Reprezentacja Niemiec (zbiorczy) - Strona 11

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 maja 2008, 0:46

10 pisze:No wiesz, ale to jednak 2. BL.
ale ograny. Gra dobrze? Gra.
Lepiej niż siedzący na ławie w Schalke (stracił miejsce na rzecz Streita) Asamoah. W dodatku Asamoah bez formy.
10 pisze:To może być za późno
jak dla mnie dobrze :wink: nie ma co teraz zmieniać. Jens jest nr 1 na razie. Po ME będzie nowy nr 1. Będzie o to miano ciekawe rywalizacja. Adler faworytem. Poza tym Timo, Neuer, może nawet Rense. Wiese nie biorę pod uwagę. Enke będzie dalej rezerwowym bramkarzem.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 maja 2008, 1:45

Akarin pisze:jak dla mnie dobrze :wink: nie ma co teraz zmieniać.
No bo trzeba było wcześniej. Ale z perspektywy Polaka - bardzo popieram tę decyzję Lowa
:lol:

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 28 maja 2008, 20:28

Już wiemy kto nie pojedzie na Euro. Joachim Low skreślił trzech zawodników: Jermaina Jonesa, Patricka Helmesa oraz Marko Marina.

Osobiście szkoda mi tego pierwszego, bo swoimi występami w tym sezonie udowodnił, iż z powodzeniem mógłby grać w pierwszej jedenastce kadry naszych zachodnich sąsiadów. Dwaj pozostali byli zaś pewniakami do wyrzucenia.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 maja 2008, 9:09

Michał M pisze: Ta trójka do wypadnięcia, to wg mnie (o ile nie będą żadne kontuzje) Helmes, Rolfes i - mimo wszystko - Marin.
Van der Vaart pisze:Joachim Low skreślił trzech zawodników: Jermaina Jonesa, Patricka Helmesa oraz Marko Marina.
No, byłem dość blisko :) Co prawda źle obstawiłem Rolfesa, ale pozycja się zgodziła - wypadł jeden DM :wink:

W sumie może i szkoda, że Marin nie jedzie, ale chłopak nie ma w zasadzie nawet 1-ligowego doświadczenia, więc turniej taki jak EURO byłby chyba jednak przedwczesny.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 31 maja 2008, 20:35

Dzisiaj Niemcy pokonali Serbów 2:1, ale gra nie powinna cieszyć naszych sąsiadów. Strasznie nieciekawie wyglądało rozgrywanie, to co gra Schweinsteiger to tragedia. Nie rozumiem czemu Loew ciągle na niego stawia po tak słabym sezonie (kolejnym zresztą), w reprezentacji przecież nie gra wcale lepiej niż w klubie. Chociaż z drugiej strony nie widzę kogoś kto mógłby go zastąpić i zagrać jakoś o wiele lepiej, może Borowski, ale to trochę inna pozycja. Albo Marin.
Co do meczu to kolejny słabszy mecz dwójki Metzelder-Mertesacker, bramka Serbów to wina złego ustawienia tej pary. W 2. połowie dobra gra Jansena ale później kontuzja. Wie ktoś co z nim? Lahm gra nieźle, ale także jest daleki od swojej normalnej dyspozycji. Kiepsko też napastnicy, Kuranyi miał wielkie problemy z Vidicem, Gomez także nie pokazał niczego ciekawego. Nie mówiąc już o Podolskim, który skuteczność ma straszną :P . Neuville za to jak zawsze groźny.
Wspaniały za to mecz Ballacka, odżył przez ostatnie pół roku. Piękna bramka i duży udział przy golu Neuville'a.
Ogólnie rzecz biorąc, Niemcy mają jeszcze dużo pracy przed sobą. Jeśli nic się nie zmieni w ich grze w meczu z nami mogą mieć problemy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 cze 2008, 0:08

Diamen23 pisze:Strasznie nieciekawie wyglądało rozgrywanie, to co gra Schweinsteiger to tragedia.
:o niezłe masz palenie. Schweini obok Ballacka był najlepszy w pomocy.

