boskigonzo pisze:ja do ojojoj nic nie mam , ale bledy jezykowe oraz rzeczowe ktorych bylo co nie miara u komentatora sportowego to poprostu wstyd
Stefan to trener, a tutaj wystepuje jako gość. Inna sprawa, ze ma świetne rozeznanie w temacie. Wielu mu w tym ustępuje. Byli juz tacy, ktorzy twierdzili, ze Essien siedzi na ławie w Chelsea. W kazdym razie ja nie dostrzegam u niego błedow językowych. Lepszy taki niz Orłowski, kotry wie o zawodnikach tyle, że Eto'o gra w Barcelonie, a Diarra w Realu i na tym sie konczy, a swoim komentarzem zniecheca.
Co do samego spotkania to WKS pokazali frajerstwo. Spokojnie mogli wygrać, co wazne nastrzelac sporo wiecej bramek, Drogba sie chyba wk... po ogloszeniu wynikow na pilkarza Afryki. Zawiódł na całej lini, zreszta jak pozostali najwieksi z kadry panownie Toure, Kalou. Świetnie wygladał Keita czy dzisiaj Sanogo. Szkoda, ze czesciej nie kozystał z Boubacara, bo Dindane chyba nei strzelil bramki na PNA, zreszta liczylem na wiecej minut dla Arouna Kone i Bakary Kone.
Ghana grała osłabiona, pokazała profesjonalizm, chceili wygrac i dobrze, że tak się stało. Ciekawa ekipa tam sie tworzy nie ma zaawandowanych wiekowo pilkarzy, wiekszosc to zawodnicy, kotrzy spokojnie moga pograć dalej niz MŚ w RPA. Zobaczymy co beda pokzaywac kiedy bedzie dostepna cała kadra a i tacy zawodnicy jak Owusu, Gyan czy Kingston beda dysponować wiekszym doświadczeniem w trudnych spotkaniach.