach, czy portalach, ktore sa słabymi w przypadku przynajmniej Lecha dostarczycielami informacji. Bo narazie zwolinili niby za słowami prezesa Smude, kilkakrotnie, włozyli w usta słowa Kasprzakowi o Emilianie itp. Wszystko to okazało sie ogromnym klamstwem. Tak samo narazie nie dostrzegam zadnych info o Kosowskim, Cleberze, Głowackim, mimo, że podobno Pogo o tym sie wypowiada w prasie, a szkoda,że LECHTV czy oficjalna stronka o tym nie wspomina.

Osobiscie jestem na TAK i w przypadku Kosy, Clebera i Głowackiego. Choć sam wolałbym Pietrasiaka, wielokrotnie to powtarzałem w przypadku Kolejorza. Jak bedzie tak bedzie, byleby sie pozniej włądze Wisły nie ośmieszały w Polsce i na siwecie, tak jak było w przypadku Dolhy. Grozono Lechowi, sam tak robiłes, a wyszło jak wyszło, pewnie niesmak do dzisiaj pozostał.

Pamietaj Cupiał nie wprowadził Wisły na szczyt w jednym sezonie, wiec napinka w pewnym sensie zbyteczna w twoim przypadku.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 08 lis 2007, 19:06

Jarzinho pisze:Pamietaj Cupiał nie wprowadził Wisły na szczyt w jednym sezonie, wiec napinka w pewnym sensie zbyteczna w twoim przypadku.
Jarzinho pisze:Wiesz jakby Lech mial dogonic czołowke, nie tylko Wisłe szybko to juz byłaby rewolucja, ktora prasa juz wywoływała kilkakrotnie. A jeszcze jej jakos nie dostrzegłem, narazie wszystko idzie ku gorze a nie stoi w miejscu.
A jeszcze parę postów temu :(:
Jarzinho pisze:czy istnieje jakis naprawde porażajacy argument, ktory spycha Lecha na dzien dobry w negocjacjach z takimi gwiazdami :P jak Kosowski czy Głowacki :?: Nie wiem poziom, naprawde taka ogromna roznica, pieniadze, atmosfera. Co jest takiego.

To w końcu pouczasz mnie, że nie ma różnicy między Wisłą a Lechem, czy pouczasz mnie, że jest i Lecha czeka trochę pracy zanim zaczną chcieć przechodzić do niego najlepsi piłkarze w Polsce?
Jarzinho pisze:Link o Gorawskim niezły, szczegolnie jego źrodkło. Ja moge jedynie pwoeidzieć, że LEch był zainteresowany, czy raczej łączyły plotki Lecha z gorawskim zima, a newsy o tym były na oficjalnej,
U Ciebie linka brak, a źródło jeszcze lepsze, czyli Twoja relacja, ze coś sobie czytałeś. Bardzo wiarygodne, poddaję się :spoko:.
Jarzinho pisze: Osobiscie jestem na TAK i w przypadku Kosy, Clebera i Głowackiego.
Osobiście jestem na TAK w przypadku Reissa. Przydałby się solidny zmiennik na ławkę dla Niedzielana w przyszłej rundzie.
Jarzinho pisze:Tak samo narazie nie dostrzegam zadnych info o Kosowskim, Cleberze, Głowackim, mimo, że podobno Pogo o tym sie wypowiada w prasie, a szkoda,że LECHTV czy oficjalna stronka o tym nie wspomina.
A ma pisać, że dwóch ostatnich totalnie olało ich dyrektora sportowego?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lis 2007, 8:22

piwus pisze:A ma pisać, że dwóch ostatnich totalnie olało ich dyrektora sportowego?

Wg. tej samej gazet, ktora zwolinła za słowami Kasprzaka Smude i dostała kilkanascie dni wczesniej zapewnienie, że kontrakt z Dolha jest podpisany... Pewnie tak.
piwus pisze:To w końcu pouczasz mnie, że nie ma różnicy między Wisłą a Lechem, czy pouczasz mnie, że jest i Lecha czeka trochę pracy zanim zaczną chcieć przechodzić do niego najlepsi piłkarze w Polsce?
Chyba nigdy jeszcze nie napisałem, ze Lech stoi w hierarchi na rowni z Wisła. Jesli ty w tych słowach to widzisz. Twoj problem. Wspominałem, że nie ma ogromnej, porazajacej roznicy obecnie miedzy Lechem a Wisła.
piwus pisze:U Ciebie linka brak, a źródło jeszcze lepsze, czyli Twoja relacja, ze coś sobie czytałeś. Bardzo wiarygodne, poddaję się
Wpisz w google, przeszukaj ponad 100 stron lech.poznan.pl i napewno znajdziesz, ja nie posiadam na to czasu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 lis 2007, 12:23

Jarzinho pisze:
Bienias pisze:Nie bez przypadku mowi sie ze jedyna szansa Lecha na gre w pucharach jest gra fair play

A wiec jakies jeszcze sa w przypadku Lecha, bo Legii chyba juz nie.

