FMy - Strona 449

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 24 mar 2008, 22:44

-10 gracze o potencjale 190-200
-9 gracze o potencjale 180-190

itd...

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 24 mar 2008, 22:46

Czyli im mniejsza liczba przy PA tym wiekszy potencjal? troche dziwne

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 24 mar 2008, 22:51

Jeśli chodzi o liczby z minusami to tak. Co innego jak PA określone jest normalnie, np. koleś z potencjałem 170 ma większe możliwości niż ten ze 150 ;)

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 24 mar 2008, 22:54

Dobra juz wszystko jasne. Dzieki PiotRoo :!:

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 24 mar 2008, 22:57

Nie ma za co ;) Jeszcze gwoli ścisłości dodam, że te PA oczywiście powinny być w przedziałach 181-190 i 191-200 a nie tak jak napisałem wcześniej. Ponadto jeśli taki Ever Banega ma PA -10 to czy bedzie to 191, 192... 200 ustalane jest losowo w każdej grze.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 25 mar 2008, 2:32

No i mamy St.Albans w Coca-Cola League 2 :)

Po kolei zawodnicy znani z polskich boisk: Andrzej Bledzewski, Mirosław Pokrywka, Vladimir Bednar, Sasa Bogunović, Robert Kłos, Łukasz Tupalski, Błażej Wróbel, Grzegorz Pater, Paweł Buśkiewicz
+ młodzian Tomi Ameobi(brat Sholi-zabójczo skuteczny)
+ Blackwood, Rasmussen, Wilshere z U-18 Arsenalu jako uzupełnienie składu :)

zapomniałbym napisać- Rhys Murphy w poprzednim sezonie na wypożyczeniu u mnie : 37 meczów, 36 bramek, 14 asyst, 13 razy gracz meczu śr. 7,73 :)

Po 6 kolejkach w CC L2 jestem wiceliderem ze stratą punktu do Barnet- odkryłem że gra taką słabszą drużyną może być cholernie satysfakcjonująca...3majcie kciuki za awans ;)

Awatar użytkownika
agent_007
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: agent_007 » 25 mar 2008, 9:01

Na początku witam na forum :)

I od razu mam do was pytanie. A mianowicie jaki trening najlepiej zastosować dla młodych grajków, którzy maja opis - Wielki talent - żeby sie rozwinęli w zawodników klasy światowej ?

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 25 mar 2008, 11:13

agent_007 pisze:Na początku witam na forum Smile

I od razu mam do was pytanie. A mianowicie jaki trening najlepiej zastosować dla młodych grajków, którzy maja opis - Wielki talent - żeby sie rozwinęli w zawodników klasy światowej ?

Powiem Ci że głównym czynnikiem aby w takowego ich przemienić jest ogranie, parametry naprawdę są średnio ważne, staraj sie ich ogrywać u siebie bądź jeśli wiesz ze nie mają na to szans wypożycz do słabszego klubu.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 25 mar 2008, 11:39

kolejny meczyk w lidze mistrzow faza grupowa, nudne, awans z1 miejsca mam zapewniony a wiec kliknalem "graj" i poszedlem zrobic sobie cos do jedzenia, po paru minutach wracam, koniec pierwszej czesci meczu
"o kuwa"
Obrazek
jeszcze mam 45 minut a wiec "jest dobrze"

Awatar użytkownika
agent_007
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: agent_007 » 25 mar 2008, 11:42

THEMANIEK pisze:
Powiem Ci że głównym czynnikiem aby w takowego ich przemienić jest ogranie, parametry naprawdę są średnio ważne, staraj sie ich ogrywać u siebie bądź jeśli wiesz ze nie mają na to szans wypożycz do słabszego klubu.
Ogrywać tzn ile meczy im dawać? bo w sumie takich grajków mam 3 z czego jeden mało gra(ale gra) a 2 pozostałych jest w podstawowym składzie wiec grac grają b.dużo bo praktycznie to moje filary (na swoich pozycjach najlepsi w klubie już w młodym wieku) tylko pytanie czy mogą tak dużo grać czy lepiej im to troche ograniczyć??

