1/2 Finału ME: Rosja - Hiszpania (26.06.2008) - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto awansuje do finału?

Rosja
11
55%
Hiszpania
9
45%
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 cze 2008, 22:49

Martinho pisze:No ale to przeciez Niemcy ktorzy dla was nawet z San Marino nie beda faworytami Smile

No sorry, ale w meczu z Polską i Turcją byli dla mnie faworytami i nawet na nich postawiłem. Jednak z Hiszpanią dostaną po tyłu. :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 cze 2008, 22:58

Wilmore pisze:I co? Anglia przegrała z Hiszpanią, którą trener prowadzi X czasu, podczas gdy Anglicy dostali nowego trenera i musieli uczyć się nowego stylu gry.
Poza tym Francja i Włochy przechodzą największy od lat kryzys w poziomie piłki reprezentacyjnej - mówię o czasie po sierpniu 2006 roku. Ich grze na mistrzostwach zagrażała poważnie Szkocja - czy trzeba mówić coś więcej?
Być moze jest w tym 1% prawdy, ale Hiszpanie grali z Anglia, gdzie trener był juz kilka miesiecy na stanowisku, bo nie grali z Capello. A z Włochami czy Francuzami, jesli dobrze pamietam w ich najlepszym momencie w elminacjach :lol: . Zeby nie było, ze wszystko było dla Hiszpani tak łatwe.
Wilmore pisze:Znalazł się znawca hiszpańskiej piłki

Ogladam te 90% spotkan Hiszpanów, wiec jednak wiem chyba o czym pisze.
Wilmore pisze:Oglądałem tylko ich grę na ME = oceniam ich grę na ME. Wcześniej tylko posiłkowałem się suchymi wynikami, bo wielu meczów Hiszpanii nie oglądałem, żeby udowodnić tezę, że powalających wyników Aragones nie miał.

To powinno byc tzw. podsumowanie, bo skoro nie wiesz o co hcodzi to po co sie posilkowac wynikami 1-0, jak nie wie sie jak wygladal sklad czy sama gra.
Wilmore pisze:Bo nie przygotował bardzo dobrych piłkarzy odpowiednio taktycznie, bo właściwie poza meczem z Rosją w pierwszym meczu gra Hiszpania absolutnie nie na miarę swoich możliwości na tle dyspozycji rywala w danym dniu, bo nie dopracował odpowiednio stałych fragmentów gry, bo Hiszpania wcale nie powala wytrzymałością (choć to akurat niekoniecznie jego wina)... Wystarczy?
Ostre przegiecie, bo to Aragones zrezygnwoał z gry skrzydłowych, tych prawdziwych. Chcial zdominowac gre w środku i to zrobil. Wprowadzil kapitalna chemie w druzynie, wspolprace, kazdy za kazdego. Pisałem kilkanascie razy w temacie reprezentacji Hiszpanii, ze tak poukladanej taktycznie reprezentacji Hiszpanii nie widzialem nigdy. Kazdy wiedzial co ma robic na boisku, dlatego wygrywali i wygrywaja nadal.
fieldy pisze:Jarzinho pewnie znów powie, że z tak grającą Rosją sie nie liczy, bo każdy by błyszczał.

Nie badz taki do przodu. :) Potrafiłem pochwalic Cesca za 2 ostatnie mecze w elminacji, to dlaczego mam umniejszac mu teraz. Wszedł aby dac komfort gry Silvie, Iniescie, Xaviemu w środku, zeby zdjac ciezar rozgrywania z Xaviego i wyszło mu to kapitlanie. Najlepszy mecz jaki rozegrał w reprezentacji, moze był jeszcze jeden na poprzednim turnieju, ale ten jednak było o finał, wiec dał rade. Co nie zmienia faktu, ze gdyby wszedł w 80 minucie i zaliczyl asyste, to powiedzialbym, ze w tym momencie z Rosja na łopatkach kazdy by dał rade, chyba nie mijam sie z prawda.
Na "11" chyba nie ma szans, choc nie wiadomo co z Villa, jesli nie bedzie zdolny na 100% zagra ktoś z dwojki Cesc/ Alonso.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 cze 2008, 23:02

Jarzinho pisze:Na "11" chyba nie ma szans, choc nie wiadomo co z Villa, jesli nie bedzie zdolny na 100% zagra ktoś z dwojki Cesc/ Alonso.

Prawdę mówiąc to Cesc nie za bardzo za kogo ma wskoczyć do podstawowej 11. Jeżeli Villa nie będzie w stanie zagrać w finale, a Aragones nie zdecyduje się wystawić do ataku Guizy, to Cesc ma duże szanse na rozpoczęcie meczu od pierwszej minuty. Alonso nie daję żadnych szans przy obecnej postawie Cesca.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 cze 2008, 23:04

O widze, ze super znawca Wilmore odniosl sie do mnie. Troche niestety przedwczesnie. To teraz ja.

