FINAŁ ME Niemcy - Hiszpania 29.06.2008 - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zostanie mistrzem Europy?

Niemcy
7
19%
Hiszpania
30
81%
Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 cze 2008, 23:06

Viva Espana!

Jestem bardzo zadowolony. Wygrala druzyna dzisiaj lepsza i przez caly turniej prezentujaca ladna pilke. Brawo!

Xavi i Senna jak dla mnie dzisiaj wymiatali. Oj bedzie impreza dzisiaj w Hiszpanii :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 cze 2008, 23:07

Campeones Campeones Oe oe oe! :jupi: :jupi: :jupi:
Campeones de Europa!
VIVA ESPAÑA :mike: :mike: :mike:

Ole!

Sero pisze:Grają pięknie jak zawsze, wygrywają jak nigdy Exclamation Exclamation
O!

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 29 cze 2008, 23:08

Nareszscie wygrał lepszy :]

Ogólnie to jestem zajebiście zadowolony. Wreszscie wygrała ładna piłka, a nie Włosi, nie mówiąc już o Grecji :lol: Niemcy zagrali jeden naprawdę dobry mecz - z Portugalią, a doszli tak daleko. Dzisiaj nie istnieli w starciu z 'liliputami'. Szkoda, że Euro już za nami :(

C A M P E O N E S

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 cze 2008, 23:09

mistyk pisze:Xavi i Senna jak dla mnie dzisiaj wymiatali.

Ja bym jeszcze dorzucił Inieste i Torresa. IMO najsłabiej Silva, Cesc i Capdevila. Reszta przyzwoicie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 cze 2008, 23:11

Hiszpanie zasłużenie zostali mistrzami Europy. Powinni strzelic wiecej bramek, bo to odzwierciedlało by różnice klas miedzy ekipami. Druzyna bez słabych punktów. Torres rewelacyjnie sie zachował. Dziś obok Senny najbardzie podobła mi sie Xavi. Ale jak pisąłem trudno pisac o słabych punktach. Niech raz na 44 lata maja swój turniej. Gratulacje.

A Niemcy. Zagrali co najwyżej solidnie. Zreszta jak cały turniej. Tylko zastanawiam sie czy w 80 milionowym kraju nie ma lepszych obrońców niz ci drwale M&M. Klose i Ballack kolejny raz obok meczu, ten drugi wyróznił sie jedynie piekna sliwa nad okiem. Lahm - najlepszy boczny obrońca świata znów objeżdzany jak dziecko we mgle.

Mam nadzieje, że Akarin i Olson nie wieszaja sie, bo szczegolnie Olson pokazywał średnie zrównoważenie po meczach Niemców :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 cze 2008, 23:14

VIVA ESPAÑA

:mike:

Udało się kuwa :!: Nie wierzyłem aż do ostatniego gwizdka. Niemcy niby nie oddawali groźnych strzałów, ale oni nie muszą dużo strzelać, aby zdobywać bramki. Na szczęście wszystko poszło dobrze :jupi: Hiszpania zagrała dobry mecz i wygrała zasłużenie. Byli najlepszą drużyną na tym turnieju i należy im się tytuł Mistrzów Europy aczkolwiek zaraz może wpaść tutaj Wilmore i stwierdzić, że Hiszpanie doczołgali się do finału a potem jeszcze przeczołgali przez niego :lol:

Wielkie brawa dla Torresa. Bardzo dobry mecz w jego wykonaniu.

Xavi :* Za dobrą grę i asystę :P

Iniesta dobrze, ale nienawidzę oglądać go w sytuacjach strzeleckich. Niestety Andresito napastnikiem nigdy nie będzie a na dodatek rzadko decyduje się na grę lewą nogą przez co bywa przewidywalny w niektórych sytuacjach w polu karnym.

Słabiej dziś Silva a i Fabregas grając od początku nie zachwycił. Obrona Hiszpanii miała kilka słabszych zagrań (błędy indywidualne Ramosa, Puyola czy Capdevili), ale ogólnie dobrze.

Dobrą zmianę dał Guiza i Xabi Alonso.

Więcej może potem.

