Euro 2008: Polacy na Euro - Strona 13

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Polacy zajmą w grupie

1 miejsce
10
17%
2 miejsce
22
37%
3 miejsce
13
22%
bez komentarza :/
14
24%
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 cze 2008, 13:49

Te zdjęcie w koszulce powinni częściej pokazywać i pozdrawiać naszych działaczy :wink: Nagle przypomniało im się, że Michał Delure ma polskie korzenie :roll:

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 09 cze 2008, 13:55

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 cze 2008, 13:59

franz pisze:Z tym Ebim to prawda, ale zbarał bym to "jeszcze" bo wątpie czy Ebi kiedykolwiek będzie czołowym napastnikiem świata (albo choć Europy)
Dodałem to 'jeszcze' choć wiem że je całe życie będzie można powtarzać. Co innego gdybyśmy mieli Torresa :whistle:
franz pisze:Świerczewski ['] Przy pierwszym wejściu nic nie powiedział... Borek mu podziękował za komentarz.
Podobnie było jak polski Mou ( :lol: ) zachwalał ten polsatowski program komputerowy po czym każdy telewidz na ekranie zobaczył ciemność a w tle słyszał Czesia. Ale to nie pierwsza ich wpadka...
Mi to nie przeszkadza, wg ciebie lepiej jakby Miecugow opowiadal jak komentator radiowy jak przebiegaly kluczowe sytuacje w meczu? Tez bys narzekal. Jakby mieli prawa to by pokazali skroty a tak to wpadli na niezly pomysl z ta animacja.
Pewnie że lepsze to niż opowiadanie ale z drugiej strony zabawnie to wygląda. A najlepiej by zrobili gdyby wykupili prawa do 3 min choćby tylko meczów Polaków. A tak to pozostaje im ciągłe jaranie się 'Błękitnym 24' :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 cze 2008, 14:19

Żurawski nie zagra już na Euro.

Grzywocz podczas konferencji prasowej powiedział, że szanse na występ Żurawia w kolejnych meczach są znikome.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 09 cze 2008, 14:35

fieldy pisze:szanse na występ Żurawia w kolejnych meczach są znikome.
Pytanie brzmi czy jest to dobra czy zła wiadomość??? Myślę że dobrze się stało choć chłopa oczywiście szkoda:/

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 cze 2008, 14:37

klopx pisze:Pytanie brzmi czy jest to dobra czy zła wiadomość??? Myślę że dobrze się stało choć chłopa oczywiście szkoda:/
No nie wiem czy strata doświadczonego piłkarza, choćby w słabszej formie, to akurat dobra wiadomość. Zważywszy szczególnie ilość (i jakość) naszych alternatyw w ataku...Zawsze jest to osłabienie.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 09 cze 2008, 14:40

Chodzi mi bardziej o to że grałby w wyjściowej 11 właśnie dlatego że jest doświadczony...:/ Zdrowy na ławce by nie siedział a to juz jest przykre... zważywszy na to że na ławce mamy świetnie dysponowanego Rogera no i bądź co bądź mającego pojęcie o rozgrywaniu piłki Gargułę

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 09 cze 2008, 14:49

Pytanie brzmi czy jest to dobra czy zła wiadomość???

I złą i dobra. Po pierwsze w podstawowej 11 będzie grać teraz najprawdopodobniej Roger który wczoraj zagrał lepiej niż Żuraw ( na którego i tak by Leo postawił nawet jakby Roger był w formie życia ;)). Lecz z drugiej strony straciliśmy kapitana zawodnika doświadczonego który do naszej kadry na pewno wnosił dużo spokoju dlatego jestem jednak trochę zmartwiony

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 cze 2008, 17:04

Żurawski - szkoda chłopaka, ale mamy lepszego Rogera, a więc jakoś przeboleje. Dużo większą stratą byłby Lewandowski. Zawodnik, który całkiem dobrze zagrał z Niemcami. Tym bardziej, że laternatywą są dla niego niedoświadczeni gracze z OE Murawski i Pazdan czyli ['].

Lewy zdrowiej jak najszybciej (Zuraw w sumie też)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 cze 2008, 17:25

Jeszcze co do wczorajszego meczu,
Wg mnie sromotna porażka piłkarzy jest także dużą porażką Leo, który wyraźnie przegrał pojedynek taktyczny z Loewem. Niemiec po prostu rozszyfrował naszą obronę co do najmniejszego szczegółu. Nie wiem jak to możliwe, aby drużyna grająca dwoma defensywnymi pomocnikami i czterema obrońcami pozwoliła, aby przeciwnik dwa razy wyszedł dwójką napastników sam na sam (sami na samego) z bramkarzem od 30 czy 40 metra! Nie wiem czy kiedykolwiek widziałem coś takiego na ME. Do tego kilka przerzutów w wykonaniu Niemców na drugą flankę, gdzie obok stojącego piłkarza w promieniu 15 metrów nie było ani jednego Polaka.

