Anglia - Transfery (zbiorczy) - Strona 52

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszym transferem letniego okienka sezonu 2017/2018 w Premier League jest:

Alvaro Morata (Real->Chelsea)
2
6%
Kyle Walker (Tottenham->M.City)
2
6%
Ederson (Benfica->M.City)
0
Brak głosów
Mohamed Salah (Roma->Liverpool)
25
74%
Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal->Liverpool)
0
Brak głosów
Alexandre Lacazette (Lyon->Arsenal)
0
Brak głosów
Sead Kolasinac (Schalke->Arsenal)
1
3%
Romelu Lukaku (Everton->M.United)
0
Brak głosów
Nemanja Matic (Chelsea->M.United)
1
3%
Richarlison (Fluminese->Watford)
3
9%
Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 13 sty 2008, 12:32

Cieszy mnie transfer Anelki, z racji tego, że o Berbatowa Chelsea już raczej nie będzie zabiegać w takim razie. Tottenham walczy o obrońców i o bramkarza, w dalszym ciągu. Juande Ramos 'nie lubi' Chimbondy i postanawia go sprzedać, a na jednym z treningów doszło do rękoczynów z Paulem Robinsonem. Nie ma co się oszukiwać, Radek Cerny, wirtuozem bramki nie jest i warto myśleć o kimś nowym. Co do obrońców : Podobno po raz kolejny Tottenham ubiega się o Alana Huttona z Glasgow Rangers, mówi się o świetnym Duńczyku z Aston Villi, który Tottenhamowi strzelił trzy gole w tym sezonie, czyli mowa oczywiście o Martinie Laursenie. Blisko White Hart Lane jest także Downing. Z Tottenhamu do Derby został wypożyczony Hossam Ghaly, a Phil Ifil zasilił ekipę z CCC - Colchester.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 sty 2008, 14:09

Bolton sprzedał Anelkę i poszukuje wzmocnień. Pojawiła się informacja o Elmanderze, którą potwierdzili ludzie z Boltonu. Bardzo ciekawa kandydatura, myślę że idealnie potrafiłby zastąpić Francuza. Oczywiste jest, że Bolton potrzebuje bramkostrzelnego napastnika, który może ich uratować, a napastnik Tolouse kilkanaście bramek w sezonie powinien strzelić.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 sty 2008, 22:06

Chelsea dokonała kolejnego transferu. Do klubu z Londynu przeszedł- Branislav Ivanovic, który do tej pory reprezentował barwy Lokomotiwu Moskwa. Chelsea zapłaciła za 23-letniego Serba aż 9 milionów funtów!

Branislav jest uniwersalnym obrońcą. Może grać zarówno w środku jak i na bokach. Warto dodać,ze Manchester United też był nim zainteresowany.

Jak podają angielskie media, Arsenal pozyskał młodego defensora Torpedo Moskwa- Vyacheslava Dmitrieva. Chłopak ma 17 lat i do Arsenalu ma dołączyć po zakończeniu sezonu. Juventus też był zainteresowany tym zawodnikiem. (tribal)

Arsenal are reported to have completed their move for Marseille and Ghana teen Andre "Dede" Ayew.

The 18-year-old French Ghanaian, currently on international duty at the African Cup of Nations, is the son of three-time African Footballer of the Year Abedi Pele. A left-footed attacking midfielder who can play on the wing or up front, Ayew has been under scrutiny by Arsene Wenger's scouts for some time.

It is believed the deal is worth approximately £5 million.

5 milionów funtów za anonimowego gracza? Niby plota, ale taką informacje podało kilka serwisów.

Arshavin jest gotów do odejścia. Ponoć Marsylia, Arsenal i Tottenham bacznie śledzi jego sytuacje.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 sty 2008, 17:42

Przegladajac dzisiaj goal.com napotkałem się na wypożyczenie z Al-Sadd przez Birmingham- Mauro Zarate. Dla mnie jeden z najciekawszych pilkarzy w argentynie, szkoda, ze trafił do AL-Sadd, ale z tego co pamietam poszedł tam jedynie ze wzgledów na finanse. Podpisał wtedy 2-letni kontrakt, a kosztował 15 mln. Teraz liczę, że rozwinie sie podobnie jak Tevez i po sezonie trafi do dobrej druzyny, bo raczej Birmingham to przystanek.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 sty 2008, 20:31

Jarzinho pisze:Przegladajac dzisiaj goal.com napotkałem się na wypożyczenie z Al-Sadd przez Birmingham- Mauro Zarate. Dla mnie jeden z najciekawszych pilkarzy w argentynie, szkoda, ze trafił do AL-Sadd, ale z tego co pamietam poszedł tam jedynie ze wzgledów na finanse. Podpisał wtedy 2-letni kontrakt, a kosztował 15 mln. Teraz liczę, że rozwinie sie podobnie jak Tevez i po sezonie trafi do dobrej druzyny, bo raczej Birmingham to przystanek.

