Kto wygra Premiership w sezonie 2007/2008 ? - Strona 19

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto wygra ligę ?

Arsenal
9
29%
Manchester
16
52%
Chelsea
6
19%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2008, 10:21

Clichy miał 2, 3 mecze gdzie jego błędy zadecydowały o porażce, czy też remisie ... nie więcej. Evra też miał podobną ilość meczów. Pierwszy grał dobre mecze, ale popełniał w końcu 1 błąd, który decydował o stracie pkt, a Evra - pamiętam taki mecz, gdzie co kontakt z piłką to błąd.
Nie ma sensu się tu spierać, nie o to chodzi.
Mozna uznać, że obaj byli najlepszymi lewymi obrońcami w tym sezonie :]

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 kwie 2008, 11:12

fieldy pisze:Clichy miał 2, 3 mecze gdzie jego błędy zadecydowały o porażce, czy też remisie ... nie więcej. Evra też miał podobną ilość meczów. Pierwszy grał dobre mecze, ale popełniał w końcu 1 błąd, który decydował o stracie pkt, a Evra - pamiętam taki mecz, gdzie co kontakt z piłką to błąd.
Nie ma sensu się tu spierać, nie o to chodzi.
Mozna uznać, że obaj byli najlepszymi lewymi obrońcami w tym sezonie :]
Evra miał jeden kiepski mecz ze Spursami w Pucharze Anglii, gdzie woził go Lennon. Clichy zaś od meczu z Birmingham grał po prostu mocno przeciętnie...

Piłkarze dokonali już jednak wyboru, więc trzeba się pogodzić z takim zestawieniem, które jest IMO i tak całkiem dobre :)

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 28 kwie 2008, 12:38

Trzeba tez wziac pod uwage ze głowsowanie odbyło sie juz w marcu.

Ogolnie Chelsea która ma jeszcze dosc duze szasne na mistrza nie ma w 11-stce zadnego gracza :D

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 kwie 2008, 15:01

Jedenastka raczej w porządku raczej bez większych zaskoczeń ale Ja osobiście widziałbym jeszcze Lescotta w tym zestawieniu ale to moja skromna opinia :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 28 kwie 2008, 15:43

red85 pisze:Evra miał jeden kiepski mecz ze Spursami w Pucharze Anglii, gdzie woził go Lennon. Clichy zaś od meczu z Birmingham grał po prostu mocno przeciętnie...
W mecu z Birmingham byl jednym z najlepszych na boisku. :roll: Co nie zmienia faktu, ze w 93' popelnil karygodny blad.

Wedlug mnie '11' bez zastrzezen. Niektorzy sie dziwia, ze James zostal wybrany. :roll: W sumie to z top4 zaden bramkarz jakos sie nie wyroznial w tym sezonie. Poza tym James ze wszystkich bramkarzy mial najwiecej CS. Do tego gral w kazdym meczu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2008, 15:48

James choćby w meczu z United grał kapitalnie, chyba 0:0 było z ogromna przewagą United.

Ani Almunia, ani Edwin, ani Cech nie ustrzegli się błędów. Na pewno też nie mieli tak dużego wpływu na wyniki jak James, który może jeszcze Puchar Anglii wygrać :]

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 28 kwie 2008, 16:25

guru pisze:Poza tym James ze wszystkich bramkarzy mial najwiecej CS.
Crucial saves czy clean sheets ? :D

Bardzo dobra jedenastka, najwięcej piłkarzy z najlepiej grających drużyn w Anglii (to, że Chelsea może być mistrem nie oznacza, że ich piłkarze najlepiej grali), do tego dwójka z LFC, która robi im całę grę. Ashley Young rzeczywiście był taki dobry, czy też wybrali go bo toż to młody Angol, nadzieja na przyszłość ? (nie oglądałem zbyt wielu meczów AV)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2008, 16:27

Young jest drugim asystentem w lidze, tuż za Fabregasem. Wiele akcji, jak nie wszystkie Villi przez jego stronę przechodzi :wink:

Jeszcze jak grał w Watford pisałem, ze chłopak będzie dobry, chyba Czesiek mnie wtedy wyśmiał :lol:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 28 kwie 2008, 16:27

PiotRoo pisze:Crucial saves

a to wogole da sie jakos policzc ? :shock: :lol:

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 28 kwie 2008, 17:56

Fajną jedenastkę wybrali chociaż brakuje w niej mimo wszystko jakiegoś zawodnika z Chelsea. Dziwne to trochę że może nie być w jedenastce roku żadnego zawodnika mistrza kraju. Widać że nikt nie lubi Chelsea :wink: .
boskigonzo pisze:a to wogole da sie jakos policzc ? Shocked Laughing
Na Fantasy PL przypadkowo nie zliczają?

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 28 kwie 2008, 18:04

amolinn pisze:Fajną jedenastkę wybrali chociaż brakuje w niej mimo wszystko jakiegoś zawodnika z Chelsea. Dziwne to trochę że może nie być w jedenastce roku żadnego zawodnika mistrza kraju. Widać że nikt nie lubi Chelsea :wink: .
Yyy :think: Chelsea jest Mistrzem kraju ? 11stka naprawde ciekawa, zasluzona nagroda dla Ronaldo :maruda:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 kwie 2008, 18:08

MeToYou pisze:Chelsea jest Mistrzem kraju ?

Kto wie :?: A poza tym co a różnica cy mistrz cy nie :?: Drużyna która zajmuje 1 lub 2 miejsce w lidze powinna mieć choć jednego przedstawiciela w 11 sezonu no nie :?:

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 28 kwie 2008, 18:09

MeToYou pisze:Yyy Think Chelsea jest Mistrzem kraju ?
Napisałem hipotetycznie że taka sytuacja może zaistnieć. Chociaż sam mało w to wierze.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 28 kwie 2008, 18:17

majer13 pisze:Kto wie :?:
Ja
majer13 pisze:A poza tym co a różnica cy mistrz cy nie :?:
no faktycznie malutka 8)
majer13 pisze:Drużyna która zajmuje 1 lub 2 miejsce w lidze powinna mieć choć jednego przedstawiciela w 11 sezonu no nie :?:

Jesli tylko któryś z graczy Chelsea zasluguje na to, wymien takiego ktory caly sezon by tyral w przynajmniej przyzwoitej formie :wink: Malo takich, a jesli juz sie znajda stabilne pkt w druzynie to ktos inny na tej samej pozycji np Terry-Rio , jest lepszy.
amolinn pisze:Napisałem hipotetycznie że taka sytuacja może zaistnieć. Chociaż sam mało w to wierze.
No git, ja tam jestem pełen nadziei. Chelsea MOŻE być mistrzem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2008, 18:19

MeToYou pisze:Jesli tylko któryś z graczy Chelsea zasluguje na to, wymien takiego ktory caly sezon by tyral w przynajmniej przyzwoitej formie
Essien mógłby się załapać jedynie z Chelsea do "11" sezonu, jednak jego statystyki nie są tak dobre jak np. Gerrarda. Od Gerrarda więcej zależy w Liverpoolu, niż od Essiena w Chelsea.
Nie widze innego zawdnika Chelsea, który ewentualnie mógłby się znaleźć w "11".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”