AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 448

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 cze 2008, 11:07

Według Sportmediaset togijski napastnik - Emanuel Adebayor, jest bliski przenośni do Milanu. Jeden z agentów Milanu - Vincenzo Morabito, spotkał się z dyrektorem Arsenalu w środę rano i oznajmił włoskiemu portalowi, że umowa może zostać zamknięta, jeśli tylko Milan wpłaci na konto Arsenalu 40 mln euro. Zdaniem portalu różnica w cenie, między tą, jaką zaproponował Milan, a tą, jaką żąda Arsenal to jedyne 5 milionów euro. Wszystko, więc zatem zależy od tego czy Adriano Galliani w swojej "kieszonce" znajdzie brakujące 5 mln euro...
Plotka, choć mam nadzieję, że jednak do tego transferu dojdzie.
Agent Ronaldinho Roberto De Assis potwierdził, że negocjacje na linii Milan - Barcelona dalej trwają. "Mamy specjalne relacje z Milanem, kontakt pomiędzy nami nigdy nie został zerwany. Obydwie strony chcą dojść do porozumienia i wciąż pracujemy, żeby transfer Ronaldinho do Milanu miał miejsce. W ostatnim miesiącu, mimo wszystkich plotek, szanse na grę Dinho w Milanie, ani się nie zwiększyły, ani nie zmalały. Rossoneri byli pierwsi kolejce po mojego brata i żeby była jasność, nigdy nie rozmawialiśmy z innymi włoskimi drużynami. Anglia może być alternatywą, jednakże wciąż mamy czas, żeby spokojnie zdecydować o przyszłości mojego brata".
Najmniej wiarygodny człowiek świata na zachód od Gallianiego - niezbyt mu ufam, choć jestem w stanie uwierzyć, że rozmowy w sprawie Dinho trwają.

Czeka nas chyba parę suchych dni jeszcze, zanim zobaczymy konkretny transfer.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 cze 2008, 11:50

Plotka, choć mam nadzieję, że jednak do tego transferu dojdzie.
Zambrotta byl 2 banki od nas i Lysy sie targowal dosc dlugo o te 5 baniek beda sie targowac albo do sierpnia i to nie wiem czy wystarczy...dziwi mnie to ze niby nagle Ade nie jest za drogi..nie wierze ze ten list z pogrozkami tak wplynal na lysego i dusigrosza...nie rozumie jednego Eto'o jest wystawiony na sprzedaz to czego o niego nie powalcza

Czeka nas chyba parę suchych dni jeszcze, zanim zobaczymy konkretny transfer.
obysmy wogule zobaczyli..ja mam nadzieje ze trafi do nas Ade/Eto'o i Dinho bo sam Dinho nie rozwiaze naszych problemow w ataku.nie jest takim typem jakiego poszukujemy..on to raczej taka wisienka na torcie

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 cze 2008, 11:55

mete pisze: Zambrotta byl 2 banki od nas i Lysy sie targowal dosc dlugo o te 5 baniek beda sie targowac albo do sierpnia i to nie wiem czy wystarczy...
Ale Zambrotta był nam potrzebny, a Barcy nie - więc Łysy starał się stargować, ale kiedy się nie udało, to wyłożył na stół duże pieniądze, bo on był nam potrzebny. Jeśli wydaje się na piłkarza 35 milionów, a on jest nam bardzo potrzebny, to i 5 milionów się znajdzie dodatkowo, jeśli naprawdę trzeba. Ale ja nie wierzę w to, że Ade nagle okazał się być w naszym zasięgu.
Natomiast Eto'o chce do Interu i nieraz już mówił, że tylko do Interu - więc obawiam się, że Kameruńczyk jednak do Milanu nigdy nie przejdzie.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 25 cze 2008, 12:24

Ja nie wiem nad czym sie Łysol zastanawia. 3 mln funtów to spokojnie znajdzie. Niech tego Brocchiego nawet wywali gdzieś do Arabii albo coś i będzie... Jeśli tylko dlatego do nas Ade nie przejdzie bo zabrakło 3 mln funciaków to ja chyba nerwicy dostane.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 cze 2008, 13:05

Natomiast Eto'o chce do Interu i nieraz już mówił, że tylko do Interu - więc obawiam się, że Kameruńczyk jednak do Milanu nigdy nie przejdzie.
dziwnie kilka razy czytalem ze chce do Milanu..od 2 lat mowilo sie ze Eto'o lubi Milan...ale z ta sympatia pilkarzy bywa roznie