Podoba mi się polityka Birmingham. Ściągają do siebie ciekawych graczy na zasadzie wypożyczenie i często udaje im się ich potem kupić. Ich sytuacja w tabeli nie wygląda ciekawie, ale to nie odzwierciedla tego co potrafią zagrać. W ostatnim meczu z Chelsea powinni roznieść Londyńczyków ze 3:0, a przegrali 1:0. :roll:

Jak już jesteśmy przy The Blues, to warto wspomnieć o transferze McFaddena, który nawet zadebiutował w ostatnim meczu. Birmingham zapłaciło za niego 5 milionów funtów. Według mnie dobry transfer. Zawsze uważałem go za co najmniej dobrego zawodnika. Dziwi mnie, że Moyes się go pozbył.

Był to ich drugi transfer w tym okienku. Jak do tej pory udało im się także ściągnąć obrońcę Hibernian- Davida Murphy.

Fulham pozyskało pomocnika Werderu- Leona Andreasena. Ponoć kosztował ich około 4 miliony euro.

Angielski Fulham sfinalizował w środę transfer napastnika Eddie'go Johnsona z Kansas City Wizards. Po tym, jak 23-letni reprezentant Stanów Zjednoczonych uzyskał pozwolenie na pracę na Wyspach Brytyjskich, złożył podpis na 3,5-letnim kontrakcie.... Kluby nie ujawniły kwoty odstępnego za transfer, ale angielskie media mówią o pieniądzach rzędu sześciu milionów dolarów, co byłoby transferowym rekordem w Major League Soccer.

Kolejny napastnik. Kupili przecież Kinga z Watford. Poza tym ubiegłego lata sprowadzili kilku napastników i wydawało się, że jest ponad stan, a oni dalej kupują. Chyba nowy kołcz myśli o pozbyciu się niektórych napastników.

Nie można też pominąć transfer największego rzeźnika w Premiership. Robbie Savage przeszedł z Blackburn do Derby. Miało to miejsce gdzieś na początku stycznia, ale nikt o tym nie pisał. Dziwne. :lol:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 24 sty 2008, 21:16

Jak donosi The Times Roy Caroll został nowym bramkarzem Derby County. To kolejne wzmocnienie zespołu Paula Jewella po Savage'u.
Popularne barany zajmują ostatnie miejsce w Premiership z dorobkiem 7 punktów w 23 spotkaniach.

Z kolei Sunderland po zakupieniu Bardsley z United tym razem wzmocniło swoje szeregi napastnikiem - Rade Prica. Kosztował podobno 2 miliony funtów. Prica grał do tej pory w duńskim Aalborg.

Do Fulham za ( podobno ) 6milionów funtów z amerykańskiego Kansas City przybył znany polskim kibicom Eddie Johnson.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 sty 2008, 21:28

Loczek pisze: Do Fulham za ( podobno ) 6milionów funtów z amerykańskiego Kansas City przybył znany polskim kibicom Eddie Johnson.

:arrow:
guru pisze:Angielski Fulham sfinalizował w środę transfer napastnika Eddie'go Johnsona z Kansas City Wizards. Po tym, jak 23-letni reprezentant Stanów Zjednoczonych uzyskał pozwolenie na pracę na Wyspach Brytyjskich, złożył podpis na 3,5-letnim kontrakcie.... Kluby nie ujawniły kwoty odstępnego za transfer, ale angielskie media mówią o pieniądzach rzędu sześciu milionów dolarów, co byłoby transferowym rekordem w Major League Soccer.
:bicz:

P.S. 6 mln. dolarów :wink:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 24 sty 2008, 23:34

guru pisze:Jak już jesteśmy przy The Blues, to warto wspomnieć o transferze McFaddena, który nawet zadebiutował w ostatnim meczu. Birmingham zapłaciło za niego 5 milionów funtów. Według mnie dobry transfer. Zawsze uważałem go za co najmniej dobrego zawodnika. Dziwi mnie, że Moyes się go pozbył.
A ja nie. Zrobiłbym chyba to samo. Faddy grał mało, taka sytuacja mu oczywiście nie odpowiadała, zwłaszcza że interesowało się nim kilka klubów takich jak Celtic i Rangers czy właśnie Birmingham, do którego trafił. Więc postanowił zmienić klub i grać regularnie. A Moyes mu to umożliwił a przy tym zarobił trochę grosza. Dla mnie zrozumiała decyzja.

