Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 323

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 29 lut 2008, 22:11

DominoWalcz pisze:liverpool wygral zasluzenie, a wy, FANI interu chyba sie za bardzo przyzwyczailiscie do pomocy arbitrow.

cofnij sie pare stron dalej i zobaczysz czy ktokolwiek z nas mowil ze to zwyciestwo l'poolu bylo niezasluzone. ale byc moze z matrixem dowiezlibysmy 0-0 o konca bo bronilismy sie swietnie do 85min. liverpool podchodzil pod ja wiem miejsce 25m oddalone od naszej bramki i koncept mu sie konczyl. a moze z materacem na boisku w koncu zaczelibysmy atakowac? poza tym nie pitol ze jak zawodnik czesto sie zachowuje nieodpowiedzialnie a wrecz chamsko na boisku to trzeba go karac nawet jak nic nie zrobil. bardzo obiektywnie. a zizou byl swietnym pilkarzem ale takie obelgi slyszal pewnie nie raz. powiem ci wiecej on nawet gral we wlozech wiec to nie jest mu obce. nie potepiam go bo moze zrobilbym tak samo. ale nie wolno calej woiny zwalac na marco bo to zizou wywalil bycora. w pozeggnalnym mecuz na minuty przed koncem najwazniejszego dla kazdego pilkarza meczu.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 29 lut 2008, 22:20

fakt, inter w obronie grał świetnie. naprawde... ale nie zaistnial w ataku. zadnej akcji nie zrobili... i nie powiedzialem, ze powinien otrzymywac czerwone kartki bo kiedys tam kogos wyzwal czy sfaulowal. chodzilo mi o to, ze ORZEU stwierdzil, iz ja go uwazam za zakale bo nie gra efektownie. dwie zupelnie inne rzeczy. moim zdaniem dostal dwie zasluzone zolte kartki, ale to jest tylko moje zdanie, kazdy moze miec inne, ale tego co sie zdarzylo na Anfield nic nie zmieni. a materazziego osobiscie, po prostu nie lubie.

wiadomo, ze Zizou pewnie inaczej sobie to wyobrazal, ten pozegnalny mecz, ale tak to sie mowi. caly czas faulowany, wyzywany, potwornie zmeczony fizycznie i psychicznie (wyobrazasz sobie jaka na nim, przywodcy ekipy byla presja?) - nie wytrzymal. ale nikt mi nie powie, ze Zidane nie byl profesjonalista....to co, moze materazzi jest?

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 29 lut 2008, 22:25

wytrzymal. ale nikt mi nie powie, ze Zidane nie byl profesjonalista....to co, moze materazzi jest?
nie powiem tak bo zizou byl naprawde swietnym pilkarzem. materac jest profesjonalista. nie powiem czasami chamem i brutalem. ale nie mozna mu odmowic walecznosci i oddania. czasem przesadnego ale jednak.

DominoWalcz pisze:a materazziego osobiscie, po prostu nie lubie.

DominoWalcz pisze:moim zdaniem dostal dwie zasluzone zolte kartki, ale to jest tylko moje zdanie, kazdy moze miec inne,

a moze by tak obiektywnie?

a co do tych slow :
TS borys IFC pisze:oza tym nie pitol ze jak zawodnik czesto sie zachowuje nieodpowiedzialnie a wrecz chamsko na boisku to trzeba go karac nawet jak nic nie zrobil. bardzo obiektywnie
oparlem je na twoich poprzednich postach

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 29 lut 2008, 22:33

to jest moja ocena i jest obiektywna, boogladalem caly mecz i nie jestem ani kibicem ani anty-kibicem interu jak i liverpoolu. materazzi faulowal, torres stworzyl grozne sytuacje, faulowal go od tylu. to jzu jest Liga Mistrzow, poziom najwyzszy z najwyzszych...

a co do moich slow: DominoWalcz napisał:
moim zdaniem dostal dwie zasluzone zolte kartki, ale to jest tylko moje zdanie, kazdy moze miec inne,

to tylko powterdza, ze wyrazam jedynie swoja wlasna opinie, wiadomo, ze jako kibice jestes podirytowani, ja tez bym byl... i jesli czyjas ocena jest subiektywna, to wasza najbardziej, bo kibicujecie interowi i bedziecie gobornic, co jest raczej naturalne.

powtarzam, trzeba sie z tym pogodzic i koniec. tego co sie stalo juz nic nie cofnie, zamiast biadolic o materazzim, niech lepiej kombinuja o tym jak odrobic 2 bramki. a bedzie bardzo bardzo ciezko, bo benitez jest mistrzem taktyki, tymbardziej jesli chodzi o mecze w europejskich pucharach