Ja jestem zdania, że Polakom trudno było rozegrać lepszy mecz z tak przygotowanymi taktycznie Niemcami. Zagrali dosyć przywoicie, nie postawili autobusu w bramce (pozdro dla tego, kto powiedział, że za Janasa Polska zagrała lepiej z Niemcami), ale zawiedli najważniejsi piłkarze. Jedyną receptą na sukces we wczorajszym meczu, to było wykorzystanie stworznych okazji. Świetną okazję miał Krzynówek i świetną Żurawski. W takim meczu jest ciężko mieć lepsze okazje do zdobycia bramki. W meczu z Austrią na 100% zagra Roger, no i niestety to on jest naszą jedyną (ostatnią?) nadzieją. Dlaczego zagrał wczoraj najlepiej? Bo jako jedyny się nie przestraszył, grał na luzie, on nie potrafił sobie wyobrazić, że dla nas ten mecz jest jak dla Brazylii mecz z Argentyną, Niemcy byli dla niego zwykłym przeciwnikiem.

Cóż za paradoks, u Niemców najlepszy był Polak, a u Polaków Brazylijczyk.

PS. Szacun dla Klosego za tą drugą asystę :lol: W ogóle razem z Gomezem tworzyli magiczy atak, szkoda że jeszcze był Podolski.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 cze 2008, 19:00

Corinthians pisze:Nie wiem jak to możliwe, aby drużyna grająca dwoma defensywnymi pomocnikami i czterema obrońcami pozwoliła, aby przeciwnik dwa razy wyszedł dwójką napastników sam na sam (sami na samego) z bramkarzem od 30 czy 40 metra!
Leo zawinił, że piłkarze spóźnili się z wyjściami do pułapek ofsajdowych?
Leo zawinił, że zamiast w obronie choćby Radoiego z Heitingą ma powolnych Bąka z Żewłakowem, którym pułapki wychodzą tylko wtedy, gdy mają ogranych bocznych obok siebie?
Leo zawinił, że nie miał nieźle wychodzącego do pułapek Bronowickiego (bo się nie wracał) tylko Golańskiego, który ostatni mecz na OL zagrał w II lidze polskiej?
Bez jaj, taktycznie Polska wyglądała świetnie. Po raz kolejny jednak widać, że i Leo dupa, gdy miernot kupa. Z tych piłkarzy nie stworzy wielkiej ekipy, bo nie ma wielkich zawodników, nieoszlifowanych talentów. Mourinho czy król Otto mieli piłkarzy, którzy mieli dużo większe umiejętności i zrobili kariery po triumfach. U nas nie ma nikogo z takim potencjałem.
Corinthians pisze: Cóż za paradoks
Piękniejsza była dla mnie pierwsza bramka, gdzie Niemiec podał do Hiszpana, ten odegrał do Polaka, piłka do drugiego Polaka i bramka. :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 cze 2008, 20:14