McFadden bardzo często siedział na ławce kosztem 19-letnich Vaughana i Anichebe, a w składzie dalej pozostają Yakubu i Johnson. Jedyne co przemawiało za tym by Faddy został to fakt, że Yak pojechał na PNA, a Johnson i Vaughan są dość kontuzjogenni.

Ale oczywiście szkoda odejścia tego piłkarza, bo to sympatyczny chłopak i wyróżniał się stylem gry wśród innych napastników Evertonu, ale szkoda żeby gnił na ławce. Zresztą w tym klubie chyba nigdy nie pokazał do końca swoich umiejętności, które prezentował w reprezentacji. Dobrze, że odszedł.

Awatar użytkownika
szeri
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szeri » 25 sty 2008, 0:28

Guru napisał:
"Nie można też pominąć transfer największego rzeźnika w Premiership. Robbie Savage przeszedł z Blackburn do Derby. Miało to miejsce gdzieś na początku stycznia, ale nikt o tym nie pisał. Dziwne."

Była przecież o tym wzmianka w newsach. Sam nawet o tym pisałem. :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 sty 2008, 12:48

guru pisze: Kolejny napastnik. Kupili przecież Kinga z Watford. Poza tym ubiegłego lata sprowadzili kilku napastników i wydawało się, że jest ponad stan, a oni dalej kupują. Chyba nowy kołcz myśli o pozbyciu się niektórych napastników.
Ja z kolei słyszałem, że King nie przeszedł testów medycznych. Wykryto u niego problemy w kolanie, które leczył dość długo w zeszłym sezonie bodajże.

A Johnson to obiecujący zawodnik. Dobry ruch Fulham.

Piotrek_0011
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotrek_0011 » 25 sty 2008, 13:50

Woodgate do Tottenhamu... Zobaczymy jak sie sprawdzi :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sty 2008, 15:26

Piotrek_0011 pisze:Woodgate do Tottenhamu... Zobaczymy jak sie sprawdzi

Sporo tych środkowych obrońców sie zrobiło Woodgate, Dawson, Rocha, Kaboul, King, Ekotto i Chimbona to chyba także środkowi, Choc pierwszy gra głownei na boku. Mowili o Garayu, mialem nadzieję, ze przejdzie do Premiership. Wzmocnienie to jest napewno bo z forma i kontuzjami Juande sporo nie ugra.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 sty 2008, 16:06

Podejrzewam, że Ramos planuje pożegnać się z Kaboulem i Rochą. A może i jeszcze z którymś ze środkowych. Chimbonda środkowym nie jest, grał w tym sezonie na tej pozycji, ale tylko z konieczności.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 sty 2008, 16:13

Cris7 pisze:Podejrzewam, że Ramos planuje pożegnać się z Kaboulem i Rochą.
Z Rochą powinien. Jest za słaby na Tottenham. Kaboul? Wielki talent. Nim trzeba odpowiednio pokierować i Ramos powinien dać rade. Sprzedaż byłaby głupotą.
Cris7 pisze:Chimbonda środkowym nie jest, grał w tym sezonie na tej pozycji, ale tylko z konieczności.
Sytuacja Chimbo w Tottenhamie też nie jest za dobra. Zresztą Effi o tym pisał kilka postów wyżej.

Transfer Woodgate wydaje się być dobrym posunięciem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sty 2008, 17:43

Wydawało mi się, że Chimbonda grał wiekszość spotkańw poprzednim klubie własnie na środku, a w Tottenhamie ze wzgledu na na Stalteriego gra na boku defensywy.

Przy wszystkich zdorwych zawodnikach defensywa naprawde moze prezentować sie bardzo solidnie. Bale, King, Woodgate + chyba Chimbonda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”