Kolejna afera korupcyjna - Strona 26

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 cze 2008, 17:03

to mamy 17zespołow
Wymieniłeś 15 zespołów, a ostatnim bedzie pewnie Podbeskidzie :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 cze 2008, 17:10

znaczy ma sie rozumiec ze 15 :lol: przez jakis okres mnie zacmilo i myslalem ze mamy 18teamow w lidze :P
cloner pisze:a ostatnim bedzie pewnie Podbeskidzie
raczej Znicz, niestety, czemu myslisz ze Podbeskidzie?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 cze 2008, 17:13

Bo w Pruszkowie jest gorszy stadion, a Bielszczanie swój remontują i za miesiąc, max. dwa bedą miec juz niezły :P Tzn, nie zebym był pewny, po prostu wolałbym Podbeskidzie w ekstraklasie :P Ale "woleć" to ja sobie moge :lol2:

Zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie jeszcze zadnych wiążących decyzji nie ma.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 26 cze 2008, 17:21

ja tez wole Podbeskidzie .... Ale jakby co to jednak Znicz, wkoncu moga grac na Legii, wkoncu i tak maja wypozyczony na czas wymiany murawy i zamontowania podgrzewania

Decyzja w sprawie Jagi tez odroczona co bylo oczywiste ale degradacje - chyba nie ma watpliwosci

Jak poinformował wiceprezes ds. organizacyjnych w Jagiellonii Artur Kapelko Wydział Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej podczas dzisiejszego posiedzenia, po przedstawieniu własnej opinii i wysłuchaniu opinii przedstawicieli klubu, odroczył sprawę na wtorek 1 lipca br. Do tego czasu Jagiellonia powinna ustosunkować się do wydanej opinii na piśmie i tego dnia stawić się na Wydziale Dyscypliny.

Podczas dzisiejszego posiedzenia klub reprezentowali prezes Ireneusz Trąbiński, wiceprezesi Artur Kapelko i Andrzej Waszczeniuk a także mecenas Wojciech Wójcicki i radca prawny Tomasz Staszków.

W ubiegłym tygodniu wrocławska prokuratura przekazała do PZPN dokumenty, gdzie jest mowa o sześciu spotkaniach, w których Jagiellonia próbowała wpłynąć na wynik. Chodzi o sezon 2004/2005, w którym klub występował w II lidze.

W grudniu ubiegłego roku przez prokuraturę został zatrzymany Wojciech S. i przyznał się do postawionych zarzutów. We wspomnianym sezonie był on dyrektorem generalnym Jagiellonii, zaś w latach 2005/2006 - prezesem.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 cze 2008, 23:50

cloner pisze:Bo w Pruszkowie jest gorszy stadion, a Bielszczanie swój remontują i za miesiąc, max. dwa bedą miec juz niezły Razz
czeher pisze:ja tez wole Podbeskidzie .... Ale jakby co to jednak Znicz, wkoncu moga grac na Legii, wkoncu i tak maja wypozyczony na czas wymiany murawy i zamontowania podgrzewania
Nie wiem czy wam na głowę wali czy po prostu się napinacie bo lubicie ze mną rozmawiać :lol: W czym niby Podbeskidzie jest lepsze od Znicza a przypomnę że w lidze było niżej w tabeli :glass: Dla mnie pewne jest jedno - niech pzpn zaproszenie teraz sobie w dupę wsadzi bo kto by nie awansował leci po sezonie do I ligi. Inaczej być nie może gdy drużyny przygotowują się do startu w I lidze a przed samym startem poinformuje się je że jednak grają klasę wyżej - Paranoja przez duże P jak napisałem.
cloner stadiony w przypadku innych drużyn już mają znaczenie a w przypadku Bytomian nie i mogą oni grać byle gdzie byle by grali w OE :?: Zresztą gdzie nie przyjedziesz na mecz to i tak wraz z innymi piknikami zamkną cię tam gdzie twoje miejsce czyli w klatce :lol2: A w Gliwicach też jest super stadion :roll: No i zobaczymy co sami pokażą w OE. Zaś Znicz podobnie jak Podbeskidzie które ma mieć miesiąc opóźnienia modernizuje swój stadion... a przynajmniej rozstrzygnięto przetargi jeszcze przed końcem II ligi i raczej weszły one w życie i coś się na stadionie dzieje. Zapewne Czesław nam to wytłumaczy bo w sprawach Znicza wygląda na szybciej zorientowanego niż oficjalna strona :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 cze 2008, 23:57

przypomnę że w lidze było niżej w tabeli
Ja tylko przypomne, że gdyby nie minusowe punkty, to nikt na tym forum nawet o Zniczu by nie wspominał, tylko wszyscy rozmawialibyśmy o wspaniałej pracy trenera Marcina Brosza i bardzo dobrej grze piłkarzy. Ale ... również byli zamieszani w afere, wiec kara sie należała.

