FMy - Strona 404

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sty 2008, 13:06

Yukasz pisze: To pochwal się swoimi plikami mp3 bo je po wysłuchaniu powinieneś usuwać, złodzieju Okularki Filmów to chyba w ogóle nie można ściągać bo to jest be Rolling Eyes Nigdy też nie piłeś alkoholu w miejscu publicznym? Bo jeśli tak to jesteś przestępcą... rozumiem też że wszystkie programy zainstalowane na kompie masz oryginalne zakupione w sklepie
Słuchaj, udowodnij albo przeproś - aktualnie słucham dyskografii Kaczmarskiego, na którego trzy paczki płyt wydałem niecałe 5 stów. Zaraz na playliście uruchomi się Kult, którego płyty mam oryginalne właściwie wszystkie - nawet kasety mam oryginalne ze Spokojnie i Tanem, płytki cd ze starszymi płytami są o tyle nieoryginalne, że są zgrane z oryginalnych własnych kaset. Mogę nawet zaraz do Ciebie przyjść z laptopem i pokazać Ci całe HDD - uwierz mi, w moim domu nie ma szans na piraty. Po prostu stać mnie na oryginał. Nawet program do przegrywania płyt mam oryginalny - miałem kiedyś kontrolę, za młody byłem, żeby mieć piraty, i już wiem, że lepiej nie ryzykować. Poza tym, po co? ;)
Za to nie stać mnie na Porsche sprzed paru lat, więc nie idę i go nie kradnę od znajomego, a stoi w budynku znajomych i czasem sobie myślę, że chciałbym się nim przejechać.
Tak, wiem, Ty byś je wziął i ukradł - bo przecież na normalne Cię nie stać. :P
A co do alkoholu - wybacz, za stary jestem, żeby nie docenić picia ze znajomymi w domu dobrego alkoholu. Co innego pewnie Ty, z wódeczką gdzieś na trawce ;)

Każdy błąd jest inny, silnik FM 2008 jest diametralnie różny od tego z 2007 - przy tak gigantycznym tworze naprawdę ciężko stworzyć coś bezbłędnego, a jednak gra się w to przyjemnie mimo błędów, które komuś gdzieś się przydarzyły, a tak naprawdę tylko kuzyn o tym słyszał, że Ronaldinho w Wiśle, a tak naprawdę to Kaka w Madrycie. :]

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 sty 2008, 13:07

Drogi święty Wilmorze, nie proszę cie o rowerek, bo o to już poprosiłem Pana świętego Mikołaja, proszę cie tylko o wyjaśnienię jaki masz problem w tym że jedni mają priaty a inni nie :?: I po co jęczysz nam tu o tym że pilka.pl propaguje piractwo :?: :?:
Bo mi się poprostu wydaje ze to wszystkich równo zlewa i raczej są na tej stronie ciekawsze tematy niż ten który właśnie rozkręcasz.

I jeszcze jedno nie próbuj obrażać ludzi tekstami o Porsche czy wódce, bo po peirwsze kiepsko Ci to wychodzi, a do drugie nic o nich nie wiesz.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 sty 2008, 13:17

Wilmore pisze:Tak, wiem, Ty byś je wziął i ukradł - bo przecież na normalne Cię nie stać. Razz
:arrow:
Słuchaj, udowodnij albo przeproś
A jak nie to mnie nie obrażaj :evil:
Wilmore pisze:A co do alkoholu - wybacz, za stary jestem, żeby nie docenić picia ze znajomymi w domu dobrego alkoholu.
Drogi dziadku jak byłeś młody też nigdy nie piłeś alkoholu w parku czy czy innym podobnym miejscu :?: Jak tak czyta się to co piszesz to można odnieść wrażenie że jesteś jak chodzący ideał, bardziej czysty niż dziewica, niż każdy ksiądz i inni na tym świecie - wręcz chodzący ideał.
Wilmore pisze:Każdy błąd jest inny
Czytasz w ogóle to co piszę :?:

Pewnie nigdy nie przekroczyłeś prędkości nawet o 1km/h :o A jej przekraczanie też jest przestępstwem i to nie ważne o ile - 1, 5, 50 czy 100.

