Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 196

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 maja 2008, 19:40

Zenit to ma dwóch fajnych ziomów którzy by nam sie przydali. Jeden na prawej obronie, drugi na ataku :D
Liverpool zrobil dobry interes ze Skrtlem, mysle ze warto przyjzec sie bliżej kilku graczom. Szał pewnie i tak sie zacznie dopiero po Euro.

A ja nawet nie mysle o 7 trofech, bo jeszcze skonczymy jak Barca rok temu :D

Keano
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keano » 23 maja 2008, 20:26

Ferguson ripostuje Realowi:) Piekne:)

spurs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spurs » 23 maja 2008, 20:34

John Travolta pisze:A ja nawet nie mysle o 7 trofech, bo jeszcze skonczymy jak Barca rok temu

Manchester stać na te trofea. Mają mocny, a co najważniejsze zbalansowany skład. Wystarczy tylko go trochę uzupełnić i mogą walczyć moze nie o 7 tytułów, ale przynajmniej powtórzyć sukcesy z tego roku. Warunek to utrzymanie formy przez zawodników co moze byc cięzkie przez Euro.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 maja 2008, 21:49

spurs pisze:Manchester stać na te trofea. Mają mocny, a co najważniejsze zbalansowany skład. Wystarczy tylko go trochę uzupełnić i mogą walczyć moze nie o 7 tytułów, ale przynajmniej powtórzyć sukcesy z tego roku. Warunek to utrzymanie formy przez zawodników co moze byc cięzkie przez Euro.

A Barca to skład miała słaby :lol:

W przyszłym roku bedzie trudniej, jesli Chelsea zacznie dobrym rytmem to jak dobrze bysmy nie grali i tak bedzie cięzka walka do konca. Cieżko jeszcze cos powiedziec i Liverpoolu i Arsenalu bo nie wiadomo jak sie wzmocnią/osłabią w trakcie okienka. Pozatym z roku na roku kluby z poza pierwszej czwórki graja coraz lepiej.

LM to loteria, trzeba miec duzo szczescia zeby wygrac. Przyszły sezon bedzie bardzo cięzki i rownie dobrze mozemy skonczyc bez zadnego waznego trofeum.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 23 maja 2008, 22:04

John Travolta pisze:LM to loteria, trzeba miec duzo szczescia zeby wygrac. Przyszły sezon bedzie bardzo cięzki i rownie dobrze mozemy skonczyc bez zadnego waznego trofeum.
taka prawidlowosc mi sie nasuwa z przed 3 lat...moze to przypadek. Nie wiem.

Liverpool zwyciezca LM-po finale zadnego pucharu
Barcelona- zadnego pucharu
Milan-katastrofa w postaci 5 miejsca

sadze,ze tworze jakies kiepskie teorie spiskowe dziejow niczym Dan Brown , ale poszalec mozna
:lol:
naprawde jestem ciekaw nastepnego sezonu w waszym wydaniu.

spurs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spurs » 23 maja 2008, 22:16

Ale Manchester wygląda na zupełnie inną, lepszą drużynę od tamtego Liverpoolu czy Milanu. Jest zgrana i poukładana. Grają na wysokim poziomie już przynajmniej drugi sezon z rzędu, a teraz mają jeszcze większe doświadczenie. Ferguson niewiele bedzie zmieniał bo ta drużyna nie potrzebuje tego.
W takim samym składzie jaki teraz mają są w stanie obronić tytuły. W lidze nie wierze, aby Arsenal czy Liverpool był w tanie nawiązać walkę. Zostaje Chelsea.
A liga mistrzów to rzeczywiście loteria, ale Man Utd jest na tyle silne, ze moga daleko zajść

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 23 maja 2008, 22:26

Berik pisze: taka prawidlowosc mi sie nasuwa z przed 3 lat...moze to przypadek. Nie wiem.

sadze,ze tworze jakies kiepskie teorie spiskowe dziejow niczym Dan Brown , ale poszalec mozna
:lol:
To nie jest żadna teoria spiskowa tylko naturalny syndrom apegeum formy,a potem spadku owej formy.Wiele druzyn z czołówki przeżywała juz takie kryzysy(my także chocby trzy lata temu,kiedy odpadlismy z LM w fazie grupowej).Temu można zapobiec wprowadzaniu świezości w zespole(wzmacniania młodymi zawodnikami).W każdym badx razie to zdarza się każdemu zespołowi

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 23 maja 2008, 23:11

John Travolta pisze:A ja nawet nie mysle o 7 trofech, bo jeszcze skonczymy jak Barca rok temu Very Happy

Ja tez. Jak dla mnie najwazniejsza w przyszlym sezonie i tak bedzie obrona mistrza kraju

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 23 maja 2008, 23:27

Berik pisze:taka prawidlowosc mi sie nasuwa z przed 3 lat...moze to przypadek. Nie wiem.

