Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 415

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 05 maja 2008, 19:55

Szkoda tylko, że nie wyciągnęliśmy za niego kilku ojro, no ale w końcu przyszedł też za darmo. W naturze nic nie ginie :lol:

Awatar użytkownika
Maaras
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maaras » 05 maja 2008, 20:11

Tylko ciekawe czy Wenger dalej nie będzie chciał stawiać Abou na skrzydle. W środku go w akcji nie widziałem. Ale przecież nie musimy koniecznie grać defensywnym pomocnikiem wydaje mi się że Diaby by był w środku takim uniwersalnym który by mógł i atakować i bronić czyli tak jak Cesc. Flamini też przecież miał wypady do przodu.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 05 maja 2008, 20:33

Ja na miejscu zarządu bym się pozbył Wengera. Owszem, dużo zrobił, ale jego koncepcja się wypaliła. Mógłby za to zostać scoutem, albo dyrektorem sportowym. Myślę, że wtedy wszyscy byliby zadowoleni. :)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 05 maja 2008, 20:37

:o Jak to się wypaliła ?

Na pewno wszyscy byliby zadowoleni a zwłaszcza Wegner który przez wszystkie lata marzył aby zostać scoutem.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 05 maja 2008, 20:48

Łukasz_ pisze:Jak to się wypaliła ?

No skoro PubuśBubuś tak powiedział, to tak musi być. Ja nie widzę pola do dyskusji :wink:

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 05 maja 2008, 20:55

Widzę, że nie muszę tłumaczyć:lol: . Otóż, chodziło mi raczej o to, iż trener, który nie zdobywa trofeów powinien być zwolniony. Niedawno Mourinho mądrze stwierdził, iż posada trenera arsenalu jest najlepszą fuchą na świecie, bo nie ciąży na owym trenerze praktycznie żadna odpowiedzialność. Drugi sezon bez nawet CC to dla takiej firmy jak arsenal nie jest powód do dumy, a w perspektywie braku sukcesów na arenie międzynarodowej, wypadałoby chociaż dać do zrozumienia Wengerowi, że taka sytuacja nie powinna się powtarzać. Oczywiście nie wiem co się dzieje na zebraniach zarządów, ale można, po wypowiedziach członków wnioskować, iż takiej reprymendy nie było.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 maja 2008, 21:01

Skład przez te lata był w przebudowie, nastąpiła zmiana warty, starzy odeszli, nowi przyszli. Każdy klub to przechodzi. Mimo to byliśmy w tym sezonie lepsi niż na to wskazuje pozycja w lidze.
Zabrakło naprawdę niewiele, graliśmy bardzo ładną piłkę, przez długi czas byliśmy liderem, w LM odpadliśmy na etapie 1/4, nie bez udziału arbitra.

Zdecydowanie lepszy sezon niż 2 poprzednie.
Wenger to ostatnia osoba, która powinna odejść z zespołu.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 05 maja 2008, 21:06

Nie zapominajmy paru błędów, których się nie wystrzegł. Na siłe wystawianie Eboue na skrzydle, transfery przeprowadzone tam, gdzie już mieliśmy wartościowych zawodników, nieumiejętność trzymania w składzie więcej niż 1 bardzo dobrego zawodnika na jednej pozycji. Gdyby nie to, nie martwilibyśmy się teraz o to, kto zastąpi Flaminiego, tylko mielibyśmy bardzo dobrego Diarrę.

Awatar użytkownika
Maaras
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maaras » 05 maja 2008, 21:34

A w czym Diarra był taki bardzo dobry ?
Zgadzam się tylko z tym że Eboue nie potrafi grać na pomocy a jest tam na siłę wystawiany i tym osłabia Wenger w jakiejś części drużynę w ofensywie.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 maja 2008, 21:37

PubuśBubuś pisze:Widzę, że nie muszę tłumaczyć . Otóż, chodziło mi raczej o to, iż trener, który nie zdobywa trofeów powinien być zwolniony.
Tak? To Sir Alex już dawno pownien wylądować na bruku...

PubuśBubuś pisze:Niedawno Mourinho mądrze stwierdził, iż posada trenera arsenalu jest najlepszą fuchą na świecie, bo nie ciąży na owym trenerze praktycznie żadna odpowiedzialność.
Dzięki temu będziesz na następny sezon kibicem Interu lub innego klubu w którym trenerem będzie Mourinho?

Każdy popełnia błędy. Ty też-pisząc w tym temacie. Bo na podstawie Twoich wypowiedzi można stwierdzić, że jesteś sezonowcem.

Kibicujesz zespołowi dla trofeów? Przerzuć się na Real. Tak jak Robin kiedyś powiedział: naszym własnym Pucharem jest nasz styl gry...