Edit:

Jak dla ciebie gra w nieoryginalną grę jest tym samym co ukradzenie samochodu to pewnie zabicie najgorszego zwyrodnialca, recydywisty, pedofila i mordercy we własnej i twoich bliskich obronie jest tym samym co po mordowanie niewinnych ludzi np poprzez podłożenie bomby na stadionie. Życie nie jest tylko białe lub czarne. Nie znaczy to że pochwalam piractwo i bynajmniej się z tym nie afiszuję i nie wyśmiewam tych co wydają pieniądze na oryginalne gry jak wcześniej pisałeś.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2008, 15:31 przez Yukasz, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 11 sty 2008, 13:28

Wilmore pisze:To jak zacznę się przechwalać przestępstwami typu "okradłem ojca Yukasza i trylion innych osób" to będzie nadal ok? Wink
Większość tu zgromadzonych ma to w dupie czy kogoś okradłeś czy nie. Chcesz to se kradnij.
Wilmore pisze:Poza tym każda skopiowana gra to przestępstwo, a nie każde skopiowane mp3 to kradzież
Ale to czemu nie dajesz zarobić producentom muzyki, tylko ściągasz z internetu? Wydaje mi się, że jak ściągnięcie pirackiej gry z ogólnie dostępnych (nie zamkniętych) stron internetowych to przestępstwo. To ściąganie muzyki to to samo. Z tego co ja wiem to piractwo jest przestępstwem, a nie ściąganie rzeczy na własny użytek.
Wilmore pisze:Im większa przecież sprzedaż, tym tych błędów mniej. Łypiący Wystarczy się przyjrzeć historii FM. Krzywy
IMO lepsza gra to nie efekt więcej ilości sprzedaży, a co elektrotechniki idącej w przód. Nie długo założysz okulary na głowę (praktycznie to już) i będziesz grał we Fife po pokoju to powiesz że tak jest bo co? bo w 1980roku sprzedano więcej opryginałów? Bez sensu.
Wilmore pisze:udowodnij albo przeproś
to już było :wink:

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 11 sty 2008, 13:57

Tak czytam te wasze posty i drazniacy zeby nie powiedziec ze wku.. jest ten Wilmorek bo widac ze ma jakies kompleksy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 sty 2008, 15:01

STOP!

Widzę, że wywiązała się tutaj dość burzliwa dyskusja na temat piractwa-złodziejstwa. Wszelkiego rodzaju dyskusje są mile widziane, ale w odpowiednim miejscu a ten temat takowym nie jest. Tutaj możecie dyskutować o grze i aspektach z nią związanych. Każdy kolejny post nie na temat będzie usuwany. Postaram się może odnaleźć i wskazać Wam odpowiedniejszy temat do kontynuowania rozpoczętej dyskusji. Tutaj prosiłbym o spokój.

Swoją drogą to jestem zszokowany niektórymi wypowiedziami. Pirat jest złodziejem a nielegalne ściąganie gier z internetu to kradzież czy Wam się to podoba czy też nie. Nic Was/Nas nie usprawiedliwia.

Za chwilę poszukam właściwego tematu i dam tutaj EDIT. Nie odpowiadajcie w żaden sposób na tego posta.

[EDIT]
Wstępnie znalazłem dla Was coś takiego:
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... sc&start=0

Jeżeli ktoś znajdzie lepszy temat to niech da znać. Ewentualnie jeżeli jesteście gotowi rozkręcić porządną dyskusję na temat szeroko pojętego piractwa to ktoś może założyć nowy temat tylko niech to zrobi porządnie.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 11 sty 2008, 15:25

Fascynacja osiągnięciami Bellusa pchnęła mnie w wir ciężkiej i mozolnej pracy, jaką będzie wydostanie z drugiej ligi szkockiej -odpowiednik naszej trzeciej( no nie umiem inaczej, niż na Wyspach spędzać czasu ) zespołu Berwick. ZObaczyny co z tego wyjdzie.

I od razu moja prośba.

