Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 796

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 maja 2008, 23:30

fieldy to prawda ze Arsenal odpuścił sobie sprowadzenie Davida Villi
:?: gdzies tak czytałem, ale chce info z pierwszej ręki :>

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 15 maja 2008, 23:31

Dla mnie najwiekszym bledem transferowym byloby oddanie Momo. Oprocz tego ze jest jednym z moich ulubiencow, to jest takim pilkarzem ktory czasem zagryza wargi i daje z siebie wszystko. Nawet teraz gdy wszyscy juz go sprzedawali Diarra zagral wielki mecz z Barca, gral tak jak na poczatku sezonu gdy wszyscy go chwalilismy. Dodatkowo Momo jest jednym z tych pilkarzy ktorzy tworza swietna atmosfere w szatni, wielu zawodnikow powtarza ze swietnie sie razem rozumieja i bawia. Taki gracz zawsze jest przydatny druzynie. Dlatego mam nadzieje ze Malijczyk zostanie w Madrycie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2008, 23:36

vakabayashi pisze:ale chce info z pierwszej ręki
to pisz do Wengera :lol: Odpuścił, nie odpuścił .. póki co to sam zawodnik mówił, że chciałby u nas zagrać. Wenger nie potwierdził żadnego zainteresowania Villą. Też mi się wydaje, że przejdzie do Realu.

Co do Diarry .. obrazek z Henrym promującym koszulki wyjazdowe na zakończony właśnie sezon, pewnie nie do końca ci się podoba :]
peepe pisze:to jest takim pilkarzem ktory czasem zagryza wargi i daje z siebie wszystko
rzeźnik z niego widzę :lol:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 maja 2008, 23:42

peepe dokładnie tak.

szczególnie zaprzyjaznionym z Diarra jest Sergio Ramos i RVN

dzisiaj super express zamiescił artykuł w którym Jerzy Dudek opowiadał o kilku zawodnikach Realu m.in Baptiście,Gutim,Ramosie, Casilliasie i Savioli

mozna sie dowiedzieć wielu ciekwaych rzeczy m.in Baptista gra świetnie na gitarze i ma... piekny głos, Ramos jest elegantem a Guti najlepiej z zawodników Realu gra w golfa, a Drenthe uwielbia jezdzic po madrycie na rolkach :D

http://www.se.com.pl/se/index.jsp?place ... position=1
fieldy pisze:Co do Diarry .. obrazek z Henrym promującym koszulki wyjazdowe na zakończony właśnie sezon, pewnie nie do końca ci się podoba
teraz z nerwów nie zasne :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 maja 2008, 23:52

Na Ville bardzo licze, ale nie chce sie podpalac, bo przychodza bardzo sprzeczne informacje na temat tego transferu. Raz na jakis czas Marca, czy teraz Sport cos napisze pomyslnego, ale nie kazde info takie jest.

Dzis agent pilkarza udzielil wypowiedzi takiej, jakoby nic nie wiedzial. Ale jemu nie wierze, bo z drugiej strony zaslanial sie tajemnica zawodowa. Bardzo ostroznie o sprawie wypowiadaja sie tez inni. Duze ciekawsze sa inne newsy. Chocby Super Deporte (zrodlo z Lewantu) napisalo niedawno ciekawy artykol na temat wlasciwej sytuacji w Valencii i tego jak stary stadion ma sie do faktycznego stanu klubowych finansow, a takze co ze sprawa maja wspolnego nie tylko Juan Soler i Vicente Soriano. Na podstawie tego artykulu i jeszcze innych zrodel zostalo napisane TO

Jesli to wszystko jest prawda to jeszcze moze byc bardzo roznie.

Ale nie nalezy podchodzic do sprawy sceptycznie, bo jesli sie postaramy i umiejetnie wykorzystamy niepewna sytuacje w zespole Ches to Villa moze zagrac dla Realu, bo i tak jest duzo znakow zapytania.

Aha i fajne jest to z Raulem, ze mialby nie pozwolic na transfer bo balby sie o miejsce w skladzie :lol: Aczkolwiek z nim wszystko jest mozliwe, po tym, jak "zwolnil" Camocho :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 15 maja 2008, 23:57

Oglądał ktoś ten nowy program Nike w którym gospodarzem jest Cesc? Fabregas powiedział w nim, iż chciałby aby Villa dołączył do Arsenalu i że będzie chciał namówić Wengera na jego zakup.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 maja 2008, 0:11

Czytalem ta wypowiedz, ale szczerze watpie, by Arsenal wlaczyl sie do walki o Hiszpana. Wraca do Was Vela, ktory ma grac w napadzie, wiec i tak na brak ludzi na tej pozycji nie mozecienarzekac. W zwiazku z tym uwazam, ze Wenger nie wyda tak duzych pieniedzy na gracza, ktory nie jest w tym momencie dla niego najwazniejszy, bo bardziej bedziecie szukac kogos do drugiej linii niz na napad.

