Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008 - Strona 18

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 mar 2008, 21:00

Polonia mocno skrzywdzona przez sędziego. To ja w telewizji bez żadnej powtórki mogłem powiedzieć, że obrońca trafił w piłkę wślizgiem. No bo jakim cudem mogła ona polecieć na rzut rożny? Ale arbiter wolał gwizdnąć karnego i jeszcze pokazać czerwoną. I teraz Bytomianie mają mocno pod górkę...

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 14 mar 2008, 21:11

Cris7 pisze:Polonia mocno skrzywdzona przez sędziego. To ja w telewizji bez żadnej powtórki mogłem powiedzieć, że obrońca trafił w piłkę wślizgiem. No bo jakim cudem mogła ona polecieć na rzut rożny? Ale arbiter wolał gwizdnąć karnego i jeszcze pokazać czerwoną. I teraz Bytomianie mają mocno pod górkę...
ehhh niby się ciesze że Korona wygrywa,ale nie chce by to było przy pomocy sędziów,karnego ewidentnie nie było.Korona jak narazie słabo się prezentuje i myslę że za niedługo nie będzie Zielińskiego w Koronie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 mar 2008, 10:12

Mecz byl na 0-0, a jakis pajac wymyśla karnego i wyrzuca naszego najlepszego obrońce, ogolnie to katastrofa.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 mar 2008, 15:45

Mecz byl na 0-0, a jakis pajac wymyśla karnego i wyrzuca naszego najlepszego obrońce, ogolnie to katastrofa.

Dokładnie. Do czasu tego kontrowersyjnego karniaka, mecz był wyrównany. Korona pokazała to co na początku rundy wiosennej, czyli wielkie nic.

Awatar użytkownika
DRAWEK
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DRAWEK » 15 mar 2008, 20:22

Lech - Wisła 1-2
Cracovia - Górnik Zabrze 3-0
Łks - Groclin 1-2
Jaggelonia - Zagłębie Sosnowiec 2-1
Ruch - Widzew Łódz 1-1

Wisła mnie nieździwiła wilce ma w tym sezonie wielką forme

Cracovia rozgromiła Górnik ... szkoda bo lubie Górnik
A reszta mnie nieździwiła :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 mar 2008, 7:27

cloner pisze:Mecz byl na 0-0, a jakis pajac wymyśla karnego i wyrzuca naszego najlepszego obrońce, ogolnie to katastrofa.

No nie wiem, dla mnie Polonia sprawiala lepsze wrazenie do show Wróbla, a przy grze Korony spokojnie mogliby wygrac te spotkanie.

Wisla wczoraj udowodnila, ze jest obecnie najlepsza ekipa w Polsce, wygrała z Lechem w Poznaniu, a to jest jednak sztuka. Wisla miala przewage w sytuacjach, niewielka ale miala. Szkoda sytuacji Kikuta, bo byly one chyba az za dobre. Sedzia takze dał czerwona kartke dla Rengifo, nie wiem, czy tam była jakas symulka. Ja nie dostrzegłem takiego zachowania. To obok bramki ze spalonego Widzewa, sedziowania na korzysc gospodarzy- Gornika, pokazuje, ze sedziowie bardzo pomagaja Lechowi w tym roku. :wink:

Groclin kolejna wygrana, nie tak bardzo efektowna jak poprzednie jednak sa 3 punkty, a i tak Groclin dobrze sie w tym spotkaniu zaprezentował. Pokazał także, że ma wartosciowa ławke rezerwowych, co spotkanie to ktoś z ławki wnosi cos dobrego w poczynania Grodziszczan. Kolejne dwa spotkania graja z cracovia i Sosnowcem wiec szykuje sie kolejne 6 punktow.

Awatar użytkownika
DRAWEK
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DRAWEK » 16 mar 2008, 10:16

No to jest pewność że Cracovia wygra z Zagłębiem powiedzmy sobie szczerze ,to za słaba drużyna jak na I lige... :roll: Za mały budżet itp.

Ale może wygrają , zrobili już niespodzianke :D

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 21 mar 2008, 14:42

Orest Lenczyk nie jest już trenerem piłkarzy PGE GKS Bełchatów. W piątek zarząd klubu rozwiązał umowę ze szkoleniowcem.

