EURO 2008: GRUPA D - Grecja, Hiszpania, Rosja, Szwecja - Strona 3

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto awansuje dalej?

Czas głosowania minął 19 cze 2008, 16:16

Grecja
1
3%
Hiszpania
21
70%
Rosja
3
10%
Szwecja
5
17%
Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 10 cze 2008, 21:47

a mnie ta postawa Grekow cieszy. Nie spodziewalem sie po nich niczego innego , ale duzo wiecej obiecywalem sobie po Szwedach. Dla mnie obnaza brak pomyslu na gre Szwedow w ofensywie. Przypomina troche ten z przed 2 lat Szwecja-TiT.
gdyby nie Henka byloby jeszcze nudniej :x

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 cze 2008, 22:02

Swietnie zaczeła Hiszpania. Tych bramek to nastrzelali az za duzo jak na nich. Na całe szczeście Aragones nie wystawil od poczatku Alonso a Senne. Marcos zagrał wysmienite spotkanie, Xavi podobnie. Lini pomocy żle nei zrobilo przejscie na 4-4-2. Torres takze świentei wspolpracowal z Villa. To narazie moze przesadzic o grze z dwojka napadziorów. Obrona momentami niepewnie, ale to pierwsze spotkanie, mecz był pod kontrola przez wiekszosc spotkania i bez wiekszego znaczenia.

Remis Szwedów z grekami to byłby bdb wynik dla Hiszpanów.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 10 cze 2008, 22:43

W drugiej polowie troche lepiej, nie wialo nuda az tak ;) piekna bramka Zlatana, kuriozum przy golu nr dwa i Grecy pokonani. Ciesze sie bo nie lubie tak defensywnej i pragmatycznej pilki. Szwedzi ciagle starali sie atakowac, Ljungberg walczyl za dwoch. Larsson i Zlatan ladnie wspolpracowali, choc chyba moze byc jeszcze lepiej

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8780
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 cze 2008, 22:43

Gol Zlatana, majstersztyk :rydzyk: Ale przy drugim golu odgwizdałbym faul na obroncy Grecji. Meczyk niezbyt interesujący, ale takie też muszą być :P

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 10 cze 2008, 22:50

Chyba pierwszy raz zgodzę się z całością postu clonera. Piękna bramka Zlatana i IMO delikatny faul przy drugim golu Szwedów(łokcie tam pracowały w powietrzu). Cieszę się ze zwycięstwa Szwedów, nie dlatego że jakoś specjalnie im kibicuję, ale mam już dość tego stylu Grecji. Ciężko się to ogląda. Mają prawo do obrania takiej taktyki, ale ja też mam prawo życzyć im trzech porażek. Wolę efektowne spotkania na EURO i żeby jak najdłużej grały takie drużyny jak Portugalia,Hiszpania, Holandia, a nie Grecja.

Jeszcze raz brawo Zlatan, ale i Henka, który może nie ma tej kondycji, ale umiejętności wciąż wielkie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 11 cze 2008, 11:47

Druga połowa w wykonaniu Hiszpanów nieco słabsza, ale zwycięzców się ponoć nie sądzi. Cieszy gol i asysta Cesca. Szkoda tylko, że Espana ma aż nadmiar zajebistych graczy ze środka pola...

W meczu Grecja-Szwecja oglądałem tylko drugą połową (zresztą też nie do końca) i chyba nie mam czego żałować. Bardzo ładny gol Zlatana + kuriozum w wykonaniu Greków dało zwycięstwo Szwedom- i niezmiernie się z tego cieszę :] .

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 14 cze 2008, 13:47

Już dzisiaj możemy poznać kolejnego po Portugalii, Chorwacji i Holandii ćwierćfinalistę EURO 2008. IMO będzie to Hiszpania, choć Szwedzi wiedza jak ich pokonac, co pokazali w eliminacjach. Jestem ciekaw pojedynku strzeleckiego Ibra - Villa, ten drugi ma chyba lepszych kolegów do asystowania, dlatego sądzę ze to Hiszpanie zainkasują 3 punkciki.

moj typ - 3:1 dla Hiszpanii

w drugim meczu spotkają sie Grecja i Rosja, to może byc 1 mecz którego nie obejrze nawet przez minutę:) Grecy antyfutbol mało argumentów w ofensywie, choć dzisiaj mogą strzelić bramkę, przy tej obronie rosyjskiej: a Rosjanie z kłopotami wewnątrz drużyny, chyba remis... 1-1 albo 0-0