A co do stadionów, to szczerze mówiąc, mnie mało interesują kryte trybuny, czy ilość krzesełek, mnie interesuje czy sektor gości jest odpowiednio duży i czy "da sie z niego cokolwiek zobaczyć".

Hala PZPN :!:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 28 cze 2008, 0:11

cloner pisze:Ale ... również byli zamieszani w afere, wiec kara sie należała.
Więc nie ma czego przypominać.

I cloner na dzień dzisiejszy gracie w I lidze (tak mi się wydaje bo ta cała sprawa już mnie znudziła i poczekam tylko na pierwszą kolejkę aby zobaczyc kto w której lidze gra. Na oficjalne ogłoszenia nie ma co liczyć bo wiadomo jak to jest z nimi :lol: ) więc tobie powinno zależeć aby Podbeskidzie o ile ma normalny sektor dla gości (a zakładam że tak skoro wolisz Podbeskidzie) grało w I lidze a Znicz w OE. Tak w ogóle to poczekajmy na ostateczny wgląd stadionu Znicza i sektor dla gości bo a nóż będzie on wyglądał inaczej, w końcu wymogi co do stadionów są inne więc sektor dla gości też może musi spełniać inne wymagania albo działacze sami zrobią coś z tą klatką. A na koniec dodam że Znicz w przypadku opóźnień czy czegoś tam planował grać nie na Legii a Polonii. No chyba że cos się zmieniło ale wszyscy chcieli zostać u siebie w domu.

A i dla mnie jedno jest oczywiste - Polonia w OE = PZPN idzie się kochać i zostaje zdegradowany. Polonia w I lidze = egzekucja leśnych dziadków odłożona.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 cze 2008, 0:23

I cloner na dzień dzisiejszy gracie w I lidze
Na dzisiaj, to nigdzie gramy, bo nawet na nowa I-ligę nie dostalismy licencji :lol: Twój Znicz, oraz Podbeskidzie otrzymali oczywiscie.
więc tobie powinno zależeć aby Podbeskidzie o ile ma normalny sektor dla gości
Ma dobry sektor gości, całkiem przyzwoita widoczność. Dlatego zależy mi bardziej na Podbeskidziu, bo tam sie fajnie ogląda mecz, ale z 2 strony ... w Pruszkowie jeszcze nie byłem :lol:
A i dla mnie jedno jest oczywiste - Polonia w OE = PZPN idzie się kochać i zostaje zdegradowany. Polonia w I lidze = egzekucja leśnych dziadków odłożona.
Ja napiszę tyle, ze obojętnie jaka bedzie decyzja, nie bedzie to kompromitacja całego PZPN, ale kilku osób z zajeb@nym gn_jem sadowskim na czele, jeb@nym skurwi3l3m z Łodzi. Jak można ku$wa byc działaczem okregowego zwiazku lodzkiego, a przy okazji byc szefem komisji licencyjnej i ... nie przyznawać licencji Polonii, a wręczyć ją od razu LKS, który ma wieksze dlugi, i przy okazji nie spuszczać Widzewa aż o 2 ligi. Przypomnę, ze ta sama ku$wa sadowski w 2004 pozwolił Widzewowi na bezprawne przekstałcenie, i nie musiał Widzew spłacać starych długów.

Może dajcie mi bana, zawsze gdy jestem zbanowany Polonii dobrze idzie 8)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 cze 2008, 10:42

Yukasz pisze:A na koniec dodam że Znicz w przypadku opóźnień czy czegoś tam planował grać nie na Legii a Polonii.
:arrow:
Yukasz pisze:Zapewne Czesław nam to wytłumaczy
:arrow: Znicz ostatecznie zrezygnowal z stadionu Polonii, ze wzgledu na zly stan murawy, tak samo Dolcan Zabki (bedzie gral u Was) - tak przynajmniej slyszalem ze wy na tym Mazowszu macie :badziewie: wiec ni wiem jak wkoncu jest :lol2:
Yukasz pisze:Nie wiem czy wam na głowę wali czy po prostu się napinacie bo lubicie ze mną rozmawiać
:lol: :lol: :lol: druga opcja, z toba mozna rozmawiac i rozmawiac
Yukasz pisze:W czym niby Podbeskidzie jest lepsze od Znicza
Jest w woj. slaskim :D

