Nowa I liga

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Nowa I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 cze 2008, 9:37

Skład nowej I ligi.

Dolcan Ząbki
Flota Świnoujście
GKS Jastrzębie
GKS Katowice
Górnik Łęczna
Kmita Zabierzów
Motor Lublin
Odra Opole
Podbeskidzie Bielsko-Biała
Polonia Bytom
Polonia Warszawa
Stal Stalowa Wola
Stilon Gorzów
Warta Poznań
Widzew Łódź
Wisła Płock
Zagłębie Lubin
Znicz Pruszków

Według mnie zdecydowanym faworytem będzie Zagłębie Lubin. Ambicję będzie mieć również Wisła, Polonia, Podbeskidzie oraz Widzew. Mam nadzieję, że w tym roku GKS poważniej powalczy o awans.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 cze 2008, 9:48

Fishbone pisze:Mam nadzieję, że w tym roku GKS poważniej powalczy o awans.
watpie, trener jaki nijaki poza tym jak narazie posucha w wzmocnieniach, cos slyszalem ze Dudek na telefonie
Wielce prawdopodobny jest fakt iz w tej lidze zagra jeszcze Korona i Jaga, ktor na dzien dizsiejszy maja skald na eksraklase, no moze ta druga bo w tej pierwszej wielki exodus

Oczywisscie nie podwazanlnym faworytem Lubin, za nim Plock, Widzew Podbeskidzie oraz Leczna - reszta sie nie liczy :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 cze 2008, 9:53

Troche sie pospieszyłeś Fishbone z tym tematem. Tak jak własnie napisal czeher, jeszcze Jaga z Koroną tutaj chyba wpadną, a Polonia B bedzie lige wyzej :P

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 cze 2008, 11:27

cloner pisze:Polonia B bedzie lige wyzej
A macie jakis porzadny stadion, zeby zagrac w Ekstraklasie? Bo chyba licencji wam nie przyznali.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 cze 2008, 11:47

czeher pisze:Oczywisscie nie podwazanlnym faworytem Lubin, za nim Plock, Widzew Podbeskidzie oraz Leczna - reszta sie nie liczy Exclamation
Fishbone pisze:Według mnie zdecydowanym faworytem będzie Zagłębie Lubin. Ambicję będzie mieć również Wisła, Polonia, Podbeskidzie oraz Widzew.
A dlaczego niby Znicz miałby nie mieć ambicji awansować :?: Przecież teraz otarł się o awans i bardzo chciano znaleźć się w OE. No ale to tylko mały Znicz który rok temu też miał się nie liczyć a co najwyżej ugrać miejsce w środkowej części tabeli :spoko:

Tak w ogóle to jak spadnie Korona i Jaga to kto awansuje i czy w ogóle ktoś :?: Wiadomo kiedy dziadki podejmą decyzje :?:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 cze 2008, 11:57

Yukasz pisze:No ale to tylko mały Znicz który rok temu też miał się nie liczyć a co najwyżej ugrać miejsce w środkowej części tabeli
NIc 2razy sie nie zdarza, a na to powinienes sobie sam odpowiedziec
Odchodzą: Dawid Florian (N - Lech Poznań), Łukasz Grzeszczyk (P - Wisła Płock), Robert Lewandowski (N - Lech Poznań), Igor Lewczuk (O - Cracovia, Jagiellonia Białystok, Lechia Gdańsk, Legia Warszawa, Wisła Kraków, Zagłębie Lubin), Marcin Rackiewicz (N - Widzew Łódź), Paweł Zawistowski (P - Cracovia, Jagiellonia Białystok, Łódzki KS, Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski)
No chyba ze Ciebie namowia do gry, wtedy nawet LM moze byc :lol2:
Yukasz pisze:Tak w ogóle to jak spadnie Korona i Jaga to kto awansuje i czy w ogóle ktoś
na moje oko to nikt nie awansuje bo kandydatow nie widac, a napewno nie Znicz, bo i po co :> ? zeby dostawac becki wiekszy niz Bytomianie w niektorych meczykach

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 cze 2008, 16:01

czeher pisze:NIc 2razy sie nie zdarza, a na to powinienes sobie sam odpowiedziec
Powiadasz że nic dwa razy się nie zdarza to jakoś Polonia już nie tylko dwa razy jest papierowym faworytem do tej pory II ligi a podczas sezonu wychodzi jak wychodzi :roll: Po zakończonym sezonie słyszałem że mają całkowicie zmienić koncepcję budowy zespołu bo ten sezon był dla nich tak udany a po raz kolejny zaliczali się do faworytów.
Co do tych odejść to część z tych zawodników wraca z wypożyczeń ale tak to jest jak się nie kupuje a ogrywa cudzych grajków więc normalne że jak się sprawdzili to wrócą do macierzystego klubu. Co do Lewandowskiego czy takiego Lewczuka było pewne że po takim sezonie odejdą i też to żadnym zaskoczeniem nie jest. Nie wiem za ile Lewandowski odszedł do Lecha a mówiło się o 1,5 mln zł ale za tych zawodników przyjdą kolejni (kasa jest) a jeszcze nie wiemy kto a ty już wiesz jak Znicz będzie się prezentował w nadchodzącym sezonie i wiesz że nie odegra większej roli :roll: Poczekajmy chociaż do sparingów :>
czeher pisze:No chyba ze Ciebie namowia do gry, wtedy nawet LM moze byc Lol
Nie stać ich na mnie :nein:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 cze 2008, 17:07

