FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 531

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 sty 2008, 22:12

Szczerze to mam nadzieje, ze Real zgubi punkty z Atletico i Villareal to bedzie jeszcze szansa na zdobycie tytulu. Jesli sie nie myle to w zeszlym roku po GD na Camp Nou Real tracil do nas 5 pkt. Nawet jesli nie zdobedziemy tytulu to chce widziec dobra gre w naszym wykonaniu i tyle.

Co do LM to tez uwazam, ze mamy w tym roku spore szanse cos ugrac. Celtic powinien nam w tym zreszta pomoc.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sty 2008, 23:46

Kod: Zaznacz cały

Valdés, Oier, Xavi, Iniesta, Puyol, Márquez, Henry, Milito, Deco, Thuram, Gudjohnsen, Abidal, Zambrotta, Sylvinho, Bojan, Giovani.
Kadra na Seville. Wraca Deco, choć nie jestem pewien czy zagra jutro. Skład zbliżony napewno do tego z Murcia, zapewne wróci do "11" Milito, no i może Iniesta na lewe skrzydło, a Henry na środek, a i jeszcze Abidal, choć Sylvek nie zagrał gorzej od niego. Jednak to Sevilla musi zaatakować, wiec pewniejszy bedzie Francuz. Reszta tak jak było w sobote
Valdes - Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal - Xavi, Marquez, Gudjohnesn - Bojan, Henry, Iniesta.

Ciagle pojawiaja sie plotaki i pieprzenie ze strony ludzi zwiazanych z Milanem, oczywisice o transferze Zambrotty. Zaczyna mnie to nudzić, bo myślałem, że Milan to naprawde zespoł zarzadazny przez profesjonalistow, a cała telenowela z udziałem Ronaldinho i teraz Zamrotty, niestety temu zaprzeczaja. Jesli stac ich było na Ronaldinho to trzeba było go kupić podobnie teraz z Gianluca. Chyba wiedza jak sie przeprowadza transfery na poziomie.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 15 sty 2008, 11:25

No Xavi ostatnio nic nie pokazuje więc można spróbować Deco z Iniestą w środku. Nasz wychowanek ostatnio nie imponuje formą, jego podania głownie ograniczają się do partnera który jest najbliżej + często przetrzymuje piłke :roll:

Rewanż z Sevillą będzie ciekawy, bo chłopaki (a raczej Rijkaard) wiedzą że wypadałoby zdobyć chociaż CdR bo zapowiada się chudy sezon. No chyba że po przerwie chłopaki zaczną grać coś na wyjazdach.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 sty 2008, 11:42

Ciagle pojawiaja sie plotaki i pieprzenie ze strony ludzi zwiazanych z Milanem, oczywisice o transferze Zambrotty. Zaczyna mnie to nudzić, bo myślałem, że Milan to naprawde zespoł zarzadazny przez profesjonalistow, a cała telenowela z udziałem Ronaldinho i teraz Zamrotty, niestety temu zaprzeczaja. Jesli stac ich było na Ronaldinho to trzeba było go kupić podobnie teraz z Gianluca. Chyba wiedza jak sie przeprowadza transfery na poziomie.
No właśnie plotki.Galliani nie raz powtarzał że od lata nie ma tematu R10.Złożyli oficialną oferte opiewającą na podobno 60 mln euro a Barca ją odrzuciła.Od tamtego czasu to gazety rozpisują sie że niby Milan jest zainteresowany kupnem Ronniego a "łysy" w każdym wywiadze temu zaprzecza więc zastanów się co piszesz.Jedynym co ciągle mówił że"marzy"o Brazlyijczyku był Berlusconi jednak zawsze powtarzał że Barca za żadne skarby świata nie chce go sprzedać.Jeżeli chodzi o Zambrotte to Milan jest zainteresowany i to bardzo poważnie ale kupnem jego dopiero w lecie.Władze Milanu mówią że Włoch jest zainteresowany przejściem do Rossonerich więc w lecie podejmą rozmowy z Barceloną...

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 15 sty 2008, 13:27

Moofasa pisze:można spróbować Deco z Iniestą
jezeli Ryj tak zrobi to efekt bedzie podobny co z GD po swietnym meczu Gudiegio powraca nie w pelni sil Deco i gra dno... Guddi powinien dostac szanse od poaczatku spotkania poniewaz z meczu na mecz jego forma rosnie i staje sie jakby nie patrzec coraz powazniejszym zagrozeniem dla Deco, Iniesty i Xaviego chcialbym abysmy zagrali tak:
VV Zambro-Puyol-Milito-Abidal Rafa-Guddi-Xavi Iniesta-Bojan Henry
ale zapewne zobaczymy Giovaniego w od poczatku tylko czyim kosztem ? mysle wlasnie Xaviego ktor ostatnio gra nadzwyczaj slabo a Iniesta zejdzie do srodka
to chyba narazie tyle :wink:
VEB ! :P

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 15 sty 2008, 19:52

Guddi musi zagrać jeżeli Ryjek posadziłby go teraz na ławce w miejsce Deco to byłbym bardzo zdziwiony tym. Wydaje mi się też że w miejsce Bojana może zagrać Dos Santos i byłbym skłonny za tym Bojan gra w tym sezonie sporo i myślę że Gio powinien wystąpić od 1 minuty.

