Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 lut 2008, 23:09
Ebi
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 27 lut 2008, 23:12
arturo_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 lut 2008, 0:17
ciesz sięEbi pisze:Sam nie wiem co o tym sądzić.
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 lut 2008, 9:17
Nie masz racji, StaryAkarin pisze:OJak dla mnie faul na linii, linia należy do pola karnego, karny jest.
Że tak powiem, standard w monachijskich derbach. Rzadko które z nich obyły się bez czerwonych kartonikówEbi pisze: trzy czerwone kartki, .
Owszem, już chyba jest wypalony. choć z drugiej strony zauwazyliście chyba wczoraj małą nowinkę taktyczną w składzieEbi pisze: Hitzfeld nie daje sobie rady.
Bo 3 napastników z jednym tylko ofensywnym pomocnikiem rzadko kiedy da radę. Potrzeba nam ofensywniej ustawionej pomocy, przynajmniej w meczach ze słabszymi rywalami.arturo_ pisze:biegają Ribery, Toni, Klose i Podolski nie możemy zdobyć żadnej bramki
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 28 lut 2008, 12:26
No trudno, żebyście nie wygrali, skoro w półfinałach oprócz Bayernu, grać będzie przesłaba Jena, którą wszyscy leją w 2. Bundeslidze, Borussia Dortmund, która gra w kratkę oraz Wolfsburg, drużyna która potrafi wywalczyć dobry wynik z dobrym klubem, tylko na własnym stadionie.Michał M pisze:Najważniejsze, że przeszliśmy dalejHSV i Stuttgart nie dały rady. Jesteśmy zdecydowanym faworytem do zwycięstwa w DFB-pokal i miejmy nadzieję, że dołączymy go po raz kolejny do naszej kolekcji
Van der Vaart
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 lut 2008, 12:49
To się jeszcze okazeVan der Vaart pisze:Nie ma co ukrywać, półfinały Pucharu Niemiec w tym sezonie będą stały na bardzo żenującym poziomie.
Van der Vaart pisze:Wolfsburg, drużyna która potrafi wywalczyć dobry wynik z dobrym klubem, tylko na własnym stadionie.
Michał M

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 28 lut 2008, 13:04
No bo jak HSV i Werder grały na wyjeździeMichał M pisze:To się jeszcze okazeZresztą, nikt nie kazał odpadać Werderowi czy HSV, prawda?
Po to jest Puchar, żeby czasem mogły zaistnieć inne drużyny.
Michał M pisze:Wygrali w tym roku już choćby na Veltins-Arena, a to nie jest takie proste.
Van der Vaart
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 lut 2008, 13:18
z tego co wiem, a i to co napisałem jest potwierdzone przez sędziów, to linia należy do pola karnego i jest karny. Widziałem już parę takich sytuacjiMichał M pisze:Nie masz racji, Stary Wink Jak jest faul na linii (tak jak wczoraj), to powinien być odgwizdany wolny z linii pola karnego. Z tym, że karny należał nam się za to w 90 min., także można powiedzieć, że się wyrównało Smile
jak dla mnie to opcja z jednym meczem jest dobra. Dwa mecze mogą być, ewentualnie, dopiero od połfinału. Ale i tak nic się nie zmieni. Mi to nie przeszkadza. Obecna formuła pozwala wybić sie słabszym zespołom, a najlepsi i tak sobie poradzą w pierwszych rundach.Van der Vaart pisze:Powinien być dwumecz, a nie jeden mecz
Akarin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 28 lut 2008, 13:24
Tylko, że widzisz, opcja z dwoma spotkaniami byłaby bardziej obiektywna. Wygrałby po prostu lepszy, a nie jakaś Jena. No i nie byłoby już więcej przypadków Alemanni Aachen, gdzie drugoligowy zespół jedzie po prostu na farcie i rozmiata wszystkich w Pucharze, a później gdy przychodzi nowy sezon i europejskie puchary, wszystko w d***.Akarin pisze:Jak dla mnie to opcja z jednym meczem jest dobra. Dwa mecze mogą być, ewentualnie, dopiero od połfinału. Ale i tak nic się nie zmieni. Mi to nie przeszkadza. Obecna formuła pozwala wybić sie słabszym zespołom, a najlepsi i tak sobie poradzą w pierwszych rundach.