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 29 lut 2008, 22:43

zrozum kolo ze nie tylko my uwazamy ze sedzia przesadzil z kartka. z kartka! o faulu nie mowimy. takie zdanie jak my miala nawet "Pilka nozna" jedno z bardziej rozgarnietych pism pilkarskich w polsce. liverpool byl lepszy fakt. ale to nie jest powod zeby uwazac ze materac wylecial slusznie. bo moze gdyby nie wylecial to nie wtopilbysmy 2-0? mnie naprawde nie rozwala od srodka ze wtopilismy nie frustruje sie. a mowienie "koniec. nie cofnie sie" jets charakterystyczne dla soob nie majacych argumentow.

co do rewanzu. wierze ze chlopaki powalcza. masz racje arafa jest geniuszem taktyki i dlatego nie oczekuje ze opykaja the reds na lajcie truchtajac po boisku. niech powalcza. a wtedy wszystko jest mozliwe. i nech graja do konca, tak jak angielskie druzyny. bo chlopcy beniteza pokazali ze nawet w 5min mozna wiele dokonac.

moge przez jakis czas nie odpisywac bo ide pod prysznic :P :P

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 29 lut 2008, 22:56

nie jest to brak argumentow, jest to znak, ze nie nalezy ciagle patrzec w przeszlosc. oczywiscie, ze mogloby sie potoczyc inaczej jesli graliby w 11... a jesli chodzi o opinie Pilki Noznej - kazdy moze miec swoje zdanie. a jak rozumiesz to, ze ibrahimovic mial pretensje do materazziego o te kartki? nie zgonil winy na sedziego, mial zal do niego.
wiadomo, to sa wielkie emocje i naprawde was rozumiem.

a najlepsze jest w tym pojedynku wlasnie to, ze inter moze w kilka minut odwrocic losy spotkania. pilkarzy maja genialnych!!!! np. ibrahimovic - wyprawia w tym sezonie cuda, ale od zawsze strasznie podziwiam gre Patricka Vieiry. jest idealnym pomocnikiem, swietny w obronie, pomocny w ataku, mozg druzyny. jesli zagralby na swoim najwyzszym poziomie, to moglby przycmic gwiazdy liverpoolu. jak bedzie wygladac obrona, jak myslicie? Maicon - Chivu - Cordoba - Maxwell?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lut 2008, 23:07

orzeu - Dlaczego mialbym tych fauli nie widziec. W obu sytuacjach sedzia nie musial, ale jak najbardziej mial prawo pokazac zolta kartke, a dwa zotka = czerwona.
orzeu pisze: Jeśli widziałeś to nie zgrywaj cwaniaka, bo nie trzeba być sędzią żeby wiedzieć za jakie przewinienia zawodnicy powinni wylecieć z boiska, a za jakie nie.
To mogloby sie tyczyc, ale tylko i wylacznie bezposredniej czerwonej kartki. Byly to faule kwalifikujace sie do zoltej kartki - kwestia interpretacji. Jak dla mnie grzebierz w gownie, ktore tylko coraz bardziej smierdzi. Jak kartka byla taka nieuczciwa, to czemu Inter nie odwolal sie do UEFA o jej anulowanie?
TS borys IFC pisze:bo moze gdyby nie wylecial to nie wtopilbysmy 2-0?
Mozna sobie tak polemizowac. Mglibyscie z Materacem rownie dobrze wygrac co przegrac 3:0. Bezcelowe spekulacje.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 29 lut 2008, 23:12

To mogloby sie tyczyc, ale tylko i wylacznie bezposredniej czerwonej kartki. Byly to faule kwalifikujace sie do zoltej kartki - kwestia interpretacji. Jak dla mnie grzebierz w gownie, ktore tylko coraz bardziej smierdzi. [quote][/quote]

dobrze powiedziane. zgadzam sie z toba i uwazam, iz powinniscie przestac zganiac na sedziego wine, bo jedna czerwona kartka dla was i sie burzycie, a jak inter dostajez kapelusza karne w 90 minucie to co? jak mexes tez dostaje dwie watpliwe zolte to co? radze wam dobrze, nie przyzwyczajajcie sie do niebiesko-czarnych sedziow, bo bedzie wam pozniej ciezko ogladac mecze...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 lut 2008, 23:16

RealFan pisze:W obu sytuacjach sedzia nie musial, ale jak najbardziej mial prawo pokazac zolta kartke, a dwa zotka = czerwona.
Jeśli w tej pierwszej sytuacji sędzia miał prawo dać żółtą to ta ostania dla Mexesa była jak najbardziej prawidłowa.

