Olisadebe - Strona 6

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 maja 2007, 22:08

Bruno Banani pisze:Citko był gwiazdą bo w polska piłka była wtedy tak słabo. Dlaczego Citko był gwizdą? Bo strzelił 2 bramki i to jeszcze w meczach przegranych? (czytaj z Anglią na Wembley i z Atletico w CL). Dla mnie był piłkarzem przeciętnym tak przeciętnym jak uwczesna polska piłka.
Tak? To zgodnie z Twoim tokiem myślenia wychodzi na to, że Deyna, Boniek czy Lubański byli daremni, bo w tamtych czasach liga była jeszcze na niższym poziomie :roll:

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 24 maja 2007, 22:23

Czy ja napisałem coś o lidze? Napisałem ogolnie o polskiej piłce. Oni osiągneli coś na arenie międzynarodowej z kadrą, a co osiągnął Citko? To, że wszyscy jego bramke na Wembley uznawali za wielki wyczyn i jarali się tym. No sorry ale Polska ma większy potencjał. Prawie 40 mln kraj a za przeproszeniem kilka lat temu graliśmy piach. Dopiero teraz coś się ruszyło i ogrywamy Portugalie. To można nazwać dobrym wynikiem, ale to i tak za mało.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 maja 2007, 23:00

Citko sam sobie zaszkodził, bo owlał poczekać i pozniej to był błąd jego życia. Następnie znowu wolał zostać w Widzewie, a miał chyba oferte z Wisły. Tylko jego "kariere" zniszczyła ta kontuzja. Co innego wszyscy mu wrózyli, że przy tkaiej grze kiedyś źle skończy.
Oli sam sobie karierę zmarnował, a gdy była szansa na jej odbudowę i jeszcze osiągniecie jakiegoś sukcesu wybrał kasę. Dawno powinien grać w słabszym klubie gdzie miałby miejsce w zespole. Teraz pozbyto się go jak psa i pewnie sam sobie będzie szukał klubu.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 25 maja 2007, 1:10

Teraz dochodzę do wniosku, że Olisadebe tak naprawdę świetnym napastnikiem nie był. Oli to po prostu jeden z wielu który niczym szczególnym się nie wyróżnia. Myślę, że problem tkwi w tym, że po sukcesach z kadrą zaczął się bardzo wysoko cenić. Zaczął aż nadto wierzyć w swój talent co go ostatecznie zgubiło.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 cze 2007, 10:18

Olisadebe przenosi się na Cypr

Były napastnik reprezentacji Polski, Emmanuel Olisadebe zagra w przyszłym sezonie w drużynie beniaminka ekstraklasy cypryjskiej, APO Péyias Kinýras.

28-letni Olisadebe, grający dotychczas w greckim AÓ Xánthi, podpisał z Cypryjczykami dwuletni kontrakt z możliwością przedłużenia umowy o kolejny rok.
ehhh, ludzilem sie ze ma jeszcze jakies ambicje i przyjdzie do Polski sie odbudowac ale jak widac wybral juz kase, nie zalezy mu juz na karierze a powrot do repry to juz miedyz bajki wlozyc - w sumie nie ma co sie dziwic, siedzenie na lawce i koszenie dosc powaznej mamony weszlo mu w nawyk, z tym ze teraz chyba bedzie gral, bo gaza raczej bedzie dosc dobra
Jezeli juz na cypr to mysallem ze do jakiegos cozlowego klubu, chociaz jak patrze kto tam gra to ... Jardel, Pahars
No coz poszedl do beniaminka :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 cze 2007, 11:06

czeher pisze: ludzilem sie ze ma jeszcze jakies ambicje i przyjdzie do Polski sie odbudowac ale jak widac wybral juz kase,

Spokojnie Oli ma dopiero 28 lat, więc jeszcze sporo przesiedzianych ławek przed nim. Kasę zarobi, a grać pewnie i tak nię będzie i szybko sie go pozbęda. Inna sprawa, że to beniaminek, więc az tak duzej kasy nie powinien dostać, czyli spokojnie czołowka w Polsce moagłaby spełnic takie same warunki finansowe. Tylko czy jakas polska druzyna się nim interesowała.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 cze 2007, 11:13

Jarzinho pisze:Tylko czy jakas polska druzyna się nim interesowała
:arrow:
- Pewnie wiele osób powie, że skoro podpisałem kontrakt na Cyprze, to znaczy, że już nie mam żadnych ambicji. Ale to zupełnie nie tak - broni się Emmanuel Olisadebe, nowy piłkarz klubu APOP Kinyras Peyias.
- Miałem wstępną ofertę z Legii, jednak uznałem, że nie jestem jeszcze gotowy. Mój plan jest taki: odbuduję się na Cyprze, a później chętnie przejdę do Legii - mówi Olisadebe.