To, że Leo zawinił napisałeś tylko Ty. Ja na niego zwalać winy nie będę, chociaż mankamenty można wyliczać.
Wilmore pisze:Leo zawinił, że piłkarze spóźnili się z wyjściami do pułapek ofsajdowych?
Nie wiem co miały symbolizować tak dalekie wyjścia obrony. Prawda jest taka, że Loew po prostu nas ośmieszył z pomysłem zostawiana jednego napastnika na spalonym, czego nie spodziewali się ani nasi obrońcy, ani Leo tego nie przewidział, chociaż mówił, że Niemcy go niczym nie zaskoczą.
Wilmore pisze:Leo zawinił, że nie miał nieźle wychodzącego do pułapek Bronowickiego (bo się nie wracał) tylko Golańskiego, który ostatni mecz na OL zagrał w II lidze polskiej?
Tutaj można się przyczepić, bo wystawienie Golańskiego było wymysłem Leo, no i wiemy jak to się skończyło.
Wilmore pisze:Bez jaj, taktycznie Polska wyglądała świetnie.
Jeżeli wczoraj Polacy rozegrali świetny mecz pod względem taktycznym to spoko. Wątpie, aby taktyką Leo było schowanie Smolarka i Żurawia. To, że najwięcej strzałów oddał Lewandowski to też było zamierzenie taktyczne? No dobra, nie będę więcej krytykował. Również uważam, że taktyka była dobra, ale na pewno nie powiem, że była świetna. A to dlatego, że Loew ją przewidział i rozpracował. Szacun dla niego, bo Niemieccy piłkarze wcale nie są w jakiejś wysokiej formie (z kilkoma wyjątkami), ale z takim świetnym trenerem mogą wygrać mistrzostwa.
Wilmore pisze:Mourinho czy król Otto mieli piłkarzy, którzy mieli dużo większe umiejętności i zrobili kariery po triumfach. U nas nie ma nikogo z takim potencjałem.
Ciekaw jestem ilu Greków byś wymienił przed Euro 2004? Aha, ilu Greków zrobiło jakąś większą karierę po E04? Piłkarze Greccy to zwykłe kołki i słabeusze, ale dzięki znakomitej taktyce bla bla bla wygrali Euro. I dla nas też jedyną szansą jest Beenhakker, bo chyba nikt nie powie, że taki Janas jest w stanie więcej osiągnąć z tymi piłkarzami. Po prostu przygotowanie fizyczne i taktyczne jest kluczem do wyjścia z grupy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 cze 2008, 20:52

RealFan pisze:Jesli byl spalony to NIE jest dobrze, ze sedzia puscil gre. To jest jego blad i to, ze spalony byl maly i potwierdzila go dwudziestotysieczna powtorka ma marginalne znaczenie, ale co tam - Jarzinho zna inne przepisy gry w pilke. Minimalne spalone prawie nie sa spalonymi i dobrze jesli sie je puszcza
Co mowi Fifa. Preferuje zdobywanie bramek, i jesli jest sytuacja, ktora ciezko okreslic to sedziwoie powinni puszczac gre. To nie ja sobie wymyslile, nawet jesli bedziesz to komus wmawial. Spalony to spalony czoywiscie, ale jesli pokazuje to dopiero powtorka na świetnym sprzecie i sedzia mial male szanse, zeby go dostrzec to dobrze, robi, że daje grac. FIFA.

Żurawski. Żal mi sztabu, bo pierwsze spotkanie zawodnik nie jest w pelnej dyspozycji i spokojnie mogl sobie posiedzieć. Teraz i dal dupy w pierwszym spotkaniu i nie bedize przydatny w dwoch kolejnych.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 cze 2008, 22:42

Jarzinho pisze:Teraz i dal dupy w pierwszym spotkaniu i nie bedize przydatny w dwoch kolejnych.
Moze ten mecz z Niemcami mu po prostu nie wyszedl a nastepne by zagral juz dobrze? Nie ma co sie cieszyc ze Zurawski nie zagra, na pewno to olbrzymie oslabienie dla naszej reprezentacji, oby tylko w psychice cos nie siadlo...

I nie myslmy juz o wczorajszym meczu. Z Niemcami przegrac to jak wygrac.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 cze 2008, 23:52

No i nasz cudotwórca już się tłumaczy ze słabych w naszym wykonaniu Euro :lol: Otóż powiedział że cudem już jest iż w ogóle gramy na Euro (patrząc na to że nie ma w nich bijących nas na głowę Duńczyków to nie trudno się z tym nie zgodzić) :lol: Czyli wychodzi na to żebyśmy za wiele nie oczekiwali po tych Mistrzostwach :lol: A co na to niektórzy zaślepieni fani jak choćby jedna userka która pół roku temu wygadywała bajki że wygramy Euro :lol2: No ale nie ona jedna i dzisiejszej nocy pewnie pół Polski nie zaśnie bo od naszego guru dowiedziało się że jednak nie jesteśmy faworytem Euro :lol:

Słyszałem także końcówkę wypowiedzi w której nasi eksperci z Polszatu mówili iż jakiś przyjaciel Błaszczykowskiego mówił że ten nie jest kontuzjowany. Czyli potwierdza się to o czym mówili dziennikarze że najprawdopodobniej Leo nie chciał wystawić Kuby z Niemcami i doszło do ostrej wymiany zdań zakończonej wysłaniem Polaka na wcześniejsze wakacje.
No i nie zagra już Żurawski ale ten niech zdupia na drzewo bo od dawna w reprezentacji biega jedynie jego koszulka z nazwiskiem... choć teraz ponoć wrócił do formy :think:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”