Włochy - Transfery (zbiorczy) - Strona 66

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 15 lip 2008, 19:05

Dobra Bartek spoko spoko. Jak mówiłem okienko tak naprawdę prawie dopiero się zaczęło i trochę ciężko mi zrozumieć jak na tej podstawie można wyciągać jakiekolwiek wnioski. Przykładowo można tuż przed zamknięciem zakupić Etoo z Messim i okno będzie bardzo udane mimo że wcześniej nikt nie przyszedł :wink: Poza tym Roma poprzedni sezon na moje oko miała prawie bardzo udany więc na podstawie tego wielkich wzmocnień nie trzeba, wzmacniać muszą się inni. Chociaż pewnie że wolałbym wielkie transfery dzięki czemu drużyna z miejsca stałaby się jednym z głównych faworytów wszystkich rozgrywek w których gra ale widocznie nam to nie pisane. A widząc determinację działaczy w poszukiwaniu napastnika (mam nadzieję że to nie tylko wielkie starania pismaków aby kupić Romie napadziora) mam nadzieję że zakończą się one w jakimś stopniu sukcesem. Jak napisałem najważniejsza była sprzedaż Manciniego aby wiedzieć na czym się stoi. Nawet czytałem że przed jego sprzedażą nikt do Romy nie przyjdzie :o Jeszcze ważniejsze było podpisanie nowych umów z wychowankami. Został jeszcze Albert ale miejmy nadzieję to kwestia czasu. A teraz można pobawić się na rynku transferowym. Pewnie będzie Baptista ale lepsza Bestia w garści niż czeher z maestro na drzewie... yyy wróć! Oczywiście niż Mutu z Iaquintą na drzewie :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 lip 2008, 20:37

Dziś prawdopodobnie został dopięty największy jak do tej pory transfer. Mianowicie sprowadzenie do Mediolanu R10. Jutro ma odbyć się prezentacja zawodnika. Nie znamy szczegółów ale podobno zapłaciliśmy sumę w granicach 20mln euro więc nie tak źle.
Teraz trzeba Ronaldinho przygotować porządnie do sezonu i zobaczymy co pokaże.

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 15 lip 2008, 20:38

Oczywiście masz rację ze w każdej chwili można kupic Etoo czy Messiego ale powiedz sam, większośc zakupów klubu dokonuja jeszcze przed mercato bo potem obozy, sparingi więc chca miec kadry zapięte.

Dziś słyszałem na Italia 1 iż Roma daje za bestie 15 mln euro i Tu moje pytanie. Czy na rynku transferowym za 15 baniek nie kupi się lepszego grajka od Julio? Jak dla mnie to przeciętniak aczkolwiek gośc w piłe grac u mnie.

Zdjątko z prezentacji Amantino w Appiano.
Obrazek

I nie wiem czy było, Mancini poszedl do Interu za 13 mln czyli Roma dokłada do transferu jeszcze 2 mln :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 lip 2008, 20:46

Tylko zależy co Roma chce grać bo Mancini a Bestia to dwa różne typy piłkarzy. Moim zdaniem sprowadzenie Bestii może mieć to na celu że zrobi on więcej miejsca De Rossiemu który będzie mógł więcej działać z przodu.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 15 lip 2008, 23:00

Łukasz_ pisze:Teraz trzeba Ronaldinho przygotować porządnie do sezonu i zobaczymy co pokaże.
Najpierw to będziecie musieli mu dać odpocząć kilkanaście mies po IO :lol:
BartekTS pisze:Oczywiście masz rację ze w każdej chwili można kupic Etoo czy Messiego ale powiedz sam, większośc zakupów klubu dokonuja jeszcze przed mercato bo potem obozy, sparingi więc chca miec kadry zapięte.
:arrow:
Yukasz pisze:Jak napisałem najważniejsza była sprzedaż Manciniego aby wiedzieć na czym się stoi. Nawet czytałem że przed jego sprzedażą nikt do Romy nie przyjdzie Surprised
Jak masz niewiele kasy to bez niej możesz co najwyżej interesować się po piłkarzami a nie ich kupować. Poza tym prasa odwala niezłą robotę i dokupi ci samych najlepszych :P
BartekTS pisze:Dziś słyszałem na Italia 1 iż Roma daje za bestie 15 mln euro i Tu moje pytanie. Czy na rynku transferowym za 15 baniek nie kupi się lepszego grajka od Julio? Jak dla mnie to przeciętniak aczkolwiek gośc w piłe grac u mnie.
Mi tego nie mów bo ja go nie chcę ale że mnie nikt nie słucha a Mutu z Iaquintą zdupili na drzewo to pewnie przyjdzie :roll: Ale skoro Spall go chce to mam nadzieję że się odbuduje i będzie walił gola za golem. Wzmocnieniem to on na pewno będzie. Pytanie czy zbawicielem o jakim marzę... eee znowu marchewki nie kupiłem :angry2:
BartekTS pisze:Zdjątko z prezentacji Amantino w Appiano.
:heft:
Łukasz_ pisze:Tylko zależy co Roma chce grać bo Mancini a Bestia to dwa różne typy piłkarzy. Moim zdaniem sprowadzenie Bestii może mieć to na celu że zrobi on więcej miejsca De Rossiemu który będzie mógł więcej działać z przodu.
I prawidłowo że Mancini z Baptistą się różnią bo nie jeden drugiego ma zastępować. W Romie nowym lepszym Mancinim jest nie kto inny jak jego wysokość Mirko :P A Roma szuka napastnika a skoro ma nim być uniwersalny Bestia to widocznie tak musi być. A poza tym czytałem zaraz po sezonie (choć nigdy nie wiadomo ile w tym prawdy) że Spall chce zmienić taktykę na o ile się nie mylę 4-3-1-2... czy tam 3-5-8, 0-0-7 lub 4-2-2 by Probierz :lol2: No ale ostatnio Esposito ponoć postanowił ponownie zakochać się w Romie po tym jak odszedł Mancini widząc w tym swoją szansę na częstsze występy więc niejako jedno kłóci się z drugim. No chyba że Spall go przerobi na jakąś nową pozycję :think:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 15 lip 2008, 23:50

