Euro 2008: Polacy na Euro - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Polacy zajmą w grupie

1 miejsce
10
17%
2 miejsce
22
37%
3 miejsce
13
22%
bez komentarza :/
14
24%
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 07 cze 2008, 12:13

Michał M pisze:franz, rozbawiłeś mnie swoim postem
Michale!

Właśnie o to mi chodziło! Co sprytniejsi czytelnicy forum pilka.pl zauważyli, że od jakiegoś czasu próbuje mymi śmiesznymi postami nasyconymi ironią, płochymi żartami czy zwykłym debilizmem rozbawić użytkowników. Cieszę się, że mi się to udaję, choć w ten sposób zbawiam ludzkość.

Co do meczu to wydaje mi się, że para środkowych obrońców Niemiec nie jest w najwyższej formie (nie są najwyzszej klasy). Prawda to czy żart?

Ogólne chyba nie taki diabeł straszny jak go malują. Tak patrząc na ten skład, który wstawił Michał to jakos mniej sie boje Niemców. Łukasz grzał ławe (chyba) Mirek grał słabo w meczach p.UEFA (na tle Luci wyglądał tragicznie) szkoda tylko, że Poldi czy Schweini podobno grają lepiej w reprezentacji niż w Bayernie, oby tym razem tak nie było. Wiele osób moim zdaniem przecenia Szwabów (a co mi tak wiem, że nie wszyscy są ze Szwabi, ale i tak nic mnie to nie obchodzi)

Kuszczak szkoda chłopaka. Tym bardziej, że jak Borucowi coś się stanie (nie daj Boże) czerwo wyłapie Fabian to jakoś słabo widzę Kowalewskiego na bramce patrząc na jego formę w Koronie to wolałbym Muchę z Legii na trzeciego wtedy wszyscy bramkarze byliby z Legii :)

Byle do jutra i do zwyciestwa...

Polacy!

Konie w dłoń! znaczy szable, Hej!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 cze 2008, 12:21

Martinho pisze:A ty przez fakt kibicowania Realowi jestes pewnie za Hiszpania... Niemcow tez lekcewazyliscie na mundialu... jak dla mnie to oni beda mistrzami europy. Albo Francuzi.
Tak, kibicuje Hiszpanii, tylko co z tego? Niemcy maja jedna rzecz - sa waleczni i nigdy nie ustepuja niezaleznie od rozwoju wydarzen. Pod wzgledem mentalnosci sa bardzo grozni i to moze ich doprowadzic daleko. Ale nie musi, bo pod wzgledem czysto pilkarskim az tak mocni nie sa i odstaja tu od Wlochow, Francuzow, Portugalii, Hiszpanow rozwniez, a moze i Holendrow. Tyle na papierze.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8723
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 cze 2008, 12:26

wtedy wszyscy bramkarze byliby z Legii Smile
:angry2: Jakby Kowalewski nie był z Legii :lol:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 07 cze 2008, 12:27

W Polsce nie ma dobrego rozgrywającego i taka jest prawda. Bo chyba nikt nie powie/napisze, że Żurawski w tej roli spisuje się dobrze :roll:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 07 cze 2008, 12:45

Kowalewski zdrajca - nigdy nie będzie Legionistą. Dlaczego? Bo nie pokazuje L na meczach reprezentacji :lol:
lisek_chz pisze:W Polsce nie ma dobrego rozgrywającego i taka jest prawda. Bo chyba nikt nie powie/napisze, że Żurawski w tej roli spisuje się dobrze

Pewnie, że nie Maciek jest napastnikiem na rozegraniu to lepszy jest od niego nawet Roger.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 07 cze 2008, 15:00

http://www.dziennik.pl/sport/euro-2008/ ... tuzji.html

Mam takie dziwne przeczucie ze nasz sztab medyczny robi z siebie super profesjonalistow i takie sa tego wyniki.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 07 cze 2008, 15:31

RealFan pisze:A ty przez fakt kibicowania Realowi jestes pewnie za Hiszpania... Niemcow tez lekcewazyliscie na mundialu... jak dla mnie to oni beda mistrzami europy. Albo Francuzi.
Oni są w dużo gorszej formie niż na Mundialu i w tym widzą wszyscy szansę i bardzo słusznie,bo kiedyś trzeba pokonać tych szwabów 8) 8) moim zdaniem zwyciężyć mogą Hiszpanie bo oni mają bardzo dobry skład oraz Włosi mają duże szanse na zwycięstwo :D :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 cze 2008, 15:58

UEFA nie pozwolila by wymiane gdyby nie potwierdzili decyzji sami.... wiec nie wiem o co mu chodzi.