Awatar użytkownika
TouReQ
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TouReQ » 16 maja 2008, 10:47

Ja jestem o tym przekonany, ze sie nie wlaczy. Wenger nie rzuci kilkudziesieciu milionow E na jednego pilkarza. Poza tym wiekszym priorytetem dla Arsenalu jest ktos do srodka. A i luke po Hlebie trzeba bedzie zapelnic. Wracajac do Villi. Jesli przyjdzie to ciekaw jestem jak bedzie wygladal nasz atak. Bo ani Raul, ani RvN raczej sie nie kwapia zeby usiasc na lawce. Jest jeszcze Higuain ktory powinien grac jeszcze czesciej. Koncowka sezonu pokazala, ze zglasza aspiracje do 1 skladu.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 16 maja 2008, 11:54

Miejsca będzie dla 2, w tym sezonie RvN miał wiele problemów zdrowotnych ma juz swoje lata tak samo Raul nie bedzie tak że podołają i będą zapieprzac przez caly sezon wszystkie mecze, jak widac organizm RvN nie dal rady, a Raul tez by mogl czasem odpoczac. Villa wzmocni rywalizacje pomiedzy ta 2 i to przyniesie tylko pozytek.

Co do Igły to powinien grać częściej, ale on jest Jokerem na podmeczonego rywala jest znakomity gorzej mu idzie w wyjscowej 11 ale jako zmiennik czy to Raula czy Robbena sie nadaje i powinien czesciej grywac. Jest jeszcze mlody i wciaz sie uczy wiec niech nie liczy na zbyt wiele, tak samo jak i Drenthe po fenomenalnym poczatku przyszedl lekki kryzys potem znowu eksplozja formy i znowu nic nie gra, kazdy swoje piec minut ma.

Jesli przyjdzie Villa to kto powędruje w druga strone oby nie Granero. Jakos jego gra bardziej mnie urzeka niz De la Reda.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 16 maja 2008, 12:54

Toudinho pisze:Jesli przyjdzie Villa to kto powędruje w druga strone oby nie Granero. Jakos jego gra bardziej mnie urzeka niz De la Reda.
Diarra zostaje, wiec moze karta przetargową bedzie Javi Garcia :think: Z dwójki De La Red Granero dla mnie moze iść ten straszy. Esteban ma jak dla mnie wiekszy talent od Rubena :P
TouReQ pisze:Bo ani Raul, ani RvN raczej sie nie kwapia zeby usiasc na lawce
też nad tym kiedyś sie zastanawiałem, ale prawda jest taka ze jesli mamy walczyć na 3 frontach, a szczegolnie o LM to jak pokazał - mecz z Romą bez 3 równorzędnych napastników sie nie da

Higuain, ma narazie czas, w przyszłym sezonie zostanie mu rola 4 napastnika - ale ide o zakład ze mecze w Copa De La Rey bedzie zaczynał w podstawowym :wink:

prasa w hiszpanii (katalonska) pisze dzis ze pierwszym transferem bedzie peruwianczyk Vargas który ma wzmocnić lewa obronę.
AS i Marca szaleją za to na punkcie Cristiano Ronadlo :roll:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 maja 2008, 15:13

Informacje o Ronaldo sa nudne, bo nie roznia sie niczym od siebie. Klasyczne lanie wody, w kolko to samo. Wniosek: media same nakrecaja ten serial.

Vargas - Czlowiek, z ktorym media lacza Real nie po raz pierwszy, a za uzasadnienie transferu podaja rzekomy brak przekonania do gry Marcelo. Co dla mnie osobiscie jest dosc dziwne, bo Brazylijczyk robi staly postep. I teraz jest wlasciwie to samo, tylko teraz w ciagu tygodnia mialoby dojsc do oficjalnego potwierdzenia zakupu "gracza podobnego do Roberto Carlosa", a agent gracza nigdy niczemu nie zaprzeczyl. Fajna jest tez lista klubow, ktore rzekomo mialyby sie Peruwianczykiem interesowac :P

Mnie w tym wszystkim interesuje jedno. Caly czas przewija sie kwota 15 mln. Cena do zaakceptowania. Ale powiedzmy sobie szczerze, ze raczej to nie lewa obrona jest pozycja, ktora Real chce wzmocnic podczas Mercado. Przynajmniej tak nakazywalaby logika. Mamy Heinze, mamy Marcelo (nie wierze, ze klub nie jest do wystepow wystarczajaco przekonany, skoro Schuster daje mu dosc duzo szans). A jest jeszcze uniwersalny Torres, ktory jest idealnym zmiennikiem zarowno na lewa, jak i prawa strone. I Real ma szukac lewego obroncy? Jak Marcelo ma sie rozwijac, kiedy pojawi mu sie drugi solidny konkurent do miejsca w skladzie? Bo Heinze raczej nie zostanie przestawiony na stale na srodek.

Ogolnie caly te zamieszanie z Vargasem jest dla mnie co najmniej dziwne.