VIVA ESPAÑA :!:

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 29 cze 2008, 23:15

Bienias pisze:Niemcy oddali az jeden celny strzal :D Ooooo wielkie Niemcy:P
Wspaniałe zwyciestwo Hiszpanów.Im się nalezało,jak nikomu innemu.Czasami gnietli oni Niemców,mieli mnóstwo sytuacji,bawili się z Niemiecką obroną.Bardzo się ciesze z tego iz Hiszpanie wygrali ten turniej,bo byli moimi faworytami.Grali najlepsza pilkę,maja w druzynie krola strzelców,a przedewszystkim grali bardzo efektownie
Gratuluje im Mistrzostwa.........mozna powiedziec że nareszcie zdobyli tytuł

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 cze 2008, 23:19

peepe pisze:jakbys umial czytac to wyczytalbys ze odnioslem sie do czesci twojej marnej wypowiedzi. pozdro
trzeba było całe zacytować, a nie wyrywać z kontekstu.
Babel pisze:Mam nadzieje, że Akarin i Olson nie wieszaja sie, bo szczegolnie Olson pokazywał średnie zrównoważenie po meczach Niemców Razz
z Akarinem wszystko dobrze :wink: ja się spodziewałem porażki, wiedziałem, że Niemcy będą mieli cieżko. Loew dalej pokazuje, że nic się nie nauczył.

Kibicowałem Niemcom, jak zwykle zresztą, ale muszę przyznać, że nikt inny jak Hiszpanie na to zwyciestwo nie zasłużył. Gratuluję im z całego serca, niech mają raz na 44 lata :P Zagrali naprawdę świetne mistrzostwa.
Niemcy są trochę sami sobie winni. Za dużo gadali a za mało grali. Ich pech.

Babel, nie musisz sie o mnie martwić, bo aż tak bardzo Niemców nie kocham :wink:

Xavi dla mnie miażdżył. Torres szybkość jak w Matrixie :P

Niemcy Klinsmanna byli lepsi. Grali dobrze, z polotem i mieli wyniki. Niemcy Loewa to nie to samo. Nawet jeśil wygrali by te mistrzostwa to i tak nie jest to samo.

Gratuluję jeszcze raz Hiszpanom.

Dobrze, że przynajmniej Lehmann odejdzie. Czas na Adlera. Nikt inny (no chyba, ze Enke) nie może być nowym bramkarzem.
Babel pisze:Lahm - najlepszy boczny obrońca świata znów objeżdzany jak dziecko we mgle.
aż tak źle nie było, ale bramkę zrąbał na spółkę z Lehmannem.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 29 cze 2008, 23:32

Hiszpanie może i zasłużenie wygrali turniej, fakt od początku się wyróżniali i zaczęli z wysokiego c ale wydawało mi się że wszyscy zachwycali się głównie Holendrami a nie nimi jak to mówili eksperci :roll: Dla mnie specjalnie porywającego futbolu w niektórych meczach nie grali (niektórych z ich udziałem nie oglądałem) ale ogólnie zaprezentowali się z dobrej strony no i wreszcie ten jeden z papierowych faworytów staje się faworytem również na murawie. Szkoda że Hiszpanie nie rozklepali Niemców tak ze 3:0 i byłoby miodzio :smile2: Ogólnie prezentowali dobry futbol przez cały turniej i należą im się gratulacje :spoko:
Nie wiem co Loew chciał osiągnąć grą tym drewnianym Klose a strata bramki to pokaz umiejętności dwóch panów :lol:

Finał ze względu na skład średnio mnie interesował no ale też mogę świętować bo w końcu Hiszpanów dużo bardziej lubię - VIVA ESPANA!!! :mike:

Rosetti też czasem dawał czadu :roll: Ale każdy Romanista wie że Rosetti słabym sędzią jest :P

Ebi gratuluję snu :spoko: Teraz będziesz zasiadał w forumowej loży: śpiochów wróżbitów na opak :P

Jeden pozytyw końca ME - piłkarscy eksperci ze szkła kontaktowego już dawno w domku tvnowskim a ta pseudo znawczyni z Euro Cafe :heft: pójdzie się kochać :won:

