Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 340

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8402

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 maja 2008, 15:53

Przed Interem prawdziwy test charakteru. Piłkarze rzeczywiście zaczęli z impetem, ale jak zwykle coś musiało się zepsuć. Liczę bardzo na chłopaków w ostatniej kolejce, ale ta niewykorzystana szansa może się śnić graczom po nocach. Zadanie jest niezwykle trudne, Parma też będzie umotywowana, więc działać to może w obie strony. Przed Parmą równie trudne ( o ile nie trudniejsze :lol: ) zadanie co dla Interu. Zobaczymy, kto nie wytrzyma presji, Parma, dla której zwycięstwo to jedyna szansa na uratowanie pierwszej ligi, czy Inter, który musi zdobyć co najmniej tyle samo punktów co Roma. Rzymianie zagrają o wszystko, ale onie tak dużo jak Inter do stracenia nie mają (oni nic do stracenia nie mają) więc presja taka na nich ciązyć nie będzie i myślę, że powinni wygrać. Inter musi wygrać ten arcyważny mecz, ale jak wspominałem, taka sama presja ciąży na Parmie, więc można być delikatnym optymistą. Pozostaje tylko czekać i wierzyć w Inter, bo jest to idealny moment, aby uciszyć malkontentów.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 12 maja 2008, 16:03

To moze zrobimy zzrzute ze My placimy dla Catani a wy dla Torino i wszyscy beda zadowoleni :lol:

A tak na powaznie to juz chyba nie pierwszy przypadek ze Inter moze stracic mistrzostwo w tak glui sposob bodajze 2002 jak wy to mowiliscie.
Ciekawe czy Matrix nadal bylby pupilkiem Curva Nord gdybyscie przez tego karnego przegrali Scudetto :lol:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 maja 2008, 20:23

Parma rozwiązała umowę z Cuperem. Dla mnie wygląda to na klasyczny strzał we własne kolano, takich rzeczy się nie robi na jedną kolejkę przed zakończeniem sezonu walcząc o utrzymanie.

Dodatkowo zauważam pewne plusy obecnej sytuacji Parmy - oni muszą z nami grać o zwycięstwo, remis nic im absolutnie nie daje. To znaczy, że o żadnym murowaniu bramki przez graczy Parmy być nie może, dodatkowo warto zauważyć, że nasi najbliżsi przeciwnicy mają najsłabszą defensywę w lidze.

Forza Inter :)

Edit:
Babel pisze: Jednego nie moge zrozumieć. Jak majac taka przewage jak po pierwszych dwudziestu minutach mozna podac ręke przeciwnikom? Czemu Inter zawsze po strzeleniu bramki oddaje inicjatywe? Czemu to robi notorycznie? Czy nikt nie wyciąga wniosków?
Jak sam wiesz jesteśmy niesamowitymi minimalistami. W pierwszej części sezonu byliśmy na tyle silni, że w każdej niekorzystnej sytuacji potrafiliśmy na czas zareagować, problemy zaczęły sie pojawiać wraz ze spadkiem formy.
Akurat w niedzielę, moim zdaniem, nie oddaliśmy jakoś jednoznacznie inicjatywy rywalom. Inter gra zrywami bo na inną grę już ich nie stać po prostu. Najbardziej jest to widoczne po postawie najbardziej ambitnych piłkarzy jak Zanetti czy Cambiasso, ich kondycja fizyczna wydaję się na wyczerpaniu. Jak kapitan nie wyprowadza rajdów to znaczy, że nie jest juz w stanie tego robić.
Babel pisze: Dziwne uczucie mna targaja. Z jednej strony świadomość że w normalnej dyspozycji, przy odrobinie szcześcia (czego nam brakuje ostatnio), koncentracji i woli zwyciestwa mecz z Parma moze byc spacerkiem. Dokładnie, taka jest róznic klas miedzy tymi zespołami. Druga strona to poczucie niewykorzystanej szansy i mój fatalizm, który podpowiada, że bedzie to katastrofa. W końcu nie wykorzystane sytuacje musza się mscić.
Ano fatalizm Interu nie podlega dyskusji. To nie Parma jest teraz największym problemem, tylko sam Inter. Pytanie brzmi czy jest ktoś kto może odegrać w niedzielę role Vratislava Gresko? Moim zdaniem ochotników aż nadto :twisted:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 maja 2008, 22:03

Ciekawe czy to zwolenie Coupera ma jakiś związek z utratą majstra 2002 ? pewnie Moratti obiecał mu medal jeśli Parma polegnie :)

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 15 maja 2008, 20:13

Oby poległa, ale swoją drogą, Parma przestrzeliła sobie stopę tym, ruchem przed tak ważnym meczem.

Piłkarze Romy (tym razem Cicinho) mówią o tym, że zdobędą scudetto, ale co mają mówić> My mamy ważny mecz, nikt nie będzie murował dostępu do bramki, więc będzie ciekawie.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 15 maja 2008, 21:05

piotrcies pisze:Oby poległa, ale swoją drogą, Parma przestrzeliła sobie stopę tym, ruchem przed tak ważnym meczem.

Piłkarze Romy (tym razem Cicinho) mówią o tym, że zdobędą scudetto, ale co mają mówić> My mamy ważny mecz, nikt nie będzie murował dostępu do bramki, więc będzie ciekawie.
Tak naprawdę, to wszystko w rękach Interu. Jeśli wytrzymają psychicznie, to będą mistrzem. Wydaje mi się, że obie drużyny solidarnie zdobędą komplet punktów, i na najwyższym szczeblu nic się nie zmieni, aczkolwiek wolałbym, żeby Serie A była mniej przewidywalną (przynajmniej jeśli chodzi o 1 miejsce) ligą, i żeby to Roma zdobyła mistrzostwo.

