Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 211

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 lut 2008, 11:27

Czemu Matusiak w podstawie, jak Brożek bramkostrzelny? :roll: Prędzej Wisła zagra dwoma napastnikami niż Brożkiem na ławce. Ja mam pytanie do ogarniętych Wiślaków, czy Skorża wybierał kogo chce mieć w drużynie, czy Bednarz po dogadaniu się z zarządem zaczynał negocjować z piłkarzami?

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 09 lut 2008, 12:12

Fishbone pisze:Czemu Matusiak w podstawie, jak Brożek bramkostrzelny? :roll: Prędzej Wisła zagra dwoma napastnikami niż Brożkiem na ławce. Ja mam pytanie do ogarniętych Wiślaków, czy Skorża wybierał kogo chce mieć w drużynie, czy Bednarz po dogadaniu się z zarządem zaczynał negocjować z piłkarzami?
Z tego co mi wiadomo, Skorża miał wpływ na to z kim będzie negocjował Bednarz. Z Kowalewskim Wisła ustaliła już warunki kontraktu, ale veto zgłosił Skorża i nie nastąpiło podpisanie. Trafił do Korony.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lut 2008, 15:38

Dobre transfery Wisły. zobaczymy jak naprawde jest z forma Matusiaka. Sporo nie grał w SerieA i w Holandii. Ma szanse sie odbudowac, tylko mam nadzieję, że władze Wisły chca go wykupić, a przynajmniej przedłużyć wypożyczenie conajmniej do końca roku. Wypożyczenie do końca sezonu nic nie daje Wiśle, bo po co im napastnik, ktory pogra 5 miesiecy i odejdzie. Mistrozstwo jest bardzo blisko, wiec powinni szykowac sie pod Lige Mistrzów.
Umiejętności Łobodzińskiego nigdy nie podziwiałem, ale patrzac na wiek, doświadczenie i te umiejetnosci, to lepszego rozwiazania przynajmniej wśrod Polaków i OE nie było.
Ciekawa opcja jest Garguła, ktoś tak kreatywny sie przyda, a jesli ma taka niska klauzule to wysrastaja dzialacze Botu na najlepszych w lidze. :lol: Zrobi się tłoczno w kadrze, ale na tym polega budowa druzyny, ktora o coś chce powalczyc.
Inna sprawa ciekawi mnie przyszłość Dudki i Sobolewskiego. Jesli oni odejda to rachunek wzmocnien i strat wyjdzie razem z Kosa raczej na -.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 lut 2008, 15:53

Jarzinho pisze: Inna sprawa ciekawi mnie przyszłość Dudki i Sobolewskiego.
Raczej odejdzie najwyżej jeden z nich. Dudka w lecie będzie rozchwytywany, więc Sobolewski pewnie spróbuje znów walczyć o LM. Dudka w tej drużynie moim zdaniem jest coraz mniej potrzebny - ambicje ma wielkie, a na środku pola nie ma dla niego miejsca, na lewej obronie świetnie spisywał się Brożek, na prawej czy środku obrony byłby rezerwowym - więc pewnie chciałby odejść, a po występie na Euro może się okazać, iż jego cena sporo wzrośnie - wtedy raczej starać się będą o niego, a nie o Sobola.
Jarzinho pisze:Wypożyczenie do końca sezonu nic nie daje Wiśle, bo po co im napastnik, ktory pogra 5 miesiecy i odejdzie.
Podobno Wisła negocjuje teraz wpisanie do umowy wypożyczenia kwoty pierwokupu, więc jest szansa na ściągnięcie go przed Euro jeszcze - nie wątpię, że jeśli uda się tą klauzulę wpisać, to im szybciej, tym lepiej dla Wisły będzie ją aktywować - zwlekanie spowoduje, że sam Radosław po paru dobrych występach może zacząć marudzić o powrocie na zachód, a wtedy Wisła już nic nie zdziała.

Awatar użytkownika
Marco
Armia Białej Gwiazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco » 09 lut 2008, 16:48

Wilmore pisze: Bardzo bym chciał, żeby słowa Marco się sprawdziły, ale na razie mamy tylko Matusiaka.
Pozdrawiam niedowiarków :wink: :P