No i przypomnę że Hiszpanie to wciąż aktualni mistrzowie Europy w siatkę... choć powinni być na szczycie podium w koszu :(
Ostatnio zmieniony 29 cze 2008, 23:33 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8405

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 29 cze 2008, 23:33

Oczywiście, również cieszę się ze zwycięstwa Hiszpanii. Zaczęli nerwowo, ale później losy się odwróciły. Hiszpanie zagrali dojrzale, nie dali Niemcom szans. Torres pokazał jakim szybkim jest piłkarzem. Świetny sezon bardzo dobrego piłkarza. Zgadzam się również, że Silva i Fabregas poniżej oczekiwań, podobali Iniesta i Xavi. Casillas nie miał pracy, co dobrze świadczy o hiszpańskiej defensywie, choć Ramos nie ustrzegł się błędu (mimo to wg mnie zagrał naprawdę dobrze) Oczywiście EVIVA ESPANA!!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 cze 2008, 23:33

Dla mnie Lahm i wybor do najlepszej 11 to nieporozumienie przeciez, ile bledow popelnil karygodnych z Turcja, teraz tez
Przeciez on nie zagral pelnego dobrego spotkaniua, juz predzej Ramos albo Aniukow

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 cze 2008, 23:36

Jeśli chodzi o Lahma, to w ogóle tutaj sprawa nie jest do konca klarowna. Wiadomo, że lewy pomocnik powinien wspierać lewego obrońcę, co w przypadku Podolskiego nie miało miejsca, przez to Lahm musiał często zapierniczać za 2 przeciwnikami. Jesli chodzi o błędy indywidualne to nie ma co ukrywac, Phillip popełnił ich zdecydowanie zbyt dużo.
czeher pisze:uz predzej Ramos albo Aniukow
ale to prawi obrońcy :wink: Aniukow dla mnie lepszy :wink:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 cze 2008, 23:37

Akarin pisze:aż tak źle nie było, ale bramkę zrąbał na spółkę z Lehmannem.
Nie ogladam zbyt wiele Bayernu czy zbyt wiele Lahma, ale jak juz go zobacze to zawala bramki i objeżdzaja go jak tyczki. Nie, ale Lahm spoko. Zawalił bramke, zminiony w połowie, ale zagral dobrze :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 cze 2008, 23:40

Babel pisze:Zawalił bramke, zminiony w połowie, ale zagral dobrze Razz
zmieniony z powodu kontuzji :wink:
Babel pisze:Nie ogladam zbyt wiele Bayernu czy zbyt wiele Lahma, ale jak juz go zobacze to zawala bramki i objeżdzaja go jak tyczki
mam radę :P nie ogladaj już więcej meczy Bayernu :P

Jedynie zapraszam do oglądnięcia meczu z Interem w meczu o Franz Beckenbauer Cup :wink:
Babel pisze:zagral dobrze Razz
napisałem, że nie było tak źle :P to nie znaczy, że było dobrze, bo nie było dobrze. Za dużo głupich błędów.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 cze 2008, 23:44

Akarin pisze:ale to prawi obrońcy Wink Aniukow dla mnie lepszy Wink
przez Steca tak napisalem
PHILIPPA LAHMA,

uderzającego cechą we współczesnym futbolu zaskakująco popularną - otóż jest Niemiec obrońcą, który niespecjalnie umie bronić. Najwięcej z tego powodu wycierpiał w półfinale, kiedy oblatywali go ze wszystkich kierunków Sabri Sarioglu oraz Kazim Kazim. O wszystkich swoich wadach każe jednak Lahm zapomnieć, wyrywając do przodu, by spektakularnie naprawić własne błędy i rozstrzygnąć o wyniku. Uniwersalny, bo zdolny do gry na lewej i prawej stronie, wypadł mimo wszystko okazalej od Aleksandra Aniukowa, Daniela Pranjicia, Vedrana Corluki, Khalida Boulahrouza i Sergio Ramosa (obudził się dopiero w półfinale).
A jezeli chodzi o lewa strone to dla mnie bezkonkurencyjny byl Zhirkov i Lahm sie do niego nie umywal

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”