Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 314

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 14 sty 2008, 12:08

Wygrana wymeczona? Raczej kontrolowana :P

Niby wymeczona, ale coś w tym jest że gra się kilka takich meczów w sezonie gdzie druzyna-faworyt prezentuje się przecietnie, rywal ciśnie a po końcowym gwizdku zostaje uczucie odrobienia pańszcyzny i kolejnych zasłużonych 3 punktów w tabeli.

Słabszy mecz w obronie. Materazzi jeszcze nie jest w formie meczowej i to bardziej uwydatniło brak Samuela. Matrix musi wejść w sezon bo jeszcze nie miał okazji, jak wyzdrowiał to gral ogony a potem przerwa swiateczno-noworoczna. Maicon słabszy mecz, pierwszy gol Sieny to jego drzemka. Ocena jego poczynań troche niesprawiedliwa, gdyz nie dostał okazji do rewanzu w drugiej odsłonie. Pomoc pasywnie, choć w pierwszej połowie podobała mi się duża liczba podan i prób gry kombinacyjnej. Gracz meczu - Ibrahimovic: dwie bramki, asysta. Gol na 3-1 miód. Bardzo sa Interowi potrzebne bramki Szweda z gry, bardziej niz te z karnych. Słabiej Cruz. W któryms z wywiadów bodajże Jimenez zaznaczył, że w Dubaju bardzo mocno trenowali więc licze, że ta praca wyjdzie na wierzch w postaci dobrej formy w meczach przeciw czołówce, szczególnie na Romie. Forza Internazionale.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 sty 2008, 15:03

No i mamy pierwszy transfer, a raczej wypożyczenie w zimowym okienku.

Obrazek

Wypada życzyć powodzenia i żeby po sezonie Inter miał podwody, aby definitywnie wykupić Portugalczyka.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 15 sty 2008, 16:12

Maniche powinien dostać kilka okazji (najbliższa już z Regginą w CI ?). Wie ktoś czy po wywalczeniu Scudetto Moratti będzie musiał go wykupić z Atletico ?

W zasadzie na Portugalczyku powinniśmy zakończyć zimowe okno transferowe ... powinniśmy, ale Moratti kilka razy wspomniał coś o środkowym obrońcy co jak dla mnie wydaje się zbędną rzeczą przy zdrowych Burdisso, Materazzim, Cordobie, Chivu i Rivasie.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 15 sty 2008, 16:46

Sero pisze:Moratti kilka razy wspomniał coś o środkowym obrońcy co jak dla mnie wydaje się zbędną rzeczą przy zdrowych Burdisso, Materazzim, Cordobie, Chivu i Rivasie.
To był chyba jakiś żart z jego strony... Czego jak czego, ale stoperów Ci u Was dostatek.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 sty 2008, 16:48

Sero pisze:Wie ktoś czy po wywalczeniu Scudetto Moratti będzie musiał go wykupić z Atletico ?
Nikt tutaj raczej nie ma dostępu do takich informacji. :wink: Jednak wydaje mi się, że to był jakiś wymysł prasy, bo o takiej klauzuli to ja w życiu nie słyszałem i powiedzmy sobie szczerze - jest ona idiotyczna.

Sero pisze:Moratti kilka razy wspomniał coś o środkowym obrońcy

Wspomniał, że w obliczu kontuzji Samuela, Chivu może częściej grywać w obronie, co spowoduję zwolnienie miejsca w pomocy. A że Dacourt jest wyłączony z gry do końca sezonu, Vieirę ciągle coś boli to może nam zabraknąć pomocników. Stąd transfer Maniche.

ps. Is Cambiasso The World's Best Defensive Midfielder?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 sty 2008, 7:29

Adriano w debiucie w Sao Paulo sieknął dwie bramki.

