Widzew Łódź (zbiorczy) - Strona 23

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 12 sty 2008, 10:09

Ciągnie wilka do lasu? Znów zacząłeś trenować?

Ciągnie, ciągnie... Brakowało mi tego. Gdy trzeciego dnia treningów w Widzewie, mieliśmy wewnętrzną „gierkę” i – tak jak lubię - mogłem pokrzyczeć, poustawiać chłopaków na boisku, podpowiedzieć: „Podejdź”, „Ustaw się” i takie tam, to poczułem, że żyję. Tak między nami – tego w obecnym Widzewie mi trochę brakuje. Na treningach panuje cisza. To nie to, co w dawnej Wiśle, gdy „Stolara” (Macieja Stolarczyka – przyp. red.) słychać było na zajęciach niemal cały czas. W Widzewie nie ma doświadczonych graczy, którzy odważyliby się podpowiedzieć coś głośno innym.

Źródło: Magazyn Futbol

^Wywiad z Szymkowiakiem, który po roku czasu przerwy, rozpoczął treningi w Widzewie Łódź.

Moim zdaniem to świetna decyzja zawodnika jak i klubu. Do drużyny ma dołączyć Piechna i Widzew, jeżeli obu tych piłkarzy ściągnie i oni zaklimatyzują się, to uważam, że Widzew będzie mógł powalczyć o dobre miejsce w tabeli. Dobre - mam na myśli coś około 6-8 miejsca, bo po nieudanej pierwszej rundzie nie ma co liczyć na więcej.

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 12 sty 2008, 11:41

herdek pisze:Do drużyny ma dołączyć Piechna
Czy Piechna nie jest w Poloni?
herdek pisze:Widzew będzie mógł powalczyć o dobre miejsce w tabeli. Dobre - mam na myśli coś około 6-8 miejsca
Może za dziesięć lat o takie miejsce powalczycie.Narazie mam nadzieję ,że polecicie razem z Zagłebiem Lubin do niższej klasy rozgrywkowej, choć znając pzpn skończy się na karze finansowej i odjęciu pkt :roll:

Awatar użytkownika
Kuba Fan
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba Fan » 12 sty 2008, 21:56

Na dzien dzisiejszy niema mowy o 6-8 miejscu najpierw to się utrzymajcie

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 12 sty 2008, 23:39

herdek pisze:Czy Piechna nie jest w Poloni?
Zgadza się, Piechna jest piłkarzem Polonii Warszawa.

herdek pisze:Dobre - mam na myśli coś około 6-8 miejsca, bo po nieudanej pierwszej rundzie nie ma co liczyć na więcej.
He he to jest mało realne jak dla mnie. Widzew będzie bronił się przed spadkiem w tym sezonie. Nie widzę szans na nagłe przebudzenie i przeskok aż o pozycji.

DonMac
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DonMac » 12 sty 2008, 23:47

Gość Anonimowy pisze:Narazie mam nadzieję ,że polecicie razem z Zagłebiem Lubin do niższej klasy rozgrywkowej, choć znając pzpn skończy się na karze finansowej i odjęciu pkt

Ja też uważam, że Widzew powinien spaść. Mówi się, że dlaczego mają piłkarze cierpieć za działaczy. Ano dlatego, że gdyby nie korupcja to najprawopodobniej Widzewa nie byłoby w 1 lidze = nie byłoby większości z tych piłkarzy w zespole. Łodzianie zajęli kogoś miejsce w 1 lidze i teraz muszą je oddać.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 13 sty 2008, 17:19

Ja też uważam, że Widzew powinien spaść. Mówi się, że dlaczego mają piłkarze cierpieć za działaczy. Ano dlatego, że gdyby nie korupcja to najprawopodobniej Widzewa nie byłoby w 1 lidze = nie byłoby większości z tych piłkarzy w zespole. Łodzianie zajęli kogoś miejsce w 1 lidze i teraz muszą je oddać.

