FMy - Strona 441

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 21 mar 2008, 21:23

Ja wzialem Wsyzstkie ligi oprocz takich skrajnych ,czyli Islandzkiej,Indyjskiej , Australijskiej i kilku innych egzotycznych ,nastawilem na Duza baze danych i jescze kilka kraji z pilkarzami i zaznaczam ze wszstkie ligi wzialem jako "grywalne".

Druzyna ktora wybralem to Cambridge ktora graw najnizszej klasie rozrywkowej. (Tak troche przeciwienstwo Wilmora :P ) Super to nie jest , mam zero na transfery wiec nikogo nie idzie kupic jedyne co mi pozostaje to zawodnicy wolni i na wypozyczeniach jak skoncze sezon to co s wiecej napisze .

Ps. Działa mi dosc szybko :P

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 21 mar 2008, 21:39

To co to ty masz za kombajn, że to wszystko dzwiga ? :P

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 21 mar 2008, 22:01

Ja wzialem Wsyzstkie ligi oprocz takich skrajnych ,czyli Islandzkiej,Indyjskiej , Australijskiej i kilku innych egzotycznych ,nastawilem na Duza baze danych i jescze kilka kraji z pilkarzami i zaznaczam ze wszstkie ligi wzialem jako "grywalne".
Jak przetwarzasz ligi to pewnie w polowie Polski przygasa swiatlo :wink:
Ostatnio zmieniony 21 mar 2008, 22:27 przez peepe, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 mar 2008, 22:22

myhalek_acm pisze: Druzyna ktora wybralem to Cambridge ktora graw najnizszej klasie rozrywkowej.
Rozumiem, że City?
Silne jest prawdziwe Cambridge, z tym się będziesz użerać, ale grając od najniższej ligi możesz powoli zmieniać zespół, nie tak jak ja - co roku 20 piłkarzy. :wink:
Bez sensu, pewnie i tak do połowy lig nie zajrzysz w życiu, piłkarzy też raczej nie ściągniesz przez pierwsze parę lat, a później będziesz miał takiego save'a, że odechce Ci się gry. Już to przerabiałem na moim laptopie, jak się w drugim sezonie rozkręciłem Cisco Romą, to pod koniec 20 lig dało o sobie znać, a wolny FM to zły FM.

Znów ściągam gwiazdy do Oxfordu - w zimie dołączy do mnie tylko trzech piłkarzy (na razie, bo jest koniec września :wink: ), ale za to naprawdę dobrych - pożegnam się pewnie z paroma grajkami i odchudzę skład do niezbędnego minimum.
Oxford się rozkręca - w pierwszej rundzie pucharu St. Johnstone wygrałem z zespołem z mojej ligi 7:0. :lol:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 21 mar 2008, 22:47

Wilmore podziwiam cię,ja nie byłbym w stanie poprowadzić takiego zespołu,i wcale nie chodzi o umiejetnośći........brak mi cierpliwośći,i wkurza mnie że nie mam hajsu na zawodnika którego pragnę.Ile czasu spędzasz dziennie nad tą grą??jaką grasz taktyką??.Zawsze próbuje się zabrać za własnie takie zespoły,ale potem nie chce mi się nad tym pracować,ale chyba jednak spróbuje,jak wyszukujesz zawodników??bo raczej na tym poziomie nie masz scoutów