Bomby w jego stylu.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 sty 2008, 9:53

Dobrze, że Adriano strzela. Szczególnie pierwszy gol przedniej urody, coś na znak jego najpiękniejszych bramek z Interu. Zobaczymy jak dalej mu będzie szło, a o powrocie na San Siro będzie można porozmawiać. Tymczasem w Italii podczas nieobecności Brazylijczyka pisze się o jego następcy w osobie Quagliarelli. Raczej plotka, ale miło poczytać o zainteresowaniu Włochem :P

No i warto wspomnieć, że w Coppa gramy dalej. Rezerwy (primavera) ogrywa bez problemu Reggine 3-0 a kolejne trafienie w tych rozgrywkach notuje Crespo. Wydaje mi się wielce prawdopodobne, że w lidze może wyjść w podstawowym składzie u boku Zlatana.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 sty 2008, 22:31

Co za mecz na San Siro :!:

Przypomina się po troszke półfinał ME 2000 Francja-Portugalia. Wtedy Abel Xavier wybija piłkę ręką z bramki, teraz w identyczny niemal sposób czyni to jego rodak Couto. Wtedy bramkę z karnego zdobył genialny Zizou dziś magiczny Zlatan :]

Cholera takich emocji już dawno brakowało w meczu ligowym naszej drużyny. Aż do teraz ciężko uwierzyć, że udało się wygrać. Nie ma co pokazaliśmy charakter choć trzeba dodać, że przy 3 bramce Parma grała w 9 (Dessena poza boiskiem) i oczywiście czerwień Couto. Ostatnie 15 minut naprawde dramatyczne i równie dobrze mogliśmy ten mecz przegrać. No ale drużyne poznaje się też po tym jak jej nie idzie. A może to powrót Vieiry na ostatnie 6 minut tak odmienił oblicze zespołu :P Nieważne ... waże 3 punkty i emocje.

Debiut Maniche mocno przeciętny. W sumie nie ma co oczekiwać po nim cudów z zastrzeżeniem, że poniżej pewnego poziomu nie powinien zejść.

Forza Inter

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 20 sty 2008, 22:34

Sero pisze:Debiut Maniche mocno przeciętny. W sumie nie ma co oczekiwać po nim cudów z zastrzeżeniem, że poniżej pewnego poziomu nie powinien zejść.
Moim zdaniem wypadł całkiem dobrze, mnóstwo podań i co najważniejsze celnych. Ma dobry przegląd pola i od razu widać, że potrafi grać długą piłkę, a w kontrach jest to bardzo przydatne. Oczywiście nie zamierzam oceniać go po zaledwie 60 minutach gry, ale zdążyłem zauważyć, że od Dacourta jest raczej wszechstronniejszy i mogę się chyba pokusić o takie stwierdzenie, że również lepszy. Ale co będzie dalej to pokażą następne mecze.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 20 sty 2008, 23:05

Sero pisze:pokazaliśmy charakter
I żałosną grę przez zdecydowaną większość gry. Dawno tak słabego meczu nie rozgrywaliśmy. Tak naprawdę dopiero po wejściu Vieiry zaczęliśmy ich cisnąc. Powrót Francuza to dobry prognostyk, może Inter jeszcze będzie coś z niego miał.
Nie rozumiem dlaczego od początku grał Crespo, który w Pucharze Włoch, mimo strzelonej bramki grał słabo. Dzisiaj to samo dzisiaj, chyba raz coś tam pokazał. Cruz powinien grać i udowodnił to świetną asystą przy trzecim golu.
Od kiedy kontuzji doznał Samuel trudno poznać obronę Interu. Cztery stracone bramki z takimi potęgami Calcio jak Siena i Parma :/ Cztery to i tak nie dużo biorąc pod uwagę ilość sytuacji jakie miały te drużyny. Materazziemu niestety coś się podczas kontuzji przestawiło. :?

http://www.d1g.com/video/show/?id=1707339
:o :lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 21 sty 2008, 7:24

Zico_FCI pisze:I żałosną grę przez zdecydowaną większość gry. Dawno tak słabego meczu nie rozgrywaliśmy.

