Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 353

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 sty 2008, 13:32

A czy widziałeś chociaż jego jeden występ na pozycji DM? Wątpię. Oczywiście zaraz zaczniesz mnie tu uświadamiać ile to razy widziałeś go w akcji, ale Twoim zdaniem nie osiągnął jeszcze statusu "jeden z najlepszych" i musi się "dużo uczyć". Zgadłem?
Kubańczyk ma 100% racje. Diarra nie zagrał nawet 1/4 sezonu na wysokim poziomie. To już bardziej bliższe prawdy jest stwierdzenie, że Anderson to jeden z najlepszych pomocników świata(chodź i tak jest na wyrost, bo grał dopiero 1/4 sezonu na wysokim poziomie, a na miano jednego z najlpszych trzeba sobie zasłużyć, grając chodź jeden sezon na wielkim poziomie.) A Diarra? kilka świetnych meczy, a tu od razu mistrz świata, dajcie spokój, niech ten pół roku w Portsmouth pozachwyca to wtedy może będzie można go porównać z najlepszymi, teraz im może czyścić buty.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sty 2008, 15:50

Fulham

* 29 Niemi
* 02 Volz
* 18 Hughes
* 06 Stefanovic
* 03 Bocanegra
* 07 Ki-Hyeon
* 08 Smertin
* 10 Davis
* 27 Murphy
* 25 Davies
* 23 Dempsey

Substitutes

* 12 Warner,
* 09 Healy,
* 14 Kuqi,
* 21 Bullard,
* 34 Baird

Arsenal

* 24 Almunia
* 03 Sagna
* 06 Senderos
* 10 Gallas
* 22 Clichy
* 13 Hleb
* 16 Flamini
* 04 Fabregas
* 07 Rosicky
* 25 Adebayor
* 09 Eduardo

Substitutes

* 01 Lehmann,
* 02 Diaby,
* 19 Silva,
* 26 Bendtner,
* 31 Hoyte

Dobrze, że nie gramy 5 w pomocy, a szczerze mówiąc się tego obawiałem. Ade mam nadzieje już w 100% zdrowy. Hleb wraca na prawe skrzydło, Tomas widze w składzie, wiec pewnie te jego drobne problemy zdrowotne też już są historią.
Dobrze, że Healy zaczyna na ławce :]

2:0 do przerwy, lub raczej 0:2 :smile2:
2 piekne główki Ade, coby Ronaldo nie myślał, ze króla strzelców ma już w kieszeni :p

Przy pierwszym golu asysta Clichy'ego - coraz lepiej sobie radzi. Coraz pewniejszy siebie. Przy drugiej asysta Hleba. Ogólnie spokojny mecz. Fulham celnego strzału nie oddał na nasza bramkę - 2 razy próbowali, ale niecelnie. Dużo okazji nie ma, ale przewazamy i jak tak dalej zagramy, to pewnie coś jeszcze wpadnie.

Dobrze, że Togo się nie dostało do PNA :]

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 sty 2008, 18:08

Fulham dobrze zaczęło mecz, pierwsze 20 minut naprawdę wyrównane. Później jednak zaczęli popełniać coraz więcej błędów. Za dużo miejsca zostawiali w bocznych sektorach, zwłaszcza na lewej flance dużo swobody miał Clichy. No i po dwóch dośrodkowaniach było już 2:0. Fatalne zachowanie stoperów w kryciu Adebayora. No i mecz już był praktycznie rozstrzygnięty. 3 bramka przypieczętowała tylko wynik.

Adebayor 2 gole, Ronaldo też strzela. A hat-tricka zdobywa Benjani. Jest ciekawie :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 sty 2008, 18:15

Eduardo mi się dziś podobał, choć czasami go nie było widać,ale to taki typ gracza. Jak dostawał piłkę, to coś sie działo pod ich bramką. Najpierw świetnie minał 3 graczy i podał do Tomasa - ten trafił w słupek, później podobna akcja, tylko bez mijania rywali :smile2: i Tomas strzelił bramkę, no i pod sam koniec znów dobra akcja z lewej strony.

Te 2 pierwsze bramki, były troche takie nie nasze :] Arsenal rzadko strzela takie gole, a jeszcze w jednym meczu to w ogóle się nie zdarzało dotychczas.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 sty 2008, 18:34

Mecz podobny do tego z Birmingham, tylko rywal mniej wymagający. Wygraliśmy go z najmniejszym nakładem sił, tak na stojąco. Cieszy wynik i 3 punkty. Adebayor jest drugim strzelcem w lidze. 15 bramek po 23 kolejkach to świetny wynik. BBC wybrało go najlepszym piłkarzem Afryki 2007 roku. Drogba who? :P

Clichy w ubiegłym sezonie nie potrafił kopnąć piłki, a teraz wrzuty a'la Beckham. :shock: Jak jeszcze potrenuje z Becksem to będzie miał w ciul asyst. :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 22 sty 2008, 13:55

Niezmiernie mnie cieszy kolejna wygrana przy tak małym nakładzie sił. W końcu osiągnęliśmy to, czego czego próbowaliśmy się 'nauczyć' w kilku poprzednich sezonach. Do tego dochodzi znakomita forma Adebayora (a może to już nie tylko zasługa dobrej formy a po prostu wzrost umiejętności :roll: ?) i mamy kolejne 3:0.