Martwi mnie forma Fringsa, który wykonuje z tyłu średnią pracę, a powinien wykonywać co najmniej dobrą. Potrzeba dobrego prawego pomocnika. Fritz to obrońca i to widać. Nie zdziwię się, jak Odonkor wskoczy do pierwszego składu. Ale pewnie i tak zobaczymy Fritza jako prawego pomocnika.
Diamen23 pisze:Wie ktoś co z nim?
wszystko dobrze.
Diamen23 pisze:(kolejnym zresztą)
myślę, że to tak z 10 z rzędu, nie? :roll:
Diamen23 pisze:Nie mówiąc już o Podolskim, który skuteczność ma straszną
ale przynajmniej zapiernicza i pracuje dla zespołu. Skuteczność w tym meczu? Miał jedną (pół) sytuację i nie strzelił. Nic strasznego.

Dla mnie dzisiaj się wyjaśniło, że w ataku zobaczymy duet z MŚ: Klose, Podolski. Gomez grał słabo. Kuranyi jeszcze słabiej.
Diamen23 pisze:Jeśli nic się nie zmieni w ich grze w meczu z nami mogą mieć problemy.
Prędzej my z nimi większe niż oni z nami.
Diamen23 pisze:może Borowski, ale to trochę inna pozycja. Albo Marin.
Marina nie ma. Boro może grać wszędzie w pomocy. Na MŚ i w Werderze grał na lewej, u Zielonych najczęsciej jednak w środku.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 cze 2008, 8:35

Akarin pisze:niezłe masz palenie. Schweini obok Ballacka był najlepszy w pomocy.
a Tobie chyba ladnie slonko przygrzalo

Akarin pisze:ale przynajmniej zapiernicza i pracuje dla zespołu. Skuteczność w tym meczu? Miał jedną (pół) sytuację i nie strzelił. Nic strasznego.
:shock: :shock: :shock:
spoko, moze nie mial az tyle sytuacji bo brakowalo ostatniego podania ale jak juz byly 2 sytuacje to skiksowal

Akarin pisze:Dla mnie dzisiaj się wyjaśniło, że w ataku zobaczymy duet z MŚ: Klose, Podolski. Gomez grał słabo. Kuranyi jeszcze słabiej.
A Klose gra dobrze ? Gomez tragedia, 5mdo bramki i mija sie z pilka, ogolnie to wygladalo strasznie neiciekawie, niby posiadali pilke czasem cos z klepy zagrali, ale albo ostatnie podanie albo napastnik zgroza - to co wyrabial :!:
srodek obrony zenada, mecz z Polska moze byc strasznie nudny, 2lata temu Niemcy wydawali sie duzo mocneijsi wg mnie moga miec neizle klopoty a juz napewno w moich oczach nie sa faworytem turnieju

ACHTUNG - niemcy nie wyjda z grupy i przedluza passa meczow bez win na EURO :P

Neuville, lysina juz niezla ale kunsztem strzeleckim moze uczyc mlodszych

Ballack i dlugo dlugo nic, to co zagral do Podolskiego (niby ta pol sytuacja LOL)) majstersztyk

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 cze 2008, 13:47

A Klose gra dobrze ?
lepiej od reszty :wink: zresztą Klose ma pewne miejsce w składzie :wink:
czeher pisze:Ballack i dlugo dlugo nic, to co zagral do Podolskiego (niby ta pol sytuacja LOL)) majstersztyk
nie o tą mi chodziło. A o tej o której Ty mówisz to faktycznie zapomniałem. Mógł wtedy (musiał) podać do Gomeza i byłaby bramka a tak spieprzył i nawet rogu nie było.
czeher pisze:a Tobie chyba ladnie slonko przygrzalo
nie, mam sie dobrze. Wymień mi kto był lepszy od Schweiniego (z podstawowego składu) :wink: Wg mnie Frings zagrał przecietnie, Schweiniego oceniłem na podstawie dwóch ostatnich meczy :wink: W tym meczu zagrał przeciętnie, troche za dużo do tyłu podawał i zaliczył parę głupich strat.
czeher pisze:srodek obrony zenada, mecz z Polska moze byc strasznie nudny, 2lata temu Niemcy wydawali sie duzo mocneijsi wg mnie moga miec neizle klopoty a juz napewno w moich oczach nie sa faworytem turnieju
cóż o środek obrony to się akurat Niemcy martwic muszą, bo forma Metzeldera nie prezentuje się dobrze. Widać po nim, że długo nie grał. Ale raczej ma pewne miejsce w składzie.
czeher pisze:ACHTUNG - niemcy nie wyjda z grupy i przedluza passa meczow bez win na EURO Razz
zobaczymy :P