A co do tego budżetu to chyba nie jestes za bardzo w temacie, bo od czasu Amici i Rutkowskiego, kasa jest coraz wieksza z sezonu na sezon, zarobki takze nie sa mniejsze od tych dyktowanych przez Wisłe, Zagłebie czy Legie. Wiec jaka jest jeszcze tap rzepasc. Brak perspetkyw, skoro LEch z roku na rko jest coraz wyzej i blizej 1 miejsca w tabeli.
Kiedy nadejdzdzie taki sezon ze Lech wyprzedzi legie w tabeli to dopiero zrobicie krok w przod i wasze marzenia o majstrze stanna sie realnie a nie fantazja. Swoja droga pewnie odkad chodzisz na mecze Lecha to pewnie zawsze na koniec sezonu widzisz Legie prze Lechem albo w Tv jak gra w pucharach:P

Co do zawodnikow Wisly to nie wierze zeby jakis z podstawowych i przydatnych zawodnikow w krakowskim klubie chcial przejsc do Poznania. Twoje myslenie kasa jest bledne. Pieniadze to nie wszystko i kibicujac Barcelonie powinienes to wiedziec. Lech ma typowe spojrzenie z Wlkp jak Groclin mysli ze jak ma kase to bedzei miec gwiazdy a te uciekaja od was jak sie tylko wypromuja.

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 09 sty 2008, 13:18

No i dowiedzieliśmy się, kim jest ten wysoki napastnik ,którym interesuje się Wisła.
Victor Agali trafi do Wisły Kraków?

W czerwcu kontrakt z Hansą Rostock wygasa Victorowi Okechukwu Agaliemu, 29-letniemu nigeryjskiemu napastnikowi. Już dziś zawodnikiem tym zainteresowana jest Wisła Kraków, lider Orange Ekstraklasy - informuje "Sport".
Agali, mierzący 193 cm wzrostu, przed laty występował w takich klubach jak: Olympique Marsylia, Schalke 04 Gelsenkirchen, OGC Nice. Grał także w kilku tureckich klubach.

Agali reprezentował także swój kraj, grając w kadrze 12 meczów i strzelając w nich 5 bramek.

Wisła chciałaby, jeżeli dogada się z piłkarzem, sfinalizować umowę już w styczniu. Zawodnicy mają bowiem prawo do podpisywania nowych umów na sześć miesięcy przed wygaśnięciem aktualnego kontraktu.
Mógłby ktoś kto śledzi Bundeslige napisać trochę o tym zawodniku?

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 09 sty 2008, 13:25

Jak dla mnie Agali by sie przydal Wisle bo umiejetnosci ma moze nie jest jakims bardzo skutecznym napastnikiem ale grac w pilke potrafi

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 sty 2008, 14:49

Gość Anonimowy pisze: Mógłby ktoś kto śledzi Bundeslige napisać trochę o tym zawodniku?
Jeśli on trafi do Krakowa, to znaczy, że nareszcie znalazły się pieniądze na odpowiednich grajków do LM - pieniądze pewnie jeszcze większe od Krzynówka będą przez niego wymagane. Ale zawodnik z niego świetny - wysoki, świetnie grający głową, odgrywający piłki, więcej asystujący, niż strzelający, przy szybkim i dobrym technicznie napastniku to może być naprawdę wielkie wzmocnienie. Pytanie, czy Wisłę na niego stać, bo w Niemczech na pewno parę groszy zań będą chcieli.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 sty 2008, 14:58

Z tego co pamietam kiedyś w Hansie z Neuvillem był kimś, po transferze do Schalke za duzo nie grał i nie strzelał. Warunki ma naprawde dobre. Wzmoccnienie jak na OE naprawde dobre, ale na LM już raczje nie. Raczej wątpliwe, żeby chciał zarabiać wiecej niz np. Krzynówek. Każdy ostatni sezon to raczej krok w tył.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 sty 2008, 16:08

Jarzinho pisze:Raczej wątpliwe, żeby chciał zarabiać wiecej niz np. Krzynówek. Każdy ostatni sezon to raczej krok w tył.
W swoim czasie był znaczącą postacią w reprezentacji Nigerii i Bundeslidze - karierę ma podobną do Krzynówka, od paru lat systematycznie krok w tył, tyle że w reprezentacji dawno nie grał, poza tym podobne osiągnięcia - swoje w LM rozegrał, choć bez szumu, ma dobrą w Niemczech opinię snajpera podającego, statystykami nie powala, bo asyst mu nie liczą - ale w Schalke bardzo go lata temu cenili, póki grał.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 sty 2008, 21:10

franz pisze:No i oczywiście na kolejne osłabienia Wisły Kraków, koniu trojański Bednarz działaj!
franz pisze: A o Wisłe Kraków nie ma się co martwić, trzeba się raczej cieszyć (Bednarz działaj!)
Fakt pisze:Najwyższa pora, aby właściciel Wisły Kraków Bogusław Cupiał wylał go z roboty. Dyrektor sportowy Jacek Bednarz zamiast wzmocnić drużynę, wyrzuca z zespołu najlepszego zawodnika, a w zamian ściąga piłkarskich nieudaczników z Ameryki Południowej.

