Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 201

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 cze 2008, 23:16

Po roku? Az tak szybko nie. Trzeba pamietac, ze Real nie jezdzi teraz na rozne Tournee do skosnookich, co odbiera ponad 20 mln euro potencjalnego przychodu. A poza tym klub ma 50% praw do wizerunku. Na zwrot kosztow trzebaby bylo poczekac dluzej. Nalezy tez pamietac o bardzo wysokiej pensji - 10 mln NETTO.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 05 cze 2008, 23:23

RealFan pisze:Cena smieszna? Takich pieniedzy nie jest wart zaden pilkarz

Heh :) Mi tez sie nie za bardzo podoba to ze wydaje sie takie a nie inne sumy na pilkarzy ale ty nie masz na to wplywu. Ja patrze realnie, ty kierujesz sie emocjami i wlasnymi przemysleniami. Ok, masz prawo :)

RealFan pisze:Z tymi wyzszymi cenami to niekoniecznie jest taka prawda, bo juz w tamtych czasach placilo sie ogromne sumy i nie chodzi mi tu wcale tylko o zakupy Realu

Owszem, placilo sie, ale bylo stac na to nielicznych i byly to pojedyncze transfery. Teraz krag tych bogatych zwiekszyl sie i to bardzo i nie jest to zadna nowosc jezeli jakis klub wyda w okienku transferowym 70 albo 100 mln euro a za pilkarza ktory rozegral 1 dobry sezon placi sie ok 20 mln funtow
RealFan pisze:Mial za soba dobre sezony, ale wlasciwie to ten ostatni byl jego pierwszym tak genialnym
Ja bym powiedzial 2 :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 cze 2008, 23:42

boskigonzo pisze: Heh Smile Mi tez sie nie za bardzo podoba to ze wydaje sie takie a nie inne sumy na pilkarzy ale ty nie masz na to wplywu. Ja patrze realnie, ty kierujesz sie emocjami i wlasnymi przemysleniami. Ok, masz prawo Smile
Mowisz, ze patrzysz realnie, ja powiem, ze to realnie oznacza tyle, ze moim zdaniem Real nie przeznaczy na ten transfer wiecej niz 80-90 mln euro. Zaplacilismy jeszcze 10 za Garaya + beda jakies grosze (okolo 5 mln) za wychowankow, co razem daje ponad 100 mln - powyzej tego miejsca pojawia sie niebezpieczna mimo wszystko granica, zwlaszcza, gdy wydaje sie tak co roku, ale ktos tez na pewno odejdzie. Uwzgledniajac aktualne kursy, jesli dobrze licze bedzie to okolo 71-72 mln funtow, wiec mozemy przyjac nawet te 75 za Cristiano. Z reszta o wyzszej kwocie jakos sie w mediach nie mowilo. Realnie rzecz jasna.
boskigonzo pisze: Owszem, placilo sie, ale bylo stac na to nielicznych i byly to pojedyncze transfery. Teraz krag tych bogatych zwiekszyl sie i to bardzo i nie jest to zadna nowosc jezeli jakis klub wyda w okienku transferowym 70 albo 100 mln euro a za pilkarza ktory rozegral 1 dobry sezon placi sie ok 20 mln funtow
Co by nie mowic, nadal grono klubow, ktore tyle wydaja w jedno Mercado jest stosunkowo waskie :wink: Moc, a wydawac to co innego.
boskigonzo pisze:Ja bym powiedzial 2 Smile
W tym momencie to Ty kierujsesz sie emocjami i wlasnymi przemysleniami, a ja patrze na to realnie, bo Ronaldo az tak dobrze jak w tym roku jeszcze nie gral :wink:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 06 cze 2008, 0:18

RealFan pisze:Mowisz, ze patrzysz realnie, ja powiem, ze to realnie oznacza tyle, ze moim zdaniem Real nie przeznaczy na ten transfer wiecej niz 80-90 mln euro. Zaplacilismy jeszcze 10 za Garaya + beda jakies grosze (okolo 5 mln) za wychowankow, co razem daje ponad 100 mln - powyzej tego miejsca pojawia sie niebezpieczna mimo wszystko granica, zwlaszcza, gdy wydaje sie tak co roku, ale ktos tez na pewno odejdzie. Uwzgledniajac aktualne kursy, jesli dobrze licze bedzie to okolo 71-72 mln funtow, wiec mozemy przyjac nawet te 75. Z reszta o wyzszej kwocie jakos sie w mediach nie mowilo. Realnie rzecz jasna.