Hiddink znalazl sposob na Hiszpanie. Polowiczny. Chcial by Rosja grala pilka, tak jak rywale, dzieki czemu Hiszpania nie mogla sie rozpedzic. A nie zadne uniemozliwienie Sennie odbierania pilek i to jeszcze jakimis dziwnymi sposobami :lol: Ale do czasu. Bo potem "najslabszy trener w polfinalach" Aragones za kontuzjowanego (?) Ville wprowadzil piatego pomocnika - Cesca. I tym oto sposobem Hiszpania odzyskala kontrole w srodkowej strefie i... co bylo kazdy widzial. Im dluzej trwal mecz tym Hiszpania bardziej niszczyla Rosje.

Gdzie byly te liczne bledy taktyczne Hiszpanow? Gdzie bylo to ich slabe przygotowanie fizyczne? Gdzie byla ta latwosc w neutralizacji ich atutow? Gdzie bylo to bezsensowne podawanie sobie bez zadnego pomyslu? Gdzie byla ta srednia obrona, ktora Rosja miala rozwalic? Casillas mial bardzo malo pracy. A tymczasem to "bedaca lepsza fizycznie" Rosja czlapala sie po bosiku mimo, ze podopieczni Aragonesa rowniez grali w cwiercfinale dogrywke i to jeszcze dzien pozniej.

Takze Wilmore chciales mnie wysmiac po pierwszej polowie. Ja smieje sie z ciebie po meczu.

Ale i tak najlepsze bylo to mowienie o meczach Hiszpanii wczesniej niz na Euro nie ogladajac ani jednego z nich, nawet skrotow - znajac tylko wynik :lol:

3:0 Viva Espana! Teraz czas ogran Niemcow :twisted:
Ostatnio zmieniony 26 cze 2008, 23:06 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 cze 2008, 23:05

Hiszpania zasluzyla na final ba smiem stwierdzic ze nawet na zwyciestwo.

Teraz sie zapytam gdzie jest Raul:P? oraz krytycy Luisa?

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 26 cze 2008, 23:11

Bienias pisze:Teraz sie zapytam gdzie jest Raul
Raul pewnie gdzieś na wakacjach

Bienias pisze:oraz krytycy Luisa?

Tu. mając takich grajków w kwiecie wieku to nie problem o efekty. największa załuga Luisa w tym, że świetnie zmotywował Ramosa, który dziś wg. mnie był najlepszy na placu.

Marzy mi się finał i taki sam wynik, i Niemcy na kolanach.

Jeśli z Davidem nic wielkiego to niech para środkowych kołków rep Nimieckiej się obawia.... :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 cze 2008, 23:14

Toudinho pisze: Tu. mając takich grajków w kwiecie wieku to nie problem o efekty.
Czego najlepszym dowodem byly lata wczesniejsze...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 26 cze 2008, 23:16

RealFan pisze: Czego najlepszym dowodem byly lata wczesniejsze...
W 02' Hiszpania grała jeszcze piękniej, a sędziowie przepchali siłami gwizdka zółtych.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 cze 2008, 23:18

Toudinho pisze:W 02' Hiszpania grała jeszcze piękniej, a sędziowie przepchali siłami gwizdka zółtych.
Tak. Ale to nic nie zmienia.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 26 cze 2008, 23:18

Sms od Mentora pisze:Hala Babel! Pijesz? Wiem, że tak :D. Jak masz możliwość to w.... sie do tematu i przekaz moje graty dla Hiszpanii! Hala W...! Przekaz moja radość przyjacielu!...
Reszta korespondencji niejawna. Babel tez gratuluje. Hszpania była lepsza po prostu. Wilekie brawa dla Rosji za pierwsza połowe.

Forza Espania!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 cze 2008, 23:30

Toudinho pisze: Raul pewnie gdzieś na wakacjach

A myslalem ze chowa sie w szatni i podaje bidony.

Toudinho pisze:
największa załuga Luisa w tym, że świetnie zmotywował Ramosa, który dziś wg. mnie był najlepszy na placu.
)
To fakt, jak Ramos nie popelnia bledow to Hiszpania(A) nie traci bramek. Druga zaleznosc to jak gra najlepszy zawodnik defensywy Puyol, to Ramos w ataku moze wiecej posmigac

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 cze 2008, 23:30

Obrazek

Hiszpanie ładnie się cieszą :lol: Szczególnie Ramos :lol: :P

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 26 cze 2008, 23:36

Bask pisze:Hiszpanie ładnie się cieszą Laughing Szczególnie Ramos
\o/

Trzeba pogratulowac Rosji - 3 miejsce jest ich wielkim sukcesem, czekam na informacje o transferach Zhirkova, Arshavina, szczegolnie skrzydlowy gral swietne mecze. Ciekawe tez czy Hiddink zostanie ze Sborna.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 26 cze 2008, 23:39

peepe pisze:Ciekawe tez czy Hiddink zostanie ze Sborna.
Ma kontrakt bodajże do 2010. Przed turniejem mówił, że zostanie. Odejdzie dopiero po mundialu 2010 :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 cze 2008, 0:17

Ma kontrakt bodajże do 2010. Przed turniejem mówił, że zostanie. Odejdzie dopiero po mundialu 2010 Smile
U nas by się przydał.. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”