1/4 Finału ME: Portugalia - Niemcy (19.06.2008) - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto awansuje do półfinału?

Portugalia
18
82%
Niemcy
4
18%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 203

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 19 cze 2008, 23:25

W Juve grał dobrze, w Realu często prezentował się na granicy kompromitacji jak dobrze pamiętam.

Moim zdaniem jeżeli taki Sneijder utrzyma poziom gry jaki zaprezentował w dwóch pierwszych spotkaniach turnieju i poprowadzi Holendrów do tytułu mógłby Portugalczykowi poważnie zagrozić. Szczególnie, że Złota Piłka lubi zawodników królewskich :P
Ostatnio zmieniony 19 cze 2008, 23:27 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 19 cze 2008, 23:27

Akarin pisze:Schweini man of the mach wybrany. Nie ma co mówić, zagrał genialnie.
Czekam na te gwiazdy Juventusu ktore ponoc sa lepsze 100x od Schwiensteigera, ktorego uznajecie za jakis tam pomiot. Ciekawe co Wlosi pokaza :D

Brawo, czekamy na Turkow w polfinale :) A final mam nadzieje z Holandia.

Ballack moze i faulowal ale trudno - taka pilka.

Portugalia cieniutko, gdzie ta wielka druzyna ktora miala rozgromic Niemcow? Ciekawe kto mnie znowu nie posluchal i ile kasy stracil :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 cze 2008, 23:27

W takim razie Cristiano ogłosi, że przechodzi do Realu i to ostatecznie zagwarantuje mu Złotą Piłkę :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 19 cze 2008, 23:48

;****

Wielkie brawa dzisiaj dla całej reprezentacji. Schweini, Poldi i Lahm- cudo.

Fahren wir nach Wien? Proste 8).

Jest zajebiście. I gdzie ta wielka Portugalia, co miała zmiażdżyć Niemuszków? Portugalia do domu, Euro to nie miejsce dla frajerów.

Deutschland, Deutschland über alles

Obrazek

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 cze 2008, 0:00

Takie posty jak ten ostatni moga zniszczyc psychike.

A w finale Italia i znowu baciory :P

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 20 cze 2008, 1:44

Ależ to musiał być szał jak Podolski ładował bramki Polsce, tylko chłopaki wstydziły się przyznać :lol2:.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 cze 2008, 8:59

Martinho pisze:A final mam nadzieje z Holandia
Martinho pisze:Dajcie nam Wlochow do finalu!
to jak to w koncu jest :o
Tak czy inaczej jezeli Chorwacja wyeliminuje Turcje to bedziecie (traktuje Was jak niemcow - wkoncu niekotrzy sie poczuwaja i maja na to dokumenty) miec ciezko bowiem Chorwacja potrafi jak pokazaly ostatnie mecze grac z tworcami krasnali ogrodowych

PS. Kto wchodzi w zaklad ze Scolari nie dokonczy sezonu w Chelsea ?

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 20 cze 2008, 9:14

I gdzie ta wielka Portugalia, co miała zmiażdżyć Niemuszków? Portugalia do domu, Euro to nie miejsce dla frajerów.
Spokojnie,spokojnie.Ja też kibicowałem Niemcom ale szacunek po tym meczu mam i dla Portugalii.Dla mnie mecz był wyrównany .Niemcy byli lepsi o tyle bo strzelili jedną bramkę więcej. I to o tą zdobytą przez Ballacka przy której sędzia mógł odgwizdać faul.Mogę jeszcze dodać że Niemcy byli lepiej poukładani taktycznie i chyba w tym meczu bardziej im się chciało i to całej drużynie.Przed meczem Scolari podawał wzrost Niemców i swojej drużyny i mówił że musi coś z tym zrobić ,jednak nic nie wymyslił.Podobało mi się też prowadzenie meczu przez sędziego ,pozwalał grać ,nie przerywał akcji tylko dlatego że któryś z zawodników "się przewrócił".Wczorajsza gra Niemców napawa mnie optymizmem przed 1/2 finału i myślę że juz nie będą tak bezradni w meczu z(znowu) Chorwacją ,bo to ich typuję na następnych rywali.Ale to tylko optymizm bo szanse oceniam na równo i to obojętnie kto będzie rywalem Niemców.Na tym etapie (mowię już o ćwierćfinałach) nie ma zdecydowanych faworytów co wiedzą wszyscy którzy pamiętają turniej ME sprzed czterech lat.Tak więc poczekamy i zobaczymy.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 20 cze 2008, 9:25

Mecz był wyrównany, ale co z tego? Portugalia zagrała dokładnie tak, jak Niemcy sobie tego życzyli, czyli jak najbardziej po frajersku. Ile wrzutek, o ile w ogóle dochodziły w pole karne, kończyło w rękach Lehmanna bądź będąc wybijanymi przez stoperów? Środek Rolfes zjadł całkowicie, na skrzydłach grali Portugalczycy bardzo niemrawo. Tyle. Auf wiedersehen, Portugalien.