Będę bronił piłkarzy, którzy od dobrych kilku miesięcy nie potrafią przegrać meczu, więc tym ciężej jest zachować dobrą grę przez 90 minut. Inne jest podejście do meczu, często może nawet zbyt pewne siebie. W sumie za dawnych czasów więcej spotkań graliśmy efektownie, ale mniej efektywnie. Teraz jest na odwrót, ale na Boga o to chodzi w futbolu. Nie oznacza to jednak, że nie ma co się przyczepiać bo trzeba, choćby :
Zico_FCI pisze:Od kiedy kontuzji doznał Samuel trudno poznać obronę Interu. Cztery stracone bramki z takimi potęgami Calcio jak Siena i Parma Cztery to i tak nie dużo biorąc pod uwagę ilość sytuacji jakie miały te drużyny. Materazziemu niestety coś się podczas kontuzji przestawiło.

I tu faktycznie nie jest dobrze od czasu straty Waltera. Ale wczoraj nie tylko Matrix z Cordobą zagrali słabo, bo także na boku Burdisso czy pomocnicy w defensywie.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 21 sty 2008, 8:11

Jeszcze jakiś czas temu wręcz domagałem się zmian w defensywie, ale dzisiaj będę ich bronił ;) We wczorajszym meczu to nie obrona a środek pola zawiódł. Podobnie było na Sienie, przeciwnicy zbyt łatwo przechodzą przez środek pola, jedyny Cambiasso to za mało na powstrzymanie środkowej linii przeciwnika. Widać ogólnie, że dopada nas jakiś lekki kryzys, mam nadzieję, że za tym meczu się on skończył bo za tydzień jedziemy do Udine, z którym już od przynajmniej trzech spotkań nie potrafimy wygrać. Wracając do kryzysu to kilku piłkarzy albo się nie angażują w odpowiedni sposób, albo po prostu brak im umiejętności :P

Po kolei:
Burdisso - Mancini na siłę chce z niego zrobić drugiego Zanettiego, który jest piłkarzem kompletnym, mogącym grać na bokach obrony czy na całej szerokości w środku pola (nawet chyba pamiętam jak kiedyś grał z konieczności na stoperze, ale nie jestem pewien). Młodszy z Argentyńczyków się po prostu do tego nie nadaje i albo będziemy go wykorzystywać na jego nominalnej pozycji (czyt. środkowy obrońca), na której notabene na Dubai Cup sobie nie radził, albo postaramy się o sprowadzenie drugiego Zanettiego ;)

Crespo - Mam nadzieję, że jego deklaracja o odejściu po zakończeniu sezonu się spełni. Jego forma jest daleka od tej przynajmniej sprzed roku, gra fatalna, a bramki to tylko w Pucharze strzela. Chyba warto jego kosztem zacząć stawiać na Super Mario.

Na szczęście nie grał wczoraj mój "ulubieniec" Solari bo suma zaangażowania na boisku byłaby jeszcze mniejsza :P

Za tydzień wyjazd na Udine, trudny teren, ale słabszy w tym sezonie Milan pokazał, że można z nimi wygrać. Jeśli uporamy się z problemami w defensywie to powinno być dobrze ;)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 21 sty 2008, 12:07

Ja jednak jestem zdania, że dopóki nie przegramy nie zmieni się nic i będziemy się musieli zadowalać takim stylem jak obecnie.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 22 sty 2008, 16:22

Od niedzieli, a konkretnie od meczu kończącego 19. kolejkę Serie A Inter - Parma (3-2) trwają zażarte dyskusje w mediach i nie tylko na temat: "Czy sędziowie faworyzują Inter?". Andrea Gervasoni, sędzia główny spotkania Inter - Parma przy stanie 2-1 dla gości podyktował jedenastkę dla drużyny prowadzonej przez Roberto Manciniego i ukarał Fernando Couto czerwoną kartką. Jak się później okazało, o rzucie karnym nie było mowy. Gervasoni nie zauważył również faulu Cordoby na Corradim w polu karnym, oraz brutalnego zagrania Marco Materazziego. Przydzielający sędziów na mecze ligowe Serie A i B, Pierluigi Collina ogłosił zebranie kapitanów, trenerów i prezydentów klubów Serie A i B w następny poniedziałek. Andrea Gervasoni będzie miał czas, aby przemyśleć swoje zachowanie, bo po ostatnim meczu został zawieszony na nieokreślony czas.
:roll:

Zaraz pewnie posypia sie na mnie gromy ale skoro zostal zawieszony to moze cos w tym jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”