Ale Sport nie tylko jego nam przypisuje. Amauri tez ma byc na naszej liscie zyczen, lecz z tego co rozumiem Real rzekomo nie chce zaplacic 25 mln. I dobrze, bo Villa wazniejszy :P

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 16 maja 2008, 15:41

całe to zamieszanie z Amaurim jak dla mnie kreuje jego agent po to zeby wiecej zyskać brazylijczyko-włoch to fajny gracz ale jakos nie widze go w Realu pewnie bedzie grał w Juve albo w Milanie

Awatar użytkownika
el Crack
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el Crack » 17 maja 2008, 2:37

RealFan pisze:Mamy Heinze, mamy Marcelo (nie wierze, ze klub nie jest do wystepow wystarczajaco przekonany, skoro Schuster daje mu dosc duzo szans). A jest jeszcze uniwersalny Torres, ktory jest idealnym zmiennikiem zarowno na lewa, jak i prawa strone. I Real ma szukac lewego obroncy?

I jest jeszcze od bidy Drenthe

Dla mnie sprawa z Vargasem również jest trochę dziwna i mam podobne zdanie jak RealFan, jednak jesli jest taki oh i ahh w ofensywie i defensywie to brać. Nie wypowiadam się na temat tego gracza bo widziałem go w jednym meczu z Juve i skrótach Serie A, a to trochę za mało.

Jednak przede wszystkim w obronie powinniśmy wzmocnić prawą stronę (klasowy zmiennik dla Ramosa) i dorzucić młodego obiecującego stopera.

Co do tego całego zamieszania z Villą to również mam wielką nadzieję, że do nas przejdzie, ale jego transfer się oddala i podobno jeszcze żaden z klubów nie złożył oficjalnej oferty za zawodnika.

Moim marzeniem byłoby sprowadzenie Benzemy, który jest już graczem niemalże kompletnym i założę się, że w najbliższym czasie będzie już uznawany za jednego z najlepszych napastników na świecie i potwierdzi to świetną gra, a przede wszystkim bramkami. A może już na EURO będzie błyszczał pełnym blaskiem? Dlatego drużyna, która go zakupi zrobi świetny interes, zakup przyszłościowy, jednak na pewno nie za cenę 70 mln które życzy sobie Lyon. Opcja pierwokupu byłaby wybornym posunięciem zarządu, bo aktualnie mamy natłok napastników, szczególnie tych wysuniętych (Raul, Ruud, Soldado, Higuain..).

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 maja 2008, 10:16

el Crack pisze:Moim marzeniem byłoby sprowadzenie Benzemy
Benzema przez 2 lata jeszcze chce grac w Lyonie, myśle ze jak odejdzie RVN to Real sie o niego mocno postara
el Crack pisze:Co do tego całego zamieszania z Villą to również mam wielką nadzieję, że do nas przejdzie, ale jego transfer się oddala
jak dla mnie sie przybliża 8) kluby czekaja na koniec sezonu. Pedja ma złożyć raport koncowy za ten sezon i przedstawić opcje transferowe, musi je zaakceptować pozniej zarząd klubu

myśle ze jesli wszystko pójdzie dobrze to Villa stanie sie graczem Realu jeszcze przed Euro.
el Crack pisze:I jest jeszcze od bidy Drenthe
holender na lewej obronie to mordestwo Bernd wystawiał go tam przez pierwsze mecze i od razu skreślił jego gre na tej pozycji

potrzeby zakupu nowego prawego obrońcy jak dla mnie na dziś nie ma
natomiast Vargas przyjdzie gdyż pewnie Schuster nie jest przekonany co do gry Heinze z boku. Gabriel gra bardzo dobrze z tyłu gorzej z grą do przodu

z Vargasem jest taki problem, ze mało o jego trasferze piszą włoskie media a wiecej hiszpańskie wiec nie wiadomo komu wierzyć :?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 maja 2008, 10:37

vakabayashi pisze:Raúl i Heinze wzięli mnie na bok i powiedzieli coś znaczącego: "Nie niszcz tej drużyny, nie niszcz" - Ramon Calderon
Jesli wierzyc El Mundo Deportivo to to haslo nabiera znaczenia.

Rzekomo kapitanowie Realu mieliby sie nie zgodzic na transfer Cristiano Ronaldo do Realu w obawie wlasnie o druzyne, bo co by nie mowic, ale Portugalczyk bylby drugim Beckhamem dla mediow. Ponadto pensja oferowana przez Real - 13 mln euro za sezon (netto :!: ) moglaby miec bardzo rozny wplyw na pozostalych. W koncu nalezy przypomniec, ze najwyzsze zarobki w zespole nieco tylko przekraczaja 6 mln i nagle ktos mialby zarabiac dwie pensje Raula?

O ile informacje z Katalonskich mediow na temat Realu czasem nalezy traktowac z przymrozeniem oka, otyle teraz chce, by to byla pawda. Rowniez jestem zdania, ze Cristiano jest teraz w Madrycie najmniej potrzebna postacia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”