Van der Vaart
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 lut 2008, 13:31
A czy ja się z nich nasmiewam? Po prostu stwierdzam fakt - odpadli. Bayern też był bliski odpadnięcia (bo gdyby doszło do karnych, to przy naszym strzelaniu karnych....) wczoraj z TSV i też byśmy byli sobie winni. Tak samo HSV czy Werder - meczu Hamburga nie widziałem, ale np. Werder odstawił w Dortmundzie lekką żenadę i odpadł zasłużenie. Więc - sami sobie winni.Van der Vaart pisze:więc nie ma się co śmiać z HSV, czy Werderu![]()
Nie ma takiej opcji - zbyt napięte terminy. Chyba, że zimy w Niemczech będą na tyle lekkie, że ktoś w końcu rozważy opcję skasowania przerwy zimowej - wtedy znajdzie się na to czas (choć podejrzewam, że wówczas rozpropagują Puchar Ligi w zmienionej formuleVan der Vaart pisze:Powinien być dwumecz, a nie jeden mecz.
No niby tak, ale wygrali i to się liczyVan der Vaart pisze:Tak tylko, że trafili na odpowiedni moment, w którym Schalke grało faktycznie słabo.
No właśnieAkarin pisze: choć widziałem też sytuacje kiedy gwizdano wolny.
Mnie się nawet śniło, że wylosowaliśmy WolfsburgAkarin pisze:W niedzielę losowanie. Zobaczymy jak będzie. Coś czuję, że trafimy na Wolfsburg.
Michał M
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 lut 2008, 14:59
przesadzasz, Aachen zaprezentowało sie dobrze jak na drugoligowca i powalczyło. Niemal AZ Alkmaar wyeliminowali z UEFA Cup. A z grupy wyszliVan der Vaart pisze:wszystko w d***.
Akarin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 28 lut 2008, 15:11
No właśnie jak na drugoligowca. Ale równo dobrze za ten zespół, mogła wystąpić o wiele lepsza drużyna, która poradziłaby sobie z wyjściem grupy. A może i coś więcejAkarin pisze:przesadzasz, Aachen zaprezentowało sie dobrze jak na drugoligowca i powalczyło. Niemal AZ Alkmaar wyeliminowali z UEFA Cup. A z grupy wyszliVan der Vaart pisze:wszystko w d***.
Van der Vaart
Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 28 lut 2008, 17:30
olson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 lut 2008, 18:41
z tego co wiem to Micho już trenował z drużyną i najprawdopodobniej będzie zdolny do gry.olson pisze:Schweinsteigera i Demichelisa.
Akarin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 lut 2008, 8:04
W sobotę i tak by nie zagrał, nawet jakby nie obejrzał czerwa - żółta kartka byłaby jego piątą. Cóż, za jego głupotę teraz trzeba będzie pocierpieć, choć myslałem że te 3 mecze kary to będą łącznie a nie jeden mecz za kartkę + 3 za gesty - to chyba lekka przesada.olson pisze:A DFB zawiesiło van Bommela na trzy mecze. Holender będzie się odwoływał od kary, ale nie sądzę, żeby to coś zmieniło. Szkoda, że nie zagra w sobotę.
Jak nie zagra ani Lucio ani Micho to kto będzie naszym środkowym? Breno?? - chyba jest juz zdrowyolson pisze: Występy Lucio i Klose w sobotnim meczu z Schalke stoją pod znakiem zapytania.
Mógłby im wreszcie coś strzelićAkarin pisze:. Jego 3 mecz z Schalke w tym sezonie
Michał M
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio