FMy - Strona 450

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 25 mar 2008, 13:14

THEMANIEK pisze:Powiem Ci że głównym czynnikiem aby w takowego ich przemienić jest ogranie, parametry naprawdę są średnio ważne, staraj sie ich ogrywać u siebie bądź jeśli wiesz ze nie mają na to szans wypożycz do słabszego klubu.

Na wypożyczeniu poza ograniem nic nie zyska. Parametry są właśnie bardzo ważne. Skoro były by średnio ważne to jakiś młody zawodnik z średnim um. po 10 i PA 190 grałby lepiej niż zawodnik w tym samym wieku ze srednimi um. 15 i PA 150 grałby gorzej a tak nie jest.

Co do treningu to stosuje trening średni. Dla młodych graczy skupiam się na atrybutach fizycznych a inne też z czasem rosną.

Gram sobie St. Albans jestem w BSP. W lidze jestem drugi. W pucharach odpadlem z pucharu Angli w 3 rundzie z West Ham a w dwóch pozostałych zmierzam po zwycięstwo. I zauważyłem ,że kadre trzeba mieć napraaaaawde szeroką. Mam w sumie po dwoch zawodników na jedną pozycje. Ale grając co 3 czasami nawet co 2 dni musze stosować sporą rotacje. Na bramce mam Majdana, Robertsa i Bakera. Baker ma kontuzje, Majdan też. Zostaje z jednym bramkarzem. W ataku tez miałęm 4 napastników. Sikora podczas meczu doznał kontuzji na 4 miesiące. W następnym meczu wykosił mi Mackiego i McCreadiego. Zostałem z dwójką napastników. Także zwłaszcza na niższe ligi angielskie wypada mieć koło 30 zawodników w kadrze.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 25 mar 2008, 13:30

Karmelinho15 pisze:THEMANIEK napisał:
Powiem Ci że głównym czynnikiem aby w takowego ich przemienić jest ogranie, parametry naprawdę są średnio ważne, staraj sie ich ogrywać u siebie bądź jeśli wiesz ze nie mają na to szans wypożycz do słabszego klubu.

Na wypożyczeniu poza ograniem nic nie zyska. Parametry są właśnie bardzo ważne. Skoro były by średnio ważne to jakiś młody zawodnik z średnim um. po 10 i PA 190 grałby lepiej niż zawodnik w tym samym wieku ze srednimi um. 15 i PA 150 grałby gorzej a tak nie jest.
przecież ogranie jest bardzo ważne, nie mówiąc już o możliwości zdobycia obywatelstwa.

Z atrybutami chodzi mi o to, ze niektórzy patrzą tylko na to że koleś nie ma atrybutu mniejszego od 13 i od razu go kupują, a po co taki ktoś np na obronie ? a taki Barzagli w pierwszych atrybutach ma tylko trzy 20 i za jest chyba najlepszym środkowym w grze...

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 25 mar 2008, 13:37

Swoją drogą przypomniałem sobie i masakrycznym bublu tego fma (a i w poprzednich było to samo). Nie wiem jak u was, ale ja, jeszcze za czasów gry w Manchesterze, kiedy dochodziłem do finałów wszystkich rozgrywek w sezonie + grałem mecz o superpuchar europy + community schield, i nie daj boże trafiał sie rok z klubowymi mistrzostwami świata, to pod koniec sezonu zdarzało mi sie grać 3 mecze w 5-6dni :x .

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 mar 2008, 13:38

Exodus z Oxfordu rozpoczęty. Na dzień 02.01.10 przekraczam budżet płacowy o 11 tysięcy - to 1/5 całości. :shock: Jednak teraz rozpoczynam sprzedaż piłkarzy niepotrzebnych, na których pewnie nic nie zarobię, ale przynajmniej nie będę musiał opłacać ich kontraktów.
Zaczynają mi się, psiakrew, finanse z rąk wymykać, niedobrze.

Zaraz wielki mecz z Aston Villą w III rundzie PA, pewnie znów będą wciry, cholera.
Lato zapowiada się spokojne - nie ma żadnych ciekawych piłkarzy na horyzoncie do ściągnięcia. :roll:

Awatar użytkownika
agent_007
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: agent_007 » 25 mar 2008, 14:14

Na razie zrobiłem tak jak poradził wilmore czyli zwiększylem intesywność treningu ale tylko 3 zawodnikom co maja opis W.talent. Póki co kontuzja wystąpiła tylko u jendego (ale lekka) atrybuty na razie nie rosną ale zobaczymy jak to będzie ;]
Ogólnie to nie wiem czy to zależy od treningu ale po ustawieniu intesywnego altidore w końcu zaczął strzelać tyle co w poprzednim sezonie i wyszedł z kryzysu i teraz walił brame w każdym meczu :twisted: . A z obciążeń o dziwo każdy z nich jest zadowolony :)

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 25 mar 2008, 15:09

rdz pisze:Swoją drogą przypomniałem sobie i masakrycznym bublu tego fma (a i w poprzednich było to samo). Nie wiem jak u was, ale ja, jeszcze za czasów gry w Manchesterze, kiedy dochodziłem do finałów wszystkich rozgrywek w sezonie + grałem mecz o superpuchar europy + community schield, i nie daj boże trafiał sie rok z klubowymi mistrzostwami świata, to pod koniec sezonu zdarzało mi sie grać 3 mecze w 5-6dni :x .
Heh, takie rzeczy nie tylko w FMie ;]. Finał Champions League 21.05, finał Coppa Italia 24.05... Na razie na taki zestaw ma szanse jedynie Roma, reszta poodpadała z krajowych pucharów (nie wiem jak Fenerbahce).