:lol2:
Jarzinho pisze:Inna sprawa, że to beniaminek, więc az tak duzej kasy nie powinien dostać, czyli spokojnie czołowka w Polsce moagłaby spełnic takie same warunki finansowe.
To, ze jest to beniaminek naprawde nic nie mowi, trzeba byloby sprawdzic jaki tam budzet jest, a chyba chca cos namieszac skoro sciagaja Olisadebe - wbre wsyztskiemu to jednak jest to pilkarz z ktorym mozna wiazac pewne hmmm aspiracje - wiec skoro sciagaja zawodnika z przeslzoscia reprezentacyjna musza miec dosc powaznego sponsora -

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 cze 2007, 11:46

Bruno Banani pisze:Czy ja napisałem coś o lidze? Napisałem ogolnie o polskiej piłce. Oni osiągneli coś na arenie międzynarodowej z kadrą, a co osiągnął Citko? To, że wszyscy jego bramke na Wembley uznawali za wielki wyczyn i jarali się tym. No sorry ale Polska ma większy potencjał. Prawie 40 mln kraj a za przeproszeniem kilka lat temu graliśmy piach. Dopiero teraz coś się ruszyło i ogrywamy Portugalie. To można nazwać dobrym wynikiem, ale to i tak za mało.
A mi się wydawało, że osiągnięcia zdobywa się z zespołem :? . Twoja wypowiedź jest bezsensu, powinneś zabrać się za szachy, a nie za wypowiadanie tematu, jak z rozumem problem.

Polska piłka zawsze była średnia i nie mamy, co tego ukrywać, ale zawsze w ważnych momentach, okazuje się, że Polak potrafi i wygrywamy jakieś przełomowe mecze... Citko nie był zawodnikiem przeciętnym, gdyby nie kontuzja, pewnie dziś byłby tak wielbiony jak Boniek czy Lubański. Nie udało mu się, nie jego wina, ale w czasach kiedy grał Liga nie była przeciętna, przecież na te lata przypadły największe sukcesy w LM, do której pare dobrych lat nie potrafimy się dostać ...

Wracając do Olisadebe, człowiek tak samo pechowy na kontuzje jak głupi, wszystko dzięki reprezentacji zdobył, to ona wybiła go na szczyt, a jak przyszło, co do grania w kadrze, Emi sie wymigiwał, a powinnen być wdzięczny i dziennie robić pielgrzymkę na kolanach do Jurka Engla.

Przejście na Cypr to jest dla niego cofnięcie się w rozwoju, na jego miejscu wolałby grać w polskiej lidze i sie odbudować, mniej siana brać, znów wrócić do dobrej piłki niż emeryturę na Cyprze sobie robić. Kiedyś piłkarzem zostawało się z przyjemności grania, dziś kasa bierze góre ...

Awatar użytkownika
patrykf
Junior
Junior

Olisadebe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patrykf » 10 lip 2007, 20:43

Nigeryjczyk w Polsce wystąpił na MŚ w 2002 r. (Japonii i Korei) a teraz nie zadebiutował

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 kwie 2008, 15:23

Olisadebe zadebiutował w Chinach

Były reprezentant Polski Emmanuel Olisadebe zadebiutował w pierwszoligowym klubie chińskim Henan Jianye. Nigeryjczyk z polskim paszportem wystąpił 30 marca w przegranym wyjazdowym meczu z Beijing Guoan 0-2 (0-1).

30 marca 2008 - Pekin
Beijing Guoan 2-0 Henan Jianye
Walter Julián Martínez Ramos 40, Du Wenhui 78

Olisadebe przeprowadził się do Chin w zeszłym miesiącu. Ostatnio występował w cypryjskim APO Péyias Kinýras, a wcześniej grał w greckich AÓ Xánthi i Panathinaikós AÓ oraz angielskim Portsmouth FC. W Polsce w 2000 roku zdobył z Polonią Warszawa mistrzostwo kraju.

Śmiech na sali :roll: Na zakończenie kariery pewnie wróci do rodzinnego klubu :wink:

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 03 kwie 2008, 16:00

Fishbone pisze:Olisadebe zadebiutował w Chinach

Były reprezentant Polski Emmanuel Olisadebe zadebiutował w pierwszoligowym klubie chińskim Henan Jianye. Nigeryjczyk z polskim paszportem wystąpił 30 marca w przegranym wyjazdowym meczu z Beijing Guoan 0-2 (0-1).