Laughing

Tez jestem ciekaw i wiem ze bedzie cięzko, ale z tych zwyciezcow w ostatnich latach warto zaznaczyc ze Liverpool skoczyl wtedy lige na 5 pozycje, Milan na 4. Barca miala genialny sezon, ale odszedl od nich Ten Cate i sie posypalo wszystko.

Napewno nie bedzie nam latwo, bo oczekiwania beda wygorowane. Trzeba wprowadzic troche swiezej krwi do skladu. Cambell, Manucho, Wellback i pewnie 2-3 nowe transfery. Dodatkowo wiecej powinni grac Nani i Anderson.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 24 maja 2008, 0:20

John Travolta pisze:Trzeba wprowadzic troche swiezej krwi do skladu. Cambell, Manucho, Wellback i pewnie 2-3 nowe transfery.
Ja poza tym po cichu liczę jeszcze na Evansa i na to, że dostanie trochę więcej okazji do pokazania się aniżeli Pique w zakończonym sezonie.
John Travolta pisze:Dodatkowo wiecej powinni grac Nani i Anderson.
O tak. Rozwalił mnie Anderson, który powiedział, że sam zgłosił się do strzelania "11". Nierozgrzany, cały mecz i dogrywka na ławce, 19 lat, pierwszy finał LM a on wyskakuje do strzelania karnego i co ważniejsze go trafia. Co za koleś. W tym sezonie Nani miał się zaaklimatyzować i być zastępcą Ryana a grał więcej niż pewnie sam przypuszczał. Dla niego też wielki szacunek bo strzalał jako 5 i musiał trafić żebyśmy nie przegrali tego finału. Taki młody chłopak a udźwignął tak ogromną presję. W przyszłym sezonie zapewne będzie naszym etatowym skrzydłowym ale mimo wszystko oczekuję od niego znacznie więcej.
John Travolta pisze:Zenit to ma dwóch fajnych ziomów którzy by nam sie przydali. Jeden na prawej obronie, drugi na ataku Very Happy
Liverpool zrobil dobry interes ze Skrtlem, mysle ze warto przyjzec sie bliżej kilku graczom. Szał pewnie i tak sie zacznie dopiero po Euro.
Co do Anyukova nie jestem przekonany ale Pogrebnyaka już teraz brałbym w ciemno. Gdyby nie to, że w pomocy mamy nadmiar szczęścia to także Arshavin, który zrobił na mnie ogromne wrażenie byłby mile widziany. Aż dziw, że żaden klub się po niego nie pcha. Jak Rosja błyśnie na mistrzostwach a wiele na to wskazuje to pewnie na połowę Zenita będzie miało chrapkę większość europejskich potęg.
boskigonzo pisze:Tak IMO to rzadko ktora "maloznana" druzyna z rewelacyjnym sezonem na nastepny rok poprawia wyczyn. No ale lekcewazyc nie wolno, tymbardziej ze to druzyny grajace w P.Uefa zazwyczaj wygrywaly Superpuchar
No Sevilla 2 razy pod rząd wygrała i w tym sezonie wyszła z grupy w LM. Za rok znowu powalczą o swoje ulubione trofeum. Zobaczymy co pokaże Zenit (i ile tego Zenitu zostanie) w następnej edycji LM. Masz rację, że niewiele małoznanych ekip powtarzało dobry sezon ale niewiele także wygrywało Puchar Uefa w tak efektowny i miażdżący sposób. Wicemistrz Hiszpanii i Szkocji, mistrz Niemiec, 3 drużyna Francji - to w jak łatwy sposób oni przechodzili te jakby nie patrzeć klasowe drużyny + tak silny sponsor jak Gazprom sprawiają, że wcale nie skreślałbym ich w przyszłej LM i nie szykowałbym się na łatwe zwycięstwo w Superpucharze. Swoją drogą jak obie ekipy zagrają na swoim poziomie to szykuje się nam kosmiczny mecz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 maja 2008, 13:41

To akurat nic dziwnego...:lol:

