AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 438

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 31 maja 2008, 22:39

mmmmmmmmmmmmm :D witamy Zambro \o/

PS. Mówi się, że daliśmy Barcelonie 8,5 mln euro. Gianluca ma u nas zarabiać 4 mln za sezon. Na razie nie ma informacji na ile z nim podpisaliśmy kontrakt.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 maja 2008, 22:41

mozna prosic linka?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 31 maja 2008, 22:41

Ewa_ pisze:Na razie nie ma informacji na ile z nim podpisaliśmy kontrakt.
Do konca zycia.Jego lub Gallianiego :P
Ostatnio zmieniony 31 maja 2008, 22:43 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 31 maja 2008, 22:43

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 maja 2008, 22:50

Mam nadzieje, ze u was Wloch wroci do pelni formy i bedzie gral tak jak kilka lat temu.

Mnie osobiscie tez cieszy ta wiadomosc, bo teraz juz nie ma zmiluj sie, tylko trzeba szybko dzialac z Alvesem, bo zostaniemy bez dobrego prawego obroncy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 maja 2008, 23:03

Bardzo dobry transfer, może Zambro nie jest młody, ale klasę jaką ma byłą gwiazda JUVE każdy zna. Takiego zawodnika Milan potrzebował, pytanie tylko czy Zambro będzie znów świecił pełnią blasku tak jak w Starej Damie czy może już tak wybitny nie będzie. Jednego jestem pewien zawodem dla kibiców Milanu się napewno nie okaże.
Ogólnie bardzo się cieszę ze Zambrotta, ktory jest dalej moim ulubionym bocznym obrońcą wraca do Serie A i wcale nie sprawia mi problemu ze nie będzie gral dla JUVe a dla bądź co bądź rywala bo w szeregach Bianconerich teraz dla niego miejsca nie ma. Owszem lewa obrona powinna zostac wzmocniona, ale kimś kto stanie się kimś takim jak Zambrotta, czyli ktoś kto na lata zdominuje lewą obronę Zambro teraz już taim graczem by nie był...
No i jeszcze jedno...
...ile Milan wydaje na pensje zawodników :shock: Przecierz w tym klubie prawie każdy zarabia 3-4 mln euro :shock: Flamini dostał 4,5, Zambro 4 Borrelio 3...
..a Chiellini nie dostaje w JUVE nawet 2 :P
No a potem się dziwią że Milan ma problemy z płynnością finansową :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 31 maja 2008, 23:24

Fantastycznie - Zambrotta w Milanie to piękna wiadomość, powoli traciłem nadzieję, że do nas przejdzie, całe szczęście działacze nie upierali się przy ściąganiu go w pakiecie z Eto'o czy Ronaldinho, tylko osobno, na spokojnie. Cena jest bardzo wysoka, co mi się nie podoba, bo Zambrotta jako 32 letni piłkarz nie jest wart prawie 9 milionów euro, ale... Jesteśmy w podbramkowej sytuacji, po prostu musieliśmy kogoś ściągnąć, Barcelona to wykorzystała.
Mamy teraz naprawdę mocne boki obrony - Oddo, Bonera, Jankulovski i Zambrotta, inna rzecz, że też dość stare - mam nadzieję, że za rok wróci wreszcie Grimi z wypożyczenia i choć na OL będziemy mieli klasowego piłkarza, a także, że nikt z obecnych boków obrony nas nie opuści - poza Favallim. ;)
Poza tym cieszę się, że wreszcie zarząd poszedł po rozum do głowy - jak ściągać piłkarzy po 30, to mistrzów, a nie Favallich.
Bardzo ciekawej wypowiedzi udzielił Łysy, która, o ile jest prawdziwa, pokazuje, w jakim kierunku pójdzie mercato Milanu:
W kadrze chcemy mieć 23 lub 24 graczy - 3 bramkarzy, 9 obrońców, 6 pomocników i napastników".
Wiem, że Gallani zwykle bredzi, ale to dość ciekawa wypowiedź. Policzmy:
Bramkarze: Dida, Kalac, Abiatti.
Obrońcy: Zambrotta, Jankulovski, Maldini, Oddo, Bonera, Nesta, Favalli, Kaladze i... Simic? Digao? Darmian? Osobiście obstawiałbym tego pierwszego, a Darmiana wypożyczyć koniecznie.
Pomocnicy: Flamini, Pirlo, Gattuso, Ambrosini, Kaka, Seedorf - to ma być ta 6? Przy grze 4 w pomocy? Albo 5? :roll: A mamy przecież jeszcze Brocchiego (do odstrzału!), Emersona, interesujemy się Ronaldinho...
Atak: Inzaghi, Pato, Boriello, Paloschi (jeszcze nie ma ufficiale, że jest wypożyczony), ... Dwóch przyjdzie? Nie wierzę.

