Euro 2008: Polacy na Euro - Strona 31

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Polacy zajmą w grupie

1 miejsce
10
17%
2 miejsce
22
37%
3 miejsce
13
22%
bez komentarza :/
14
24%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 cze 2008, 22:48

Jarzinho pisze:Jestem za wywaleniem Holendr
Listkiewicz juz powiedzial, ze go nie wywali.
Martinho pisze:Ladnie pokazal sie Zahorsk
ciekawy jestem gdzie.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 16 cze 2008, 22:49

cloner pisze:Niech mi ktos wytlumaczy dlaczego Boruc nadal gra w tak slabej lidze szkockiej :shock: Przeciez to jest najlepszy golkiper Europy.
Buffon broni teraz na innym kontynencie?
Ok, Boruc swietnie, ale juz sie tak nie podniecajcie ze jest naj.

Jarzinho pisze:Jestem za wywaleniem Holendra
Taa...i zatrudnijmy kogos pokroju Janasa. Za Janasa pewnie w tej grupie eliminacyjnej do Euro walczylibysmy z Belgia o 4 miejsce.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 22:57 przez ossy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 cze 2008, 22:49

Martinho pisze:Mlodziezy zdolnej tez nie mamy.
:roll: :roll: Majewski, juniorzy Legii, mlodziezowka ktora ograla Brazylie, Groszek, Peszko
Martinho pisze:Sadzac po tym ze nie ma lepszych zawodnikow od tych ktorzy sa teraz w kadrze jest to calkiem prawdopodobne.
Dla mnie sa lepsi

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 cze 2008, 22:50

czeher pisze:mlodziezowka ktora ograla Brazylie
bądźmy szczerzy; mlodziezowka brazylii sie pokazala fatalnie na tamtych mistrzostwach.
ossy pisze:Ok, Boruc swietnie, ale juz sie tak nie podniecajcie ze jest naj.
buffon tez taki najlepszy nie jest

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 cze 2008, 22:51

No i po imprezie. Na gorąco wypada poświęcić kilka słów Borucowi, bo gdyby nie on to pewnie byśmy kończyli Euro z zerowym dorobkiem punktowym i bilansem bramek 1:10. Wszyscy w kadrze powinni się teraz ustawiać w kolejce i po gołej dupie go całować. Oprócz niego jeszcze Roger, Sagan i czasami Ebi prezentowali poziom wyższy od krajowego.

Jeszcze sprawa przygotowania fizycznego, kondycyjnego ... nie mam wątpliwości, że jesteśmy najgorsi pod tym względem spośród wszystkich ekipa jakie grały/grają na turnieju :roll:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 cze 2008, 22:52

czeher pisze:juniorzy Legii
Tacy jak Zjawinski, Smolinski czy Korzym, ktorzy tez byli juniorami Legii? No fajnie w Legii promuja sie zawodnicy z pola.
czeher pisze:mlodziezowka ktora ograla Brazylie, Groszek, Peszko
No i co z tego? A pamietasz reprezentacje U-19 ktora zdobyla Mistrzostwo Europy z Czechami swego czasu? Gdzie ci pilkarze?
ossy pisze:Buffon broni teraz na innym kontynencie?
Na Euro zdecydowanie lepszym bramkarzem od Buffona jest Boruc.
Magnum pisze:ciekawy jestem gdzie.
na boisku.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 cze 2008, 22:52

Jest trzech zawodników, których moge wyróżnic, są to:
- Boruc - bramkarz
- Roger - brazylijczyk
- Saganowski - teoretycznie najslabszy napastnik

Leo!!! Why?? nie why, tylko wypi^&dalaj :lol2:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 cze 2008, 22:55

Postęp jest. Nieudolnie gramy, ale wreszcie gramy w piłke. Czasami tylko sie staramy, ale już nie pozorujemy.