:) Emocjonalnie - sadzisz ze zaden pilkarz nie jest wart takich pieniedzy, dlatego tez 75 mln za Roniego nie wydaje ci sie smieszne. Realnie - mozna wyciagnac znacznie wiecej patrzac na argumenty ktore przedstawilem wczesniej

A to ze twoim zdaniem Real nie wyda wiecej niz 80-90 to inna sprawa . Ja ci powiem tyle ze SAF za wszelka cene bedzie chcial go zatrzymac. Malo tego sam Glazer powiedzial ze zadne pieniadze nie przekonaja go do tego. Krolewscy beda musieli sypnac naprawde spora gotowka jesli beda na tyle zdeterminowani zeby pozyskac Portugalczyka.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2008, 0:33

Tylko jest druga strona medalu. Ja sytuacje obserwuje od poczatku (nie czytam wszystkich doniesien prasowych, interesuja mnie glownie konkrety) i moje wnioski sa takie, ze Real nie bedzie podbijal ceny w nieskonczonosc upierajac sie na ten transfer i nie bedzie chcial go przeprowadzic za wszelka cene. Dajdziemy do pewnej kwoty (wedlug tego co wywnioskowalem bedzie to wlasnie okolo 80-90 mln euro, jesli juz to niewiele wiecej) i w tym momencie zaczna sie negocjacje prawdopodobnie bez wiekszych ustepstw, gdzie glownym argumentem bedzie wola pilkarza, jesli faktycznie jest taka, o jakiej sie mowi. Zwlaszcza, ze ta kwota to wcale nie sa male pieniadze, tylko naprawde godna suma. Gdyby porozumienia nie udalo sie osiagnac wedlug mnie Real odpusci, bo nie moze sobie pozwolic na ciagniecie tego w nieskonczonosc. Albo Ronaldo, albo inne zakupy, na ktore tez potrzebny jest czas.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 06 cze 2008, 1:55

RealFan pisze:Ja sytuacje obserwuje od poczatku (nie czytam wszystkich doniesien prasowych, interesuja mnie glownie konkrety) i moje wnioski sa takie, ze Real nie bedzie podbijal ceny w nieskonczonosc upierajac sie na ten transfer i nie bedzie chcial go przeprowadzic za wszelka cene.

To dziwne, bo ja tez obserwuje od poczatku sytuacje i moje wnioski sa takie ze od 2 miesiecy w prasie nie slychac nic innego oprocz tego ze Real chce CR7 i to mimo zapewnien szefostwa United ze nie maja nawet po co rozpoczynac negocjacji. Jednym slowem zdesperowani i to zapewne wykorzysta Szkot :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2008, 10:48

Nie czytaj wszystkich newsow z Marci, czy innego The Sun, bo wtedy wnioski bedziesz mial, jakie masz. Skup sie na konkretach, a takze pojawiajacych sie czasem wywiadach/wypowiedziach. Trzeba rozroznic, co jest realne, a co jest tluczeniem piany.

EDIT:

Mam jeszcze male pytanie. Czy To prawda :> Bom ciekaw, a nie sledzilem sprawy. Jesli tak to niektore wypowiedzi Sir Alexa brzmia lekko zabawnie :P Ogolnie chodzi 2006 rok i podchody pod Owena Hargreavesa. Wiesz, oprowadzanie po Old Trafford po meczu reprezentacji i wypowiadanie podobnych zdan, co czasem rzekomo pojawialy sie z naszej strony "pilkarz chce u nas grac" czy cos w ten desen bez prowadzenia negocjacji z Bayernem. :>

Czekam bo Hiszpanie lubia kolorowac, ale cos chyba podobnego bylo, tylko nie wiem czy tak do konca :wink:
Ostatnio zmieniony 06 cze 2008, 11:11 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 06 cze 2008, 11:09

Ok , wiesz lepiej , przepraszam sensej :lol: Zrobie tak jak mowisz , dzieki za rade !