Sam piszesz ze odejscie ich bylo nieuniknione, wiec chyba wszystko jasne
Yukasz pisze:Nie wiem za ile Lewandowski odszedł do Lecha a mówiło się o 1,5 mln zł ale za tych zawodników przyjdą kolejni (kasa jest) a jeszcze nie wiemy kto
rynek przebrany konkretnie, beda musieli dokladnie poszukac perelek a to lawte nie ejst, nadzieja byly wypozyczenia z Legii ale ta cos do Plocka powypozyczala Majkowskiego
Ile meisiac do rozpoczecia sezonu i myslsiz ze tak lawto zalatac dziury po tak waznych ogniwach ? nie zrobiac do tej pory ani ejdnego transferu - kpisz

Znicz bedzie pelnil taka role jak kazdy beniaminek ktory uratowal sie przed spadkiem a nawet zaskoczyl ... znaczy 2sezon trudniejszy niz pierwszy a wykrwawiony Znicz a albo lepiej wypalony bedzie bil sie o utryzmanie .... do ostatniej kolejki

Moge wejsc w zaklad ze obojetnie w ktorym momencie sezonu nie bedzie zjamowal meisjca premiowanego awansem
Yukasz pisze:Poczekajmy chociaż do sparingów Łypiący
Znicz Pruszków 0-0 Pelikan Łowicz :>

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 cze 2008, 9:44

Martinho pisze:A macie jakis porzadny stadion, zeby zagrac w Ekstraklasie? Bo chyba licencji wam nie przyznali.
Chłopie co ty za bzdury wypisujesz.Jak nie jesteś zorientowany w sytuacji to po co się tutaj udzielasz.A powiedz mi czy Piast i ŁKS ma stadion ?No mają ?
Nas wyrzucili z ligi bo łódzkiemu lobby zależało na Widzewie, żeby Zibi nie musiał chodzić na III ligę.Wymyślili pretekst o złej płynności finansowej i tyle.Jak masz coś pisać nie wiedząc o co chodzi to lepiej zamilcz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 cze 2008, 10:31

EnJoy's pisze:A powiedz mi czy Piast i ŁKS ma stadion ?
Piast dostal roczna warunkowa licencje analogicznie do poprzedniego sezonu czyli dop was, sosnowca ... Z tym ze stadion powinien byc gotowy na wiosne a teraz wynajmowane pociagi do wodzislawia :P
A plynnosc finansowa jest nieporownywalna, ogolnie sytuacja ludzi kierujacych piastem, miastem jest nieporownywalna do Bytomia ....

Ale co prawda to prawda Zibi was wy........

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 cze 2008, 10:37

Czecher wiedziałem, że to tak odbierzesz :P , ale nie o to mi chodziło.Ten koleś napisał, że nie mamy stadionu a ja dałem tylko przykład, że nie tylko my się borykamy z tym problemem.Ja się cieszę, że Piast zagra w OE bo to kolejna Śląska drużyna.Co do finansów to masz rację.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 23 cze 2008, 10:56

EnJoy's pisze:.Jak masz coś pisać nie wiedząc o co chodzi to lepiej zamilcz.
Ok zamilcze, co nie zmienia faktu ze niezaslugujecie na Ekstraklase. A juz oczywiscie specjalnie was udupili bo przeciez kazdy karany degradacja jest za niewinnosc.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 23 cze 2008, 13:15

Martinho pisze:zmienia faktu ze niezaslugujecie na Ekstraklase.
Nie wiem skąd jesteś, ale to Wy nie zasługujecie bo śmieszą mnie ludzie, których pożera zazdrość, że Wasz klubjest wielki a nie potrafi wejść do OE.A na ekstraklasę zasłużyliśmy 13. miejsce 28 punktów.Napiszę Ci wielkimi , może zrozumiesz : TA POZYCJA W LIGOWEJ TABELI GWARANTUJE UTRZYMANIE W EKSTRAKLASIE BEZ KONIECZNOŚCI GRY W BARAŻACH.Masz odpowiedź kto zasłużył, a kto nie.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 13 lip 2008, 12:34

Teraz tu jest miejsce aby pisać o Zniczu :?

http://www.zw.com.pl/artykul/267947.html

Autor artykuł pisał chyba po kielichu bo kilka tam wielbłądów jak choćby taki że budowa drugiej trybuny ma prawdopodobnie ruszyć we wrześniu a nie zostać ukończona już w sierpniu.
A Dolcan jak informuje inny artykuł ŻW ma grać w Nowym Dworze więc kij ich wie gdzie w końcu będą grać. Ale sytuacji na Śląsku na pewno nikt nie przebije :lol:

Jak ktoś chce znaleźć fotki z modernizacji stadionu Znicza to na pewno sobie poradzi, w końcu nazwa klubu i strona google są wszystkim znane :wink:

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 09 sie 2008, 22:07

Dzisiaj dla mnie mega sensacja. Stal wygrała w Kielcach 2:3 :shock: Szkoda, że kolejny raz nasi grajkowie dali ciała, przegrywając 3:1 w Płocku :? Podbeskidzie nie wywiozło 3 punktów z Lublina, jednak nadal pozostaje niepokonanym liderem :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”