VFL Wolfsburg (zbiorczy) - Strona 4

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 lut 2008, 14:39

Van der Vaart pisze:Racja, ale z taką grą, to co najwyżej Intertoto. :think:
bogo88 miał chyba na myśli szansę awansu do P. UEFA przez P. Niemiec :wink: Jest to możliwe przy zdobyciu P. Niemiec przez Wolfsburg, lub gdyby byli finalistą, a zwycięzcą okazałby się Bayern :)

bogo88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bogo88 » 01 mar 2008, 12:02

tak chodzilo mi o awans poprzez Puchar Niemiec, co jest mozliwe przy dobrym losowaniu w niedziele ;). Czekam bardzo na ten dzien

a dzisiaj Wolfsburg gra na wyjezdzie z KSC . Ciekawy mecz. Znow VFL ma cos do udowodnienia, pozniewaz w rundzie jesiennej przegrali z nimi 2;1 na wlasnym stadionie, a teraz tym bardziej moga wygrac bo w KSC nie gra Hajnal :).

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 mar 2008, 8:42

bogo88 pisze:tak chodzilo mi o awans poprzez Puchar Niemiec, co jest mozliwe przy dobrym losowaniu w niedziele ;).
No to było wprost rewelacyjne dla Wilków :P Jednym słowem prosta recepta - Wolfsburg musi ograć Bayern i wtedy ich marzenia o pucharach będą trwały :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 maja 2008, 13:09

No, no, Wolfsburg się wzmacnia przed nowym sezonem :!: Już dwóch Italianos przybyło - Zaccardo i Barzagli - a teraz Kicker podaje, że Magath interesuje się też włoskimi napastnikami - padają nazwiska Iaquinty, Quagliarelli i di Natale. Pewnie wielu powie - nierealne, ale z drugiej strony, kto przypuszczał jeszcze niedawno, że ten klub bez tradycji i bez na razie wielkich sukcesów skłoni do siebie juz dwóch rodaków Toniego? :wink:

Jak widać aspiracje Felixa są spore - chyba w przyszłym roku chce walczyć o awans do LM :wink:

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 29 maja 2008, 15:44

Michał M pisze:No, no, Wolfsburg się wzmacnia przed nowym sezonem :!: Już dwóch Italianos przybyło - Zaccardo i Barzagli - a teraz Kicker podaje, że Magath interesuje się też włoskimi napastnikami - padają nazwiska Iaquinty, Quagliarelli i di Natale. Pewnie wielu powie - nierealne, ale z drugiej strony, kto przypuszczał jeszcze niedawno, że ten klub bez tradycji i bez na razie wielkich sukcesów skłoni do siebie juz dwóch rodaków Toniego? :wink:

Jak widać aspiracje Felixa są spore - chyba w przyszłym roku chce walczyć o awans do LM :wink:
Dokładnie, choć nadal uważam, iż składu na Ligę Mistrzów poprostu nie mają. Żebym musiał zmienić zdanie, musieliby dokupić jeszcze kilku zdolnych graczy, przede wszystkim do drugiej linii. Choć nie ukrywam, transfery Barzagliego i Zaccardo bardzo mnie zdziwiły.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 29 maja 2008, 16:44

Ale w Pucharze UEFA mogliby już pograć bez wstydu. Jeśli udałoby im się ściągnąć do siebie np. Di Natale oraz Quagliarellę, to mogą trochę namieszać. Nie mówię tutaj o dojściu do półfinału, ale przyzwoite występy w UEFA i 3 miejsce w grupie, są jak najbardziej realne.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 maja 2008, 16:46

Jaro1910 pisze:Jeśli udałoby im się ściągnąć do siebie np. Di Natale oraz Quagliarellę
Bez przesady. Barzagli połasił się na forsę, ale też został odpuszczony przez największe kluby najwyraźniej. Di Natale i Quagliarella to w tej chwili napastnicy z włoskiego topu, których będzie chciała cała czołówka, jeśli tylko będzie możliwość ich ściągnąć - jak Toniego rok temu.
A Wolfsburg jest za cienki w uszach na takich grajków.

bogo88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bogo88 » 14 cze 2008, 11:03

Wilmore na twoim miejscu bym sie troche zastanowil. Wolfsburg znow taki kiepski to nie jest.

Wielu mowilo ze VFL nie ma szans na puchary ale zdobylo je. Gdyby nie trafili na Bayern w pucharze to moze bylby nawet final. Kto wie.
Chociaz Magatha nie lubie musze przyznac ze wykonal wielka prace.

Transfery Barzaliego i Zaccardo to czyste transfery zeby uzupelnic sklad poniewaz napewno Riether i Madlung nie sa zawodnikami na Puchar Uefa. Ale powoli zaczyna sie ten sklad ksztaltowac i wylania sie z niego dobry zespol. Antonio Di Natale wedlug mnie bylby idealnym transferem poniewaz jest to zawodnik ktory naprawde potrafi grac i ma to cos.