Idz sie troche lepiej doinformuj zanim zabierzesz glos w temacie w ktorym masz jedynie ogledne pojecie. Widzew kupowal mecze tylko i wylacznie w sezonie 2004/05 czyli wtedy, kiedy Widzew awansowal do barazy w ktorych to przegral dwumecz z Odra. Wiec Widzew niczyjego miejsca nie zajal w 1 lidze bo awans wywalczyl juz w nastepnym sezonie, gdzie nie ma dowodow, ze Widzew robil jakies przekrety.

Kara sie oczywiscie i tak nalezy ale niech wszyscy obiektywnie pomysla do czego to nas doprowadzi jezeli wkolo tak wszystkich bedziemy degradowac. Polska pilka znowu stanie w miejscu bo po 1. w ekstraklasie beda grac jakies peryferyjne zespoly nic nie wnoszace do tego mocno sredniego juz teraz pozimu gry zespolow z 1 ligi, ktore nawet wymogow nie ebda mogly spelnic - zaostrzonych jeszcze bardziej od roku 2009 a po 2. jaki zdrowo myslac sponsor bedzie chcial zainwestowac w jaki kolwiek polski zespol majac swiadomosc, ze za pare tygodni, miesiecy moze wyjsc na jaw, ze zespol w ktory wlozyl pieniadze moze byc zdegradowany do 2 czy 3 ligi...

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 13 sty 2008, 23:32

LookAsh pisze:Kara sie oczywiscie i tak nalezy ale niech wszyscy obiektywnie pomysla do czego to nas doprowadzi jezeli wkolo tak wszystkich bedziemy degradowac.

W takim razie jakie rozwiązanie proponujesz? Bo jak nie degradacja to rozumię, że kilkadziesiąt ujemnych punktów, a to skończy się w ten bo niemożliwe jest nadrobienie tak wielkiej straty. Kary finansowe również powinny być współmierne do czynów czyli gigantyczne co może doprowadzić do bankructwa. Wszystkie kluby które maczały palce w korupcji muszą być ukarane, a pomysł abolicji jest jak dla mnie śmieszny.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 14 sty 2008, 12:22

Prawie cale srodowisko pilkarskie jest za abolicja. Rozumieja, ze ktos musi ustapic i zamknac to bledne kolo da dobra polskiej pilki. Juz zdazylismy wszystkich nastarszyc, ze z korupcja nie ma zartow a zatem przestroga jest.

A zreszta poczekajmy jeszcze troche, a wyjdzie jeszcze na jaw, ze Polonia Bytom w nie do konca uczciwych okolicznosciach awansowala do ekstraklasy, a wtedy laduj clonera na plecy i na pielgrzymke do Czestochowy modlic sie o laskawy wymiar kary..

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 15 sty 2008, 9:22

LookAsh pisze:Prawie cale srodowisko pilkarskie jest za abolicja.

Nie wiem dlaczego, ale jakoś wogóle mnie taka postawa nie dziwi tego środowiska. :roll:

LookAsh pisze:Juz zdazylismy wszystkich nastarszyc, ze z korupcja nie ma zartow a zatem przestroga jest.
Takie tłumaczenie dla mnie jest żałosne. Winny musi ponieść najsurowszą karę, za to, że przez pewien okres czasu cała społeczność kibicowska była oszukiwana. Że w telewizji i na trybunach oglądaliśmy spektakle teatralne.

LookAsh pisze:A zreszta poczekajmy jeszcze troche, a wyjdzie jeszcze na jaw, ze Polonia Bytom w nie do konca uczciwych okolicznosciach awansowala do ekstraklasy, a wtedy laduj clonera na plecy i na pielgrzymke do Czestochowy modlic sie o laskawy wymiar kary..

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś i głęboko się zastanów. Ja tego na razie komentować nie będę. :roll:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 79

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 16 sty 2008, 18:53

jestem wislakiem ale przykro mi. niekt by nie chcial w ten sposob spasc. dla mnie w takich sytuacjach powinno sie karac dzialaczy a nie klub no ale coz ja praw nie ustalam

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sty 2008, 19:17

Widzew raus :!: Kolejny klub zdegradowany, i bardzo dobrze :!: Tylko czemu tych cwaniaków z Lubina nie usuneli dzisiaj :think: Pewnie jakas gruuuuubszą kasą ciepneli :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 16 sty 2008, 19:17

LookAsh pisze:A zreszta poczekajmy jeszcze troche, a wyjdzie jeszcze na jaw, ze Polonia Bytom w nie do konca uczciwych okolicznosciach awansowala do ekstraklasy, a wtedy laduj clonera na plecy i na pielgrzymke do Czestochowy modlic sie o laskawy wymiar kary..