"Nazwisko następcy Lenczyka będzie znane po świętach. Sobotni trening poprowadzi Jan Złomańczuk, pełniący w klubie funkcję koordynatora ds. młodzieży" - powiedział PAP rzecznik prasowy PGE GKS Michał Antczak.

Lenczyk rozpoczął pracę w Bełchatowie 10 października 2005 roku. W sezonie 2006/2007 prowadzony przez niego zespół zdobył wicemistrzostwo Polski. Działacze PGE GKS chcieli, by w bieżących rozgrywkach drużyna ponownie włączyła się do walki o miejsce na podium, jednak seria pięciu kolejnych porażek zniweczyła plany powrotu do ligowej czołówki.

Piłkarze PGE GKS po raz ostatni wygrali w lidze 8 grudnia ubiegłego roku, gdy na własnym stadionie pokonali 3:1 Widzew Łódź. Później bełchatowianie przegrali kolejno z: Zagłębiem Lubin 0:1, Groclinem Dyskobolią Grodzisk Wielkopolski 0:4, Wisłą Kraków 0:2, Odrą Wodzisław 0:1 i Lechem Poznań 0:3.

Po meczu z Groclinem doszło do poważnych zmian w strukturach organizacyjnych PGE GKS. Z funkcji prezesa zrezygnował Jerzy Ożóg, którego zastąpił Andrzej Zalejski. Miejsce Damiana Wrony w zarządzie klubu zajął Henryk Tomaszewski. Nowo stworzone stanowisko dyrektora sportowego powierzono byłemu prezesowi klubu Zdzisławowi Drobniewskiemu. Były senator i rzecznik prasowy Polskiego Związku Piłki Nożnej Tomasz Jagodziński wszedł z kolei w skład rady nadzorczej.

Zmiany te nie wpłynęły na poprawę wyników zespołu i po czwartkowej porażce z Lechem szefowie klubu postanowili rozwiązać umowę z trenerem Lenczykiem.
Moim zdaniem zbyt pochopna decyzja.....skoro Lenczyk potrafił ze średniaka uczynić 2 siłę w poprzednim sezonie,to mógł także wydobyć z dołka Bełchatów.Ale to ich strata........
Karuzela trenerska się rozpoczeła.......myślę że następny w kolejce jest Jacek Zieliński z Korony,bo to co my prezentujemy jest istną paranoją,i widze w jego miejsce Lenczyka

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 mar 2008, 15:23

GKS grał zdecydowanie słabiej w tym sezonie. Gdzies tam były kontuzje kilku podstawowych zawodnikow, jednak Lenczyk takze podejmował dziwne decyzje personalne. Jak mozna wprowadzić rotacje 3 bramkarzami, podobnie w przypadku napastnikow. Nikt tam chyba nie wiedzial do konca co od niego wymaga trener. Zreszta wczoraj Szymek czy Terlecki mowili cos na ten temat.

Bardzo dobra decyzja Smudy i posadzenie Reissa na ławce. Wreszcie. Oczywiscie Reiss to juz legenda, ale ile mozna było jeszcze patrzec jak słabo gra. Zobaczymy co Peszko bedzie prezentował po transferze w lecie, bo z kontraktem Reissa i Zajaca moze być roznie.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 06 kwie 2008, 20:19

No i ścieśniła nam się grupka walcząca o drugie miejsce w tabeli. Lech Legia i Groclin mieszczą się w czterech punktach i walka zapowiada się emocjonująco. Wisłą wygrała czyli w normie a Cracovia podtrzymała passę i nie przegrała ani jednego meczu wiosną. Za tydzień ważny mecz dla układu tabeli a mianowicie mecz Legia - Lech mam nadzieje że widowisko będzie na wysokim poziomie a trzy punkty pojadą do Poznania :D W dole tabeli raczej bez zmian ale trochę gorzej wiosną spisuje się Polonia.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 kwie 2008, 4:37

Nastepne 2 kolejki zapowiadaja sie ciekawie. Derby Łodzi, Legi - Lech, Lech- Groclin, derby Krakowa. Najprawdopodobniej Wisłą bedzie świetować mistrzostwo juz w nastepnej kolejce, choc mysle, ze woleliby w spotkaniu z Cracovia.
NA dół tabeli nawet nie patrze, bo cos mi sie wydaje, ze nie liczac tych, ktorzy spadna za korupcje to nikt inny nie wyleci. Szkoda, bo to zabija ducha sportowej rywalizacji, ale z innej strony jesli poleca ci ktorzy maja, to z 2 ligi wejda 4 nowe kluby. 5 bo Groclin sie przenosi. Nie wiem czy liga na tym zyska.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 kwie 2008, 8:08

Jarzinho pisze:Nie wiem czy liga na tym zyska.
Wejda i znowu zostana zdegradowane za korupcje :lol: W drugiej lidze szczegolnie w meczach z udzialem klubow z gornej czesci tabeli dzieja sie ostatnmio takie rzeczy ze jest to conajmniej podjerzane...