Teraz jeszcze zakontraktowali 4 zawodnikow :
- Rodrigo Alvim z Belenenses - zawodnik defensywny
- Zvjezdan Misimović nie trzeba go chyba przedstawiac
- Daniel Adlung z 2 ligowego Furth
- Alexander Esswein z Kaiserlautern - mlody napastnik ktory mozliwe ze bedzie nadzieja :)

Jak zawsze Magath robi wiele transferow, niektore z nich moga byc niesluszne ale jak sie przekonalismy napewno VFL nie wyjdzie to na zle a wrecz odwrotnie.

Jeszcze potrzeba klasowego pomocnika i jak dla mnie bylby nim D'Alessandro lub Buananotte(czy jakos tak, nie pamietam dokladnie) no ale coz

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 14 cze 2008, 12:09

bogo88 pisze:Transfery Barzaliego i Zaccardo to czyste transfery zeby uzupelnic sklad poniewaz napewno Riether i Madlung nie sa zawodnikami na Puchar Uefa. Ale powoli zaczyna sie ten sklad ksztaltowac i wylania sie z niego dobry zespol. Antonio Di Natale wedlug mnie bylby idealnym transferem poniewaz jest to zawodnik ktory naprawde potrafi grac i ma to cos.
Nie to nie jest tak jak myślisz. Madlungowi za rok kończy się kontrakt i aby na nim coś zarobić Wolfsburg musi go w tym okienku sprzedać. Co do dalszej ilości transferów to się ich nie spodziewam w ogóle, albo przynajmniej w małej ilości (co najwyżej 1 dobry zawodnik).
bogo88 pisze:Jeszcze potrzeba klasowego pomocnika i jak dla mnie bylby nim D'Alessandro lub Buananotte(czy jakos tak, nie pamietam dokladnie) no ale coz
D' Alessandro już się w Niemczech nie sprawdził, a o tego drugiego zabiega wiele europejskich klubów.

bogo88
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bogo88 » 17 cze 2008, 10:38

VFL znow kupuje :) Teraz sciagneli z wuppertal Mahira Saglika - najlepszego strzelca zespolu. Pewnie bedzie on tylko rezerwowym zawodnikiem ale zawsze jest ktos do walki o pierwsza jedenastke.

Madlung wg mnie jest slaby. On jest tak jak reszta niemieckich obroncow - wysoki i malo obrotny. Tak jak Metzeldrem i Mertesacker. Ale coz taka uroda niemieckich klubow :D hehe.

zajmujac 5 miejsce w lidze VFL bedzie gral bezposrednio w uefa czy musi walczyc w kwalifikacjach ?

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 17 cze 2008, 11:06

bogo88 pisze:Madlung wg mnie jest slaby. On jest tak jak reszta niemieckich obroncow - wysoki i malo obrotny. Tak jak Metzeldrem i Mertesacker. Ale coz taka uroda niemieckich klubow :D hehe.
Nie przesadzajmy. W pojedynku główkowym tylko nieliczni mogą z nim walczyć jak równy z równym, a wysokiego obrońcę w dodatku bardzo szybkiego i zwrotnego bardzo ale to bardzo ciężko znaleźć.
bogo88 pisze:zajmujac 5 miejsce w lidze VFL bedzie gral bezposrednio w uefa czy musi walczyc w kwalifikacjach ?
Z tego co wiem to czwarte HSV zagra od razu w fazie grupowej Pucharu UEFA, Wolfsburg będzie zaś musiał przebijać się w ostatniej rundzie kwalifikacyjnej, zapewne z niezbyt wymagającym rywalem, chociaż należy dodać, iż o rozstawieniu w dalszych fazach turnieju mogą chyba tylko pomarzyć.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 17 cze 2008, 11:13

Van der Vaart pisze:Z tego co wiem to czwarte HSV zagra od razu w fazie grupowej Pucharu UEFA, Wolfsburg będzie zaś musiał przebijać się w ostatniej rundzie kwalifikacyjnej
Na pewno :?: w ostatniej rundzie kwalifikacyjnej chyba grają zespoły z intertoto a w 1 rundzie grają wszyscy, żadnych wolnych losów chyba nie ma. Chyba, że od tego sezonu jest inaczej :?:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Re: VFL Wolfsburg (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 kwie 2009, 16:21

Tak se odkopałem temacik o tym klubie i przejrzałem opinie sprzed paru lat :lol: Teraz VFL idzie na piewszego, historycznego majstra a Liga Mistrzów z udziałem Wilków jest pewna w 99 procentach. To się porobiło :lol:

Awatar użytkownika
siber_vfl
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: siber_vfl » 30 kwie 2009, 13:16

No widać, że zwycięstwa Wilków są i to pełno nowych kibiców Wolfsburga w Polsce, życzę Wam zwycięstwa. Wasza drużyna gra naprawdę niezłą piłkę i na równym wysokim poziomie przez cały sezon.Nie to co Hoffenheim pograli w rundzie jesienniej i się skończyło.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 30 kwie 2009, 14:18

A co mozna sie spodziewac o beniaminku,tak jak hull zagrali peirwsza czesc sezonu obrze a potem juz bylo coraz gorzej,hoffenheim stracil najlepszego strzelca wiec troche ofensywa im upadla.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”