Znów niestety dał o sobie znac efekt pompowania balona. Problem jest taki, ze poza Borucem nie ma piłkarzy na pozomie europejskim, a ci lepsi nie wytrzymuja psychicznie lub fizycznie. Na pewno popełniono błedy, ale ta druzyna w przeciwieństwie do ekip Janasa i Engela ma jeszcze szanse rozwoju. Powołania dla Brożka, Wichniarka czy Głowackiego nie zmieniły by obrazu gry. Smiem twierdzic, że obecnośc Kuby wnisoła by więcej niz ci wyzej wymienieni piłkarze. Dzis zagraliśmy chyba najsłabszy mecz, ale odniosłem wrażenie, że po 15 minutach juz zwatpili w szanse na awans, zwyciestwo, cokolwiek.

p.s I flagi nie pomogły :P
Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 22:58 przez Babel, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 16 cze 2008, 23:01

Martinho pisze:Na Euro zdecydowanie lepszym bramkarzem od Buffona jest Boruc.
Bo Buffon nie ma tak slabej obrony przed sobą, i nie ma tylu sytuacji do wykazania sie. Ale gdy juz ma, zawsze broni swietnie. A gdy juz slysze glosy ze Cech jest lepszy od Wlocha to mi sie smiac chce...
Magnum pisze:buffon tez taki najlepszy nie jest
nie, Boruc jest.

cloner pisze:Leo!!! Why?? nie why, tylko wypi^&dalaj
tak, i powrot Pawla Janasa.

MENDEZ pisze:Brożka
Brozek to juz kompletna ....klapa. Chyba na opal do reprezentacji. Franek w formie strzelilby pewnie min 10 bramek wiecej grajac za Brozka.
Ostatnio zmieniony 16 cze 2008, 23:05 przez ossy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 16 cze 2008, 23:03

Piotr pisze:Leo zostań
tak, ale holendrowi sie należą spore słowa krytyki nie chce mi sie tego rozwijac wiec napisze słowa klucze:

1. przygotowanie fizyczne
2. taktyka w każdym meczu
3. pierwsza 11 w każdym meczu
4. idiotyczne "filozofowanie" przed i w trakcie turnieju

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 cze 2008, 23:03

ossy pisze:Bo Buffon nie ma tak slabej obrony przed sobą, i nie ma tylu sytuacji do wykazania sie. Ale gdy juz ma, zawsze broni swietnie. A gdy juz slysze glosy ze Cech jest lepszy od Wlocha to mi sie smiac chce...
Nie wiem czy Cech jest lepszy od Wlocha ale wiem ze Boruc na tym Euro napewno. I Wlosi wcale tak dobrze w obronie sie nie prezentuja... Wiec szanse do wykazania sie na pewno ma... Hm ciekawe czemu tak bronisz Buffona :lol:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 16 cze 2008, 23:07

Martinho pisze:Nie wiem czy Cech jest lepszy od Wlocha ale wiem ze Boruc na tym Euro napewno. I Wlosi wcale tak dobrze w obronie sie nie prezentuja... Wiec szanse do wykazania sie na pewno ma...
Ma i sie wykazuje? W drugim meczu z Rumunia obrona, a zwlaszcza srodek obrony wloch zagrali bardzo dobrze, nawet swietnie w porownaniu do meczu z Holandia.

Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 16 cze 2008, 23:08

ossy pisze:Ok, Boruc swietnie, ale juz sie tak nie podniecajcie ze jest naj.
Boruc rzeczywiście najlepszym graczem Polskiej reprezentacji.Roger też do tego miana można przyrównać.Ale mało tego będzie jak na polską drużynę.

Koniec Mistrzostw dla Polaków.Szkoda ludzi którzy się starali,szkoda ludzi którzy grali jak miernoty(TAK TAK,trzeba tak napisać,nie można się oszukiwać).Leo będzie miał trochę czasu na przerobienie rachunku sumienia.