Szukam logopack i facepack i wszystkich grafik do całej ligi szkockiej. Dajcie mi tu linki,pliz

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 sty 2008, 18:36

Loczek pisze: Szukam logopack i facepack i wszystkich grafik do całej ligi szkockiej. Dajcie mi tu linki,pliz
Susie ;)

Berwick pamiętam w Cm 03/04 było dość mocne i wyciągało się je prosto. Ciekaw jestem, jak to będzie w FM 08.
Natomiast ja z moim Empoli po 16 kolejkach okupuję 6 miejsce, tyle że kłopot mam jeden - czterej liderzy drużyny i najzdolniejszy junior mają kontrakty do końca sezonu - dwaj zapowiedzieli odejście, ale chcę ich sprzedać w styczniu. Ściągam za to masę piłkarzy, ale wątpię, żeby mój skład przetrwał.
Dostosowałem taktykę do Włoch - w Polsce moja GieKSa miała najpiękniejszy styl gry i taktykę ciągłej ofensywy, teraz gram bez napastnika, sześcioma pomocnikami właściwie, w defensywie przez większość meczu, ale efekt jest oszałamiający - jak przełamię kłopoty ze strzelaniem bramek, to i o LM powalczę, chyba że skład przez tych renegatów się mocno osłabi. :/

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 11 sty 2008, 19:25

Loczek pisze:Fascynacja osiągnięciami Bellusa pchnęła mnie w wir ciężkiej i mozolnej pracy, jaką będzie wydostanie z drugiej ligi szkockiej -odpowiednik naszej trzeciej
Miałem kariere w FM 2007 w Szkocji. Również 3 liga, mocny zespół Morton. Bardzo przyjemnie się grało może niedługo wróce do sava :)
Jak coś ugrasz to się pochwal :wink: Loczku jeżeli nigdy nie graleś b. słabymi drużynami to gwarantuje że jeżeli osiągniesz sukces to "wielkimi firmami" grać już nie będziesz :P Mnie na przykład gra MU wogóle nie pociąga a kiedyś nie wyobrazałem sobie ze można grać kimś innym :)

Ja ostatnio po latach piractwa, kupiłem 3 cześć FM (2006,2007,2008) i choć za dużo nie gram to nie żałuje wydanych pieniędzy :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 sty 2008, 21:33

Jeśli chodzi o wyciąganie klubów z dołu do najwyższej ligi to ja właśnie mam taką karierę w FM 2007. Klubem Millwall.

Zacząłem w League One. Pierwszy sezon był dosyć ciężki. Byłem jedną pozycję za strefą barażową. W drugim sezonie już wygrałem ligę. W Championship grałem tylko sezon. Bo awansowałem po barażach. Pierwszy sezon Premiership skończony na 9 miejscu, mimo ewelacyjnego startu. Przez jakiś czas utrzymywałem się na 2 pozycji. Teraz gram drugi sezon w Premiership i idzie przwoicie. 5 pozycja.

Longinius
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Longinius » 13 sty 2008, 14:01

A ja zmienie trochę temat. Juz niedlugo zamierzam kupic FM 2008. I mam pewne pytanie. Jako ze zawsze lubie zaczynać grę jako ''bezrobotny'' to mam pytanie czy w 1 ligach - Hiszpanii, Włoch Anglii Polski Szkocji Portugalii NIemiec Holandii Francji jest na początku jakis zespół bez trenera?

Z góry dzięki.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 13 sty 2008, 14:56

Posiada ktos FM 2008 Genie Scouta :?:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 sty 2008, 16:29

Nie ma jeszcze, a raczej jest z wielką ilością błędów, więc nie radzę. U siebie na kompie mam innego scouto/edytora, więc jak będę w domu już to Ci napiszę, jeżeli Ci zależy :wink:

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 13 sty 2008, 16:48

lisek_chz pisze:to Ci napiszę, jeżeli Ci zależy

Bede wdzieczny :wink:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 13 sty 2008, 16:49

Posiada ktos FM 2008 Genie Scouta
Jestem typowym laikiem w tej kwestii moglby mi ktos wytlumaczyc do czego ten program patch czy co to jest sluzy? :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”