Ciekawi mnie jedynie kiedy w końcu Robin pokaże przez większą część sezonu (na cały chyba nie ma co liczyć :/ ) na co go tak naprawdę stać...

George Jung
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 23 sty 2008, 17:10

Róża nie nastawiaj się na kilka meczów z rzędu porcelanowego Robina bo srogo się zawiedziesz.

Adebayor wczoraj oszalał i zachował się jak typowy bezmóg dolatując do Niclasa. niech się chłopak opanuje bo zaczynam zauważac u niego coraz większe dziury w głowie i zbyt wysokie ego , poza tym mam coraz większe wątpliwosci co do jego inteligencji a raczej podejrzewam że zbyt inteligentny to on jest.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 sty 2008, 17:24

Rzeczywiscie kiedy dochodzi do czegos takiego w trakcie meczu to moze to dawac do myslenia. Adebayor wczoraj po prostu chyba nie poradzil sobie psychicznie. Pomijam juz to, ze chwile pozniej powinien wyleciec z boiska, to jednak takie sprawy powinno zalatwiac sie w szatni. Brawa dla Gallasa sie za to naleza.

Awatar użytkownika
joedoe
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: joedoe » 23 sty 2008, 21:35

hmmm
a co się stało bo wskutek sesji nie mogłem obejrzeć?
wynik można było przewidzieć łatwo:)

Awatar użytkownika
mati0123
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mati0123 » 24 sty 2008, 16:09

Fabian dał ciała !!!

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 sty 2008, 20:07

mati0123 pisze:Fabian dał ciała !!!

!!!!!!!!

Wenger ma zamiar wypożyczyć Walcotta. Według mnie to dobra decyzja. Chłopak musi się ograć. Głównym kandydatem do wypożyczenia jest Stoke City. Co jak co, ale liczę na jakiś klub z Premiership. Bendtnerowi druga liga wyszła na dobre, ale ja jednak wolałbym, aby Walcott ogrywał się w Premiership. Po cichu liczę na Birmingham z którym mamy dobre kontakty. Wypożyczyliśmy tam już nie jednego zawodnika. Ich skrzydełka "nie straszą" i Walcott może mieć tam dużo łatwiej i szybko wywalczy sobie miejsce w podstawie.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 25 sty 2008, 0:29

Również uważam, że jeśli Walcott miałby zostać wypożyczony, to tylko do jakiegoś klubu z Premiership. Chłopak ma wielki talent, już w tak młodym wieku grał super mecze w pierwszej drużynie, więc trochę szkoda by było, jakby miał grać w niższej lidze. Myślę, że w Premiership znalazłoby sie parę zespołów, u których Theo Walcott znalazłby miejsce w pierwszym składzie. Gdyby to chodziło o Manchester United, to wypożyczyłoby sie zawodnika do Sunderlandu i byłoby po kłopocie :P

Ja bym tam polecał Derby albo Bolton :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 sty 2008, 0:34

African pisze: Ja bym tam polecał Derby albo Bolton Wink
Bolton odpada. Theo po kilku miesiącach zażywania metanabolu wyglądałby jak chociażby Vaz Te. Druga sprawa- w Boltonie nie ma czegoś takiego jak technika, a Theo musi ją pod szlifować.

Dlatego tak jak wcześniej pisałem, Birmingham byłoby ciekawą opcją. Chociaż nie było mowy o jego wypożyczeniu do The Blues. Drugim klubem do którego mógłby być wypożyczony jest Wigan. Wenger ma dobre stosunki z Brucem. Nowy trener Wigan już coś wspominał o wypożyczeniu Traore. :wink:

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 25 sty 2008, 0:46

Zobaczymy, jak sie sprawy potoczą. W każdym razie, wszystko będzie dobrze, byleby angielskich super biegacz nie trafił to jakiegoś zespoły z Championship. Co tu dużo ukrywać. Walcott już w tej chwili jest zbyt dobrym zawodnikiem, aby grać w drugiej lidze.

Tak na marginesie. To wiadomo, ile to wypożyczenie miałoby trwać ? pół roku, czy więcej ?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 sty 2008, 0:49

Tak na marginesie. To wiadomo, ile to wypożyczenie miałoby trwać ? pół roku, czy więcej ?

Ponoć miałby być wypożyczony do końca obecnego sezonu. Pewnie Wenger chce aby chłopak się ograł i był gotowy na następny sezon. Co tu dużo mówić. Jak teraz zostanie wypożyczony i wszystko dobrze się potoczy w nowym klubie, to ma szanse liznąć z 12-13 spotkań w PL, a dla młodego gracza to dużo.
African pisze:byleby angielskich super biegacz nie trafił to jakiegoś zespoły z Championship.
Dokładnie. Według mnie lepiej już jakby pozostał w klubie. Mniej gra, ale jak gra to na najwyższym poziomie rozgrywek, a nie w Championship.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”