piwus pisze:Ależ to musiał być szał jak Podolski ładował bramki Polsce, tylko chłopaki wstydziły się przyznać Lol.
'Wstydziły' to mogły się co najwyżej piwusy & Co. :spoko:.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 cze 2008, 9:50

olson pisze:Ile wrzutek, o ile w ogóle dochodziły w pole karne, kończyło w rękach Lehmanna bądź będąc wybijanymi przez stoperów
nie wiem co to za pomysł Scolariego wogóle był zeby grać wrzutki na pole karne :? chyba sie zbytnio nie przygotował do meczu selekcjoner Portugalii. nie dość że Portugalia prawie nie ma napastników, to jeszcze majacy 1.83 m Gomes miał wygrać w powietrzu z 1.94 m. Metzelderem 1.98 Mertesackerem

Portugalia grała jak nie Portugalia zamiast próbować zdominować Niemców posiadaniem piłki i klepać ją sobie po ziemi gracze Scolariego jak na wariata rzucali piłke do Bosingwy a ten dośrodkowywał w kosmos

Niemcy jak to Niemcy drużyna turniejowa choć taktyka Low`a przednia a i nareszcie trafił z wyborem składu (Rolfes i Hitzilsberger b.dobrze)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 cze 2008, 10:02

No cóż, ostrzegałem przed meczem, że Niemcy to Niemcy i z nimi nigdy nic nie wiadomo. Tej drużyny nigdy nie można lekceważyć czy skazywać na przegraną nawet jak dzień wcześniej przegrają 5-0 z San Marino. Z grupy wyszli, ale jednak pokonali tylko Polskę i Austrię ale to przecież u nich normalne, bo przecież Niemcy jak i Włosi (te dwie reprezentacje na świecie) to drużyny typowo turniejowe. Zobaczcie nieco historii i wyników - jak Niemcy zdobywali medale w 1982, 1986, 1954 - przegrywali tam w grupach z Algieriami czy NRD, mordowali się z MArokami czy Meksykami żeby potem dojść do finału. To samo Włosi - polecam szczególnie 1982 czy 1994. Te drużyny to choćby grały w pięciu na jedenastu i przegrywały 5-0 to i tak są zdolni do remisu.

Co do samego meczu to wygrana zasłużona, chociaż Niemcy pokazali że obrona nie jest ich mocną stroną. Gol na 1-2 to komedianckie zachowanie obrony. Ale i tak pokazali klasę. Razem z kumplami zaliczyliśmy gigantyczny wybuch śmiechu jak komentator w 20 minucie powiedział, że Portugalia przejmuje inicjatywę, a dwie minuty później było 1-0 :lol: - ostrzegałem ich, że z Niemcami nigdy nic nie wiadomo. Chilę później 2-0 i pozamiatane. Portugalia zagrała średnie zawody. Niby wbili dwa gole, ale i tak się nie popisali. Ricardo zawalił wszystkie bramki w sumie. Przy pierwszej nie krył krótkiego rogu, a przy dośrodkowaniach to albo się zostaje w bramce i broni na lini albo wycodzisz do dośrodkowania i łapiesz piłę a nie odganiasz muchy. Ciekawy będę półfinału. W końcu Niemcy mogą trafić znów na Chorwatów, którzy ich rozbili w grupie.

PS. Akarin i olson - Wy naprawdę czujecie taką miłośc do niemieckiej drużyny, że piszecie o ich wygranej jakby to Polska wygrała Mundial?

szuki1991
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szuki1991 » 20 cze 2008, 10:56

Mecz wyrownany, Niemcy lepsi o nieprawidlowego gola. Po raz kolejny sedzia sie nie popisal i znow mamy dowod na to ze sedziowanie na tych mistrzostwach nie stoi na wysokim poziomie. W Portugalii na pewno bedzie, tak jak u nas z Webbem.. :D No ale to nie zmienia faktu ze Portugalia nie zagrala na swoim poziomie, a Niemcy grali swoje i zmiany w skladzie przyniosly porzadany efekt. A co do chlopakow, Niemcow, wiedzialem ze w Polsce kibicuja innym druzynom narodowym, ale ze Niemcom..? :lol:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 20 cze 2008, 12:42

Ebi pisze:PS. Akarin i olson - Wy naprawdę czujecie taką miłośc do niemieckiej drużyny, że piszecie o ich wygranej jakby to Polska wygrała Mundial?

Z reprezentacją Polski się nie identyfikuję, z niemiecką owszem.
A co do chlopakow, Niemcow, wiedzialem ze w Polsce kibicuja innym druzynom narodowym, ale ze Niemcom..?
A Niemcy to co, grzyby?

EOT

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 cze 2008, 13:01

Tez masz podowjne obywatelstwo ? lub twoi rodzice ?
olson pisze: Z reprezentacją Polski się nie identyfikuję, z niemiecką owszem.
panu juz podziekujemy, zapraszamy na druga strone odry

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 20 cze 2008, 13:35

czeher pisze:Tez masz podowjne obywatelstwo ? lub twoi rodzice ?
olson pisze: Z reprezentacją Polski się nie identyfikuję, z niemiecką owszem.
panu juz podziekujemy, zapraszamy na druga strone odry
Podpisuję się pod czeherem. Czemu używasz języka polskiego w ogóle?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”