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 mar 2008, 23:01

Kubańczyk pisze:brak mi cierpliwośći,i wkurza mnie że nie mam hajsu na zawodnika którego pragnę.
Wtedy to naprawdę jest fun - żeby zarobić na piłkarza dobrymi występami.
Dwa lata śliniłem się do ekranu na widok Bileka, pół roku temu miałem go ściągnąć, ale mi zrobił psikusa i przedłużył kontrakt ze swoim klubem. Teraz dostałem sporo forsy i ściągam go za pół miliona funtów - na 1 dywizję kwota astronomiczna, ale stać mnie, a takiego DP potrzebuję.
Kubańczyk pisze:Ile czasu spędzasz dziennie nad tą grą??
Zakładając, że laptop to podstawa mojej pracy i muszę mieć stale go pod ręką, to FM jest włączony - aktywnej gry jest może ze 3-4 godziny, bo mam masę roboty obok tego, ale gra jest włączona i trzy razy dłużej, nawet jak nie siedzę przy komputerze.
Kubańczyk pisze:aką grasz taktyką??
1-4-1-2-1-2 z bardzo ofensywnie ustawiony OPŚ, dwoma szybkimi snajperami... Zresztą, to unikalna taktyka w moim wykonaniu, dostosowana konkretnie do profilu moich graczy i nastawiona na diabelskie tempo gry. Nie chce mi się jej opisywać konkretniej, niedawno trochę zmieniłem ustawienia (dziękuję za sugestię o kryciu tylko na własnej połowie przez DP chyba karmelinho15 - DP gra o niebo lepiej) i zespół wymiata.
Velikonja - 11 meczów - 11 bramek - 7 asyst. :lol:
Kubańczyk pisze:ale chyba jednak spróbuje,jak wyszukujesz zawodników??bo raczej na tym poziomie nie masz scoutów
:lol: Serio niewiele wiesz o grze taką ekipą. Scoutów dwóch miałem od początku, od 5 ligi. Przed tym sezonem - w 3 lidze - miałem już budżet 5.5 mln. Ł i stać mnie było na to, by zatrudnić jeszcze w czwartej lidze dwóch scoutów i teraz jeszcze dodatkowego - na razie scouting opiera się tylko na Wyspach, ale niedługo się powiększy zasięg. A piłkarzy wyszukuję na piechotkę - mam swoje miejsca, gdzie wiem, że są dobrzy piłkarze - Varteks (Semler), Maribor (Zajc), Slovan (Bilek), a poza tym chodzę po klubach i szukam na piechotkę - dużym ułatwieniem w grze jest to, że gram bez ukrywania atrybutów, przez co rzadko muszę wysyłać scoutów - teraz nie miałbym połowy ekipy, ale... Po prostu tak gram od jakiegoś czasu. :wink:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 21 mar 2008, 23:32

i wziąłem w swoje ręce klub Kidderminster :wink: widac jak narazie brak lewego skrzydłowego

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 mar 2008, 23:34

Kubańczyk pisze:i wziąłem w swoje ręce klub Kidderminster Wink widac jak narazie brak lewego skrzydłowego
Która liga? Czy to nie Premier?
Masz coś na transfery?
Ja w Oxfordzie nie miałem PL wcale, ściągnąłem Brady i Nigeryjczyka z angielskim paszportem Kasal. :wink:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 21 mar 2008, 23:49

Wilmore pisze:
Kubańczyk pisze:i wziąłem w swoje ręce klub Kidderminster Wink widac jak narazie brak lewego skrzydłowego
Która liga? Czy to nie Premier?
Masz coś na transfery?
Ja w Oxfordzie nie miałem PL wcale, ściągnąłem Brady i Nigeryjczyka z angielskim paszportem Kasal. :wink:
liga:blue square premier.Mam kasę na transfery 26 tyś funtów..........i już kupiłem za te pieniądze Kamila Radujla z Korony :!: także chyba dobrze zacząłem........aha i nie mam skouta i asystenta którego zwolniłem przez przypadek :x :oops:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 mar 2008, 0:07

myhalek_acm pisze:Ps. Działa mi dosc szybko Razz
Mów co to za kombajn :lol:

I jednak u mnie zadziałały te tricki aby mieć normalne reprezentacje Niemiec i Holandii ale musiałem czekać do meczów państwowych i powołań. Tylko niemieckie drużyny to nadal Brema itp ale to mały pikuś.

Ja tak sobie myślę że fajnie byłoby zagrać najgorszą drużyną z najniższej ligi angielskiej ale przeraża mnie ten przepis z pozwoleniem o pracę bo w niższych ligach pewnie trudno zatrudnić piłkarza spoza UE któremu by zezwolili na grę. No i tak głupota co piszecie że nie można w styczniu podpisywać kontraktów z innymi :roll: A grał ktoś w Rumunii, Bułgarii czy Serbii :?: Ale pewnie jak zagram to FM 2009 bo na razie mam swoją karawanę w 07 :P

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 22 mar 2008, 0:22

Yukasz pisze:No i tak głupota co piszecie że nie można w styczniu podpisywać kontraktów z innymi
NIe mozna chyba tylko z zawodnikami ktorzy graja w Anglii, widac takie maja tam przepisy