Osmieszas sie tylko.Wiem, ze rozgoryczenie jest wielkie, ale mozesz miec tylko pretensje do dzialaczy, zawodnikow, sedziow etc.
Wiem, ze piszesz tak z zalu, ze Wy bedziecie za pol roku bedziecie grac z Turem,a My nie.
A powiedz mi czy Ty moze jestes jakis prokurator i masz cos na Nas ?
Masz jakies przecieki, dowody.Uargumentuj to.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 16 sty 2008, 19:54

Osmieszas sie tylko.Wiem, ze rozgoryczenie jest wielkie, ale mozesz miec tylko pretensje do dzialaczy, zawodnikow, sedziow etc.

Ale wzieliscie do siebie to zdanie... Ja nie napisalem tego bedac rozgoryczony ani zyczac tego komu kolwiek. Tylko poprostu znam realia polskiej pilki i niestety mam takie do tego pesymistyczne nastawienie. Tak naprawde malo jaki klub jest "czysty". Zresztac czytajac komentarze: http://www.pilka.pl/?mid=1&show=80008 mozna stwierdzic, ze nie jestem osamotniony w tym twierdzeniu.

Z kara jakos sie pogodze, ale i tak uwazam, ze jest niesprawiedliwa. U nas palce maczal tylko i wylacznie Szymanski, ktory przyznal sie do winy, ale jak to sie ma do sytuacji np Arki, w ktorej praktycznie kazdy byl zamieszany w korupcje i w przeciwienstwie do Widzewa uzyskala realne korzysci z faktu kupywania meczy. My bylismy na tyle zdolni, ze pomimo kupienia 12 meczy zdolalismy zajac zaledwie 3 miejsce i nie wejsc do OE.

No ale co tam... Tacy kibice Polonii Bytom powinni byc wniebowzieci, bo w tym tempie to niedlugo wyrosna na potege OE, bo zapewne tam eda grac Bzury Ozorkow, Milan Milanowek, czy Izolator Boguchwala, czyli ostatnie bastiony uczciwosci w Polsce. Bedziecie miec, co chcecie, czyli mocarna lige, ktora juz nie bedzie slabsza tylko od lig uzbekitanskiej, czy azerskiej, ale poziomem bedzie dorownywac mongolskiej lize okregowej.

Polska pilka jest chora i nawet nie zdajecie soie z tego sprawe jak bardzo. Mam znajomych grajacych na roznych szczeblach polskiej pilki i jak czasem mi opowiadaja co tam sie dzieje to poprostu mi sie wlosy jerza na glowie. Polska pilke trzeba leczyc, ale jestem malo przekonany, czy degradowanie Widzewa, czy Zaglebia co kolwiek pomoze... Nastepna ma byc Cracovia. Ciekawe jaki bedzie wyrok...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 sty 2008, 19:59

No coz Widzew 3liga wiec pilka w lodzi znowu bedie w kryzysie, cloner entuzjazmem wybuhcnal, moje zdanie jest znane dla mnie robi sie to jzu lekko smeiszne a tym bardizej jezeli po tym sezonie nie bedzie abolicji

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 16 sty 2008, 20:06

Bardzo dobra decyzja, sa dowody jest degradacja.
LookAsh pisze:Tacy kibice Polonii Bytom powinni byc wniebowzieci, bo w tym tempie to niedlugo wyrosna na potege OE, bo zapewne tam eda grac Bzury Ozorkow, Milan Milanowek, czy Izolator Boguchwala, czyli ostatnie bastiony uczciwosci w Polsce. Bedziecie miec, co chcecie, czyli mocarna lige, ktora juz nie bedzie slabsza tylko od lig uzbekitanskiej, czy azerskiej, ale poziomem bedzie dorownywac mongolskiej lize okregowej.

wole to niz ogladanie meczow w ktorych wynik jest znany przed rozpoczeciem spotkania

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”