Awatar użytkownika
Sting111
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sting111 » 14 cze 2008, 15:19

A ja za to jestem bardziej sklonny do remisu. Szwecja nie mogla pokazac co potrafi przez bardzo defensywna gre Greków. Za to Hiszpania radzila sobie bardzo dobrze w meczu z niespelniona Rosja. Jednak Szwedzi maja 3 zawodnikow ktorzy jedna akcja moga odmienic mecz. Mowie tu o Ibrahimoviciu, Larsonie i Ljundbergu. Tworza znakomite trio i jezeli nie dadza narzucic sobie stylu gry Hiszpanow to powinni wywiezc minimu 1 punkt.

Moj typ: 1:1 1:2 Dla Hiszpani

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2008, 16:21

Sting111 pisze:Jednak Szwedzi maja 3 zawodnikow ktorzy jedna akcja moga odmienic mecz. Mowie tu o Ibrahimoviciu, Larsonie i Ljundbergu.

Jesli Szwedzi maja 3 to Hiszpanie 7-8. 8) Nie widze Szwedów w pojedynku z Hiszpanami. pamietam porazke Hiszpanow, jednak kiedy to było, teraz Hiszpanie to całkiem inny zespół, przynajmniej po stylu prezentowanym na boisku. Wtedy to był poczatek elminacji, w rewanzu Hiszpnaie robili co chcieli ze Szwedami. Dzisiaj wiadomo az tak łatwo nie powinno być. Jednak iwerze, ze dzisiaj defensywa poprawi swoja gre i bedzie jeszcze lepiej wygladac cały zespol, bo tak naprawde pierwsze spotkanie wile nie pokazało. Hispzanie zdecydowanie górowali, a błedy w defensywie były raczej tego wynikiem, ze byli za pewni siebie.

Drugie spotkanie, postawilbym na Rosje, ale pomysły Hiddinka totalnie sie nei sprawdzaja, wiec moze byc róznie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 cze 2008, 18:48

Ładny mecz, dość wyrównany, o czym świadczy wynik. Piękny gol Torresa :)
W tej chwili nie wiem już, czy Szwedzi zapewnią sobie awans po tym meczu.

Pseudo-sędziowania ciąg dalszy: bezsprzeczny faul na Silvie i powinien być karny :!: :evil:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2008, 18:53

Tutaj karnego nie było, ale Lewandowski faulował na karnego :lol:

Fajny mecz, szybki, dużo się dzieje. Hiszpania grała znakomicie do strzelenia bramki, później się cofnęli, dali pograć Szwedom, którzy grają lepiej niż się spodziewałem.

Liczę, że Cesc wejdzie i znów coś fajnego pokaże.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 cze 2008, 19:51

Villa nigdy nie bedziesz Polakiem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 14 cze 2008, 19:54

Bravo Hiszpania! :)

Dominowali przez drugą połowę i już się bałem, że po spartaczonej sytuacji 100% w 60 minucie i potem kolejnej świetnej okazji 10 minut później, zremisują. Ale zasłużenie wygrali. Piękny gol Davida Villi. :)

BTW. Wie ktoś, dlaczego Puyol zszedł z boiska w 20. minucie? Komentator nie był uprzejmy tego powiedzieć. :/

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 14 cze 2008, 19:56

Magnum pisze:Wie ktoś, dlaczego Puyol zszedł z boiska w 20. minucie? Komentator nie był uprzejmy tego powiedzieć
Jakaś drobna kontuzja :)

Villa :twisted:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2008, 19:58

Magnum pisze:BTW. Wie ktoś, dlaczego Puyol zszedł z boiska w 20. minucie? Komentator nie był uprzejmy tego powiedzieć.

Carles doznał urazu chyba juz w 4 minucie, pozniej starał sie chyba go rozbiegać, ale nie wyszło.

Hiszpania wygrała zasłuzenie. Grała lepiej, miala wiecej sytuacji. Brak dwoch karniaków, jeden za faul Elmandera, drugi moze nie az tak klarowny, ale zawodnik zagrywajac reka w polu karnym umozliwil sobie interewencje, tak chyba nie mialby na to szans.

Kto zagrał ta pilke do Villi. :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”