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 16 maja 2008, 9:33

i pewnie chciałeś żeby w Premiership wygrał Tottenham. Ligi nie wygrywa się żeby była MNIEJ przewidywalna :/

Teraz nadszedł czas żeby Inter pokazał charakter, a Mancini z honorem mógł odejśc z klubu :P Ibra trenuje więc może coś tam zagra.

Apropo, Mecz NA żYWO NA POLSACIE SPORT :)

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 maja 2008, 15:35

El-Polacco pisze:Apropo, Mecz NA żYWO NA POLSACIE SPORT :)
Kurcze, czemu z telewizji cyfrowych akurat tej muszę nie mieć :?

Dla nas największym szczęściem jest to, że Parma też gra o wszystko, więc murowania bramki nie będzie. Myślę, że skoro obie drużyny grają pod podobnym ciśnieniem, wygra ta, która wykaże się większą wolą walki, w przypadku podobnej woli, wygra raczej ta silniejsza piłkarsko, czyli Inter. Mogę jednak sobie dywagować, a co będzie, okaże się w ostatniej kolejce.
Mecz będę musiał obejrzeć na SopCascie.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 16 maja 2008, 17:47

El-Polacco pisze:i pewnie chciałeś żeby w Premiership wygrał Tottenham. Ligi nie wygrywa się żeby była MNIEJ przewidywalna Confused
Nie. Chciałem, żeby wygrał Arsenal, co w perspektywie rywalizacji z faworyzowanym Manchesterem i Chelsea, byłoby nie lada niespodzianką:P

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 16 maja 2008, 18:12

PubuśBubuś pisze:
El-Polacco pisze:i pewnie chciałeś żeby w Premiership wygrał Tottenham. Ligi nie wygrywa się żeby była MNIEJ przewidywalna Confused
Nie. Chciałem, żeby wygrał Arsenal, co w perspektywie rywalizacji z faworyzowanym Manchesterem i Chelsea, byłoby nie lada niespodzianką:P
troche odbiegliscie panowie od tematu :P
juz w niedziele mecz z Parmą. Nie wiem czemu wszyscy kibice Interu są pesymistycznie nastawieni do tego meczu po tym jak Siena cudem z nami zremisowała. jesli w obronie zagra Rivas zamiast Burdisso to bede spokojny o zwyciestwo. i mam nadzieje ze Mancio wystawi Jimeneza w pierwszym skladzie zamiast Stankovica.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 16 maja 2008, 19:19

Chuchu pisze:juz w niedziele mecz z Parmą. Nie wiem czemu wszyscy kibice Interu są pesymistycznie nastawieni do tego meczu po tym jak Siena cudem z nami zremisowała. jesli w obronie zagra Rivas zamiast Burdisso to bede spokojny o zwyciestwo. i mam nadzieje ze Mancio wystawi Jimeneza w pierwszym skladzie zamiast Stankovica.
W sumie, to lepiej być pesymistą, i się przyjemnie pomylić, niż być pewnym zwycięstwa, i się gorzko zawieźć. Będą na pewno nerwy, no ale w końcu Inter ma 90 minut, na strzelenie co najmniej jednej bramki więcej od rywala, a to wystarczająco długi czas, żeby wykonać to zadanie.

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 16 maja 2008, 20:17

No Chuchu ciężko nie byc skoro na tym stadionie wiedzie nam się...hm niezbyt. W zeszłym sezonie wygraliśmy tam pierwszy raz od paru lat. Stąd ten pesymizm :)

Odbiegając od meczu. Prasa włoska oskarża Inter o kontakty mające na celu wyniki sportowe z jednym z największych włoskich mafiozów panem Brescią. Jako już kilkunastoletni kibic ewentualnie mógłbym się niepokoic gdyby nie jeden z podejrzanych, a mianowicie nasz El Capitano Javier Zanetti :) Samo to podważa autentycznośc tejże "afery" to tak jakby Maldini grał w totka :P

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 maja 2008, 20:51

Chuchu pisze:Nie wiem czemu wszyscy kibice Interu są pesymistycznie nastawieni do tego meczu
Kolego Chuchu, ja akurat jestem realistą, dostrzegam po prostuminusy takiej sytuacji. Myślę, że inni są mniej pewni tytułu, ponieważ, jak sam napisałeś, tylko Inter potrafi tak sfrajerzyć.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 17 maja 2008, 9:18

czasami szlag mnie trafia jak czytam niektóre komentarze na temat zawodników Interu. Na przykład że "Ibrahimovic to średni zawodnik", "Cambiasso to najemnik", a "Maicon moze czyscic buty Ramos'owi i Alves'owi". Do tego komentarze o Materazzi'm, ze "nie umie grać to bez przerwy fauluje". Tez dziwie sie czasem jak kibice Romy piszą o Chivu. mówią ze "poleciał na kase" a tym czasem Real i Barcelona proponowały mu sporo wyzsze zarobki, jednak Rumun poszedł do Interu.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 17 maja 2008, 10:05

Chuchu pisze: Do tego komentarze o Materazzi'm, ze "nie umie grać to bez przerwy fauluje".
A co w tym nieprawdziwego? Mundial, i jeden swietny sezon nie zmienia tego ze przez cala kariere byl rzeznikiem, sredniakiem czesto uciekajacym sie do faulu. Teraz wrocil do tego stanu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”