Trzeba będzie dać szansę młodym grajkom. Evans, Simmo, Campbell, Manucho może Gibson? chodź akurat w środku pomocy jest duża konkurencja. Sądze, że również kupimy jakiegoś skrzydłowego i napastnika. Ale tak ktoś dobrze prawił, mnie zadowoli obrona Mistrza Kraju, jeśli to wywalczymy to będzie dla mnie ogromne sukces, a jak coś jeszcze na plus w sensie FA CUP, albo LM :D:P to będzie hiper sukces.
Będzie cieżko...
Rozwalił mnie Anderson, który powiedział, że sam zgłosił się do strzelania "11". Nierozgrzany, cały mecz i dogrywka na ławce, 19 lat, pierwszy finał LM a on wyskakuje do strzelania karnego i co ważniejsze go trafia. Co za koleś
Uwielbiam tego typa :D He is class with a brass...:lol:
Co do Naniego to miał chłopak farta, Cech miał to na rękach, ale tak samo VDS miał wcześniej na rękach strzały bodajże Cole i Lamparda... :)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 maja 2008, 15:13

Tak strasznie ta przyśpiewka mi się podoba, że wkleję link dla tych, którzy może jeszcze jej nie słyszeli

:D

Jak dla mnie najlepsza przyśpiewka roku :P A nasi w tym sezonie wymyślili kilka naprawdę fajnych kawałków tj Viva Ronaldo, czy Ander-son-son.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 24 maja 2008, 16:33

Specjalnie wyczekalem do ostatniego meczu zeby zrobic krotkie podsumowanie naszych poczynan w tym sezonie :)

Sezon zaczal sie tak samo jak sie skonczyl. Mecz z Blues o Tarcze Dobroczynnosci i final LM. Oba wygrane, oba przez karne i o dziwo w obu ten sam wynik w regulaminowym czasie gry. Przypadek ? :) Na koncie 3 puchary - liczac Tarczke. Boje w PL zaczelismy baaaardzo slabo. Remis z Reading, z Portsmouth i o zgrozo porazka z City. Ciezko bylo to przezyc. Potem szczesliwe mecze po 1:0 i tak naprawde od meczu z Wigan , a moze i od Chelsea zaczelismy cos grac, w koncu bylo widac ze idzie to w dobrym kierunku. W LM w grupie spisywalismy sie bardzo dobrze, wlasciwie to przed sezonem inne niz 1 miejsce by mnie zdziwilo. Bylo kilka momentow, o ktorych chcialbym zapomniec, ale chyba najgorzej przyjalem porazke z Citizenami w rocznice Monachium :-/ Taki wazny mecz, taka podniosla rocznica a my dostajemy w baniak i to jeszcze od rywala zza miedzy. Ostatecznie skonczylo sie jednak na obronie tytulu. Tak prawde mowiac , patrzac przekrojowo na ten sezon doszedlem do wniosku ze nasza sila polegala nie tylko na szerokiej lawce, genialnej grze CR7, czy tez braku zdziesiatkowanego skladu przez dlugi okres, ale rowniez na slabosci rywali. Arsenal gral do pewnego momentu bardzo dobrze, ale zlapali zadyche bo za krotka lawka. Chelsea nie mogla dlugo zlapac rytmu po zwolnieniu Mou, a Lpool...zrobil to czego od nich oczekiwalem :D. Tak samo bylo w Europie - Barca z naszpikowanym gwiazdami skladem , skonczyla duuuuzo ponizej oczekiwan, Milan podobnie, Inter - nigdy mu w LM nie szlo za dobrze, Lyon - to nie druzyna na Puchar Europy. Slabosci (jako takiej...) nie przejawial tylko Real , ale Roma ukrucila ich zapedy zdecydowanie. Mimo wszystko oba trofea nalezaly sie nam i wcale nie zamierzam plakac z tego powodu ze rywale musieli zmagac sie z roznymi problemami :)

Teraz indywidualne oceny :)

Bramkarze :

VDS- byly momenty w ktorych zapewnil nam kilka cennych pktow, ale byly tez sytuacje w ktorych zyczylem mu szybszej emerytury. Jak narazie nasz 1 i najlepszy bramkarz, ale mam nadzieje ze to sie zmieni. Widac ze sprawnosc juz nie ta , no i ciagle te kontuzje pachwiny. Zastanawia mnie tylko jedno - czemu bramkarz ktory ma tak ogromny zasieg ramion nie wykorzystuje tego ? Dobrze to bylo widac np w karnych. Moze to wiek ? A moze ja jestem przewrazliwiony i czegos nie dostrzegam ? W kazdym badz razie oczekiwalem od niego troszke wiecej. Ocena - 7-

