Najlepsze filmy - Strona 8

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Qrczak
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qrczak » 03 sty 2005, 23:32

Baqu pisze:moim zdaniem film był denny i beznadziejny, zadnych ciekawych scen ponura gra aktorska, ogolnie katastrofa.
No nie było aż tak kiepsko. Też myślałem że będzie lepszy ale ogólnie to ujdzie. Fajnie że wogóle wyszedł ten film :D

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 04 sty 2005, 12:35

Bobohawk pisze:Ja wszystkim polecam film Symetria. wedlug mnie jest to jeden z lepszych jak nie najlepszy polski film. Ten kto nie ogladal go niech jak najszybciej to zrobi. Naprawde warto nie pozalujecie tego filmu. Nie bede wam mowil tutaj fabuly filmy bo szkoda abyscie marnowali taki film. Lepiej go obejrzec i samemu sie przkonac :D
zgadzam sie i do tego jeszcze 'dlug'...wg mnie te dwa filmy, to najlepsze polskie filmy ostatnich lat...

ja przebrnalem przez chyba wszystkie gatunki filmow i moge powiedziec ze nie lubie filmow sensacyjnych, akcji itp bo sa denne...ostatnio naszlo mnie na horrory, obejrzalem ich troche i w zasadzie to co jest w horrorach najwazniejsze czyli budowanie napiecia i strachu po prostu na mnie nie dziala :? ...w tym momencie moje ulubione gatunki to komedie i filmy ze tak powiem ambitne 8) ...ostatni sylwester spedzilem z goraczka w lozku :evil: i obejrzalem film kostiumowy 'zatrute pioro' polecam, naprawde madry film, oby jak najwiecej takich...acha polecam takze filmy lyncha bo sa wykrecone i stanowia fajna odmiane od innych filmow...

Awatar użytkownika
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Fight Club (pol. Podziemny Krag)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jesus;p » 31 sty 2005, 21:30

Widzial ktos film "Fight Club" ( w tlumaczeniu na polski "Podziemny Krag")?? Ten film to poprostu masakra, szczegolnie dla osoby, ktora oglada go po raz pierwszy...Swietne role zagrali Edward Norton i Brad Pitt...Brak mi slow jeden z lepszych filmow jakie widzialem...Kto nie ogladal niech smiga do wypozyczalni kaset bo w kinach juz chyba nie graja, zreszta jakis czas temu film ten lecial w Tv z tego co wiem. Film opowiada o kolesiu ktory znudzony praca i zyciem zaczyna uczeszczac na roznego rodzaju spotkania ludzi nieuleczalnie chorych bo to jest jedyne miejsce w ktorym uwaza ze ludzie sluchaja go myslac ze jest chory mimo ze to nie prawda. Lecac sluzbowo samolotem do kolejnego z miast ktore odwiedza poznaje bardzo inteligentnetgo i madrego kolesia ktory sprzedaje mydlo. Mimo ze bylo to kolejne jednorazowe spotkanie to glownemu bohaterowi zapada ono w pamiec. Pewnego dnia gdy wraca do domu zastaje pod hotelem straz pozarna gashaca jego mieshaknie. Nie wiedzac co dalej robic dzwoni do czlowieka ktorego poznal w samolocie. Wspolnie zakladaja klub walki z bardzo surowymi zasadami ktory jest urozmaiceniem ich nudnego zycia...

To tylko krociotki poczatek filmu...Dalszy jego ciag to juz masakra szczegolnie dla osob ktore film ogladaja po raz pierwszy. Poza tym jest w nim pelno glupich gagów ktore rozwala chyba kazdego. Pozostaje zyczyc udanego ogladania :)

PS. Sorki ze tak to wszystko niepolonistycznie sformulowane ale spieszylem sie, poprawie wszystko jak zanjde czas 8)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 31 sty 2005, 21:57

Gdzie się podział temat "Filmy" :shock:
Podczas "Reformy styczniowej forum" musiał się gdzieś zapodziać...

Kurcze stary ten film to jest to!! Już pisałem o nim właśnie w temaciku "Filmy" więc napiszę to jeszcze raz! Normalnie ten film jest świetny i straaaaasznie mi się podobał.

Najlepiej jest go obejrzeć tak minimum dwa razy bo za pierwszym można wszystkiego nie zrozumieć. Warto też uważnie go obserwować i szukać takich "mignięć" postaci - to są postacie Brada Pitt'a wklejone między ujęcia, a to nie dość że jest całkiem ciekawe to jeszcze dotyczy filmu (zwłaszcza w ostatniej minucie filmu - gdy wszystko wybucha radze zatrzymać film - niespodzianka :wink: :D ).

Aktorstwo w tym filmie jest bardzo dobre. Norton to mój ulubiony aktor, a i Pitt'a lubie - grają w tym filmie naprawdę świetnie.

Film polecam z czystym serduchem :wink:

Awatar użytkownika
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jesus;p » 31 sty 2005, 22:04

Tak klatki wstawiane w czasie filmu to jest masakra :D To jeden z najbardziej zlozonych filmow jakie kiedykolwiek widzialem...Kto nie widzial niech zaluje albo czym predzej uda sie do wypozyczalni 8)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 31 sty 2005, 22:12

Słyszałem o tym filmie bardzo dużo pozytywnych wypowiedzi, ale jakoś nie miałem okazji go obejrzeć. Sprawdzałem na sieci i tez nie posiadam :?

