Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 124

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 maja 2008, 19:16

Belletti nei grał źle, fakt nie kwapil sie do sporej roboty w defensywie, ale chyba wiedzieli kogo kupuja. W ofensywie grał dobrze, moze nawet lepiej.

Bosingwa dobrze radzil sobie w Porto, ale tak samo dobrze sobie radzil Ferreira, oby tylko nie okazał sie tak samo nieudanym transferem. To Portuglaczyka typuje do odejscia, pewnei gdyby nie zarobki byłby czescia zaplaty.
Jest jeden pozytyw, na arenie walki o Alvesa pozostała zaledwie Barca, bo nikt inny chyba nie wylozy takiej kasy albo nie potrzebuje wzmacniac tej pozycji.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 10 maja 2008, 19:27

Ja też do odejścia typuję raczej Ferreire. Ostatni sezon ma fatalny, tak jak Belletti czasem przydawał się, tak Portugalczyk jest na Stamford Bridge kompletnie niepotrzebn. Po za tym był jednym z ulubieńców Mourinho, co dla Granta jest samo w sobie dużym minusem.
Chelsea kontynuuje jak widać tradycję przepłacania za zawodników. 20mln za Bosingwe to jakaś chora cena. A już miałem nadzieje że Abramowicz opamiętał się.

Jutro już ostatnia kolejka, jeśli Chelsea wygra a MU straci punkty to zdobędą mistrzostwo, ale wzniosą.... fałszywe trofeum. To prawdziwe będzie przyszykowane dla graczy Fergusona. Grant ma kolejny powód żeby żalić się dziennikarzom na temat promanchasterowej koalicji :P

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 10 maja 2008, 19:32

Jarzinho pisze:Jest jeden pozytyw, na arenie walki o Alvesa pozostała zaledwie Barca, bo nikt inny chyba nie wylozy takiej kasy albo nie potrzebuje wzmacniac tej pozycji.

Oprocz MU :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 maja 2008, 21:15

Z tego co mi wiadomo Alves wolałbym zostać w Hiszpanii tak więc jeżeli będzie miał oferty z np: Barcelony, Realu i Manchesteru to Czerwonym Diabłom dawałbym odrobinę mniejsze szanse na jego pozyskanie.

myarcin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myarcin » 10 maja 2008, 21:57

amolinn pisze:Chelsea kontynuuje jak widać tradycję przepłacania za zawodników. 20mln za Bosingwe to jakaś chora cena. A już miałem nadzieje że Abramowicz opamiętał się.
Czy ja wiem czy taka chora cena? W obecnych czasach wlasnie tyle sie placi za pilkarzy. Kluby chca wyciagnac jak najwiecej... Co powiesz na to ze Amorebieta ma przejsc do Barcy za 30 mln ojro ?? :?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 maja 2008, 22:02

myarcin pisze:Co powiesz na to ze Amorebieta ma przejsc do Barcy za 30 mln ojro ?? Confused

Ma, ale nie przeszedł. Jak już to skończy się na 15 milionach. Poza tym on już gra w La Liga i wiedzą czego można się po nim spodziewać.

Sagna do nas przeszedł za 9 mln euro i po pierwszym sezonie został wybrany do jedenastki sezonu Premiership. W poprzednim sezonie także się znalazł w jedenastce sezonu, ale League 1. :P Mimo wszystko, drogi nie był.
myarcin pisze:W obecnych czasach wlasnie tyle sie placi za pilkarzy.
Nie, tyle płaci Roman. Tym samym inne kluby muszą wydawać więcej. Dzięki komu Alaus się tak rozkręcił z cenami?

myarcin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myarcin » 10 maja 2008, 22:08

guru pisze:Nie, tyle płaci Roman. Tym samym inne kluby muszą wydawać więcej. Dzięki komu Alaus się tak rozkręcił z cenami?

tak wszystko przez Romana. Biedny Arsneal i inne kluby.. przez tego ruska musza oszczedzac pienazki i wydawac wiecej na transfery x(

Zgadzam sie, Chelsea czesto przeplaca. Tak samo Real Madryt. Wazne ze osiagaja dobre wyniki :idea:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 maja 2008, 22:14

tak wszystko przez Romana.
Nie, to wszystko przez Busha, bo przez wojnę w Iraku ceny paliwa poszły w górę.

myarcin pisze:przez tego ruska musza oszczedzac pienazki i wydawac wiecej na transfery x(

Nie, przecież fajnie jest wydawać kasę na lewo i na prawo. "Biedny" Arsenal musi się sam dorobić kasy, by ją potem wydać. Tak samo została stworzona potęga Manchesteru. A Chelsea?
myarcin pisze:Zgadzam sie, Chelsea czesto przeplaca.
Od kiedy przyszedł Roman to zawsze, nie tylko często.