Ja nie wiem nad czym sie Łysol zastanawia. 3 mln funtów to spokojnie znajdzie. Niech tego Brocchiego nawet wywali gdzieś do Arabii albo coś i będzie... Jeśli tylko dlatego do nas Ade nie przejdzie bo zabrakło 3 mln funciaków to ja chyba nerwicy dostane.
no wlasnie chyba tylko o niego sie staramy wiec 3 mln nie majatek.mozliwe ze sie spotkaja w polowie tej kwoty...oby jak najszybciej jezeli trwaja negocjacje zostal potwierdzony transfer zeby nas ktos nie ubiegl

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 cze 2008, 23:26

Zaskakujące, transfer Adebayora ma w najbliższych dniach być zakończony i sfinalizowany, jestem w ciężkim szoku, bo takiego piłkarza, jak Ade z ostatniego sezonu nam potrzeba - wysokiego, silnego, szybkiego, ale przy tym dobrego technicznie i grającego dla drużyny.
Przy okazji do końca tego, lub najpóźniej początku następnego tygodnia ma zostać poznana przyszłość Ferrariego - mam nadzieję, że będzie ona czerwono-czarna, takiego piłkarza nam trzeba w obecnej sytuacji - głębszego rezerwowego, a nie piłkarza pierwszego składu. Jeśli nie Barzagli, to z Włochów darmowy Ferrari.
Na dodatek jakaś gazeta włoska chce nam wcisnąć Ardę Turana, niezbyt mu się przyglądałem, więc go nie oceniam, ale to podobno skrzydłowy, i to dość drogi... Dużo chętniej z Turków widziałbym w zespole Sabriego, więc mam nadzieję, że działacze wiedzą, co robią, choć i tak podejrzewam, że tak naprawdę on do nas nie przyjdzie - pewnie nie ma paszportu UE.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 cze 2008, 8:56

Przy okazji do końca tego, lub najpóźniej początku następnego tygodnia ma zostać poznana przyszłość Ferrariego - mam nadzieję, że będzie ona czerwono-czarna, takiego piłkarza nam trzeba w obecnej sytuacji - głębszego rezerwowego, a nie piłkarza pierwszego składu. Jeśli nie Barzagli, to z Włochów darmowy Ferrari.
no wlasnie patrzac ze jezeli kupimy Ade za wieksze pieniadze i postaramy sie o jakiegos OP to na obronce nie zostanie kasy.Ferrari jest idealny odchodzi Simic i mamy Ferrariego.pilkarz moze nie najwyzszej klasy ale swietne uzupelnienie kadry.za rok gdy pozegnamy Paolo mozna postarac sie o stopera swiatowej klasy gotowego do pierwszego skladu.grzechem byloby nie skorzystac i nie zakontraktowac Ferrariego

Zaskakujące, transfer Adebayora ma w najbliższych dniach być zakończony i sfinalizowany, jestem w ciężkim szoku, bo takiego piłkarza, jak Ade z ostatniego sezonu nam potrzeba - wysokiego, silnego, szybkiego, ale przy tym dobrego technicznie i grającego dla drużyny.
no wlasnie oby jak najszybciej zamkneli transakcje.na papierze Kaka - Pato Ade wyglada calkiem niezle

Na dodatek jakaś gazeta włoska chce nam wcisnąć Ardę Turana, niezbyt mu się przyglądałem, więc go nie oceniam, ale to podobno skrzydłowy, i to dość drogi... Dużo chętniej z Turków widziałbym w zespole Sabriego, więc mam nadzieję, że działacze wiedzą, co robią, choć i tak podejrzewam, że tak naprawdę on do nas nie przyjdzie - pewnie nie ma paszportu UE.
ogladalem Turcje w kazdym meczu i Arda zrobil na mnie wielkie wrazenie.nie jest to taki typowy skrzydowy.dobrze strzela z dystansu(bramka z Szwajcaria) ma niezly drybling.moze byc w przyslosci wielkim pilkarzem.narazie by byl zmiennikiem Seedorfa a w pozniejszym czasie ma szanse go zastapic..Sabri tez jest dobry ale boki obrony chyba u nas obstawione

Gianmarco Conti 16 letni pilkarz Venezii przeniosl sie do Milanu.to juz kolejny mlody pilkarz ktory trafia do Milanu w ostatnim czasie

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 cze 2008, 9:49

Bramka ze Szwajcaria Ardy to byl rykoszet.Sam strzal byl slabej jakosci.