Co można ogólnie powiedzieć na temat występu polaków na EURO?Chyba tylko to że naturalizowany Brazylijczyk jest naszym zbawicielem.Dzięki niemu zdobyliśmy JEDYNĄ bramkę na tym turnieju.Fakt faktem że ze spalonego,ale w decydującym momencie nikt chorągiewki nie podnosił :wink:Więc jako tako wyjeżdżamy z austrii i szwajcarii z twarzą(ogólnie można tak powiedzieć?),ale czy tego oczekiwali miliony kibiców?Otóż nie.

Bo miiony ludzi zaczelo dmuchac balonik i co z tego wyszlo?To samo co w 2002 i 2006 roku.Tam tez mielismy latwe grupy i co?To samo.Tylko gadanie.
Jak maja sie do tego sami zawodnicy?Bo to przeciez oni maja nam KIBICOM zapewniac emocje.Tutaj nie ma co sie silic na jakies wydumane konwersacje.W Polsce NIE MA DOBRYCH zawodnikow.Nie zrozumcie mnie zle.Sa fenomeny,ale one sa NIELICZNE.Dla przykladu Artek Boruv,ktory bronil nasz polskie kupry wielokrotnie.
A co robia inni?Gdy jest czas eliminacji nie gra sie mecz za meczem z bardzo wymagajacymi zespolami.Na tle takiego meczu,dajmy na to z Armenia,z dobrej strony pokaze sie przecietny zawodnik,bo to kogos niezle skasuje,a to uda sie podac pilke na czysta pozycje.Ale gdy przychodzi kolej na mocarnego przeciwnika to nasi zawodnicy nie maja czym straszyc.Taka jest szczera prawda.
W polsce tematem przewodnim jest KORUPCJA.Brakuje boisk,gdzie mogli by zaczynac kopac pilke mlodziaki,zeby sie wykazac.Moze akurat pojawiali by sie czesciej jakies perelki.Ale jest inaczej.Ludzie zamiast zajac sie czyms normalnym (kopaniem pilki

:wink: naprzyklad)to wola latac po miescie,chlac czachojeby,krasc samochody i mordowac przechodniow. :wink: Moze troche szalone ale prawdziwe :wink:

WIec co mamy robic zeby nie wstydzic sie za gre naszych na duzej imprezie?Nie wiem :wink:

Ciesze sie ze moge przynajmniej ogladac w akcji naprawde dobrych zawodnikow,i znakomite druzyny nie wychodzac z domu.Mowa o ligach :wink: ,nie naszych rodzimych,acz ZAGRANICZNYCH :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2008, 23:10

ossy pisze:Ale gdy juz ma, zawsze broni swietnie.
Z wyjątkiem bramki Sneijdera kiedy to dał sobie wsadzić piłkę przy bliższym słupku. To nie była dobra interwencja w jego wykonaniu.

Oczywiście nie zgadzam się z tym, że Boruc jest najlepszym bramkarzem świata. Życzę mu przejścia do klubu z najwyższej światowej półki i regularnego bronienia na takim poziomie jak podczas EURO.

Odnośnie występu Polski na ME to skończyło się w sumie zgodnie z przewidywaniami. Ustąpić miejsca Niemcom i Chorwatom to żaden wstyd. Bardziej denerwuje mnie to, że zagraliśmy najgorszą piłkę ze wszystkich ekip biorących udział w tej zabawie. Rozumiem, że technicznie jesteśmy po prostu słabi i tego naprawić się nie da, ale w takim układzie powinniśmy dawać radę fizycznie a ten aspekt też wyglądał słabo. Nie mieliśmy kim straszyć w ataku, pomoc to tylko destrukcja przy zerowej kreatywności a obrona bardzo niepewna. Brawo Boruc i Roger. Oni na tej imprezie na pewno skorzystali.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 16 cze 2008, 23:11

Marcin87 pisze:Bo miiony ludzi zaczelo dmuchac balonik i co z tego wyszlo?
miliony :?: a nie czasem jeden siwy holender :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”