Dzisiaj musimy wygrać z mocno osłabionym rywalem. Mam nadzieje też że Henry coś dzisiaj ustrzeli i pokaże ponownie wielu niedowiarkom że nie skończy jak Szewa :]

Messi za tydzień powinien już wrócić i będzie git :D

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 15 sty 2008, 20:21

Tobik33 pisze:Bojan gra w tym sezonie sporo i myślę że Gio powinien wystąpić od 1 minuty.
mi sie wydawalo ze Gio jednak gral wiecej
Gio: http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... fitxa.html
Bojan: http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... fitxa.html

tak btw to tak naprawde nie ma nic do rzeczy, sek w tym ze Bojan gra poprostu w ostatnim czasie lepiej od Dos Santosa i to on zasluguje bardziej na gre od pierwszych minut(kropka)

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 sty 2008, 23:03

0:0

Mecz z obu stron bardziej defensywny niz ofensywny. Zreszta patrzac na braki w ataku obu zespolow to nic dziwnego. Nasza defensywa zagrala dobrze, ale mogli mi oszczedzic tych nerwow pod koniec. Pochwaly naleza sie Zambrottcie, ktory zagral dzisiaj naprawde dobrze. Valdes tez jak trzeba bylo robil co do niego nalezalo.

Sporo zdrowia dzisiaj obie druzyny zostawily na boisku, juz dawno nie widzialem takiej walki. Dobrze, ze wracaja Messi i Ronaldinho, bo zmiennikow brak. Z drugiej jednak strony to dobrze, ze Gio i Bojan graja sporo.

Mysle, ze w meczu z Racingiem zobaczymy Messiego, Ronaldinho i Deco od poczatku spotkania, natomiast odpoczna Henry i Xavi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sty 2008, 23:05

Tobik33 pisze:Dzisiaj musimy wygrać z mocno osłabionym rywalem. Mam nadzieje też że Henry coś dzisiaj ustrzeli i pokaże ponownie wielu niedowiarkom że nie skończy jak Szewa
Tp raczej Barcelona jest mocno osłabiona. Messi, Ronaldinho, Yaya, Eto'o, Edmilson - Keita, Crespo, Kanoute.
kon2r pisze:jezeli Ryj tak zrobi to efekt bedzie podobny co z GD po swietnym meczu Gudiegio powraca nie w pelni sil Deco i gra dno... Guddi powinien dostac szanse od poaczatku spotkania poniewaz z meczu na mecz jego forma rosnie i staje sie jakby nie patrzec coraz powazniejszym zagrozeniem dla Deco, Iniesty i Xaviego chcialbym abysmy zagrali tak:
VV Zambro-Puyol-Milito-Abidal Rafa-Guddi-Xavi Iniesta-Bojan Henry
ale zapewne zobaczymy Giovaniego w od poczatku tylko czyim kosztem ? mysle wlasnie Xaviego ktor ostatnio gra nadzwyczaj slabo a Iniesta zejdzie do srodka
to chyba narazie tyle

Pieprzenie. Eidur zagrał padake dzisiaj, powoli zaczynam rozumieć dlaczego Ryj bał sie go wystawić na GD. Islandczyk zagrał dwa dobre spotkania z Valencia i chyba ze Stuttgartem, aby pozniej zagrac bardzo słabo z Mallorca i w CdR. Teraz zagrał przyzwoicie z Murica i dzisaij znou słabiutko. Gdzie tu podstawy aby na niego stawiać, z Valencia to Levante remisuje, Murcia to także zaden argument. Fakt zaczał mnie przekonywać, fakt, ale do spotkania z Valencia, teraz jestem ponownie zdania, że nie ma miejsca dla niego w Barcelonie. Skorzystał z kontuzji Deco, ale wg. mnie jej nie wykorzystał.