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 mar 2008, 0:24

Kubańczyk pisze: liga:blue square premier.
To nie najniższa liga, też od tego zaczynałem.
Kubańczyk pisze:Mam kasę na transfery 26 tyś funtów..........
Fortuna przy odpowiednim wykorzystaniu w BSP. Starczy Ci na 26 piłkarzy. :lol:
A tak serio, to pogratulować transferu Radujla, ale lepiej byś zrobił ściągając 5-6 niezłych piłkarzy za te pieniądze, a nie jednego gwiazdora. Ale Twoja filozofia, nie wtrącam się. :wink:
Kubańczyk pisze:asystenta którego zwolniłem przez przypadek
Asystent to kluczowa sprawa, musisz kogoś ściągnąć.
Yukasz pisze:A grał ktoś w Rumunii, Bułgarii czy Serbii
Rumunia jest ciekawa, ale tylko czołówką i krótkie kariery - gra słabizną to 10 lat na dojście do poziomu Steauy. Wolno się buduje giganta, bardzo wolno, niewielu ma cierpliwość.
Yukasz pisze: Ja tak sobie myślę że fajnie byłoby zagrać najgorszą drużyną z najniższej ligi angielskiej ale przeraża mnie ten przepis z pozwoleniem o pracę bo w niższych ligach pewnie trudno zatrudnić piłkarza spoza UE któremu by zezwolili na grę.
Nietrudno.
Tylko trzeba ściągać takiego, który w Anglii już grał sto lat i ma dwieście lat doświadczenia - ściągnąłem Onandi Lowe'a z Jamajki, gdy miał 33 lata i szedł na emeryturę - wtedy mi pozwolenie na pracę dali.
Nikomu innemu jednak nie, przez co masa Serbów nie dołączyła do mnie - i to Serbów genialnych, niesamowitych piłkarzy za grosz.
Yukasz pisze:No i tak głupota co piszecie że nie można w styczniu podpisywać kontraktów z innymi
To musiał cloner wymyślić, bo to totalny idiotyzm - nawet w rzeczywistości można sobie piłkarza "zaklepać" rozmową nieoficjalną, a tu zonk - nic się nie da zrobić, przez co masa piłkarzy Ci odpada na starcie, bo podpisują kontrakty z pierwotnymi ekipami. :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 mar 2008, 0:46

Rumunia jest ciekawa, ale tylko czołówką i krótkie kariery - gra słabizną to 10 lat na dojście do poziomu Steauy. Wolno się buduje giganta, bardzo wolno, niewielu ma cierpliwość.
Właśnie myślę o jakimś Rapidzie lub innej druzynie z Bukaresztu, może Steaue :think: A kim ty grałeś? I jakie tam są przepisy odnośnie obcokrajowców? Pamiętasz? Coś kiedyś chyba pisałeś o swojej karierze w Rumunii
Nietrudno.
Tylko trzeba ściągać takiego, który w Anglii już grał sto lat i ma dwieście lat doświadczenia - ściągnąłem Onandi Lowe'a z Jamajki, gdy miał 33 lata i szedł na emeryturę - wtedy mi pozwolenie na pracę dali.
Nikomu innemu jednak nie, przez co masa Serbów nie dołączyła do mnie - i to Serbów genialnych, niesamowitych piłkarzy za grosz.
To może lepsza by była taka Serbia do gry :think: Tylko zalezy jeszcze jakie są przepisy w tych krajach odnośnie piłkarzy spoza kraju :think:
A co do Anglii to bardziej mi chodzi o takich zawodników co nigdy nie grali w Anglii a nawet w Europie - jakichś Argentyńczyków itp. Pamiętam jak w poprzednim moim FM tj 06 grałem Sheff Wed to właśnie wg profilu dobrych zawodników nie można było sprowadzić i to jest właśnie odrzucające od tej ligi :evil:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 22 mar 2008, 0:47

Smiesza mnie troche komentarze wobec managerow. Jest taki jeden - Paul Newell- nigdy specjalnie nie szukalem z nim zaczepki, a ten przed kazdym moim meczem z Blackburn wyskakuje ze Newcastle nie jest zespolem mistrzowskiej klasy albo cos tam o mnie marudzi. I zawsze dostaje baty :lol:

2016 rok i odstawiam gre Newcastle. Udalo sie w koncu wygrac wszystkie rozgrywki w ktorych bralismy udzial. Brakuje mi juz motywacji, a gra zrobila sie nudna z powodu malej bazy danych i coraz mniejszej konkurencji ze strony najmocniejszych w lidze.
Czas rozejrzec sie za inna liga i ekipa.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 mar 2008, 7:43

Yukasz pisze:To może lepsza by była taka Serbia do gry
Jeśli chcsz sie naprawdę zabawić wybierz :arrow: Irlandia Północna :arrow: Second Division ( 3 liga). O sukces na arenie międzynarodowej jest trudniej niż bys zaczynał w BSS, BSN. Niestety też jest przepis z obcokrajowcami i ławka rezerwowych ogranicza się do 3 zawodników :o

Ale za to liczba pucharów do zdobycia chyba 7 w sezonie :lol:

Mam pytanie czy zaodnik reprezentacvji U19, U21 po rozegraniu 75% spotkań swojej reprezentacji w roku dostaje automatycznie pozowolenie w GB ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”