myarcin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myarcin » 10 maja 2008, 22:18

guru pisze:Tak samo została stworzona potęga Manchesteru
Tylko ze Manchester wydaje duzo wiecej pieniążków na transfery niz Arsenal.I później to ma odzwierciedlenie w tabeli. ManU 1,Chelsea 2, Arsenal 3. Nie mam pojecia dlaczego cały czas Arsenal oszczedza (?)
Ostatnio zmieniony 10 maja 2008, 22:26 przez myarcin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 maja 2008, 22:26

myarcin pisze:Tylko ze Manchester wydaje duzo wiecej pieniążków niz Arsenal.
Teraz tak, ale wcześniej jakoś nie szastali na prawo i na lewo. Arsenal ma pieniądze, ale także ma do spłacenia dług. Dopiero co przenieśliśmy się na Emirates. Jak trzeba się odpowiednio wzmocnić, to pieniądze się powinny znaleźć. Wenger powiedział, że on chce wielkich piłkarzy, a nie wielkie nazwiska. W tej kwestii zgadzam się z nim w 100%.
myarcin pisze:Nie mam pojecia dlaczego cały czas oszczedzają (?)
Po co wydawać, skoro i bez tego można osiągać niezłe wyniki. :wink: Nie powiesz mi, że między liderem a nami jest jakaś kolosalna różnica punktowa. Ławka jest za krótka, to jest fakt, ale gwiazd nam nie trzeba.

OK, to nie temat na to. :P

myarcin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myarcin » 10 maja 2008, 22:33

Nie no mądrze piszesz i musze ci przyznac racje. Jak uzupełnicie luke po Flaminim i Hlebie(jeżeli odejdzie) i wzmocnicie ławke rezerwowych :wink: to w przyszlym sezonie bedziecie w stanie bic sie do ostatnich meczy o mistrza :D pozdro

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 10 maja 2008, 22:40

Jesli juz piszecie o transferach to warto przeczytac ten tekst:

http://redlog.pl/2008/05/08/transfery-c ... tu-klamie/

nie wiem czy bylo czy nie, ale ladnie obrazuje wydatki klubów angielskich na transfery

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 maja 2008, 23:00

guru pisze:Od kiedy przyszedł Roman to zawsze, nie tylko często.

Ja się nie zgadzam.... Transfer Szewczenki, Wrighta-Philipsa, Obi Mikela i Ivanovicia (póki co bo nie gra) przepłacony.
Transfer Crespo, Mutu czy Duffa raczej nietrafiony bo ceny były dość przyzwoite jak na umiejętności piłkarzy.

Drogba, Essien, Makelele czy Carvalho też kosztowali krocie, ale tutaj piłkarze warci ceny.

Co do Bosingwy to fakt przepłacono. Nie mniej głośno było o zainteresowaniu MU, być może po prostu nie chcieli się targować i z miejsca dali te 6-7 mln. więcej by nie mieć takich problemów ?

Natomiast nie powiesz mi, że transfery takie jak poniżej to było przepłacanie za graczy...

Cech 7 mln.
Robben 12 mln. L
Kezman 8 mln. L (przechodził po 3 kapitalnych latach w PSV)
Kalou 3 mln. L
Malouda 13.5 mln. L
J.Cole 6.6 mln. L
Bridge 7 mln. L

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 11 maja 2008, 8:41

Sammyy pisze:Malouda 13.5 mln. L
Jako że piłkarzy ocenia się za grę, to tu akurat przepłacili
:wink:

myarcin pisze:Nie mam pojecia dlaczego cały czas Arsenal oszczedza (?)
I dobrze robi. Piłkarze, którzy grają na Emirates Stadium, w dużej mierze do niedawna byli piłkarzami anonimowymi, a teraz stanowią światową czołówkę.

Ja jak najbardziej popieram politykę Wengera, a stwierdzenie o wielkich piłkarzach a nie wielkich nazwiskach pokazuje jego politykę. On tak mówić może, bo pokażcie inny klub, który potrafi tak transferować nieznanych albo średnio znanych, aby byli w czołówce Premier League i dochodzili daleko w CL?

Chelsea jest budowana dzięki ogromnym pieniądzom, ale takie czasy, że bez kasy nie da się nic zrobić. Gdyby rusek się nie wtrącał, to Mou osiągnął by większe sukcesy, a ten mu na siłę np. Szewę wsadza :)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 11 maja 2008, 9:23

Sammyy pisze:Natomiast nie powiesz mi, że transfery takie jak poniżej to było przepłacanie za graczy...

Policz sobie wszystkie transfery ...Przypomnijmy sobie chociazby fantastyczne transfery za kadencji Ranieriego :lol:

piotrcies pisze:myarcin napisał:
Nie mam pojecia dlaczego cały czas Arsenal oszczedza (?)

I dobrze robi.

IMO tez mi sie podoba taktyka Wengera, a to ze mu nie wychodzi to juz tak niestety jest. Na poczatku dekady w takie cos bawil sie tez Fergie , ale efekty byly takie jak teraz Arsenal

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”