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 13 lut 2008, 12:28

Wszystko wskazuje na to, że za tydzień w środę Wydział Gier PZPN przyzna rację Łukaszowi Gargule i ten oficjalnie zostanie zawodnikiem Wisły Kraków. Piłkarz podpisze 5-letnią umowę, która sprawi, że stanie się jednym z najlepiej opłacanych piłkarzy Orange Ekstraklasy. Udało nam się również dowiedzieć, że ostatnio reprezentant Polski odrzucił m.in. intratną ofertę z Saturna Ramienskoje!
Jest już niemal przesądzone, że jeszcze w tym okienku transferowym Łukasz Garguła zostanie zawodnikiem Wisły Kraków. Wniosek złożony przez zespół z Reymonta do Wydziału Gier PZPN już w przyszłą środę powinien zostać rozstrzygnięty na korzyść zawodnika i samego klubu (a będzie to oznaczało, że piłkarz ma w kontrakcie zapisaną kwotę odstępnego 300 tys. euro), przez co sprawa jego gry pod Wawelem będzie niemal przesądzona. - Klauzula oczywiście jest - zapewnia w rozmowie ze Sportowymi Faktami. - Z Wisłą jestem dogadany telefonicznie i czekam już tylko na potwierdzenie z Wydziału Gier PZPN, że mogę zmienić klub.

Przypomnijmy, że wniosek został złożony, ponieważ działacze dotychczasowego klubu Garguły PGE GKS Bełchatów uparcie twierdzą, że klauzula nie istnieje. Chcą zatrzymać piłkarza, bo zdają sobie sprawę, że na jego transferze zarobić można kilka milionów euro, a w wypadku przejścia do Wisły konto klubu zasili jedynie milion złotych. Komu najbardziej zależy w zablokowaniu transferu Garguły? - Współpraca z prezesem Ożogiem i trenerem Lenczykiem układała się naprawdę poprawnie. Nie mogę na nich narzekać. A jeśli chodzi o tego, kto przeszkadza w transferze to nie chcę się wypowiadać - oznajmia piłkarz.

Z informacji Sportowych Faktów wynika, że taką samą klauzulę odstępnego w kontrakcie miał zapisaną inny świetny piłkarz z Bełchatowa Radosław Matusiak. Zawodnik, który odszedł do włoskiego Palermo za 1,7 mln euro otrzymywał oferty z wielu klubów, które oferowały mu bardzo wysoki kontrakt w zamian za przyjęcie oferty właśnie na poziomie 300 tys. euro. Piłkarz jednak konsekwentnie odmawiał tak aby PGE GKS jak najbardziej zyskał finansowo. - Potwierdzam, że taką samą klauzulę miał Radek Matusiak. Radek wykazał dobrą wolę i chciał, żeby to klub jak najwięcej zyskał po jego transferze. Mógł odejść za 300 tys. euro i podpisać dużo wyższy kontrakt, ale zależało mu, żeby Bełchatów dostał więcej pieniędzy. Wiedział, że w Bełchatowie pomogli mu w dojściu do formy, uzyskaniu pewnych sukcesów i wypromowaniu się, dzięki czemu mógł odejść do zagranicznego klubu. Radek poszedł na rękę klubowi i takie coś powinno się docenić - przekonuje Garguła.

Jak przyznaje sam zainteresowany do pewnego momentu postępował identycznie jak jego przyjaciel. Garguła odrzucał oferty z klubów, które chciały skorzystać z klauzuli tak aby nie stracił na tym PGE GKS. Jednak by dalej się rozwijać postanowił odejść do Wisły. - Bełchatów pomógł mi w rozwoju i też zależało mi, żeby klub zyskał finansowo. Kiedy przychodziły oferty z zagranicy, to podchodziłem do nich sceptycznie. Jednak w pewnym momencie trzeba było podjąć męską decyzję i na dzień dzisiejszy tak to wygląda, że nie będzie żadnych problemów, żeby zmienić klub - zapewnia.

Jak udało nam się nieoficjalnie dowiedzieć ostatnio Garguła otrzymał bardzo konkretną ofertę z rosyjskiego Saturna Ramienskoje. Wcześniej zdecydował już jednak, że piłkarską karierę będzie kontynuował w Krakowie.

http://sportowefakty.pl/index.php?dysc_ ... _id=245818

Czekamy do środy... ;)

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 20 lut 2008, 19:29

Menadżer i Garguła nie wiedzą co podpisują. Albo nie umieją czytać. Szkoda, bo zamydlili oczy działaczom Wisły. Pewnie teraz zacznie się nagonka na Bednarza ze to on wszystkiemu winny (On temu winny, on temu winny!) Ale Bednarz tu nie zawinił. Chciał pozyskać Gargułę za małe pieniądze, i po tym jak sam Garguła powiedział że ma taką kwotę odstępnego, wszyscy myśleli ze jest super. Okazało się inaczej. Szkoda. Ale bez niego Wisła jest też mocna. Może teraz czas na negocjacje z BOT`em ? ;)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 20 lut 2008, 19:45