W tamtym sezonie weszly 4 nowe kluby Jagiellonia, Ruch, Polonia i Sosnowiec. Dwie ostatnie zleca z hukiem do 2 ligi (Sosnowiec chyba nawet do 3? ), Jagiellonia tez cos jest nie za bardzo pewna. Wiec po co wprowadzac smieci z drugiej ligi? Przeciez to w 2 i 3 lidze rozwija sie korupcja a my chcemy pol ligi wymienic na nowe skazone kluby

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 kwie 2008, 14:35

Martinho pisze: W tamtym sezonie weszly 4 nowe kluby Jagiellonia, Ruch, Polonia i Sosnowiec. Dwie ostatnie zleca z hukiem do 2 ligi (Sosnowiec chyba nawet do 3? ), Jagiellonia tez cos jest nie za bardzo pewna. Wiec po co wprowadzac smieci z drugiej ligi?
Polonia spada? Na razie nic pewnego, może się wygrzebać ze strefy spadkowej. Nie ciążą na nich korupcyjne zarzuty, są czyści.
Ruch to samo. Sosnowiec wylatuje, Jagiellonia raczej będzie świadkiem - podawać, ile meczów przekręcono, ale raczej nie ma co ich posądzać o kupowanie - tylko o sprzedaż meczów. Więc z tej czwórki śmieciem jest tylko Sosnowiec na 100% i być może Jagiellonia.
Od reszty się odstosunkuj.
A z II ligi to niech awansuje nawet (no offence) Pelikan Łowicz czy inna Kmita Zabierzów (przekręty w niej są oczywiste, jeśli nie oskarżą ich o korupcję, to znaczy, że się II ligą nie interesują) - niech to będzie i nawet kolejne Czermno. Byleby byli czyści i awansowali z II ligi, bo zwyczajnie grali dobrze. Reszta mnie nie interesuje.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 07 kwie 2008, 14:44

Wilmore pisze:Polonia spada?
Patrzec na ich mecze jestem tego pewien, graja duzo gorzej od ŁKS dla ktorego kazdy mecz jest męką.
Wilmore pisze:być może Jagiellonia.
Jezeli ktos stamtad poczul smrod to chyba cos w tym musi byc... Dla mnie czysta jest Wisła i Legia reszte mam gdzies bo to oszusci. Przepraszam jezeli kogos urazilem.

Nasza liga to wielkie bagno z ktorego nic dobrego juz nie bedzie. Niestety taka jest prawda. Najpierw to wymienic trzeba caly PZPN potem dopiero brac sie za kluby. Bo wydaje mi sie ze u nas im wyzej tym gorzej. W zarzadzie jest wg mnie wiecej syfu niz we wszystkich klubach razem wzietych.

Jak Boniek swego czasu powiedzial ze cala liga oprocz Legii i Wisly jest umoczona to kazdy sie z niego smial, a te ambitniejsze kluby typu Korona najbardziej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 kwie 2008, 15:07

Martinho pisze:Dla mnie czysta jest Wisła i Legia reszte mam gdzies bo to oszusci. Przepraszam jezeli kogos urazilem.
Powiem więcej - oprócz Wisły Kasperczaka nie ma żadnej pewności, że pozostałe kluby od 5 lat są czyste. I mówię tu tak samo o Legii Wdowczyka, Wiśle Petrescu czy Heko Czermno.
Martinho pisze:Patrzec na ich mecze jestem tego pewien, graja duzo gorzej od ŁKS dla ktorego kazdy mecz jest męką.
Ale oni mają swoje okresy, kiedy grają naprawdę niezłą piłkę. Może się im uda, może nie. Ale na razie nie ma nic pewnego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”