Jego półroczny pobyt w Krakowie to pasmo samych niepowodzeń i kompromitacji. Gołym okiem widać, że coraz gorzej układa się współpraca Bednarza ze Skorżą. Wisła miała wykorzystać przerwę zimową na wzmocnienie zespołu i solidne przygotowanie się do gry w pucharach. Tymczasem przez nieudolność Bednarza polscy kibice zapewne znowu najedzą się wstydu, widząc popisy piłkarzy Wisły na europejskiej arenie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 sty 2008, 23:23

Ale trzeba przyznać, że Łysy tak z przyczajki zaatakował. Na początku próbował stwarzać, a teraz … ręce same się składają do oklasków. :smile2:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 sty 2008, 10:57

piwus pisze:Najwyższa pora, aby właściciel Wisły Kraków Bogusław Cupiał wylał go z roboty.

Tylko nie to! Bałgam zostawcie Jacka to taki świetny fachowiec! :lol:

Może sprowadzi wam drugiego Edi'go Stanford'a wtedy dopiero będą Yaya. Nie wiem co od niego ci Wiślacy chcą przecież sprowadził już na testy aż 3 bramkarzy! Po bramkarzach z Serbii i Chorwacji teraz czas na Bośniaka jak Łysy przetestuje całe Bałkany wtedy skończy selekcje i będzieci mieli najlepszego. Nie nie martwcie sie tym Kosowskim podobno to pijak i hazardzista przecież dostaniecie Alessandro da Silve :lol:

A tak serio to osłabienia Wisły przez Bednarza mogą troche martwić i to nawet kibica Legii. Wszystko wskazuje na to, że Wisła niestety zdobędzie MP bo żeby stracić taką przewage to trzeba czynić cuda, a ja w cuda nie wierzę. Dobrze żeby Wisła przychylnie zaprezentowała nasz kraj i lige w Europucharach bo trzeba zdobywac bardzo potrzebne punkty do rankingu.

A my lepiej nie ogladajmy się na Wisłe i róbmy swoje Trzeciak ma przywieźć kolejne gwiazdki tym razem z Ghany zobaczymy czy z nich dobre herbatniki są.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 sty 2008, 11:05

franz pisze:A tak serio to osłabienia Wisły przez Bednarza
A tak na serio to jakie osłabienia? Bo chyba nie masz na myśli Kosowskiego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 sty 2008, 11:51

Zico_FCI pisze:Bo chyba nie masz na myśli Kosowskiego.
Poza Kosowskim w pierwszym składzie jest jeszcze Boguski - prawy pomocnik, który godnie go zastępował w trakcie nieobecności Kosy - część kibiców nie może wybaczyć Bednarzowi tego, że Kosowskiego już nie ma w Wiśle, ale dużej części to się podoba - odszedł piłkarz, który nam w walce o LM nie pomoże, a na polską ligę mamy Boguskiego, więc po co nam Kosa? Ma przyjść jakiś boczny pomocnik z Brazylii, zbiera niezłe noty, więc może będzie wzmocnieniem, innej nadziei nie ma, bo wielkich transferów Wisła na pewno się w tym oknie nie doczeka.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 sty 2008, 12:24

Zico_FCI pisze:A tak na serio to jakie osłabienia? Bo chyba nie masz na myśli Kosowskiego.

Tak właśnie Kosowskiego, choć sprawa jest nieco bardziej skomplikowana. Otóż pewnie można twierdzić, że Kamil to leniuszek, że potyka się o własne nogi, że pije i gra w kasynie może i tak jest ale jednak na naszą OE jego umiejętności w zupełności wystarczały. Kosowski był ważnym elementem drużyny Wisły i ciężko będzie nowemu zawodnikowi wpasować się w ten mechanizm puls dochodzi jeszcze kwestia aklimatyzacji.

Z całym szacunkiem dla Rafał Boguskiego ale jednak jeszcze mu trochę brakuje do klasy i doświadczenia Kosy, choć w przyszłości kto wie. Wsiła pozbyła się za darmo dobrego zawodnika tego z takich, których się za darmo nie oddaje, teraz ma problem bo musi szukać kogoś na jego miejsce, zawodnik ten pewnie będzie miał pensje niewiele mniejszą od Kosy a trzeba będzie jeszcze za niego zapłacić (bo dobrego zawodnika za friko ciężko dostać)

Co do tego mitycznego Brazylijczyka otóż Alessandro da Silva "Aléx" to kolejna żenująca zagrywka Łysego. Ten cały Alessandro da Silva grał w lidze dunskiej od 2005 roku i wystapił aż 28 spotkaniach, jak widać wielkiej kariery tam nie zrobił, mało tego oto słowa Macieja Skorży na temat gry tego zawodnika na prawej pomocy:

"Drugiej połowy tego meczu, kiedy grał na prawej pomocy, nie dograł do końca ze względu na braki w przygotowaniu fizycznym"

:lol:

"Wzmocnienia" by Łysy \o/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”