Jak to sobie policzyłem, to mi wyszło, że jakieś herezje prawi Galliani - jak zwykle. ;) Ale ciekawie będzie wyglądać najbliższy tydzień, bo jeśli działacze myślą, to Gomisa (TAK, TAK!!) ściągną do Milanu (TAAAAK!) przed jego debiutem na euro, a nie po - bo jeśli pokaże się z dobrej strony, to zamiast 10-15 milionów może kosztować nawet dwa razy tyle - na papierze. I negocjacje będą trwaaały.
O ile oczywiście działacze nie spoczną na laurach - przecież nawet Boriello jest jeszcze nieoficjalnie w Milanie, dziwnie cicho się zrobiło, czekają do 23 czerwca? :roll:

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 31 maja 2008, 23:28

Wilmore, z tego co wiem to Galliani liczy Seedorfa i Kakę jako napastników. Przynajmniej z tego, co dzisiaj się doczytałam. A skoro Łysy mówi, że będzie 6 pomocników to wydaje się, że Brocchi i Emerson zostają na kolejny sezon (Ambro, Brocchi, Emerson, Pirlo, Gattuso, Flamini).

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 31 maja 2008, 23:34

Wilmore pisze:Ale ciekawie będzie wyglądać najbliższy tydzień, bo jeśli działacze myślą, to Gomisa (TAK, TAK!!) ściągną do Milanu (TAAAAK!)
Z tego co wiem to nie chodzi o Gomisa tylko o Mario Gomeza ze Stuttgartu. Podobne nazwiska i najwyraźniej pomyliło Ci się :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 31 maja 2008, 23:54

Wilmore pisze:Abiatti.
Nie znam. Może Abbiati. No, ale to pewnie wina sedziów którzy gwiżdża pod Inter. Oj chyba nie tylko meczów Interu nie ogladałeś.

PhenoM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PhenoM » 01 cze 2008, 0:01

Cieszę się z transferu Gianluci, ale obawiam się, że może być to jeden z nielicznych dobrze przemyślanych transferów Milanu w tym okienku transferowym. Zambro może jeszcze przez rok czy dwa grać na najwyższym poziomie. Obawiam się, że w poniedziałek dostaniemy informację pt.: "Borriello w Milanie, Eto'o w Interze", a cena za tych zawodników będzie taka sama, tak więc znowu zobaczymy jak Galliani zrobił się "w konia".

FORZA ZAMBROTTA

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 cze 2008, 0:03

Marco_Van_Basten pisze:Z tego co wiem to nie chodzi o Gomisa tylko o Mario Gomeza ze Stuttgartu. Podobne nazwiska i najwyraźniej pomyliło Ci się Wink
Nie, o Gomisa. W przeciwieństwie do zaślepionego Babela dobrze wiem, o czym mówię - reprezentant Francji, gracz Saint-Etienne, nazywany nowym Drogbą.
Gomez też się przewijał, ale to jakieś brednie.
Ewa_ pisze:Wilmore, z tego co wiem to Galliani liczy Seedorfa i Kakę jako napastników.
:shock: O ile o Kace jeszcze czytałem jako o napastniku, o tyle Seedorf jako napastnik? :lol:
Inna rzecz, że to głupota na miarę Gallianiego.
A Brocchi i Emerson dostali wolną rękę w poszukiwaniu klubów, więc cholera wie, czy Łysy ich liczy jeszcze.
Babel pisze: Nie znam. Może Abbiati.
Mea culpa. Z nazwiskami Christiana i Adriano zawsze miałem kłopoty.
PhenoM pisze:"Borriello w Milanie, Eto'o w Interze", a cena za tych zawodników będzie taka sama, tak więc znowu zobaczymy jak Galliani zrobił się "w konia".
Sugerujesz, że Eto'o będzie wart 7 milionów euro?
Tyle to Inter sam Farina kosztował, nie przesadzajmy, Eto'o będzie droższy. Choć faktycznie, nie spodziewam się go po właściwej stronie Mediolanu, raczej zawita do Interu, niestety.

PhenoM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PhenoM » 01 cze 2008, 0:11

Sugerujesz, że Eto'o będzie wart 7 milionów euro?
No 7 milionów to na pewno nie, będzie droższy i to o wiele droższy :P Co nie zmienia faktu, że dla tak bogatej osoby jak Silvio wydanie tych 20 milionów więcej nie powinno być problemem za napastnika, który jest przynajmniej dwie klasy lepszy, ze ścisłej światowej czołówki od napastnika, który jest dopiero jeden sezon gwiazdą przeciętnej ligowej drużyny, a w wielkich klubach gra ogony i podaje bidony :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 cze 2008, 0:13

Wilmore pisze:W przeciwieństwie do zaślepionego Babela dobrze wiem
Całe szczescie, że jestem zaslepiony. Moze inaczej dostrzegłbym bezradność Milanu w tym sezonie.

Gratuluje transferu Zambrotty. Oby Abiatti się wam sprawdził.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 01 cze 2008, 0:28

Wilmore pisze:
Ewa_ pisze:Wilmore, z tego co wiem to Galliani liczy Seedorfa i Kakę jako napastników.
:shock: O ile o Kace jeszcze czytałem jako o napastniku, o tyle Seedorf jako napastnik? :lol:
Inna rzecz, że to głupota na miarę Gallianiego.
Alla fine ci saranno tre portieri, nove difensori, sei centrocampisti e sei attaccanti, compresi Kaka` e Seedorf. - czyli, że będzie 3 bramkarzy, 9 obrońców i 6 pomocników oraz 6 napastników, licząc Kakę i Seedorfa. Wypowiedź ta została zamieszczona na stronie http://it.eurosport.yahoo.com/31052008/ ... ttivi.html .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”