EURO 2008: GRUPA C - Francja, Holandia, Rumunia, Włochy - Strona 12

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje dalej?

Francja
6
16%
Holandia
8
22%
Rumunia
4
11%
Włochy
19
51%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 cze 2008, 16:02

vakabayashi pisze:ktoś z was naprawde wchodzi na takie strony jak www.pilkanozna.pl naprawde czytacie tam newsy
Nie musimy wchodzić i czytać. Mamy od tego swoich ludzi :wink:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 18 cze 2008, 16:03

Fajowy artykuł.
W swej głównej tezie oparty na alkoholowych majakach Orłowskiego - "Ribery już na początku meczu został brutalnie sfaulowany" . A wszystko podlane jakże subtelną nienawiścią do calcio. - " zwycięstwo (..)Zawdzięczają (..)przede wszystkim sobie, a ściślej swej znanej perfidii." , "Na pewno lepiej dla futbolu stałoby się, gdyby do półfinału awansowali Hiszpanie. (...)każdy postronny kibic się ze mną zgodzi. "

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 18 cze 2008, 16:15

Karny był mocno naciągany więc jaką niby miał dostać karę? - pozdrowienia prosto z płyty boiska od niezastąpionego Piotra Świerczewskiego.
??? Dziwną interpretację przepisów stosujesz,typową chyba dla fanów
włoskiej piłki.Jeśli sędzia dyktuje karny to za faul należy się czerwona kartka,dla sędziego też był naciągany?Ja też mogę twierdzić że faul Abidala był mocno naciągany ale czerwona się należy jesli sędzia gwizdnął.
I ja również pozdrawiam Świerczewskiego i innych "ekspertów"za ich wypowiedzi bo mam wtedy czas wyjść na chwilkę i zrobić sobie np.kawę
a nie ich słuchać :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8728
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 cze 2008, 16:21

Jeśli sędzia dyktuje karny to za faul należy się czerwona kartka,dla sędziego też był naciągany?Ja też mogę twierdzić że faul Abidala był mocno naciągany ale czerwona się należy jesli sędzia gwizdnął.
Chorzowski, idź daleko i sie nie kompromituj :haha:

Chcialem Cie wyprowadzic z bledu, ale mi sie odechciało, poszukaj samemu przepisow gry w pilke i wtedy zacznij sie wypowiadac :lol:
Jeśli sędzia dyktuje karny to za faul należy się czerwona kartka,
['] :shock: :roll:

:wink:

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 18 cze 2008, 16:32

To jaki przepis zastosował sędzia gdy dał czerwoną kartkę Abidalowi?Coś się zmieniło?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 cze 2008, 16:34

Faulował od tyłu nie mając szans na wygarnięcie piłki zawodnika, który był z 6 metrów przed bramką i miał przed sobą tylko bramkarza.

Ty tak na serio czy tylko rżniesz głupa?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8728
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 cze 2008, 16:34

EuGeniusz pisze:To jaki przepis zastosował sędzia gdy dał czerwoną kartkę Abidalowi?Coś się zmieniło?
Taki, ze Toni byl sam na sam z bramkarzem. A porównując, Twój przyklad z meczu Wlochy-Rumunia ma sie nijak do tego przepisu, gdyz tam "faul" byl w zamieszaniu podbramkowym. Zresztą Lewandowski tez kartonika nie otrzymał, wiec koniec dyskusji.

Jak to mozliwe, ze w eliminacjach Holandia z Rumunia przegrala i zremisowala, a tutaj zwyciestwo rezerwami :think: :lol:

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 18 cze 2008, 16:46

Tak ,macie rację trzeba kończyć dyskusję .Wy zostaniecie przy swoim zdaniu ja przy swoim.Też mam prawo uważać że Abidal chciał wybić piłkę a nie sfaulować Toniego,on głupi chyba nie jest .
pozdrawiam

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 18 cze 2008, 17:07

To, że chciał wybić, nic nie znaczy, bo jej nie wybił. Nie trafił w piłke, spowodował upadek napastnika, który znajdował się w sytuacji sam na sam. Nie rozumiem w ogóle co próbujesz osiągnąć w tej sytuacji, przecież to musiała być czerwona kartka i przyzna to każdy, kto ma jakieś pojęcie o piłce. Sytuacja z meczu z Rumunią była zupełnie inna, nie wiem w ogóle na jakiej podstawie je ze sobą porównujesz.

Szkoda Ribery'ego. Mam nadzieję, że to nic poważnego.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 18 cze 2008, 18:04

ja ta grupę podsumuje krótko francja skończyła się na główce Zidana ;)

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 19 cze 2008, 8:26

j1mmy pisze:grupę podsumuje krótko francja skończyła się na główce Zidana
czyli na kill`em all, reszta to juz tylko komercha :wink:
cloner pisze:Jak to mozliwe, ze w eliminacjach Holandia z Rumunia przegrala i zremisowala, a tutaj zwyciestwo rezerwami
wyglada na to ze nikt sie poważnie do eliminacji nie przykłada, gra sie tylko minimum sił oby tylko awansować.

natomiast turniej wyzwala u graczy niesamowitą motywację

najbardziej ciekawi mnie kto z tej grupy najwiecej osiągnie na euro. i czy holendrzy nie zrobili błędu nie pozbywając sie włochów :think:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 cze 2008, 8:48

cloner pisze:Jak to mozliwe, ze w eliminacjach Holandia z Rumunia przegrala i zremisowala, a tutaj zwyciestwo rezerwami
A jak to mozliwe ze Polska z Austria w eliminacjach wygrala 3-2 i 3-1 a tutaj ledwo zremisowala? Nurtujace masz mysli.
j1mmy pisze:ja ta grupę podsumuje krótko francja skończyła się na główce Zidana
Czy wy naprawde uwazacie ze brak jwednego pilkarza tak znaczaco wplynal na gre Francuzow? Jak u nas braknie Boruca to upadniemy do poziomu Andory? Nie urazajac oczywiscie Andory

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 cze 2008, 9:52

A ja wam tylko przypomne ze juz byly glosy ze Francja skonczyla sie na MS w Korei, przgrywajac z senegalem - mowiono zmierzch a jakos po tym potrafili jeszcze zaskoczyc ...

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 19 cze 2008, 12:53

Tragedia w holenderskim zespole. Córka Boulahrouza zmarła zaledwie jeden dzień po narodzinach. Ciekawe, czy Khalid dojdzie do siebie i będzie w stanie w niedzielę wystąpić przeciwko Rosji. Niby w drużynie Oranjes bez kontuzji (jedynie krótka pauza Robbena plus oczywiście Babel), ale ta sytuacja może podziałać jeszcze gorzej.

szuki1991
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szuki1991 » 20 cze 2008, 11:59

Eh bardzo szkoda Boulahrouza... Mysle ze po takim ciosie nie bedzie w stanie zagrac. Chyba ze jest na tyle silny psychicznie, ze zdola grac. Oby tylko to nie odbilo sie negatywnie na calej druzynie. Ale mysle ze moze to nawet zmotywowac reszta do wygrania calego turnieju dla Khalida i jego corki...A skad takie info?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”