Awatar użytkownika
Jesus;p
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jesus;p » 31 sty 2005, 22:22

Tomusmc pisze:Słyszałem o tym filmie bardzo dużo pozytywnych wypowiedzi, ale jakoś nie miałem okazji go obejrzeć. Sprawdzałem na sieci i tez nie posiadam :?
Wydaje mi sie ze warto zainwestowac 5zl i wypozyczyc film z wypozyczalni. Nie zawiedziesz sie

Awatar użytkownika
mrc
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mrc » 31 sty 2005, 22:36

Popieram w całej rozciągłości :!: To jeden z tych filmów, po obejżeniu których przez dłuższą chwile siedzi się ze szczęką na kolanach. Polecam.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 31 sty 2005, 22:39

Jesus;p pisze:
Tomusmc pisze:Słyszałem o tym filmie bardzo dużo pozytywnych wypowiedzi, ale jakoś nie miałem okazji go obejrzeć. Sprawdzałem na sieci i tez nie posiadam :?
Wydaje mi sie ze warto zainwestowac 5zl i wypozyczyc film z wypozyczalni. Nie zawiedziesz sie
Wideo od dawna mam rozklepane chyba, że jest na dvd to można będzie pomyśleć.

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 31 sty 2005, 23:12

mam na kasecie, moge ci pozyczyc ;) jak lecial na TVP to sobie go chcialam nagrac glownie ze wzgledu na Brada Pitta, ale potem obejrzalam go jeszcze ze 2 razy z kumplem i sprawdzalismy czy sie wszystko zgadza. nie wiem jak oni to zrobili...
teraz musze znalesc ten fragment, co wszystko wybucha i zrobic pauze, bo wczesniej na to nie zwrocilam uwagi :D

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 31 sty 2005, 23:50

forzaROSSONERI pisze: teraz musze znalesc ten fragment, co wszystko wybucha i zrobic pauze, bo wczesniej na to nie zwrocilam uwagi :D
Hehe - nie zawiedziesz się :wink: :D . A może jednak..... :lol:

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 20 lut 2005, 16:50

Bliżej Closer (2004)
Pewnego dnia Dan (Jude Law) spotyka młodą i intrygującą dziewczynę, która właśnie przyjechała z Nowego Jorku - Alice (w tej roli świetna Natalie Portman). Ich spotkanie jest przypadkowe - na jego oczach dziewczynę potrąca samochód. Oczarowany nią Dan zabiera ją do szpitala i tak zaczyna się ich znajomość. Alice zatrudnia się jako kelnerka, ale w Nowym Jorku pracowała jako... striptizerka w nocnym klubie. Po jakimś czasie Dan i Alice postanawiają razem zamieszkać.

Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie to, że Dan ma ambicję zostać pisarzem. Udało mu się nawet napisać powieść pt. "Akwarium", której tematem jest miłości. Uzdolniona fotograf Anna (Julia Roberts) ma za zadanie zrobić mu kilka zdjęć na okładkę jego książki. Oboje połączy wzajemna fascynacja, czego Alice jest zupełnie świadoma.

Nieco później Dan rozmawia na czacie z Larrym (w tej roli rewelacyjny Clive Owen), bogatym dermatologiem. Dan przedstawia mu się jako Anna i umawia się z nim na spotkanie w oceanarium. Traf sprawia, że Larry rzeczywiście spotyka się tam z... Anną. Od tej pory stają się parą.

To wszystko to jednak dopiero początek komplikacji... Tak zresztą bywa w miłości
Mi osobiscie bardzo podobał się film ze wzg :
1) pokazane są bardzo udanie relacje miedzy ludzkie, co zaciekawilo mnie ze wzg. psyhologicznych
2) wspaniałe kreacje 4 gł bohaterów miedzy ktorymi tak na prawdę rozgrywa się cały film
3) kreacja Natalie Portman która kocham : >

9/10

Awatar użytkownika
NowakKamil
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NowakKamil » 08 kwie 2005, 0:33

zarabisty jest film Pręgi opowiada o tym że ojciec bije syna i ten tam ucieka i puxniej też hce bić :)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 08 kwie 2005, 9:28

A widzieliscie ostatnio film o takim czarnoskorym gosciu ktory na statku byl tylko kcharzem i potem awansowywal az od stopnia komandora ...

potem lina uciela mu noge i on nie chial zrezygnowac z nurkowania wiec kazal zeby mu ucieli i z proteza nurkowal ...

Film oparty na prawdziwych faktach ... oglodal ktos ?? ostatnio na polsacie byl .. dosc poźno

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 08 kwie 2005, 9:47

RoRo pisze:A widzieliscie ostatnio film o takim czarnoskorym gosciu ktory na statku byl tylko kcharzem i potem awansowywal az od stopnia komandora ...

potem lina uciela mu noge i on nie chial zrezygnowac z nurkowania wiec kazal zeby mu ucieli i z proteza nurkowal ...

Film oparty na prawdziwych faktach ... oglodal ktos ?? ostatnio na polsacie byl .. dosc poźno
ja ogladalem nawet fajny tylko szkoda ze byl tak pozno

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”