Ronaldinhio w Milanie \O/

Czyli jak narazie transfer nr 1 nie tlyko we wloszech ale i w Europie ,przynajmniej medialnie , zobaczymy czy ktos to jescze przebije choc watpie :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 lip 2008, 9:46

Podobno Lupoli ma wrócić na wyspy. Nie wiedzie mu się we Florencji ?

Mówi się, że Norwich City chce go pozyskać. Z jego talentem mógł już być jak Nicklas w pierwszej drużynie Arsenalu od roku, a teraz do Norwich ma iść ? :lol:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 lip 2008, 9:58

fieldy pisze:Nie wiedzie mu się we Florencji ?
:lol: :lol2: :lol:
Dla niego nic sie nie zmienilo, czy "gral" w Arsenalu czy w Fiorentinie
Podobnie jak w Arsenalu zostal wypozyczony do Derby? to prrzez ostatni czas gral w serieB Treviso

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 lip 2008, 10:05

no, ale jak mu szło ? Bo Arsenal chciał z nim przedłużyć umowę, ale on sam nie chciał, bo żądał gry. Poszedł do Włoch i tak bez marudzenia grał znów na wypożyczeniu ?
Chce odejść, czy klub go nie chce ? A może to tylko plotki ?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 lip 2008, 10:11

Nie przebil sie, raczej nie ma wielkeigo parcia aby go zatrzymac, po tych wzmocnieniach ejst raczej zbedny a sam chyba tez chce odejsc bo ma siwadomnosc ze w Violi nie pogra - moze znowu wypozyczenie :think: jakies kluby z serieB chyba tez zainteresowanie

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 14 sie 2008, 13:38

Jodłowiec właśnie przychodzi do Napoli w związku z tym Boniek wypowiedział się o naszym rodzimym środkowym obrońcu dla włoskich mediów:
http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=818635
Słowem Jodłowiec ma być w Napoli nowym Fabio Cannavaro i jest zajebisty w wszystkim :lol: :lol:
To trochę tak jak przy okazji transferu Matusiaka do Palermo, porównał go do (wtedy jeszcze uznawanego za niezwykle utalentowanego) Gilardino :lol:

Tico
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Re: Włochy - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tico » 25 sie 2008, 17:02

Ale tu też tkwi problem utalentowanych, młodych polskich zawodników. Zamiast pograć jeszcze trochę w polskiej lidze to oni uciekają do zagranicznych klubów aby grzać ławę. Mam nadzieję, że Jodłowiec tak nie skończy, choć mam co do tego złe przeczucia. Matusiak, Saganowski, Szymkowiak - znane nazwiska, a jak skończyli, dobrze wiemy...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2890

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 sie 2008, 17:17

Tico pisze:Ale tu też tkwi problem utalentowanych, młodych polskich zawodników. Zamiast pograć jeszcze trochę w polskiej lidze to oni uciekają do zagranicznych klubów aby grzać ławę.
Lepiej odejść jak najszybciej gdy jeszcze coś ci wpoją, łatwiej nauczyć czegoś 18-22-latka niż np. teraz Brożka (co jak co ale swoje lata ma), który notabene nie ma po co odchodzić bo dla niego pewnie dalej jest za wcześnie na Europę :lol:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 25 sie 2008, 21:26

Senderos i Sheva w Milanie .

Kolejne juz po Ronaldinhio-Flaminim ..... wzmocnienie Milanu , jak narazie Czerwono - Czarni sa najbardziej aktywni na rynku i tak juz pozostaje poniewaz niedlugo zostanie zamkniete okno transferowe.

Ps. Moznaby zrobic jakies podsumowanie tego mercato. :?:

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 25 sie 2008, 23:49

Mnie ciekawi przejscie Rolando Bianchiego do Torino. Zawodnik, ktory mial byc naprawde swietnym pilkarzem a w ostatecznosci od czasu kiedy odszedl z Regginy troszke obnizyl poprzeczke i zmienia kluby szybko. Poczatkowo nie odnalazl sie w Manchesterze United, potem w Lazio tez nie blyszczal, no a teraz zobaczymy co pokaze w Torino, wierze w niego bo ten chlopak ma w sobie to cos.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”