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 07 cze 2008, 16:16

zgadzam się z tobą Magnum w zupełności, bez uzasadnienia i bez dowodów UEFA nie zamieniłaby zawodników wiec nie widzę tu sensu, a po drugie Leo nie wymieniałby zawodnika lepszego na słabszego! :D :D

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 07 cze 2008, 16:34

Romantyk gdzie widzisz ta duza roznice w formie Niemców w porownaniu do 2006. Bo chyba nie wnioskujesz tego tylko na podstawie meczuz Białorusią. radze przejrzec ich inne mecze w tym roku. Ta kadra od 2 lat ma podobny kształt i smiem twierdzic ze dzis sa duzo mocniejsi wlasnie dzieki szkoleniowej ciaglosci (podobno za Klinsmanna wiekszosc decyzji podejmował Loew) i podobnej ekipie ktora zdobyla w 2006 brąz. poza tym Niemcy to typowo turniejowa drużyna

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 07 cze 2008, 17:50

Piotr pisze:Romantyk gdzie widzisz ta duza roznice w formie Niemców w porownaniu do 2006. Bo chyba nie wnioskujesz tego tylko na podstawie meczuz Białorusią. radze przejrzec ich inne mecze w tym roku. Ta kadra od 2 lat ma podobny kształt i smiem twierdzic ze dzis sa duzo mocniejsi wlasnie dzieki szkoleniowej ciaglosci (podobno za Klinsmanna wiekszosc decyzji podejmował Loew) i podobnej ekipie ktora zdobyla w 2006 brąz. poza tym Niemcy to typowo turniejowa drużyna

Ja stwierdzam fakt na podstawie rozgrywanych meczów sparingowych w okresie przygotowawczym do turnieju.Skład jest podobny do tego z Mundialu, chociaż kilku zawodników odeszła a kilku wskoczyło w ich miejsce, ale ci zawodnicy nie są w najwyższej formie oprócz Ballacka z Chelsea, który w tym sezonie błyszczy formą.Zgodzę się z tym ze niemcy to typowo turniejowa drużyna i że oni chociaż bez formy to potrafią wygrać mecz, ale moim zdaniem Polska nie jest dużo gorsza i mecz może zakończyć się remisem 8) 8)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 08 cze 2008, 6:17

kibice nie zawodzą :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
romantyk_emil
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk_emil » 08 cze 2008, 15:25

Piotr pisze:wnioskujesz

widzimy na tym wykresie patriotyzm polaków heh :D :D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 cze 2008, 16:09

Kurcze niedługo meczyk :P Mimo że jestem przygotowany na najgorsze - 1pkt w całych Euro zdobyty w meczu z Austrią (niektórzy pewnie powiedzą że zamiast paszportu obywatela RP mam paszport Polsatu) to jak zawsze się łudzę że jednak coś ugramy - taka rola polskiego kibica :P Za 2 lata znowu będą nadzieje, a za 4 to już na pewno sięgamy po tytuł :lol: Mocno wierzę że dziś nie przegramy to jednak jestem realistą i przygotowany na oglądanie kolejnego odcinka z serii 'Obrona Częstochowy' i kolejny zawód. Ale po cichu nadal wierzę bo fajnie byłoby utrzeć nochale Niemcom :twisted: zresztą nie tylko nim.

I mimo że nie wywiesiłem flagi której zresztą nie mam to nie przeszkadza mi taka mobilizacja i jednoczenie się narodu nawet gdy połowa z osób teraz utożsamiających się z reprezentacją jest tak naprawdę kibicami piłki co 2 lata. Ale jakoś przyjemniej się robi gdy wszędzie widać biało-czerwone czy jak wola za granicami czerwono-białe barwy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 cze 2008, 16:18

Jak myślicie jakim składem wyjdziemy ?

Boruc - Wasilewski, Bąk, Żewłakow, Golański - Dudka, Lewandowski - Łobodziński, Żurawski, Krzynówek - Smolarek

Żurawski lepiej operuje za napastnikiem, którym imo powinien być Ebi. Krzynówek z lewej - gra tam lepiej niż w środku, a Łobodziński na prawej - raczej na pewno nie zagra Piszczek. Roger też chyba usiądzie na ławce.

Yukasz pisze:niektórzy pewnie powiedzą że zamiast paszportu obywatela RP mam paszport Polsatu
pewnie jeszcze coś postawiłeś przeciwko naszym - na stryczek !!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”