30 marca 2008 - Pekin
Beijing Guoan 2-0 Henan Jianye
Walter Julián Martínez Ramos 40, Du Wenhui 78

Olisadebe przeprowadził się do Chin w zeszłym miesiącu. Ostatnio występował w cypryjskim APO Péyias Kinýras, a wcześniej grał w greckich AÓ Xánthi i Panathinaikós AÓ oraz angielskim Portsmouth FC. W Polsce w 2000 roku zdobył z Polonią Warszawa mistrzostwo kraju.

Śmiech na sali :roll: Na zakończenie kariery pewnie wróci do rodzinnego klubu :wink:
Nic na onecie nie pisali o jego przeprowadzce, az dziwne :D

Olisadebe [']

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 03 kwie 2008, 19:19

To jest właśnie typ piłkarza którego poprzewracało się w głowie. Był naszym najlepszym napastnikiem ale zachciało mu się robienia wielkiej kariery w Europie i wielkiej kasy. Ostatnio wspominał że by wrócił znowu do reprezentacji, ale dla niego miejsca już nie ma nawet jak by zaczął znowu grać na wysokim poziomie. Dlatego też nie chce żadnego Acquafresci ani też Rogera.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 03 kwie 2008, 19:43

Tobik33 pisze:To jest właśnie typ piłkarza którego poprzewracało się w głowie. Był naszym najlepszym napastnikiem ale zachciało mu się robienia wielkiej kariery w Europie i wielkiej kasy. Ostatnio wspominał że by wrócił znowu do reprezentacji, ale dla niego miejsca już nie ma nawet jak by zaczął znowu grać na wysokim poziomie. Dlatego też nie chce żadnego Acquafresci ani też Rogera.
Mam dokładnie to samo zdanie co Ty. Polska dla polaków (bez żadnych podtekstów rasistowskich). Z drugiej strony sobie przeczę, bo nas holender trenuje ale jako trener robi swoje a piłkarz zmieniający obywatelstwo nie patrzy dla kogo gra, tylko chce iść na łatwiznę wchodząc na piłkarskie salony gdzie interesują go pieniądze i sława. Oczywiście zaraz będą odmienne zdania ale mówię co uważam :wink:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 03 kwie 2008, 20:59

Tobik33 pisze:To jest właśnie typ piłkarza którego poprzewracało się w głowie. Był naszym najlepszym napastnikiem ale zachciało mu się robienia wielkiej kariery w Europie i wielkiej kasy. Ostatnio wspominał że by wrócił znowu do reprezentacji, ale dla niego miejsca już nie ma nawet jak by zaczął znowu grać na wysokim poziomie. Dlatego też nie chce żadnego Acquafresci ani też Rogera.
Człowieku co ty piszesz ? Zastanów się nad swoimi słowami. Co on miał do końca kariery grać w lidze Polskiej i nie spróbować swoich sił za granicą ? Kariere to mu zniszczyły jego kolana, a że był to naprawde śwnietny napastnik to udowodnił w Polskiej lidze w eliminacjach do MS 2002, na samych Mistrzostwach Świata 2002, kiedy strzelał dwie bramki Arsenalowi Londyn w LM czy wygrywając dla PAO Mistrzostwo Grecji wygrywając ostatnie pare meczy właściwie w pojedynke.

Poprzewracało się w głowie np. Kennethowi Zeigbo który przeszedł do Vicenzy czy Venezi ( nie pamiętam ) i nie rozegrał tam ani jednego spotkania i przeszedł do Arabów gdzie za kase z transferu kupił sobie 7 mietków S-klasa, każdy innego koloru i co dziennie innym przyjeżdzał na trening.

Btw co teraz robi Zeigbo ?

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 03 kwie 2008, 21:42

Piłkarz który szukał byle pretekstu aby nie grać w reprezentacji uważasz za słuszne ? Takich to ja głęboko mam gdzieś. Po MŚ poprzewracało mu się w głowie. A nie dawno mówił że może znowu spróbuje swoich sił w reprezentacji. Za takiego grajka to ja bardzo dziękuje i nie chce już takich. Jak widać zrobił wielką karierę i obecnie siedzi u potentata chińskiej ligi Henan Jianye. No ale w końcu strzelił on dwie bramki Arsenalowi to jest on lepszy od naszych obecnych napastników [*]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”