Kuszczak - pomimo ze jego parada zostala uznana interwencja sezonu (po raz drugi) nie uwazam , zeby w przyszlosci byl 1szym bramkarzem. Wykopy + gra na przedpolu ewidentnie kuleje. Refleks ma swietny, ale to nie wystarczy. Solidny rezerwowy , tylko tyle. W tym sezonie przecietne, badz slabe mecze przeplatane z dobrymi. Ocena 6

Foster- kontuzja wykluczyla go z gry, wszedl natomiast wtedy kiedy go potrzebowalismy i odrazu wykorzystal swoja szanse. Wielka niewiadoma jak dla mnie. Ocena - brak, za malo meczy

Defensorzy :

Evra- kolejny udany sezon, szkoda ze nie tak jak poprzedni i mniej asyst, ale nadal jak dla mnie najlepszy lewy obronca w PL. Ocena- 7

Brown - z koniecznosci musial grac na prawej stronie. W mojej opinii bywaly mecze w ktorych pokazywal jak duzo mu brakowalo do Garego sprzed kontuzji. Koncowka sezonu jednak bardzo dobra. Mimo wszystko nie widze go w przyszlym sezonie na tej pozycji. Ocena - 6+

Oszej - przecietnie, niczym sie nie wyroznil, niczym nie blysnal, jak wchodzil zrobil co do niego nalezalo i nic poza tym. Ocena 6-

Pique- szkoda ze po sezonie odchodzi, bo dobrze rokowal chlopak. Niektore elementy do poprawienia, ale mimo wszystko na plus. Wiecej pomogl niz zaszkodzil. Ocena 6

Silvestre - niestety musial zmagac sie z urazem, a szkoda bo czasem Patrice potrzebowal zmiennika. Mimo wszystko jak gral na lewej to na plus . IMO nadal bardzo dobry obronca i nie chcialbym zeby odchodzil. Ocena 6

Ferdinand + Vidic - tego od nich oczekiwalem . Profesorska gra w srodku obrony. Rywale zawsze mieli ciezko. Nieoceniony wklad w sukces zespolu. Ocena - oboje 9

G.Neville - stracony caly sezon,ale jak juz gral pokazal kto jest najlepszym obronca swiata. W meczu z Roma mimo ustawienia go w srodku pola genialnie rozdzielal pilki niczym Beckham , swietnie odbieral niczym Makelele, cudownie gral . IMO zawodnik meczu i to jemu mozemy przypisac sukces w LM... :P Ocena - 10+ ... To tak na pocieszenie... :)

Pomocnicy, skrzydlowi :

Giggs - szczerze mowiac przez caly sezon nic nie pokazal, gral przecietnie, momentami slabo . Mimo wszystko rekord Charltona pobity. Gdyby nie to, ze przypieczetowal mistrza w meczu z Wigan , strzelil karnego z Chelsea i gdyby nie ten rekord bylbym bezlitosny. A tak to... Ocena-6+

Scholes - napewno nie byl to dla niego tak udany sezon jak poprzedni. Poczatkowo kontuzja + bardzo slabe wystepy...Myslalem ze to juz koniec, ale zdolal sie podniesc . Fantastyczna bramka z Barcelona i bardzo dobra gra pod koniec sezonu. Ocena - 7

Hargreaves - bylem zdecydowanym przeciwnikiem jego transferu, jakos nie widzialo mi sie sprowadzanie gracza na srodek pola po tak dlugiej kontuzji i to za takie pieniadze. Bije sie teraz w piersi. Kapitalny 1szy sezon. Zasluzenie uznany graczem sierpnia. Wszechstronny zawodnik, ale jedno jest pewne. Czy gral jako defensywny pomocnik, czy jako prawy obronca, czy tez jako skrzydlowy wywiazywal sie swietnie ze swoich zadan. Az milo bylo patrzec na jego gre. Ocena-8

Carrick - coz powiedziec. Bardzo dobry sezon. Kolejny raz pokazal ze zainwestowane w niego pieniadze nie poszly na marne. Na dzien dzisiejszy nie widze srodka pola bez niego. Ocena- 8-

Fletcher - bardzo, ale to bardzo szkoda ze w takim momencie doznal urazu. Do tego czasu zdecydowanie na plus i mimo natloku w srodku pola mam nadzieje ze w nastepnym sezonie dostanie wiecej szans. Ocena- 7-