Nie wiem na ile Milan interesuje sie tym zawodnikiem a ile jest w tym spekulacji prasowych i wciskania go nam na fali zwyczajowego entuzjazmu spowodowanego Euro ale uwazam ze pilkarz ten jest nam w tej chwili zbyteczny.Szczegolnie ze nasz zarzad kilka razy oglada kazde euro a sam Milan ma powazniejsze potrzeby jezeli chodzi o uzupelnianie kadry.
Te kilkanascie milionow euro ktore zapewne musielibysmy na niego wydac lepiej zainwestowac na przyklad w bramkarza takiego zeby kibice Milanu mogli w koncu powiedziec ze miedzy slupkami naszego klubu stoi swietny fachowiec nie bramkarz solidny ale przecietny majacy "swoje momenty".

A Dide wywiezc na wozie z gnojem.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 26 cze 2008, 11:25

Wilmore pisze:ale przy tym dobrego technicznie
Ade techniką nie grzeszy :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 26 cze 2008, 12:13

mete pisze: no wlasnie patrzac ze jezeli kupimy Ade za wieksze pieniadze i postaramy sie o jakiegos OP to na obronce nie zostanie kasy.Ferrari jest idealny odchodzi Simic i mamy Ferrariego.pilkarz moze nie najwyzszej klasy ale swietne uzupelnienie kadry.za rok gdy pozegnamy Paolo mozna postarac sie o stopera swiatowej klasy gotowego do pierwszego skladu.grzechem byloby nie skorzystac i nie zakontraktowac Ferrariego
Ja to widzę tak - Simic do Violi, Ferrari do nas, albo Ferrari do Violi i Simic u nas.
Skoro szans na pozostanie Chorwata w Milanie nie ma (szkoda, ale trudno mu się dziwić, że ma parcie na grę) to niech przyjdzie Ferrari.
Hanni pisze:Ade techniką nie grzeszy Razz
Oglądałem go w parunastu meczach Arsenalu i nie wyglądał na technicznego inwalidę, jak na swój wzrost, to zarówno szybkość, jak i technikę strzału i użytkową ma bardzo dobrą. :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 26 cze 2008, 12:24

Hanni pisze:Ade techniką nie grzeszy
w porównaniu do kogo :?: zdziwiłbyś sie jaka ma technike na żywo

uwielbiem takie stwierdzenia przypominiają mi moje ulubione głosy "znafcuw" że Van Nisterlooy to drewniak i techniką nie grzeszy

i to pisze fan Arsenalu, chyba z żalu że togijczyk odchodzi :roll:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 26 cze 2008, 12:30

Technike ma przyzwoita, szczegolnie biorac pod uwage jego wzrost. Chociaz widywalem juz osoby z lepsza technika :D

BTW. Ruud wedlug mnie ma slaba technike, chociaz drewnen nie jest

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 26 cze 2008, 12:37

mistyk pisze:Ruud wedlug mnie ma slaba technike
ciężko zebyś akurat Ty fan Barcy uznał ze ma bardzo dobrą :P polecam prześledzić akcję RVN w meczu z francja z euro która dała pomarańczowym 2 gola

oczywiście ze są lepsi od Adebayora, RVN w kwestii techniki, ale patrząc na pozycje na jakich grają wyżej wyminieni i jakie zadania im sie stawia w takim ustawieniu ich technika jest bardzo dobra

EOT

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 26 cze 2008, 12:43

wytłumaczy mi ktoś po co Interowi napastnik ? maja Adriano, Ibre, Balatolliego, Cruza i Crespo. na dodatek nie wiemy jaka taktyka siedzi w głowie Mou , jego zespoły nie grały raczej z dwoma "9" .
Milan dawno mógłby mieć Eto , niestety są sknerami , mogą sie przejechać. no ale w końcu maja Boriello :D

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 26 cze 2008, 13:34

George Jung pisze:wytłumaczy mi ktoś po co Interowi napastnik ? maja Adriano, Ibre, Balatolliego, Cruza i Crespo. na dodatek nie wiemy jaka taktyka siedzi w głowie Mou , jego zespoły nie grały raczej z dwoma "9" .
Balotelli.
Zapomniałeś jeszcze o Suazo.
Inter nie stara się o żadnego napastnika aktualnie. Nawet prasa darowała już sobie temat Eto czy Drogby.

Wygląda na to, że Matteo Ferrari nie trafi do Milanu :P
Wczoraj jego agent był widziany na Via Durini.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”