Co do składu na mecz z Polską to prawie wszystko jasne. Poza paroma rzeczami. Chodzi głownie o to, kto zagra na prawej pomocy. Nie zdziwię sie jak będzie to Schweini a na lewej będzie szalał Podolski. W ataku wtedy zobaczymy Gomeza i Klose. To jest jeden wariant. Drugi wariant to Schweini na lewej Fritz/Odonkor na prawej i Lukas z Miro na ataku.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 02 cze 2008, 23:05

I tak w tym wszystkim najlepszy jest niejaki Michał Pol, który dopiero po tym meczu dokonał jakże szokującego odkrycia: Ballack jest lewonożny.

A najgorsze jest to, że takim ludziom płaci się za to co robią...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 cze 2008, 23:28

10 pisze:I tak w tym wszystkim najlepszy jest niejaki Michał Pol, który dopiero po tym meczu dokonał jakże szokującego odkrycia: Ballack jest lewonożny.

Ja bym się zastanawiał nad tym czy nie jest on czasem obunożny.
Wszystkie karne wykonuje z prawej nogi przecież ...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 03 cze 2008, 0:01

kaczy pisze:
10 pisze:I tak w tym wszystkim najlepszy jest niejaki Michał Pol, który dopiero po tym meczu dokonał jakże szokującego odkrycia: Ballack jest lewonożny.

Ja bym się zastanawiał nad tym czy nie jest on czasem obunożny.
Wszystkie karne wykonuje z prawej nogi przecież ...
No toż to oczywiste jest, że Ballack jest prawonożny. Niemiec już jakieś 10 lat siedzi w piłce z najwyższej półki i nie sposób tego nie zauważyć. Michał Pol zaś w ostatniej wyborrczej pisze: "Ballack potrafi zdobywać gole z rzutów wolnych także prawą, nie tylko lewą nogą". Śmieszne, a w zasadzie żenujące, bo jemu za takie chałturzenie płacą...

2 tygodnie temu w tekście Wołowskiego natknąć się można było na Gianluigiego Zambrottę...

Dlaczego tak wielu dziennikarzy pisze, a tak niewielu umie to robić?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 cze 2008, 0:53

haha :lol: taki zamęt tu wieje że postanowiłem sobie nawet obejrzeć na youtube kompilaje z Ballackiem :P

Skoro Pol popełnił taką Gafę, to niech może się wytłumaczy na swoim Blogu :D

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 cze 2008, 8:06

10 pisze: "Ballack potrafi zdobywać gole z rzutów wolnych także prawą, nie tylko lewą nogą". Śmieszne, a w zasadzie żenujące, bo jemu za takie chałturzenie płacą...
Szkoda, że Ballack nie strzelił w tym meczu z główki, może Pol by odkrył, że Ballack potrafi także strzelać głową :lol:

Sebastian Kaźmierczak
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Juan Roman Riquelme ?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sebastian Kaźmierczak » 22 cze 2008, 13:35

On najlepszym piłkarzem ? Moze kiedys ale napewno nie teraz !

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: Reprezentacja Niemiec (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lis 2008, 10:46

pewnie znajdzie się jakiś chętny co mi opisze ładnie sytuacje w kadrze Niemiec ?
Ponoć Frings i Ballack nie zagrają - z tego co pamiętam, ale może jeszcze ktoś ważny ?
O osłabieniach Anglii opisałem w temacie Arsenalu.

Warto grać na Niemców ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”