PS> poczekajmy do 1lipca

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 cze 2008, 13:01

Jak sie ma cos zmienic jak u podstaw ta sama sieczka, mlodych niedopuszczaja itp ......
Jan Bednarek ponownie wybrany na prezesa Zachodniopomorskiego ZPN

W sobotę odbył się sprawozdawczo-wyborczy zjazd Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej. Delegaci wybrali władze, które przez najbliższe cztery lata kierować będą piłką nożną w regionie. Ponownie prezesem został Jan Bednarek.

Za kandydaturą Bednarka było 190 głosów, dziewięciu delegatów było przeciw, a dwóch wstrzymało się od głosu.

Kontrkandydat dotychczasowego prezesa ZZPN Jan Jucha oraz czterech innych działaczy opuścili salę zanim delegaci zasiedli do obrad.
Stefan Antkowiak nadal prezesem Wielkopolskiego ZPN

Stefan Antkowiak przez najbliższe cztery lata będzie pełnił funkcję prezesa Wielkopolskiego Związku Piłki Nożnej.

Na Zjeździe WZPN, który odbył się w sobotę, dokonano wyboru władz związku. Antkowiak miał za kontrkandydata młodego Michała Gniatkowskiego i pokonał go w stosunku głosów 86 do 27.
ehhhhh, stara gwardia wiecznie zywa

edit
Witold Dawidowski pozostanie prezesem Podlaskiego ZPN

Witold Dawidowski został ponownie wybrany na prezesa Podlaskiego ZPN podczas niedzielnego walnego zgromadzenia sprawozdawczo-wyborczego.

Dawidowski pełni tę funkcję od 2000 roku. Jest też członkiem zarządu PZPN oraz wiceprzewodniczącym Komisji Piłkarstwa Młodzieżowego.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 lip 2008, 16:01

Korona Kielce zdegradowana

Na dzisiejszym posiedzeniu Wydziału Dyscypliny PZPN podjęto decyzję o degradacji Korony Kielce o jedną klasę rozgrywkową. Dodatkowo Korona Kielce została ukarana 7 punktami ujemnymi i karą finansową 70 tys. zł.

Korona Kielce zaproponowała dobrowolne poddanie karze w wysokości 16 pkt. ujemnych i 200 tys. złotych, ale ta propozycja nie zyskała akceptacji WD PZPN, który dopuszczał tylko karę degradacji.
W sumie to byla tylko formalnosc, czekamy na Jage. Bardziej interesuje mnie kto zagra w Ekstraklasie - jakie decyzje zostana podjete

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 01 lip 2008, 16:21

sport.pl pisze ze zagra Znicz w miejsce Korony. Ciekawe dlaczego dzisiaj nie zajeli sie Jaga

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 lip 2008, 16:42

peepe pisze:port.pl pisze ze zagra Znicz w miejsce Korony. Ciekawe dlaczego Jaga sie nie zajeli dzisiaj
no dokladnie, w sumie oznacza to jedno mniejsza mozliwosc spadku Piasta, jak jutro Polonia otrzyma licencje bede spokojny

Ciekawe czemu odroczyli sprawe jagi :think: moze nie chca sobie strzelac samoboja, zbaczy poczekaja do decyzji w sprawie licencji dla Polonii, bo jakby dziisaj oglosili ze podbeskidzie wchodzi do gry to juz w ogole galimatias

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 lip 2008, 16:52

czeher pisze:jak jutro Polonia otrzyma licencje bede spokojny
to oni jeszcze nie daja spokoju wladzom PZPN tylko dupe znowu zawracaja?

W tym roku przez te nowe druzyny i spadek Korony i Zaglebia nasza liga bedzie jeszcze slabsza... Niedlugo bedziemy grali w 1 rundzie el LM

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 lip 2008, 17:13

Korona out, tak jak myslałem. Tylko co z tą Jagiellonia?! O co chodzi? Miala byc decyzja, a tak znowu lipa, tydzien oczekiwania. Jutro zapewne my licencji nie dostaniemy, bo skompromitowany pseudodzialaczyna Sadowski kocha swoj Widzew i musi zrobic wszystko, zeby grali w nowej I lidze.

Wy^%bac ten cały pzpn w pi#du i tyle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”