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 mar 2008, 11:58

agent_007 pisze: I od razu mam do was pytanie. A mianowicie jaki trening najlepiej zastosować dla młodych grajków, którzy maja opis - Wielki talent - żeby sie rozwinęli w zawodników klasy światowej ?
Niedawno na forach SI jajogłowi od FM udowodnili, że rozwój piłkarza zależy od różnicy w PA/CA piłkarza i intensywności treningu. Dziwi mnie to, ale tak jest faktycznie - zwiększyłem bazę treningową, a moi piłkarze nadal się nie rozwijają, jakbym tego chciał. Zwiększyłem intensywność treningu - przyszły kontuzje, ale i krótkotrwały (przez to, że zaraz obniżyłem intensywność) duży postęp.
Ogranie daje piłkarzowi doświadczenie, ale w FM to tylko ładnie brzmi - z własnych gier w Milanie wyciągnąłem wniosek, że piłkarz nie potrzebuje grać, by się rozwijać - wielkie talenty trzymałem w rezerwach, które nic nie grały, a jednak ci piłkarze się rozwinęli - i dopiero po wzroście atrybutów lądowali w pierwszym zespole.

Awatar użytkownika
agent_007
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: agent_007 » 25 mar 2008, 12:01

Wilmore pisze:
agent_007 pisze: I od razu mam do was pytanie. A mianowicie jaki trening najlepiej zastosować dla młodych grajków, którzy maja opis - Wielki talent - żeby sie rozwinęli w zawodników klasy światowej ?
Niedawno na forach SI jajogłowi od FM udowodnili, że rozwój piłkarza zależy od różnicy w PA/CA piłkarza i intensywności treningu. Dziwi mnie to, ale tak jest faktycznie - zwiększyłem bazę treningową, a moi piłkarze nadal się nie rozwijają, jakbym tego chciał. Zwiększyłem intensywność treningu - przyszły kontuzje, ale i krótkotrwały (przez to, że zaraz obniżyłem intensywność) duży postęp.
Ogranie daje piłkarzowi doświadczenie, ale w FM to tylko ładnie brzmi - z własnych gier w Milanie wyciągnąłem wniosek, że piłkarz nie potrzebuje grać, by się rozwijać - wielkie talenty trzymałem w rezerwach, które nic nie grały, a jednak ci piłkarze się rozwinęli - i dopiero po wzroście atrybutów lądowali w pierwszym zespole.
Skoro tak to zwieksze intesywność treningu ze średniego do maksimum zobaczymy czy atrybuty podskcza

Edit : stworzyłem nowe programy treningów i każdego z w.talentów umiescilem w odpowiednim do jego pozycji treningu i obciazenie maja bardzo wysokie kazdy z nich

tylko pytanie czy jesli tak przez miesiac potrenuja na intensywnym a potem ich dam spowrotem do normalnych treningow z reszta to nie spadana im atrbuty ?
Ostatnio zmieniony 25 mar 2008, 12:18 przez agent_007, łącznie zmieniany 1 raz.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 25 mar 2008, 12:16

Jak na maxa dasz to ich zajedziesz, i beda jeszcze płakać, że za duża intensywnośc.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 mar 2008, 12:19

agent_007 pisze:Skoro tak to zwieksze intesywność treningu ze średniego do maksimum zobaczymy czy atrybuty podskcza
Jak dasz maksimum, to gwarantuję Ci parę zerwanych ścięgien, złamane nogi, kontuzje bioder i inne dramaty piłkarskie.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 25 mar 2008, 12:21

Ja treningu nigdy nie ustawiam na maxa bo wszyscy potem marudza ze im ciezko, zmeczenia nie da sie opanowac no i kontuzje co chwile oslabiaja team.
Nie warto tez zmieniac czesto intensywnoci bo pilkarze gubia rytm gry- tak mi sie wydaje- zawsze jak cos tam zmienialem to skutki byly potem oplakane. To z moich obserwacji :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”