Awans, sam mecz momentami ciekawy, ale spodziewałem sie więcej. Barcelona zbyt iwle sytuacji sobie nie stworzyła. Sevilla moze 2-3 wiecej. Szkoda, że Bojan nie zagral od poczatku, Giovani w pewnym momenci powinien zaczac myślec na boisku, bo gra w pierwszym skladzie dość regularnie 6 miesiecy, a nadal robi te same błedy. Jeśli juz awansowała Barca to fajnie gdyby szło tak dalej, Villarreal, ostatnio nie jest w najlepszej formie, szczegolnie obrońcy, wiec szanse beda z nimi jeszcze wieksze. Oczywiscie jak ŻŁP wygra jutro.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 15 sty 2008, 23:13

kon2r pisze:Guddi powinien dostac szanse od poaczatku spotkania poniewaz z meczu na mecz jego forma rosnie i staje sie jakby nie patrzec coraz powazniejszym zagrozeniem dla Deco, Iniesty i Xaviego chcialbym abysmy zagrali tak:

Naprawde myslisz, ze Guddy moze nam zaoferowac to co kazdy z tych graczy z osobna? Owszem Guddy dostawal szanse gry, ale glownie ze wzgledu na kontuzje. Czasam gra lepiej czasem gorzej, ogolnie do jego gry od kilku spotkan wiekszych pretensji nie mam, ale duzo bardziej wole ogladac Inieste, Xaviego czy Deco. Teraz kiedy wracaja kontuzjowani watpie, zeby Guddy sporo gral.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 16 sty 2008, 10:44

mistyk pisze:Naprawde myslisz, ze Guddy moze nam zaoferowac to co kazdy z tych graczy z osobna? Owszem Guddy dostawal szanse gry, ale glownie ze wzgledu na kontuzje. Czasam gra lepiej czasem gorzej, ogolnie do jego gry od kilku spotkan wiekszych pretensji nie mam, ale duzo bardziej wole ogladac Inieste, Xaviego czy Deco. Teraz kiedy wracaja kontuzjowani watpie, zeby Guddy sporo gral.
Guddy jest dobra alternatywa dla naszych pomocnikow ktorzy zreszta graja osttanio slabiutko to prawda gra w kratke ale jezeli ustabilizuje forme a reszta bedzie spisywac sie gorzej to nie widze powodu dlaczego niby mialby nie dostawac szans ?
mistyk pisze:ale duzo bardziej wole ogladac Inieste, Xaviego czy Deco
to juz twoj problem ale mysle ze Eidur powinien dostawac szanse kiedy oni sa w zenujacej formie...
Jarzinho pisze:Pieprzenie. Eidur zagrał padake dzisiaj, powoli zaczynam rozumieć dlaczego Ryj bał sie go wystawić na GD
a ja nie rouzmiem ? zagral swietne spotkanie z Valencia (slabiutka, ale jednak Valencia) i takie GD napewno by go mocno podbudowalo, a Ryj stawia na Deco po dlugiej kontuzji w tak waznym spotakniu ? nie wiem dlaczego to zrobil, naprawde myslal ze zawodnik po dluzszej kontuzji moze byc zdolny w swoim pierwszym spotkaniu dac prawdziwy popis w meczu w ktorym rywalem jest Real(mocny), mysle ze nie ma co powracac do GD mi poprostu chodzi o to ze Eidur powinien grac gdy nie idzie innym.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 16 sty 2008, 15:36

Jarzinho pisze:Tp raczej Barcelona jest mocno osłabiona. Messi, Ronaldinho, Yaya, Eto'o, Edmilson - Keita, Crespo, Kanoute.
Tylko zobacz Keita czy Kanoute w Sevilli mają niepowtarzalne miejsce w zespole. Keita to prawdopodobnie najlepszy pomocnik w tym sezonie w Sevilli, a Fredric to każdy wie czym jest dla klubu z Andaluzji. U nich jak ktoś wyleci robią się problemy. Dodam do tego że Alves i Fabiano byli nie w pełni sił co było widać wczoraj.

Co do meczu to widać że graliśmy asekuracyjnie. Podstawą było nie stracić bramki i to się udało. Szkoda że nic nie ustrzeliliśmy bo w końcówce zrobiło się gorąco. Szczególnie gdy Navas strzelił raczej prawidłowo bramkę. Kogo można pochwalić ? tylko blok defensywny i Valdesa. Gio za bardzo chciał, Henry na środku ataku gra słabo, dopiero zejście jego na lewą flankę coś wniosło do gry. Iniesta też nic specjalnego. To był jeden z gorszych spotkań Barcelony na Camp Nou w tym sezonie. Według mnie tylko z Realem gorzej się prezentowaliśmy. Najważniejszy jest jednak awans i to się udało.

Messi, Yaya i Eto'o wracajcie jak najszybciej :( :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sty 2008, 15:52

Tobik33 pisze:Tylko zobacz Keita czy Kanoute w Sevilli mają niepowtarzalne miejsce w zespole. Keita to prawdopodobnie najlepszy pomocnik w tym sezonie w Sevilli, a Fredric to każdy wie czym jest dla klubu z Andaluzji. U nich jak ktoś wyleci robią się problemy. Dodam do tego że Alves i Fabiano byli nie w pełni sił co było widać wczoraj.