Szkoda że jednak nie przejdzie do Wisły przez wiosnę zgrałby sie z drużyna i pokazałby coś fajnego w europejskich pucharach, a tak jak przejdzie latem :lol: to nie będzie zgrany i nie pokaże prze to maksymalnych umiejętności (choć jeśli chce pokazać ze naprawdę jest dobrym zawodnikiem to będzie musial dobrze grac od początku w nowej drużynie lecz to nie udaje sie nawet jednym z najlepszych piłkarzy), naprawdę szkoda bo Wisla mogła być przepustka na zachód ( a tak musi czekać jeszcze jeden sezon)

paku pisze:enadżer i Garguła nie wiedzą co podpisują. Albo nie umieją czytać. Szkoda, bo zamydlili oczy działaczom Wisły

No rzeczywiście dziwne z reguły zawodnicy a szczególnie ich managerowie wiedza jakie warunki sa na umowie którą podpisał piłkarz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 lut 2008, 19:49

paku pisze:Menadżer i Garguła nie wiedzą co podpisują. Albo nie umieją czytać. Szkoda, bo zamydlili oczy działaczom Wisły. Pewnie teraz zacznie się nagonka na Bednarza ze to on wszystkiemu winny (On temu winny, on temu winny!) Ale Bednarz tu nie zawinił. Chciał pozyskać Gargułę za małe pieniądze, i po tym jak sam Garguła powiedział że ma taką kwotę odstępnego, wszyscy myśleli ze jest super. Okazało się inaczej. Szkoda. Ale bez niego Wisła jest też mocna. Może teraz czas na negocjacje z BOT`em ? ;)
Nikt normalny nie powinien szukac u Bednarza winy, bo z tego co wiem to on nie ma prawa znac zapisów kontraktów zawodników spoza Wisły. Zawinił przede wszystkim menadżer zawodnika, bo nie sądzę, by Garguła jakoś szczególnie znał się na przepisach prawnych a menago za coś pieniądze dostaje.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 lut 2008, 19:52

Mnie też szkoda. W Bełchatowie teraz będzie gnił. W Wiśle zgrałby się z reprezentantami Polski i mogłoby to zaowocować na Euro.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lut 2008, 20:42

majer13 pisze:a tak jak przejdzie latem Laughing
O ile przejdzie. :?
paku pisze:Szkoda, bo zamydlili oczy działaczom Wisły.
To nie o to w tym chodziło - mieli wywrzeć presję na GKS i zmusić ich do oddania Garguły Wiśle, teraz pewnie w Bełchatowie - jeśli Garguła ma jaja - zaczną się cyrki i będzie polska powtórka z Uche.
guru pisze:W Bełchatowie teraz będzie gnił. W Wiśle zgrałby się z reprezentantami Polski i mogłoby to zaowocować na Euro.
O ile Garguła pojedzie... A nawet jeśli pojedzie, to raczej nie będzie specjalnie ważną postacią w zespole - jeszcze nie ta klasa, nie pasuje też do końca do tego systemu, który preferuje Leo.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 lut 2008, 23:24

No, Osuch i jego gool pokazali dzisiaj klasę :lol:.
Wilmore pisze:teraz pewnie w Bełchatowie - jeśli Garguła ma jaja - zaczną się cyrki i będzie polska powtórka z Uche.
Czyli jeśli Garguła ma jaja, to opluje np. Wleciałowskiego?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lut 2008, 23:39

piwus pisze: Czyli jeśli Garguła ma jaja, to opluje np. Wleciałowskiego?
Bez przesady, chodzi mi o to, że skoro już tak jasno postawił swoją sytuację - chcę odejść, nie chcę tu się marnować, mam was gdzieś (a tak to się odebrało w środowisku piłkarskim), to teraz powinien cyrk kontynuować, żeby wyjść na faceta.
Uwierz mi, w oczach paru trenerów już jest jako człowiek bezwartościowy - najpierw chce na siłę odejść z Bełchatowa, wyraża się naprawdę źle o swoim pracodawcy, a jak ten na siłę każe mu zostać, to nagle potulnieje i już wszystko jest ok, on tak naprawdę zawsze kochał Bełchatów.
To nie profesjonalizm, to tchórzostwo. :roll:

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 01 mar 2008, 20:28

niech no ktos opowie co sie dzialo w przerwie meczu z Widzewem. Czemu wyprowadzono kibicow Widzewa?

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 01 mar 2008, 22:42

Kibice Widzewa sami wyszli. Zorganizowac nawet listy wyjazdowej nie potrafia...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”