A tak na serio, to zobaczymy czy taki dobry obserwator jestes :) Nie wiem czy wiesz, ale sa jeszcze inne zrodla niz te gazety i zapewniam cie ze w kazdym mozna to samo przeczytac, zinterpretowac :] Ja czuje ze Alex nie pusci swojego pupilka, a jesli to za pieniadze ktore bedzie uwazal za sluszne i takie od ktorych ci sie przewroci w glowie

EDT:
RealFan pisze:Czy To prawda Łypiący
nie kazdy zna hiszpanski ... :|

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2008, 11:13

Ja sie posluzylem tym:

http://www.google.com/translate_t

A jak nie toposzukam jakiegos tlumaczenia na polski :P

EDIT:

Moze luciutko skrocone/przerobione. Ale to ten news. http://www.merengues.pl/newsy.php?id=1165

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 06 cze 2008, 11:21

Ano... Z Hargo byla podobna bajka , z tym , ze pilkarz od samego poczatku otwarcie mowil ze "chce u nas grac"

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2008, 11:31

To w sumie zmienia tylko troche, bo tu zawodnik mowil, a tu nie mowil nic i kazal czekac. Od czasu do czasu pojawialy sie jakies wypowiedzi, ze chce zostac legewnda Manchesteru, ale to dawno, sprawa nie miala takiego rozpedu. Duzo newsow jest sprzecznych, wiec nie wiadomo, co myslec o jego zamiarach.

Mimo wszystko fakty sa takie, ze Crisa nikt po Santiago Bernabeu nie oprowadzal, a gdyby np. Calderon cos takiego zrobil to niezla zadyma by z tego byla :wink: Tu sa podchody i tu sa podchody, tu i tu zasady zostaly naruszone (choc nie wiemy czy Real kontaktowal sie z Ronaldo, czy o zadymie dowiaduje sie glownie z prasy, ale mozemy zakladac, ze rozmowy z agentem byly) i w sumie nie ma co sie dziwic, bo bez woli zawodnika jednak takiego transferu przeprowadzic sie nie da w zaden sposob. A denerwowac aktualny klub pilkarza bedzie to zawsze, czy jest to Manchester United, Real, Barcelona, Inter, czy Benik Ostrawa :wink:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 cze 2008, 11:49

Co za brednie z tym zdjęciem, kiedy Fergie rzekomo oprowadza Hargo po stadionie. Nic takiego nie miało miejsca, a rzekome spotkanie managera United z Anglikiem po meczu reprezentacji to przez nikogo nie potwierdzona plotka.

Co nie zmienia faktu, że United nie grali zawsze zgodnie z zasadami transferowymi. Bodaj w przypadku zakupu Staama był niemały smród.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 cze 2008, 11:56

red85 pisze:Co za brednie z tym zdjęciem, kiedy Fergie rzekomo oprowadza Hargo po stadionie.
:lol:
Nawet ja pamiętam doskonale, że taka sytuacja miała miejsce i była opisywana w kilku gazetach i na kilku serwisach. Nie chce mi się w tej chwili szukać doniesień sprzed dwóch lat, ale gdyby ktoś się za to zabrał, na pewno by takowe odnalazł.
red85 pisze:Nic takiego nie miało miejsca, a rzekome spotkanie managera United z Anglikiem po meczu reprezentacji to przez nikogo nie potwierdzona plotka.
Sądzisz, że Ferguson przyznałby się do czegoś takiego? Przecież byłoby to jednoznaczne ze złamaniem zasad FIFA. Nic więc dziwnego, że nikt tego nie potwierdził. A zdjęcie zrobiło się samo...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 06 cze 2008, 12:20

Nawet ja pamiętam doskonale, że taka sytuacja miała miejsce i była opisywana w kilku gazetach i na kilku serwisach. Nie chce mi się w tej chwili szukać doniesień sprzed dwóch lat, ale gdyby ktoś się za to zabrał, na pewno by takowe odnalazł.
Że niby zdjęcie było? Zareaguje w lubiany przez Ciebie sposób - :lol:

Ploty i owszem były, ale każdy wie jakie głupoty potrafią wymyślić angielskie pismaki.
A zdjęcie zrobiło się samo...
Czekam na ową fotkę. Zamieszanie z tym transferem pamiętam doskonale, ale żadnej fotki sobie nie przypominam. Cóż, moja pamięć bywa też zawodna, więc czekam aż ktoś pokaże mi owe tajemnicze i jakże sensacyjne zdjęcie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 cze 2008, 12:25

I naprawdę myślisz, że teraz będę przekopywał się przez tysiące (dziesiątki tysięcy? a może nawet setki?) newsów z angielskich stron :lol: ? No to grubo się pomyliłeś.

Swoją drogą- znam ten ból, kiedy z zespołu odchodzi najlepszy zawodnik. Wtedy też broniłem się rękami i nogami przed tym, co oczywiste. Niestety, faktów zmienić nie dasz rady :] .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”