Park Ji-Sung - niczym nie blysnal, ale tez niczym nie zaszkodzil. Serce do gry chlopak ma i widac ze za kazdym razem zostawia na boisku sporo. Niestety umiejetnosci jednak nie te... Mimo wszystko ...Ocena-6+

Anderson- szok i to wielki :shock: Spodziewalem sie wogole czegos innego i innej gry. Pamietalem go z Porto jako piekielnie szybkiego i obdarzonego znakomita technika gracza o usposobieniu ofensywnym. W United w pierwszych swoich meczach gral jednak jak typowy DM :| i o dziwo wychodzilo mu to znakomicie. Znakomita osobowosc - nie dosc ze strasznie ambitny, to i cholernie waleczny. Pewne elementy musi jeszcze poprawic, ale bardzo duzy plus. Ocena- 8-

Nani- szczerze mowiac jego gra bardzo przypomina mi poczatki CR7. Czesto niewidoczny, duzo strat,niedokladnych podan, innym razem swietne asysty, kapitalne bramki , dobre dryblingi. Musi jeszcze bardzo duzo pracowac, jedno jest pewne - potencjal chlopak ma. Ocena- 7-

CR7- jego gre w tym sezonie mozna by podsumowac jednym , zajebiscie prostym zdaniem - There's only one Ronaldo. Poprawil i tak juz genialny wyczyn z poprzedniego sezonu. Nie bede sie skupial jednak na samych superlatywach. Denerwujace jest czasem jego domaganie sie wolnego, podobnie jak gra z silnymi zespolami, ale z drugiej strony czego oczekiwac? Ze bedzie osmieszal z latwoscia pilkarzy ktorzy maja juz swoja renome ? W meczach na szczycie przeplatal dobra gre, ze srednia , czasem slaba. No ale nikt nie jest idealny, a on nie jest maszyna. W mojej opinii najlepszy pilkarz swiata obecnie. Ocena 9+ ...byloby 10 gdyby nie ten karny...

Napastnicy :

Tevez - niektorzy psiacza na niego, ze czasem niewidoczny, ze nie strzela po 2,3 bramki na mecz. IMO jest to raczej malo istotne przy tym ile ten czlowiek zostawia zdrowia na boisku . Uwielbiam patrzec na jego gre i mam nadzieje ze bedzie gral jeszcze lepiej w przyszlym sezonie. Zawdzieczamy mu takze kilka cennych pktow. Ocena- 8

Rooney - Co tu duzo mowic. Roo nie schodzi nigdy ponizej pewnego poziomu. Trolle forumowe dalej moga pisac ze jest to sredni gracz, ze nie strzela bramek, ze nic nie potrafi. Ja moge ich zbyc conajmniej pustym smiechem. Mimo wszystko przydaloby sie troszke wiecej bramek, ale i tak jego wklad w nasza gre jest nie do opisania. Ocena-8

Saha- ten sezon podobny do poprzednich, szpital game. Niestety ale musi odejsc. Szkoda tych kontuzji bo zapewne bylby jednym z najlepszych napastnikow w PL. Ocena - brak, za malo gral

Trener
Sir Alex Ferguson - kolejny raz wzniosl klub na wyzyny. Ile mu zawdzieczamy nie da sie opisac. Ocena- 10

Transfery :

Zeby realnie myslec o powtorzeniu tegorocznego sukcesu potrzeba wzmocnien i mam nadzieje ze takowe beda. W mojej skromnej opinii mozna sie zastanowic nad :

prawym obronca - imo to priorytet , jednak malo prawdopodobny jest transfer takiego gracza. Powraca Gary, w zapasie jak cos Brown. Do gry tego drugiego nie jestem przekonany, a ten pierwszy nie wiadomo czy powroci po tak dlugiej kontuzji do formy. Inna sprawa ze na rynku transferowym nie widze osobiscie takiego zawodnika, ktorego mozna by wyciagnac. Duzo sie mowilo o Alvesie, ale on prawdopodobnie wybierze Barce , o Lahmie z tym ze podpisal kontrakt i o Miguelu, ale z kolei ten jest tak samo wielka niewiadoma jesli chodzi o forme jak Gary. Mam jednak cicha nadzieje ze ktos wzmocni ta pozycje i mam nadzieje ze bedzie to malutka, w miare tania niespodzianka :P

napastnik - sam Ferguson przyznal ze w lecie przyjdzie napastnik . Imo nie wiem czy to sluszne, ale wole miec wiecej graczy niz mniej :) W sumie to mozna by spasowac na Manucho, ktory dojdzie oraz Campbellu ktory wraca z Hull. Nie mozna tez zapomniec o Welbecku. No ale skoro nasz trener szuka w tej formacji wzmocnien to nic tylko sie cieszyc. Jak dla mnie marzeniem byloby sprowadzenie E2 - gwarancja kilkunastu bramek na sezon, ale mysle ze najbardziej prawdopodobny jest transfer Berbatova. Co do innych to moze to bedzie Huntelaar, moze SAF nakloni jakos Benzeme, miloby bylo sprobowac powalczyc o Ville , a moze Szkot zaskoczy nas zupelnie i sciagnie spowrotem Rossiego ?