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 05 maja 2008, 22:22

Hanni pisze:PubuśBubuś napisał:
Widzę, że nie muszę tłumaczyć . Otóż, chodziło mi raczej o to, iż trener, który nie zdobywa trofeów powinien być zwolniony.

Tak? To Sir Alex już dawno pownien wylądować na bruku...
Jeszcze niedawno sam głosiłeś tezę żeby pozbyć Wengera więc daruj sobie.
PubuśBubuś pisze:Nie zapominajmy paru błędów, których się nie wystrzegł. Na siłe wystawianie Eboue na skrzydle, transfery przeprowadzone tam, gdzie już mieliśmy wartościowych zawodników, nieumiejętność trzymania w składzie więcej niż 1 bardzo dobrego zawodnika na jednej pozycji. Gdyby nie to, nie martwilibyśmy się teraz o to, kto zastąpi Flaminiego, tylko mielibyśmy bardzo dobrego Diarrę.
Brawo! To się nazywa fachowa analiza. Proponuje Hill-Wood'owi przesłać kandydaturę PubusiaBubusia na menedżera Kanonierów.

To już nudne odpisywać na tego typu posty. Poszukaj sobie kilka stron wcześniej. Była o tym dyskusja. Może któryś argument trafi do Ciebie.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 maja 2008, 22:36

amolinn pisze:Jeszcze niedawno sam głosiłeś tezę żeby pozbyć Wengera więc daruj sobie.
Nie głosiłem takiej tezy. Mi nie chodziło to osiągnięcia, a raczej o politykę transferową.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 05 maja 2008, 22:46

Hanni pisze:Era Wengera w Arsenalu się skończyła. I mówię to otwarcie. Zespół trzeba dokumentnie przebudować. Moim zdaniem potrzebny jest nowy trener który zbuduje w Londynie porządne mocarstwo. Bo kasa jest, stadion jest, młodzież jest... TO CZEGO NAM BRAKUJE!?
Od 4 lat jesteśmy BEZ NICZEGO.
Specjalnie poszukałem bo jeszcze nie uwierzyłbyś :wink: Więc nie bądź hipokrytą i nie krytykuj kolegi za coś o czym wcześniej sam pisałeś.

A tak na marginesie to nasi juniorzy (U16) zdobili Atalanta cup. Pokonaliśmy w finale Juventus a wcześniej m.in. CSKA 6-0. Przez cały turniej świetnie grał młody Anglik (sic!) Freeman który przed sezonem do nas dołączył.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 maja 2008, 22:53

No dobra, ale czy zabroniona jest zmiana zdania? Podczas tamtego postu towarzyszyły mi emocje itp.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 06 maja 2008, 1:02

Może odnośnie niedzielnego meczu:

Bardzo ładny gest Wengera. Dał szanse Lehmanowi pożegnać się z kibicami. Liczyłem że Jens zrobi to w swoim stylu, ale jednak był wyjątkowo spokojny w bramce. Mimo jego ostatnich wypowiedzi to będzie mi brakowało szalonego Niemca. Jest on jednym z ostatnich z drużyny z sezonu 2003/2004.

Mecz pokazał że jednak można wygrywać bez Hleba, Fabregasa i Flaminiego. I to z drużyną walczącą jeszcze o jakąś stawkę. Chociaż na samym meczu więcej ziewałem niż ekscytowałem się grą.
Bardzo dobry mecz Fabiana. Po takim sobie debiucie pokazał się z bardzo dobrej strony, wybraniając kilka trudnych sytuacji. Ciekawe czy Wenger szykuje go na drugiego bramkarza czy jednak ktoś do nas dołączy. Znowu dobrze zagrał Theo, odpłaca się jak najlepiej potrafi trenerowi za zaufanie. Po drugiej stronie Eboue. Na swoim poziomie czyli słabo. Chociaż bywały już gorsze mecze w jego wykonaniu. Najgorsze było to że nie było kogo wpuścić za niego. Większość ofensywnych zawodników leczy kontuzje albo już odpoczywa. Tymczasem wszedł Traore i rozegrał świetny mecz. Będzie z niego kawał zawodnika :wink: Do formy wraca też powoli Gilberto. Mam nadzieję że zostanie w klubie.

Ciekaw jestem co z stanie sie z Denilsonem. Jeszcze miesiąc temu byłem za tym żeby go jak najszybciej usunąć z klubu. Ostatnio grał lepiej i trochę zmieniłem o nim zdanie. Ale mecze jak ten, kiedy nie ma Cesca w środku, pokazują że młody Brazylijczyk nadaje się tylko do destrukcji. W ofensywie bardzo słabo a do tego głupie straty piłki. AW musi się poważnie zastanowić czy Denilson będzie w ogóle potrzebny w przyszłym sezonie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”