Podobnie można powiedizeć w przypadku Barcy o Toure i Eto'o, nie dostrzegam zadnej roznicy. Nie wspomne o pozycji Messiego. Deco także wczoraj wrocił. Nie dostrzegam nic co wskazywało, że Sevilla był osłabiona, patrzac na braki w obu kadrach.

kon2r pisze:a ja nie rouzmiem ? zagral swietne spotkanie z Valencia (slabiutka, ale jednak Valencia) i takie GD napewno by go mocno podbudowalo, a Ryj stawia na Deco po dlugiej kontuzji w tak waznym spotakniu ? nie wiem dlaczego to zrobil, naprawde myslal ze zawodnik po dluzszej kontuzji moze byc zdolny w swoim pierwszym spotkaniu dac prawdziwy popis w meczu w ktorym rywalem jest Real(mocny), mysle ze nie ma co powracac do GD mi poprostu chodzi o to ze Eidur powinien grac gdy nie idzie innym.
Tak tylko wtedy to było oczywiste, dzisiaj kolejne spotkania pokazały, że Islandczyk ma spore problemy z rozegraniem kilku spotkań na podobnym, wysokim poziomie, wiec nei wiem dlaczego mialoby być własnie dobrze z Realem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 sty 2008, 16:39

Gdyby Gudjohnsen zagrał, a Barcelona i tak by z Realem przegrała to byście się zastanawiali, czemu nie zagrał Deco, skoro był już gotów?

Deco zagrał bo mimo wszystko Rijkaard w niego wierzył. Był po kontuzji, ale to był Deco - zawodnik o nieprzeciętnych umiejętnościach, bardzo waleczny, kluczowa postać "tej" Barcelony z ostatnich lat - po prostu lepszy od Islandczyka. A jego formę mogło zweryfikować tak naprawdę tylko boisko. Gdyby zagrał Gudjohnsen to pojawiłyby się zarzuty, że Ryj nie wystawił najmocniejszego składu.

Z tego samego powodu co Deco zagrał Ronaldinho i powrót po kontuzji nie miał tutaj tak dużego znaczenia. Eidur to zmiennik. Przychodził w tej roli i będzie ją pełnił nadal. W najważniejszych meczach trudnoi oczekiwać, aby wygrywał rywalizację o pierwszy skład. Zwłaszcza, iż wcale w tak zaraz wybitnej formie nie był.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 sty 2008, 17:32

Tobik33 pisze:Szczególnie gdy Navas strzelił raczej prawidłowo bramkę.
To nie była prawidłowa bramka. Oczywiście Navas na spalonym nie był, ale podanie było adresowane do 'spalonego' Chevantona, który być może nawet dotknął piłki (a nawet jeżeli nie to zdecydowanie zaabsorbował uwagę Valdesa, który wykonywał ruch w jego stronę).

Wczorajszy mecz był naprawdę dobry w naszym wykonaniu. Niektórzy są zawiedzenie ponieważ spodziewali się, że u siebie zagramy ofensywnie, ale tak nie było. Przypominam, że nie pierwszy mecz grany w ten sposób. Przypomnę chociażby zwycięskie batalie z Milanem czy Chelsea. Te dwumecze wygrywaliśmy właśnie w ten sposób, czyli przede wszystkim defensywą. Wczoraj linia obrony zagrała bardzo dobrze. Sevilla miała jakieś okazje, ale tak na dobrą sprawę nic klarownego. Skutecznie wybiliśmy im z głowy strzelanie bramek. My też mieliśmy kilka okazji do zdobycia bramki więc nie ma co narzekać. Sam Rijkaard na pomeczowej konferencji powiedział, że pierwszym celem było zagranie na zero z tyłu a dopiero potem ewentualnie strzelenie bramki.

Indywidualnie poza blokiem defensywnym wyróżniłbym Iniestę, który miał swój udział praktycznie w każdej groźnej akcji naszego zespołu no i jednak Henry, który wczoraj miał nieco trudniejsze zadanie niż zazwyczaj, ale pracował dzielnie cały mecz. Pragnę także zwrócić uwagę na to, że Francuzowi trudniej się będzie grało bez skupiającego na sobie uwagę Eto'o. Teraz przeciwnicy więcej uwagi poświęcą właśnie Henrykowi.

[EDIT]

Podobno sprawa rezerwowego bramkarza już załatwiona: http://www.blaugrana.pl/index.php?goto= ... &kom=pokaz

Jak dla mnie idealne rozwiązanie. Bramkarz dokładnie taki jakiego oczekujemy. Absolutnie wystarczające umiejętności jak na rezerwowego (w jednym z ostatnich sezonów zdobył chyba nawet trofeum Zamory :think: ) no i odpowiednia cena. Jestem w pełni usatysfakcjonowany/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”