skrzydlowy - wiem, wiem ...kombinuje :P Ale nalezy patrzec realnie - Giggs ma za soba juz dobre lata, jakos watpie ze bedzie gral genialnie w przyszlym sezonie, a Park to niestety nie te umiejetnosci, jako rezerwowy prosze bardzo , ale w przypadku kontuzji Roniego lub Naniego to z nim i Giggsem zostaniemy , a w perspektywie gry z takimi tuzami jak FCB, Arsenal czy Chelsea nie napawa optymistycznie. Proponowalbym tu pokusic sie o Silve, czyli skorzystac z szykujacej sie wyprzedazy w Valencii, albo poczekac ze wzmocnieniami i postawic na Lee Martina , ktory w moim odczuciu wywiazalby sie ze swoich zadan bardzo dobrze :)

bramkarz - jak kombinowac i dyskutowac to na maxa :D Szczerze mowiac jakos nie sadze zeby VDS gral lepiej niz w tym sezonie. Poza tym widac ile chlopak mial problemow z pachwina w tym roku . Kuszczaka jako pierwszego nie widze, a Foster to dla mnie wielka niewiadoma i nie wiem czy poradzilby sobie jako 1szy. Moznaby zaczac stawiac na Fostera czesciej i zobaczyc czy spisze sie. Mozna tez sprowadzic jakiegos GK, ktory zapewni nam z gory gre na wysokim poziomie. No tak, tylko kto ? Kameni ? Ochoa ? Boruc .... ? :P Nie traktujcie powaznie moich rozwazan na temat tej formacji, tak tylko glosno mysle :lol:

Co do odejsc - Saha niewatpliwie, szkoda mi go , no ale my potrzebujemy sprawnych napastnikow a nie takich ktorzy pobieraja duze pensje a przesiaduja w szpitalu. Pique- niemal przesadzone jest juz jego odejscie...W takim razie nic tylko pozostaje nam zyczyc mu szczescia , no i liczyc na mlodego Evansa. Mowi sie takze o odejsciu Silvestra . Dla mnie bylaby to duza strata. Posiadac takiego rezerwowego to swietna sprawa. Eagles/Simpson - nie chce nic przesadzac , ale pewno opuszcza nas, zreszta czas pokaze.

No i to by bylo na tyle...Gratuluje temu ktory zrobi mi przyjemnosc i przeczyta caly ten pseudonaukowy wywod :P 8)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 24 maja 2008, 16:50

Hehe ja przeczytałem do końca :D Generalnie pod większością kwestii i ocen mogę się śmiało podpisać. Jak znajdę trochę czasu to może wieczorem pokuszę o jakieś podsumowanie.

spurs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spurs » 24 maja 2008, 17:12

boskigonzo pisze:Ferdinand + Vidic - tego od nich oczekiwalem . Profesorska gra w srodku obrony.
Za mała skala ocen, zeby oddać to jak świetnie grali. To oni byli najlepsi w ManUtd w tym sezonie

boskigonzo pisze:Carrick

Darzę sentymentem tego gracza jeszcze z Tottenhamu. On jest bezcenny, tylko szkoda ze tak niedoceniany, bo jest w tej chwili w ścisłej czołowce graczy na tej pozycji. Trochę w cieniu, ale zawsze świetny
boskigonzo pisze:CR7

Miał niby dobry, nawet bardzo dobry sezon, ale...
nie pokazuje swoich umiejętności w meczach z wielkimi drużynami. Wiem, ze wielu przeciwników mu to zarzuca, ale taka jest prawda. Z przeciętnymi i dobrymi(nie świetnymi) zespołami gra jak natchniony, ale gdy ma zagrać z kimś wymagającym to jest problem. Słabi jakby się troche bali go wogole dotknąć i z łatwością wchodzi w pole karne.
Tak 8 to chyba odpowiednia ocena.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”