DominoWalcz pisze: jak bedzie wygladac obrona, jak myslicie? Maicon - Chivu - Cordoba - Maxwell?
Kiedy? W meczu z Liverpoolem nie zagra Cordoba i Maxwell.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 29 lut 2008, 23:17

DominoWalcz pisze:a jesli chodzi o opinie Pilki Noznej - kazdy moze miec swoje zdanie

ale to nie nazywa sie obiektywizmem. a prasa raczej obiektywna stara sie byc. przynajmniej ta sportowa. bo jakos nie przypominam sobie artykulow w pilce noznej szczegolnie gloryfikujacych inter.
DominoWalcz pisze:ie zgonil winy na sedziego, mial zal do niego.
wiadomo, to sa wielkie emocje i naprawde was rozumiem.
powiedzial to w emocjach. poza tymja tez bylem troche zly na poczatku na marca. bo on zbyt czesto lapie kartki. ale jak sie potem okazalo nie byly one sluszne wiec pretensje do materazziego zmalaly. ibra potem sie jakos tlumaczyl nie pamietam juz dokladnie.

RealFan pisze: Mozna sobie tak polemizowac. Mglibyscie z Materacem rownie dobrze wygrac co przegrac 3:0. Bezcelowe spekulacje.

racja. ale przyznasz sam ze byloby to malo prawdopodobne. ja sie nie pochlastam jak odpadniemy ale mimo wszystko pewien niedosyt pozostanie. niedosyt przede wszystkim spowodowany nieudolnymi poczynaniami ofensywnymi nerrazurich w anglii ale doprawiony tez decyzjami sedziego ktory jakims cudem nie widzial brutalnej kosy mascherano i skoku na maicona wykonanego przez carraghera.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 29 lut 2008, 23:20

a jesli odpadna, to i tak powieiecie, ze przez sedziego. to jest smieszne. liverpool byl o wiele lepszy i sedzia im wcale nie pomogl. a o tym, ze inter conajmniej dwa razy w polu karnym zagral reka, z czego jedna sytuacja bylo troche przypadkowa, lecz ta z w ktorej patrick vieira sobie podbil pilki dlonia nadawala sie na ewidentny rzut karny nikt z was nie wspomnial jakos...hm?

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 29 lut 2008, 23:22

DominoWalcz pisze:lecz ta z w ktorej patrick vieira sobie podbil pilki dlonia nadawala sie na ewidentny rzut karny
bylo. przyznaje 11 powinna byc.

nie powiem ze odpadl przez sedziego popatrz sobie kuwa co napisalem w w pierwszej czesci ostatniego zdania bo zaczynasz mnie juz wpieniac swoja wybiorczoscia. liverpool byl lepszy ale dyskutujemy o czerwieni dla materaziego.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 lut 2008, 23:25

O kur... tyle stron dysputy z jednym gościem rzucajacym ogólnikami niczym Włodek Szaranowicz w studiu TVP w przerwie między mrugnięciami powiek i z drugim oryginałem, który nie oglądał meczów Interu ale wie, że sa ustawiane i koniec. Szczerze gratuluje obu stronom samozaparcia i wolnego czasu. Ja juz jestem zbyt miękki, niczym Oleksy po połówce. Odpadam.

Przynajmniej ankiete na czasie wymyśliłem. Punkt dla mnie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lut 2008, 23:26

Zico_FCI pisze:Jeśli w tej pierwszej sytuacji sędzia miał prawo dać żółtą to ta ostania dla Mexesa była jak najbardziej prawidłowa.
Ja o kartce dla Mexasa nic nie pisalem. Nie widzialem tej sytuacji :wink:
TS borys IFC pisze: ktory jakims cudem nie widzial brutalnej kosy mascherano i skoku na maicona wykonanego przez carraghera.
Raz na wozie raz pod wozem. Nie doszukiwalbym sie faworyzowania Liverpoolu, nawet jesli niektore sytuacje mogly zostac zinterpretowane inaczej. Kuzwa mowimy o fazie pucharowej CL, a nie okregowce, gdzie sedziowie bywaja zabawni, czy innych skorumpowanych rozgrywkach typu nasze krajowe podworko. Chce wierzyc, ze w Italii juz to co mieli sprzatnac to sprzatneli.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 29 lut 2008, 23:28

RealFan pisze:Raz na wozie raz pod wozem. Nie doszukiwalbym sie faworyzowania Liverpoolu, nawet jesli niektore sytuacje mogly zostac zinterpretowane inaczej.
ale ja sie tego nie doszukuje. tylko jak wy mowicie ze kartka dla materaca mogla byc pokazana to co mowic w przypadku chamskiej kosy od tylu? ja nie ejstem sfrustrowany jak myslicie bo zdaje sobie sprawe ze inter zagral zel co powtarzam po raz setny ale trzeba umiec dostrzec obie strony medalu(wiem zaraz powiecie "otoz to wiec przyznaj ze marco powinien dostac oba zoltka)
Ostatnio zmieniony 29 lut 2008, 23:34 przez TS borys IFC, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”