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 25 mar 2008, 16:58

Zaczynam wlasnie 4 sezon west bromem 8) w tym sezonie mam zamiar powalczyc minimum o udzial w Lidze Mistrzow, jak narazie 2 sezon sie w uefa marnuje :lol: W skladzie wiele talentow, ktorzy przez 3 poprzednie sezony sie bardzo rozwineli : Marko Marin, Pablo Piatti, Wijnaldum, Assulin, Bocaly , Vanden Borre i jesze kilku ciekawych zawodnikow :twisted: Niestety... nie mam bramkarza ktory dalby rade sprostac Premiership :? Mam 10mln do wydania... nie wiem tylko na kogo , jakby ktos kogos kompetentnego do West Brom to bede wdzieczny :P
Jestem po 2 meczach otwierajacych sezon, 2-2 z Arsenalem , mimo lepszej gry i 2krotnie wiekszej ilosci strzalow na bramke rywali... i po wygranej z Reading. Teraz czekaja mnie 2 latwe spotkania z Sheffield i Sunderlandem.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 25 mar 2008, 17:18

MeToYou pisze:iestety... nie mam bramkarza ktory dalby rade sprostac Premiership

Bierz Ustariego po sezonie jest za 6 mln euro, po 4 nie mam pojęcia :D Gordona za tyle raczej nie kupisz, Białkowski tez jest ciekawy ale to raczej na rezerwę, Carson itp.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 25 mar 2008, 17:21

Ewentualnie Enyeama z Nigerii, gra w lidze izraelskiej czy czymś takim. O ile ktoś już go nie kupił bo na moim sejwie w drugim czy trzecim sezonie Real Madryt go wziął ;)

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 25 mar 2008, 17:26

No i z Sunderlandem wygralem... 2-1, i ten gol strzelony wlasnie Bialkowskiemu :lol: jest dobry ale tak jak mowisz, na rezerwy... dostal ocene 5 za mecz :? Ustari wart jest obecnie 12mln funtow, gordon 7, wiec moze postaram sie go sciagnac... zwiekszylem budzet do 12mln , moze sie uda.
agent_007 pisze: Ochoa (bramkarz reprezentacji meksyku) ja go kupiłem za 4,1mln euro i gra bardzo dobrze a po sezonie gry w moim klubie jest wart 14,25mln
Nie ma szans na pozwolenie na prace ...
Ostatnio zmieniony 25 mar 2008, 17:28 przez MeToYou, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
agent_007
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: agent_007 » 25 mar 2008, 17:26

MeToYou pisze:iestety... nie mam bramkarza ktory dalby rade sprostac Premiership
za mln mozesz kupić tak jak napisał kolega wyżej Ustariego lub np Ochoa (bramkarz reprezentacji meksyku) ja go kupiłem za 4,1mln euro i gra bardzo dobrze a po sezonie gry w moim klubie jest wart 14,25mln

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 25 mar 2008, 18:03

Giggsy King ma rację.........Vincent Enyeama jest kapitalnym bramkarzem,idealnym do premiership,u mnie teraz w Newcastle nie dość że jest podstawowym bramkarzem(drugi bramkarz kuszczak)to uznałem go jeszcze kapitanem.Jeszcze jedno.......kupiłem go za 750 tyś.funtów,a teraz jest warty 4 mln funtów.Potrafi wybronić kilka meczów w sezonie

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 25 mar 2008, 18:27

Niestety, kupil go Manchester City i za zadne skarby go nie oddadza, mam do wyboru - Kameni, ktory chce baaaaaaardzo nieprzyjemny dla mojego budzetu kontrakt, lub Mandanda, (25letni francuz z Olympiakosu obecnie, gdzie z 22 meczow w 13 zachowal czyste konto w poprzednim sezonie) , w porownaniu z Enyeama, wypada naprawde ddobrze, ma slabsze jedynie wyprowadzanie pilki, za to jest lepszy psychicznie i fizycznie... a moge go kupic za 5mln... :roll:

Dani_LFC
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dani_LFC » 25 mar 2008, 19:01

Sprawdź Logan Bailly czy jakoś tak. Z Genk bodajże. Za 5mln Ł spokojnie kupisz go. Ewentualnie Charles Itandje z Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 25 mar 2008, 19:09

Potrzebny mi do mojego Rimini jakis tani, solidny defensywny pomocnik i musi byc z kraju, który jest członkiem UE. Z kasą raczej średnio ok. 2 Mln planuje przeznaczyć.Podpowie ktoś?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”